Laatste update: december 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Tent

beste-tent

Coleman Cook 4 Tunneltent

Om tot een selectie van de beste tenten van 2022 te komen, hebben een beste tent test 2022 uitgevoerd en op basis daarvan een ultieme top 5 samengesteld. Benieuwd naar de winnaar? De Coleman Cook 4 Tunneltent is als beste uit de test gekomen!

De Coleman Cook 4 Tunneltent is voorzien van pure kwaliteit. De tent komt met twee slaapcabines, een ruim leefgedeelte, twee ingangen en is daarom de perfecte tent om met je gezin te genieten van een kampeer vakantie!

Deze grote en ruime 4 persoons tent is met stokken en haringen gemakkelijk op te zetten. Maak je nooit meer zorgen over de veiligheid van je gezin! Door het geïntegreerde grondzeil en brandvertragende materiaal is dit de beste koop die je kan huis kan halen. 

Benieuwd naar de Coleman Cook 4 Tunneltent klik dan op de onderstaande knop of scrol gauw de resultaten beste tent test 2022.

Vind jij het heerlijk om met je geliefde deel te nemen aan avontuurlijke trektochten of ben je toch meer een fan van het casual kamperen met je gezin? Een goede tent is cruciaal om optimaal te genieten van je uitje. Het kan soms voorkomen dat je moeite hebt bij het vinden van een tent die geheel is voorzien van al je wensen en behoeftes. Hoe kan je dit oplossen?

Wij van Top-X krijgen steeds vaker vragen over de aanschaffing van de beste tenten, om jullie natuurlijk zo goed mogelijk te begeleiden bij het aanschaffen van een tent hebben we verschillende tenten uitgebreid getest en de beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Hieruit hebben we een top 5 geselecteerd die verderop in dit artikel uitgebreid zal worden toegelicht.

Gauw naar beneden scrollen dus!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tenten

beste-tent

Beste koop tent
1.  Coleman Cook 4 Tunneltent 

beste-tent

Beste 2 persoons tent
2. Dunlop Pop Up Tent

beste-tent

Beste strandtent 
3. Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL

beste-tent

Beste familie tent
4. Skandika Nimbus 12 Tent

beste-tent
     Beste tipi tent
5. Tipitent Teepee

Top 10 beste Tenten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tenten. Het nadeel hiervan is dat je onze beste tent test mist en je geen antwoord kan geven op de vraag welke tent past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tent?

Waar moet je letten bij de aankoop van een goede tent? Misschien vind je het lastig om de juiste tent aan te schaffen, hier helpen wij jou natuurlijk graag bij! Hieronder hebben wij een aantal punten geselecteerd die een goede indicatie geven waar je goed op moet letten voordat je een tent aanschaft.

Deze criteria lijken sterk op de beste tent volgens de consumentenbond en deze criteria hebben wij tevens ook gebruikt in onze eigen beste tent test 2022. Wij hopen jullie op deze manier zo goed mogelijk te begeleiden in de aanschaffing van een tent die het meest bij jou past.

Aantal personen

Let goed op de grootte en de inhoud van de tent voordat je deze aanschaft! Het is nooit fijn om in een te krappe tent te verblijven zeker als je gebruik maakt van grote luchtbedden. Meestal staat er duidelijk in de product specificaties voor hoeveel personen de desbetreffende tent geschikt is. 

Mocht dit niet het geval zijn probeer dan aan de hand van de afmetingen zo goed mogelijk in te schatten of alle gewenste personen in de tent passen.

Tentdoek

Voordat je een tent aanschaft is het belangrijk om te kijken welk type materiaal/stof verwerkt is in de tent. Elke type stof/materiaal heeft zijn voor en nadelen.

Katoen heb je in verschillende soorten en maten meestal wordt dit materiaal in trekkerstenten verwerkt, oppompbare tenten of grote familie tenten. Katoenen tenten hebben een verwachte gebruikstijd van 30 tot 50 weken.

Polyster wordt vaak verwerkt in de wat goedkopere tenten maar dit betekent niet perse dat de tent van een lagere kwaliteit is voorzien. De verwachte levensduur bij Lichtgewicht polyester is ongeveer 30 - 50 weken en bij .
zwaargewicht polyester is dit 60 tot 110 weken.

Tenten van nylon zijn vaak compact, licht van gewicht en waterafstotend. Perfect om mee te nemen in een rugzak tijdens het kamperen. 

Het kan ook voorkomen dat er een combinatie aan een van de bovenstaande stoffen is verwerkt in de tent. Hierbij vallen de voor en nadelen samen in de verhouding waarin de materialen zijn verwerkt in de tent.

Grondzeil

Voordat je een tent aanschaft is het goed om te kijken met voor type grondzeil de tent komt, deze kunnen los of vastzitten. Het voordeel van een tent met een vast grondzeil is dat je hierbij minder last hebt van insecten of tocht. Ook is de kans dat er water is je tent loopt met een vast grondzeil een stuk kleiner. Het nadeel van een vast grondzeil is dat het gewicht van de tent hiermee aanzienlijk zal toenemen.

Let hier dus goed op!

Opzetgemak

Een tent opzetten kan voor sommige consumenten een heel gedoe met zich mee brengen, voorheen waren tenten voorzien van opzetstokken en haringen. Gelukkig zijn er tegenwoordig oppompbare tenten of zogenaamde pop-up tenten. Deze tenten zijn vaak compact, licht van gewicht en gemakkelijk op te zetten. 

Kijk goed naar het type tent dat je wilt aanschaffen en houd rekening met het gewenste opzetgemak.


Wat is de beste Tent van 2022? 

Welke tent is het beste en waar moeten deze tenten aan voldoen? Hieronder hebben we de 5 beste tenten verdeeld in verschillende categorieën, om zo een divers aanbod te creëren. Elke tent wordt kort ingeleid waarna de voor en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen. Ook kun je rechts de belangrijkste beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen zien

1. Coleman Cook 4 Tunneltent 

beste-tent

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Coleman Cook 4 Tunneltent is de beste tent 2022 en daarom beste koop die je in huis kan halen! Niet alleen is de Coleman Cook 4 Tunneltent van een kwalitatief hoog niveau, maar een fantastische tent waar niets aan ontbreekt!

Deze zeer grootte en hoge 4 persoons tent is zeer gemakkelijk op te zetten en voorzien van twee slaapruimtes, een leefgedeelte en twee ingangen. Hierdoor heeft iedereen genoeg ruimte en belemmer je elkaar niet tijdens het in en uitstappen van de tent.

De Coleman Cook 4 Tunneltent komt met een vast geïntegreerd grondzeil wat de kans op insecten, tocht en vocht aanzienlijk verminderd. Hiernaast beschikt deze tent ook over genoeg luchttoevoer dankzij de ventilatie openingen. Gemaakt van brandwerend en UV werend materiaal kom deze tent met een draagtas, scheringen en bijgeleverde haringen.

Helaas hangt aan kwaliteit vaak wel een duurder prijskaartje en daar is de Coleman Cook 4 Tunneltent geen uitzondering in.

Voordelen Coleman Cok 4 Tunneltent 

 • Hoog & veel ruimte
 • Zeer gemakkelijk op te zetten
 • Geïntegreerd grondzeil
 • Ventilatie zorgt voor luchttoevoer binnen in de tent

Nadelen Coleman Cook 4 Tunneltent 

 • Duurder geprijsd

2.  Dunlop Pop Up Tent

beste-tent

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De beste geteste twee persoons tent is natuurlijk de Dunlop Pop Up Tent deze tent eindigt als tweede in deze felbegeerde top 5 lijst.

Samen met je vriend of vriendin op een romantische en avontuurlijke trektocht? wie wilt dat nou niet! Knijp jezelf maar even want de Dunlop Pop Up Tent gaat dit werkelijk maken. Zie je er tegen op om de een tent op te zetten? geen punt! de Dunlop Pop Up Tent staat in enkele secondes en is direct klaar voor gebruik. 

De Dunlop Pop Up Tent is ideaal voor kortste festivals of kampeertripjes, de ramen in de tent zorgen voor een prima luchttoevoer en bovendien komt deze tent met een insecten net en is gemaakt van brandwerend materiaal waardoor je altijd veilig kan slapen. 

Verder is de tent licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen in een draagtas die keurig bij de tent zit inbegrepen. Helaas is de tent waterafstotend en niet waterdicht, bij zware regenbuien heb je geen zekerheid dat je geheel droog blijft.

Voordelen Dunlop Pop Up Tent

 • Binnen enkele secondes opgezet
 • Ideaal voor festivals of korte kampeertripjes 
 • Licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen

Nadelen Dunlop Pop Up Tent

 • Niet waterdicht

3. Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL

beste-tent

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

We kennen het gevoel allemaal je maakt je klaar om een dagje heerlijk te relaxen op het strand alleen wat mis je nog? even denken.... Juist! de Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL. Deze strandtent is ideaal om te gebruiken tijdens het slapen, spelen en relaxen op het strand!

De Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL vergroot je strandplezier en dankzij het fraaie design biedt het jou en je gezin bescherming tegen de zon, wind en eventueel rondvliegend zand. Deze strandtent is zeer gemakkelijk op te zetten binnen enkele seconde is de tent al klaar voor gebruik en het mooie is dat je deze strandtent net zo makkelijk weer kan opbergen waardoor je snel je weg naar huis kan vervolgen.

De Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL is voorzien van een mesh (net) achterraam wat voor de nodige luchttoevoer zorgt en die immers ook gemakkelijk kan worden dichtgemaakt. Tevens is de tent compact, licht van gewicht en voorzien van zakjes die de stevigheid van de tent bevorderen.

Helaas is de tent niet geheel waterdicht en dien je de tent niet te gebruiken om te schuilen in regenbuien.

Voordelen Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL

 • Biedt bescherming tegen de zon, wind en eventueel rondvliegend zand
 • Zeer gemakkelijk op te zetten door het pop-up systeem
 • Compact, licht van gewicht en handig om mee te nemen
 • Fraai design 

Nadelen Deryan Luxe Pop Up Strandtent XXL

 • Helaas niet waterdicht

4. Skandika Nimbus 12 Tent

beste-tent

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij altijd al met je hele familie een leuke en avontuurlijk kampeertrip willen doormaken? Goed nieuws! De Skandika Nimbus 12 Tent is de volgende tent in de ultieme top 5 lijst. Deze tent 32 m² is groot heeft een staan hoogt van 212 cm en is geschikt voor 12 personen, dikke familie pret dus!

Neem je gehele appartement mee op vakantie in deze wolkenkrabber van een tent. Niet alleen zorgt deze tent voor genoeg luchttoevoer ook is deze tent waterdicht waardoor je geheel zonder zorgen met je je vrienden of familie kan genieten van je vakantie. 

Tevens komt deze tent ook met vele extra functionaliteiten, hierbij kan je denken aan een lampophanging en kabelopening. Verder zit er natuurlijk een draagtas, werphandleiding en reparatie-set bij de tent inbegrepen. Door het immens grote oppervlak komt deze tent wel met het nodige extra gewicht en een flink prijskaartje.

Voordelen Skandika Nimbus 12 Tent

 • Zeer ruim oppervlak en een hoge staanhoogte
 • Veelzijdige tent te gebruiken gedurende een vakantie met familie of een lang festival met vrienden
 • Extra functionaliteiten & accessoires 
 • Goede verdeling in verschillende leef compartimenten

Nadelen Skandika Nimbus 12 Tent

 • Zwaar gewicht 
 • Duurder prijskaartje

5. Tipitent Teepee

beste-tent

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Gaat je voorkeur liever uit naar een trendy tent met een diepgaandere betekenis? Neem dan eens een kijkje bij deze mooie Tipitent Teepee Indianentent die tevens ook de laatste tent in deze top 5 lijst is. Deze tipi tent werd door de de oorspronkelijke indianen in Noord-Amerika gebruikt als huis. Heel leuk om met je kleintjes indiaantje in te spelen dus!

Naast het verleden van de tipi tent is deze tent geschikt voor 4 personen en komt met een geïntegreerd grondzeil waardoor je veel minder last hebt van tocht en insecten op de grond die een weg binnen in de tent weten te vinden. Verder zorgt het fraaie design van deze tent voor een unieke sta hoogte waardoor je je niet bukkend of kruipend door de tent moet lopen. 

De Tipitent Teepee Indianentent is gemaakt van polyester en gemakkelijk op te zetten. Tevens komt deze tent ook met de nodige ramen en ventilatieopeningen en zit er een draagtas bij inbegrepen. Helaas is deze tent waterafstotend en niet geheel waterdicht. Wees dus alert op zware regenbuien en gebruik de tent slechts alleen bij lichte regenbuien.

Voordelen Tipitent Teepee

 • Trendy design met een diepgaande betekenis
 • Geintegreerd grondzeil
 • Unieke sta hoogte 

Nadelen Tipitent Teepee

 • Niet geheel waterdicht

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tenten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 soorten tenten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tenten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tenten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP