• Home
 • /
 • Telefonie
 • /
 • Beste Telefoonhouder voor in de Auto [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Rik

Best geteste telefoonhouder auto

Best geteste

iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder

Top-X heeft de beste paar telefoonhouders voor in de auto voor je getest, en als winnaar is deze iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder gekozen! Deze telefoonhouder wint van al de concurrentie door het simpele en daardoor extreem bruikbare design. De smartphone wordt met deze telefoonhouder voor de auto makkelijk bevestigt aan het ventilatierooster van je auto, en daardoor past hij in principe altijd in jouw wagen. Of je nou een vrachtwagen, een Kever of een dikke Tesla hebt!

Iedere bestuurder herkent dit vast wel. Als je auto geen ingebouwd navigatie systeem heeft, gebruik je natuurlijk de navigatie van Google Maps. En ook als de navigatie van je auto niet altijd up-to-date is met wegwerkzaamheden of geen informatie biedt qua files, is Google Maps een handiger alternatief. Maar niet alle auto’s hebben een manier om je telefoonscherm tijdens het rijden te kunnen zien.

Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat je tijdens het rijden op je telefoon kijkt, maar uitsluitend voor navigatiedoeleinden is het wel zo prettig dat je een beeld hebt van de weg voor je. Daarom is het altijd prettig om een smartphonehouder of telefoonhouder voor je auto te hebben. Maar aangezien iedereen een andere auto heeft, soms zo oud of zeldzaam dat je er op internet niet altijd geschikte accessoires voor kunt vinden, weet je nooit zeker of een telefoonhouder wel past op jouw dashboard. Daarom heeft Top-X een uitgebreide test gedaan van de beste universele telefoonhouders die in iedere auto zouden moeten passen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste laptop voor studenten

Best geteste

Best Getest
1.  iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder voor in de auto

 Underdog Tech

Beste budget optie
2.  Universele telefoonhouder van Underdog Tech

Telefoonhouder voor in de auto - universeel - zwart

Beste telefoonhouder met zuignap
3. Telefoonhouder voor in de auto – universeel – i12Cover

R2B Telefoonhouders auto geschikt voor ventilatierooster

Beste voor niet-magnetische telefoons
4.  R2B Telefoonhouder auto

Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto

Beste compacte design
5. Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto


Waar op letten bij het kopen van een telefoonhouders voor in de auto?

Aangezien er vele verschillende auto’s zijn, is het lastig om een juiste smartphone houder te vinden voor jouw model. Sommige dashboards hebben namelijk een magnetisch oppervlak, anderen zijn van een lichter materiaal gemaakt. En in sommige auto’s zit de ventilatie links, in sommige rechts en als je een hele luxe auto hebt komt het van alle kanten. Om een geschikte telefoonhouder voor de auto te vinden kun je daarom maar beter eentje kopen die universeel is.

Verder zijn er nog vele andere specificaties die bepalen of de telefoonhouder in jouw auto past, en ook de afmetingen van jouw smartphone zijn van belang. De belangrijkste dingen om op te letten als je een telefoonhouder voor je auto wil kopen, hebben we voor je op een rij gezet.

Bevestiging

Sommige smartphonehouders werken anders dan anderen. Zo heb je houders die met een magneet op je dashboard blijven plakken, maar ook zijn er uitvoeringen die een antislip materiaal gebruiken. Daarnaast zijn er telefoon houders met ‘ventilatie klemmen’; deze clip je vast op de ventilatie van de auto. Als je deze kiest moet je eerst zeker weten dat de ventilatieroosters in je auto stevig genoeg zijn – anders kan de telefoon tijdens het rijden bewegen of vallen.

Materiaal

Een auto beweegt tijdens een gemiddeld ritje best veel. Het is dan ook handig om een stevige telefoonhouder te kopen die tegen een stootje kan. Zeker omdat hij met sommige smartphones best een flink gewicht zal moeten dragen.

Bevestiging van de telefoon

Ook de telefoon moet natuurlijk vastgeklemd worden aan de telefoonhouder, en bij sommige houders gebeurt dit met een magneet. Op de meeste iPhones en Samsung Galaxy-telefoons zal dit prima werken, maar niet alle smartphones zijn van een magnetisch materiaal gemaakt. Je kunt op het internet opzoeken van welk materiaal je telefoon gemaakt is, of je houdt er gewoon een magneetje tegen aan en kijkt of die blijft zitten!

Maximale grootte

Niet alle smartphone houders voor in de auto zullen hele zware telefoons en tablet kunnen dragen. Sommige telefoonhouders hebben daar niet een groot genoeg maximale schermgrootte voor. Ook het maximale gewicht speelt natuurlijk een rol, en dit zal ook deels afhankelijk zijn van de auto – zo zijn sommige ventilatieroosters stugger dan anderen.


Top 10 Beste telefoonhouders voor in de auto 

Wil je direct weten hoe de top 10 telefoonhouder auto eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste telefoonhouder voor in de auto 2021

Het is tijd voor de uitslagen van onze test! Op basis van bovenstaande specificaties, maar natuurlijk nog veel meer criteria zoals gebruikerservaringen en kwaliteit van de producten, hebben we een ultieme test gedaan om er achter te komen wat de beste studentenlaptop is in verschillende categorieën.

1. iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder voor in de auto

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als beste uit de test is gekomen de universele magneet telefoonhouder van het merk iSetchi! Deze telefoonhouder is geclassificeerd als off-road proof, en kan dus goed tegen rijden op ruige, onverharde wegen.

Hij valt niet makkelijk van je dashboard af en is van stevig materiaal gemaakt. Ook zul je geen enkele telefoon niet kunnen bevestigen met deze telefoonhouder dankzij het grote maximale schermformaat en hoge draagcapaciteit. En om het helemaal perfect te maken, kan je je telefoon ook nog opladen terwijl je de telefoonhouder gebruikt!

Voordelen iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder voor in de auto

 • Tilt schermen tot 10 inch zonder problemen
 • Makkelijk te bevestigen op het ventilatierooster van je auto
 • Je kunt je telefoon opladen tijdens gebruik

Nadelen iSetchi® Universele Magneet Telefoonhouder voor in de auto

 • Bevestiging met een magneet werkt niet met elke smartphone

2. Universele telefoonhouder van Underdog Tech

 Underdog Tech

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Naast dat deze telefoonhouder van Underdog Tech verreweg de meest voordelige optie is, is hij ook nog eens erg flexibel in gebruik. Je kan hem net zo makkelijk bevestigen als de optie hierboven, en kan gewoon 360 graden draaien. 

Zo kan je je navigatie languit of liggend oriënteren, zonder problemen. Of personen in de achterbank kunnen Netflix kijken op een liggend scherm. Ideaal dus voor vele verschillende situaties, en dat voor een lage prijs!

Voordelen Universele telefoonhouder van Underdog Tech

 • Erg veel waar voor je geld
 • 360 graden draaibaar zorgt voor veel gebruiksopties
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Universele telefoonhouder van Underdog Tech

 • Geen magneten, maar klemmen om de telefoon vast te houden
 • Niet sterk genoeg voor hele grote telefoons (max. 6.5 inch)

3. Beste zuignap optie - Telefoonhouder voor in de auto – universeel – i12Cover

Telefoonhouder voor in de auto - universeel - zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Niet alle auto’s hebben een ventilatierooster dat op een geschikte plek zit om je navigatie op te kunnen volgen. Daarom is het voor sommige gebruikers handiger om een telefoonhouder te nemen met zuignappen. Deze telefoonhouder van i12Cover is een uitstekend alternatief op de voorgaande opties, en hij past op iedere telefoon.

Voordelen  Beste zuignap optie - Telefoonhouder voor in de auto – universeel – i12Cover

 • Past op iedere telefoon
 • Erg makkelijk te installeren
 • Zit stevig vast door de sterke zuignap

Nadelen Beste zuignap optie - Telefoonhouder voor in de auto – universeel – i12Cover

 • Materiaal is niet super sterk, breekt daardoor snel af bij sommige gebruikers

4. Beste voor niet-magnetische telefoons - R2B Telefoonhouder auto

R2B Telefoonhouders auto geschikt voor ventilatierooster

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Niet alle telefoons hebben een magnetische achterkant en sommige telefoonhouders voor in de auto zijn daarom niet geschikt voor deze modellen. Daarom is het ook fijn dat er een alternatief is op de magnetische optie, die wel gewoon van stevig materiaal gemaakt is. De R2B Telefoonhouder is de ideale optie voor niet-magnetische telefoons dankzij de makkelijke bevestiging aan de ventilatieroosters, en de handige klemmen die je met een hand gewoon vast kunt zetten.

Voordelen R2B telefoonhouder

 • Stevig en geschikt voor alle telefoons, ook niet-magnetische s
 • Ruimte over om je telefoon op te kunnen laden
 • Past in vrijwel iedere moderne auto

Nadelen R2B telefoonhouder

 • Met ronde ventilatieroosters komt deze telefoonhouder soms los

5. Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto

Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Omdat niet iedereen een enorm apparaat wil hebben met een grote metalen installatie voor het dashboard, is er voor die mensen ook een simpele oplossing om alsnog veilig en bewust te kunnen autorijden met je telefoon als navigatiesysteem. Namelijk deze Stockchimp telefoonhouder. Je kunt hem niet alleen in de auto gebruiken, maar ook op je kantoor of zelfs op je fiets, dankzij het plakkende oppervlak van de telefoonhouder.

Voordelen Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto

 • Ook als je telefoon niet magnetisch is wordt er een magneetsticker meegeleverd
 • Met een beschermende laag voorkom je krassen op je telefoon of auto
 • 360 graden rotatie mogelijk
 • Werkt met alle soorten telefoons, ook met een gebogen of ronde achterkant

Nadelen  Stockchimp - Magnetische telefoonhouder auto

 • Soms moet je het oppervlak schoonmaken zodat de telefoon beter blijft zitten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel telefoonhouders voor in de auto hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  telefoonhouders voor in de auto getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de telefoonhouders voor in de auto op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste telefoonhouders van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste telefoonhouders voor in de auto zijn.

Rik

Over de productexpert

Mijn naam is Rik en ik ben 32 jaar, werkzaam als manager in een telefoniewinkel. Noem een telefoonmerk op en ik kan je er van alles over vertellen. Waarom? Gewoon omdat ik het leuk vindt! Natuurlijk is niet iedereen zo’n (smart)phonefreak daarom neem ik die rol graag op me.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>