fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best geteste Telefoon provider

Best geteste

T-Mobile

Top-X heeft de beste telefoon providers van Nederland getest, en daaruit is er één winnaar gekomen: T-Mobile! Deze provider wint onze test om twee redenen: dekking en prijs! T-Mobile heeft volgens de consumentenbond het snelste internet, en een goede dekking zodat je bijna overal in Nederland wel een 4G-verbinding kunt krijgen met je telefoon. Ook is 5G beschikbaar bij T-Mobile, waardoor je nog veel sneller én onbeperkt kunt internetten. Dus als je nu een paar Whatsapp berichtjes per maand stuurt via je mobiele netwerk, of je kijkt iedere voetbalwedstrijd van je favoriete club live als je onderweg bent – Bij T-Mobile zul je nooit een verkeerd abonnement afsluiten!

Een goede telefoon provider beschikt in principe over drie belangrijke kenmerken: Een sterk en snel netwerk dat overal in het land bereikbaar is, een prettige klantenservice en misschien nog wel het belangrijkste – een lage prijs!

Een goedkope telefoon provider is voor iedereen natuurlijk erg aantrekkelijk, omdat je toch elke maand weer vaste kosten hebt als je een mobiel abonnement neemt. Maar er zijn in Nederland zo veel aanbieders van telefoonabonnementen, dat het soms erg verwarrend kan zijn voor mensen die een telefoon provider willen uitkiezen.

Al deze aanbieders hebben weer andere regelingen qua korting. Ook maken ze gebruik van andere netwerken, en natuurlijk zijn de prijzen die ze hanteren erg verschillend. En niet geheel onbelangrijk, de ene telefoonprovider scoort vele malen beter op het gebied van klantenservice. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

diensten getest

6

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Telefoon Providers

Best geteste

Beste allround telefoonprovider
1. T-mobile

KPN

Telefoon Provider met de grootste dekking
2. KPN

 Vodafone

Beste in combinatie met thuisabonnement
3. Vodafone

tele2

Beste betaalbare telefoonprovider
4.  Tele2

 simpel

Beste budget optie
5.  Simpel


Waar op letten bij het kiezen van een telefoon provider?

Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een telefoon provider uit gaat kiezen. Sommige dingen spreken voor zich, maar toch is het van belang dat je providers goed vergelijkt voordat je er een uit kiest. Daarom hebben we een paar belangrijke aspecten van goede telefoon providers op een rijtje gezet, zodat je zelf wat minder onderzoek hoeft te doen.

Prijs

Uiteraard is de prijs van een telefoonprovider een bepalende factor voor jou als klant. Een abonnement afsluiten is iets waar je minstens een jaar aan vast zit, en je weet natuurlijk niet altijd hoe je financiële situatie is over een jaar of twee. Daarom raden we aan om goed naar de prijs te kijken van je nieuwe telefoonabonnement, en check vooral de prijs op de lange termijn!

Dekking van het netwerk

Om er zeker van te zijn dat je ook in minder druk bevolkte gebieden zoals natuurgebieden of dichtbij de grens een goede verbinding met het netwerk te hebben, is het belangrijk dat je een telefoon provider kiest waarvan het netwerk een ruime dekking heeft. Zeker als je in een minder druk bevolkt gebied woont, kan het nog wel eens voor komen dat je geen data verbinding kunt krijgen, of een langzamere variant dan 4G.

Kwaliteit van de service

Natuurlijk is het ook van belang dat je een provider kiest die een goede service biedt aan zijn klanten. Bij telefoon providers komt het wel eens voor dat je met een lastige situatie te maken hebt. Zo kun je in het buitenland je internetverbinding verliezen, of je hebt met spoed extra MB’s nodig. Een goede telefoon provider kan altijd snel en adequaat handelen als jij in zo’n situatie zit.

5G ondersteuning

Je hebt er vast wel eens van gehoord: het nieuwe, supersnelle 5G netwerk. 5G is een revolutionaire toevoeging aan de huidige mobiele netwerken die in Nederland al uitgerold zijn, en is zowel qua snelheid als bereikbaarheid een enorm belangrijke upgrade. Niet alle mobiele providers ondersteunen het 5G netwerk, dus let goed op bij het uitkiezen van een telefoon provider als je gebruik wil gaan maken van 5G!


Wat is de beste telefoon provider?

De bovenstaande criteria hebben we gebruikt om alle Nederlandse providers op de proef te stellen. We hebben de prijzen van providers vergeleken, en ook hebben we de bijgeleverde service op de proef gesteld. Ook de dekking van alle netwerken hebben we onderzocht, en de klantenservice hebben we beoordeeld op basis van reviews van klanten. Onze test maakt het makkelijk voor jou om een goedkope, maar tegelijkertijd de beste telefoon provider uit te kiezen voor jouw situatie!

1. T-Mobile

Best geteste

8.7

Eindbeoordeling

Aanbod 

8.4

Dekking

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

Als beste uit de test gekomen is de telefoon provider T-Mobile! T-Mobile is als beste telefoon provider gekozen in onze test, om verschillende redenen. Om te beginnen heeft T-Mobile een aantal ontzettend goede deals voor nieuwe telefoonabonnementen, en daarnaast sowieso erg lage prijzen hanteert. Met de handige T-Mobile app pas je je abonnementen makkelijk aan op een maandelijkse basis, waarmee je ook SMS en belminuten kunt kiezen.

Voordelen T-Mobile

 • Lage prijzen voor sim only
 • Goedkope combi deals met smartphones
 • Dekking is ruim voldoende overal in Nederland
 • Makkelijk je abonnementen aanpassen in de handige T-Mobile app
 • Optie tot onbeperkt data, sms en bellen

Nadelen T-Mobile

 • Niet het beste netwerk dankzij de beperkte 5G beschikbaarheid

2. KPN

KPN

8.5

Eindbeoordeling

Aanbod

8.3

Dekking

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Doordat KPN de eerste telefoon provider is van Nederland, en nog steeds het woord ‘koninklijke’ in de naam is terug te vinden – heeft KPN de meeste rechten van alle providers als het op hun netwerk aan komt.

In zowel 3G, 4G en het steeds groter wordende 5G netwerk is KPN de absolute winnaar. Er zijn maar weinig plekjes te vinden in Nederland waar je geen verbinding hebt als je bij KPN een abonnement neemt, zeker niet in bewoonde gebieden.

Daarnaast hanteert KPN niet al te koninklijke prijzen, en je krijgt er een hele prettige klantervaring voor terug; zo kun je bij belangrijke problemen 24 uur per dag geholpen worden door de klantenservice, zodat je altijd zeker bent van een snel en betrouwbaar netwerk.

Voordelen KPN

 • Het beste netwerk van Nederland, ook voor 5G
 • 24/7 support voor belangrijke problemen
 • Zowel sim only als combi deals mogelijk
 • Optie tot onbeperkt data, sms en bellen

Nadelen KPN

 • Niet de goedkoopste

3. Vodafone

 Vodafone

8.4

Eindbeoordeling

Aanbod

8.2

Dekking

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De meeste mensen die op zichzelf wonen betalen waarschijnlijk al voor hun internet, tv en misschien hun vaste telefoon voor thuis. Om dan nog een soortgelijk bedrag per maand te betalen voor mobiel internet, bellen en sms’en, voelt voor veel mensen wat dubbel aan. Vodafone/Ziggo, twee bedrijven die een paar jaar geleden zijn gefuseerd, bieden daarom een combi deal voor die twee verschillende diensten. Zo krijg je veel korting als je al een Ziggo thuisabonnement hebt, bij het aanschaffen van een mobiel abonnement van Vodafone!

Voordelen Vodafone

 • Enorm veel korting als je al een Ziggo abonnement voor thuis hebt
 • Lage vaste prijzen voor sim only
 • 24/7 service voor belangrijke problemen
 • Optie tot onbeperkt data, sms en bellen
 • Verkozen tot het één na beste netwerk, na KPN
 • Ook Vodafone heeft een handige app om je abonnementen aan te passen

Nadelen Vodafone

 • Abonnementen met toestel vaak iets minder voordelig

4. Tele2

tele2

8.2

Eindbeoordeling

Aanbod

9.0

Dekking

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Tele2 is een groot internationaal telecom bedrijf dat de combinatiedeal met een toestel zo’n beetje heeft uitgevonden. Mede daardoor is Tele2 de beste in het samenstellen van goede telefoon abonnementen met een toestel inbegrepen.

Bij Tele2 vind je met regelmaat een heel voordelig abonnement met bijvoorbeeld de nieuwste Samsung-toestellen, een dikke iPhone en nog veel meer, en vaak krijg je bij zo’n abonnement ook nog een handig extraatje zoals een smart home apparaat of een bluetooth speaker!

Voordelen Tele2

 • Scherpe deals in combinatie met toestellen 
 • Gedeelde plaats met KPN; beste 4G en 5G netwerk van Nederland
 • Lage vaste prijzen voor sim only
 • 24/7 service voor belangrijke problemen
 • Optie tot onbeperkt data, sms en bellen
 • Ook Tele2 heeft een handige app om je abonnementen aan te passen

Nadelen Tele2

 • Vaak wat minder flexibele contracten

5. Simpel

 simpel

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je iets minder uit wil geven aan een telefoon abonnement en je zoekt een telefoon provider die gewoon lage vaste prijzen biedt, zonder al te veel onnodige kosten?

Simpel is dan de beste telefoon provider voor jou. De prijzen zijn bij Simpel altijd laag, en de hele klantenervaring is bij deze provider ook letterlijk erg simpel. Niet omdat het niet goed is, maar omdat het lekker makkelijk te gebruiken is.

Ook handig: met de plafondfunctie stel je een harde limiet aan je maandelijkse kosten in, waarna je geen gebruik meer kunt maken van data. Daarmee voorkom je ‘oeps’ momenten waarbij je per ongeluk een hele film kijkt op je data!

Voordelen Simpel

 • Erg lage prijzen op sim only abonnementen
 • Maandelijks aanpasbaar door de Simpel app te gebruiken
 • 24/7 service voor belangrijke problemen
 • Optie tot onbeperkt data, sms en bellen
 • Handige ‘plafond’ functie waarmee je enorm veel kosten kunt besparen

Nadelen Simpel

 • Geen abonnement met toestel combinatie mogelijk bij Simpel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel telefoon providers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  telefoon providers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de telefoon providers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste telefoon providers  van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste telefoon providers zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>