fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste Tekentablet

Beste Tekentablet

Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium

De best geteste tekentablet van 2023 is de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium! We hebben verschillende tablets getest en dit is absoluut de beste. Teken, schilder of bewerk je favoriete foto’s met behulp van deze handige tekentablet. 

Deze tekentablet is compact, stevig en eenvoudig in gebruik. In enkele stappen ga je aan de slag met jouw tekentablet i.c.m. je zelfgekozen creatieve software.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste tekentablet van 2023? Als jij op zoek bent naar een goede tekentablet dan is dit artikel voor jou. Het kopen van een geschikte tekentablet kan namelijk best lastig zijn.

Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende opties op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook zijn er heel veel verschillende functionaliteiten die lang niet voor iedereen even nuttig zijn. 

Om jou op weg te helpen hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste tekentablets van 2023. In dit artikel ontdek je een overzicht van de best geteste opties van dit moment en vertellen we je waar je precies op moet letten bij het kopen van een tekentablet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tekentablets

Beste Tekentablet

Beste Koop Tekentablet
1. Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium

Wacom Intuos Pro Large - Tekentablet

Beste Tekentablet Semi-Professioneel
2. Wacom Intuos Pro Large

Wacom Cintiq 16 - Tekentablet

Beste Tekentablet Met Scherm - Professioneel
3. Wacom Cintiq 16

Huion Inspiroy H640P

Beste Budget Tekentablet
4. Huion Inspiroy H640P

Wacom Bamboo Folio Small - Smartpad A5

Beste Tekentablet Voor Notities
5. Wacom Bamboo Folio Small

Top 10 Beste Tekentablets

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Tekentablets eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tekentablet?

Zoals eerder aangegeven zijn tekentablets er in allerlei soorten en maten. Elke versie is dan ook geschikt voor andere activiteiten en werkzaamheden.

Om een miskoop te voorkomen hebben we hieronder een aantal dingen op een rijtje gezet waar jij op moet letten bij het kopen van een tekentablet.

Door hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van je tablet wordt de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner.

Hoe ga je de tablet gebruiken?

Ben je op zoek naar een tablet voor hobbymatige werkzaamheden, semi-professionele of professionele werkzaamheden? Het is goed om van te voren na te denken over wat je met de tablet wil gaan doen.  De tekentablet moet aansluiten bij de werkzaamheden die je wilt gaan doen.

Werkt de tablet met je software?

Het is altijd goed om te kijken naar de software waarmee de tablet werkt. Gebruik jij bijvoorbeeld Photoshop? Check dan of de tablet compatibel is met dit programma. Het klinkt heel logisch maar dit is wel een kenmerk wat mensen vaak over het hoofd zien.

Functionaliteiten

Welke functionaliteiten denk jij te gaan gebruiken op je tekentablet? Kijk altijd goed naar welke functionaliteiten een tablet te bieden heeft. Wat kan jij goed en wat wil je dat de tablet heeft? Dit zijn allemaal vragen je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat.

Budget

Uiteraard is het belangrijk om van te voren een budget met jezelf af te spreken. Een teken tablet kan best duur zijn en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Door jezelf een budget te geven voorkom je de kans dat je veel te veel geld uit geeft aan je tablet.


Wat is de beste Tekentablet van 2023? 

Tijd om over te gaan naar het leukst onderdeel van dit artikel: Wat is nu eigenlijk de beste tekentablet van 2023?

Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. In onze ogen is er niet iets als een ‘beste tekentablet’. Dit omdat ieder persoon andere behoeftes heeft en de tablet ander wil gaan gebruiken.

Om die reden hebben we deze lijst opgesplitst in verschillende gebruiksmethoden. Zo hebben we gekeken naar de beste tekentablet voor hobbymatig gebruik, voor semi-professionele werkzaamheden en voor professionele werkzaamheden.

Door onderstaande lijst te volgen krijg jij een goed beeld bij de beste opties. We hebben tientallen apparaten getest en dit zijn de 5 allerbeste opties van dit moment.

1.  Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium

Beste Tekentablet

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de beste geteste tekentablet van 2023? Kies dan voor de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium! Dit is absoluut de beste koop.

Dit is een compacte, stevige tekentablet die ontzettend eenvoudig in gebruik is. Hierdoor kun je als beginner dus direct gaan tekenen zonder heel veel moeite te hoeven doen met lange installaties. Binnen enkele minuten kun je eigenlijk al aan de slag en tekenen met je favoriete teken software.

Deze tablet werkt goed met de meeste creatieve softwares en wordt bovendien geleverd met drie gratis softwareproducten (licentie is 2 jaar geldig). Het gaat hier om: Corel Painter Essentials 6, Corel Aftershot 3 Comic & Manga en Clip Studio Paint Pro. Verder heeft deze tekentablet Bluetooth 4.2 en beschikt hij over 4 sneltoetsen die je zelf kunt instellen.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium

 • Snel en gemakkelijk te gebruiken
 • Wordt geleverd met 3 gratis software paketten
 • Licht in gewicht

Nadelen Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium

 • Geen

2. Wacom Intuos Pro Large

Wacom Intuos Pro Large - Tekentablet

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je op zoek bent naar de beste tekentablet voor semi-professioneel gebruik dan kun je het best kiezen voor de Wacom Intuos Pro Large. Dit is volgens kenners de beste tekentablet van Wacom tot nu toe.

Wat ons vooral heel erg aansprak van deze tablet was het ergonomische ontwerp, je kan uren lang tekenen zonder echt last te krijgen van je handen. Verder beschikt de tablet over handige knoppen die je zelf kunt instellen, hierdoor word je productiviteit een stuk hoger. Wat ook opvalt bij deze tablet is het design.

Deze tablet is namelijk maar 8 mm dik en ontzettend licht in gewicht. Dit voelt overigens niet goedkoop aan, zo is de tablet toch ontzettend stevig dor de aluminium en glasvezel behuizing. Al met al een fijne tekentablet die een lange tijd meegaat. Dat is toch handig voor als je een van tekenen houdt.

Voordelen Wacom Intuos Pro Large

 • Ergonomisch design is super fijn
 • Tablet heeft een luxe uitstraling

Nadelen Wacom Intuos Pro Large

 • Geen ingebouwd beeldscherm

3. Wacom Cintiq 16

Wacom Cintiq 16 - Tekentablet

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je echt professioneel gaan ontwerpen en werkzaamheden uitvoeren als tekenen, foto’s bewerken of 3D modellen namaken? Kies dan voor de Wacom Cintiq 16.

Deze tekentablet beschikt namelijk over een scherm in het tablet, hierdoor kun je rechtstreeks op de tablet tekenen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen externe monitor meer nodig hebt en dus direct je creaties kunt bewonderen. Met het heldere beeldscherm kan je het in goede kwaliteit zien.

Bovendien beschikt deze tablet over verschillende handige knoppen die je zelf kunt instellen waardoor je favoriete tools altijd binnen handbereik zijn. Wel moet je deze tablet aansluiten op een krachtige computer of laptop. Dit is wel iets om van te voren goed te bekijken.

Voordelen Wacom Cintiq 16

 • Perfect voor professionele werkzaamheden (tekenen, foto’s bewerken of 3D modellen namaken)
 • Beschikt over scherm waardoor je geen externe monitor meer nodig hebt

Nadelen Wacom Cintiq 16

 • Voor sommige computers niet geschikt

4. Huion Inspiroy H640P

Huion Inspiroy H640P

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Vind jij het fijn om een goedkopere tekentablet te hebben? Dan kun je op dit moment het best kiezen voor de Huion Inspiroy H640P

Deze grafische tablet is super slank en licht in gewicht (weegt slechts 277gram). Hiermee is de tablet net zo dun als je telefoon. Ook beschikt dit product over zes verschillende sneltoetsen en werk hij goed samen met de meeste creatieve programma’s zoals Photoshop en Illustrator.

Een ander voordeel is dat de pen geen batterij nodig heeft om te werken, hierdoor neem je dus afscheid van de laadkabel. Wel voelt deze tablet iets goedkoper aan maar dit is niet gek aangezien de prijs ook een stuk lager is dan de andere opties uit deze lijst.

Voordelen Huion Inspiroy H640P

 • Voordelige prijs
 • Splinter dun en licht in gewicht

Nadelen Huion Inspiroy H640P

 • Voelt kwalitatief iets minder goed aan

5. Wacom Bamboo Folio Small

Wacom Bamboo Folio Small - Smartpad A5

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze tekentablet test af met de Wacom Bamboo Folio Small. Dit is eigenlijk niet echt een tekentablet maar meer een tool om je notitieblok te digitaliseren.

Deze tablet is ontworpen om handgeschreven notities en ideeën te bewaren. Je kunt gewoon met pen op willekeurig papier schrijven en daarna je notities en ideeën opslaan, vorm geven en delen in de cloud. Met een druk op een knop zet de Bamboo Folio je handschrift om in dynamische digitale bestanden. 

Met de Wacom Inkspace-app kun je je notities en schetsen ordenen, bewerken en delen op een iOS- of Android-apparaat met Bluetooth. We vinden dit een super apparaat en zouden deze zeker adviseren voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun notities te digitaliseren.

Voordelen Wacom Bamboo Folio Small

 • Handige manier om je aantekeningen gelijk te digitaliseren
 • Handzaam en eenvoudig in gebruik

Nadelen Wacom Bamboo Folio Small

 • Niet aan te sluiten op een computer

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tekentablets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tekentablets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tekentablets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tekentablets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP