Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Tapijtreiniger

HG tapijtreiniger (product 95) - 1L - vuilafstotend effect - ook geschikt voor bekleding

HG Tapijtreiniger (Product 95)

Als je het huis wilt schoonmaken is het wel belangrijk om alles goed te reinigen. Zo moet ook het tapijt goed gereinigd worden. Daarom hebben wij de tapijtreiniger test uitgevoerd en het product van HG is als best getest eruit gekomen! Het zorgt er namelijk voor dat het vuil er gemakkelijk vanaf gaat. Je kan hiermee snel te werk gaan.

In een korte periode zie je een groot verschil. Het pakt de vieste plekken gemakkelijk aan en het lijkt net alsof je een nieuw tapijt hebt. Daarbij hoef je er niet heel veel van te gebruiken. Het heeft een inhoud van 1 liter en gaat dus voor een langere tijd mee. HG doet dus zeker wat het belooft en dat laten ze hier goed zien!

Ben jij benieuwd naar de beste tapijtreiniger van2022? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Het huis goed schoonmaken is een belangrijke taak van de wekelijkse activiteiten. Dit is vooral belangrijk als je een groot gezin hebt aangezien het huis heel snel vies wordt. Zo wordt er overal gegeten en kan het zijn dat je tapijt vies wordt. Daarom is het belangrijk om een goede tapijtreiniger aan te schaffen.

Het moet er namelijk voor zorgen dat alle vlekken en viezigheid uit het tapijt komen. Daarbij moet dit snel gaan en weinig moeite kosten. Maar het lijkt alsof er geen verschil is tussen de tapijtreinigers. Dat is zeker wel het geval en daarom proberen we je hierbij te helpen. 

Maar wat is de beste tapijtreiniger? Wij hebben geprobeerd antwoord te geven op deze vraag in dit artikel. Zo hebben we meerdere producten getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste tapijtreinigers van dit moment. Elk product is omschreven met een korte review zodat je zelf de geschikte keuze kan maken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tapijtreinigers

HG tapijtreiniger (product 95) - 1L - vuilafstotend effect - ook geschikt voor bekleding

Beste Koop Tapijtreiniger
1. HG Tapijtreiniger (Product 95)

Kärcher RM 519 - Tapijtreiniger - 1 liter

Beste Tapijtreiniger Meubelen
2. Kärcher RM 519

James Vlekkenwonder - Vlekverwijderaar voor tapijt, karpet en meubelstof -

Beste Professionele Tapijtreiniger
3.  James Vlekkenwonder

Vlekverwijderaar voor textiel, tapijtreiniger, reinigen van auto zetels en interieur - Spray - Texclean 0,5L

Beste Tapijtreiniger Voor Auto
4. Guard Industrie Vlekverwijderaar

Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar - 600 ml x6

Beste Tapijtreiniger Merk
5. Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar


Top 10 Beste Tapijtreinigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste tapijtreinigers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tapijtreiniger?

We hebben al aangegeven dat er veel verschillende tapijtreinigers op de markt zijn. Daarom is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen. Een goede tapijtreiniger kopen kan namelijk best lastig zijn. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste tapijtreiniger volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen je aan jezelf moet stellen voordat je een aankoop doet. Daarom hebben wij ook dit artikel geschreven. Hieronder hebben we een aantal criteria neergezet. Dit kan je helpen bij het aankoopproces en kan een miskoop voorkomen. Hierna kan je gelijk doorgaan naar onze Top 5!

Inhoud

Het eerste belangrijke punt om goed naar te kijken is de inhoud van de tapijtreiniger. Zo heb je grote maar ook kleinere flessen. Het is dus handig om na te gaan hoe vaak je de tapijtreiniger gaat gebruiken. Op deze manier kan je ook gemakkelijk de inhoud bepalen. Het is niet erg als je te veel haalt aangezien tapijtreinigers voor een lange tijd meegaan. Ze zorgen alleen ervoor dat ze wat ruimte in beslag nemen. 

Gebruik

Daarbij is het ook goed om te kijken naar het gebruik van de reiniger. De naam zegt het eigenlijk al maar het wordt vooral voor tapijten gebruikt. Je kan het ook gebruiken voor andere doeleindes. Denk aan meubelen of voor auto's. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken aangezien sommige tapijtreinigers daarvoor minder geschikt zijn. Het gebruik is dus heel erg belangrijk.

Merk

Er zijn verschillende merken op de markt die huishoud producten verkopen. Een aantal merken staan bekend om de goede producten. Denk aan HP en Vanish. Zij maken vaak goede producten en zorgen ervoor dat alles goed gereinigd wordt. Deze prijzen liggen ook vaak wat hoger maar je weet dan wel dat het een goed product is. Er zijn ook goede minder bekende merken maar het is belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen.

Prijs / Kwaliteit

Het laatste belangrijke punt waar je rekening mee moet houden is de prijs / kwaliteit verhouding van de producten. Dit kan best lastig zijn maar tapijtreinigers kunnen over het algemeen redelijk prijzig zijn. Je wil dat je dan wel betaald voor een goed resultaat. De tapijtreiniger moet lang meegaan en het moet ervoor zorgen dat alle vlekken eruit gaan. Kijk daarom goed naar de prijs / kwaliteit verhouding.


Wat is de beste Tapijtreiniger?

Welke tapijtreiniger is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij aan de hand van onze test. Na tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties zijn. Omdat niet iedereen op zoek is naar dezelfde soort tapijtreiniger, hebben wij winnaars uitgeroepen in verschillende prijsklassen en categorieën.

Hieronder vind je voor elke tapijtreiniger uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen opgesomd. Zo kom jij er gemakkelijk achter welk product wel en niet geschikt is voor jou. De eindbeoordeling van ieder product hebben wij gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. HG Tapijtreiniger (Product 95)

HG tapijtreiniger (product 95) - 1L - vuilafstotend effect - ook geschikt voor bekleding

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste tapijtreiniger van 2022? Dan hebben wij goed nieuws! We hebben een uitgebreide test gedaan en de HG Tapijtreiniger (Product 95) is als best getest eruit gekomen.

De HG Tapijtreiniger (Product 95) is gemakkelijk te gebruiken en aan te brengen op het tapijt. Je kan het vuil gemakkelijk eraf halen en je tapijt ziet er weer heel schoon uit. Het heeft een inhoud van 1 liter. Dit betekent dat je de reiniger vaak kan gebruiken en dat het een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. Je kan het ook gebruiken om bekleding schoon te maken. Het is dan ook een hardnekkig product.

Dit betekent dat je er voorzichtig mee moet omgaan maar het werkt zeer goed. Het merk HG staat ook wel bekend om de goede producten en dat hebben ze hier weer laten zien. Het reinigt heel goed en het gaat voor een langere tijd mee. Daarbij heeft het een frisse geur waardoor je huis ook goed gaat ruiken. Tapijtreinigers kunnen redelijk chemisch ruiken maar dat is hier zeker niet het geval!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen HG Tapijtreiniger (Product 95)

 • Makkelijk te gebruiken
 • Grote inhoud
 • Resultaat snel zichtbaar
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen HG Tapijtreiniger (Product 95)

 • Geen

2. Kärcher RM 519

Kärcher RM 519 - Tapijtreiniger - 1 liter

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil jij de meubelen in het huis goed reinigen? Neem dan een kijkje bij de Kärcher RM 519! Het zorgt er namelijk voor dat alles er weer gloednieuw uit ziet en je huis schoon is.

Schoonmaken kan best veel tijd in beslag nemen en daarom kan het ook best vermoeiend zijn. De Kärcher RM 519 zorgt ervoor dat je niet meer zolang bezig bent. Het trekt namelijk heel erg snel in en daarna kan je goed alle vlekken eruit halen. Dit is heel erg handig omdat je dan niet zolang bezig bent. Je kan het ook gebruiken voor andere doeleindes. Denk aan autostoelen of natuurlijk voor een tapijt.

Het heeft een inhoud van 1 liter en daarom gaat het mee voor een langere tijd. De reiniger is ook een echte lichtgewicht en daarom kan je het gemakkelijk meenemen. Zo kan je er ook op andere plekken gebruik van maken. Verder heeft het nog een hele duidelijke instructie. Hierop valt alles goed te lezen en dit zorgt ervoor dat je alle viezigheid goed behandeld wordt. Het heeft een goede prijs in vergelijking met de andere producten. Hierdoor is het een zeer goede tapijtreiniger aanbieding!

Voordelen Kärcher RM 519

 • Ook geschikt voor andere ondergronden
 • Na 1 uur is een goed resultaat al zichtbaar
 • Lost vuil goed op
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding

Nadelen Kärcher RM 519

 • Kinderen kunnen het niet gebruiken

3. James Vlekkenwonder

James Vlekkenwonder - Vlekverwijderaar voor tapijt, karpet en meubelstof -

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij hardnekkige vlekken in je tapijt en zoek je hiervoor een professionele reiniger? Dan zit je bij de James Vlekkenwonder goed! Het zorgt er namelijk voor dat er geen vlekken meer zichtbaar zijn.

Deze professionele tapijtreiniger komt in een mooi flesje en het is heel erg handig in gebruik. Je hoeft alleen het dopje eraf te halen en je kan alles goed verdelen over het tapijt. De James Vlekkenwonder werkt zelfs zo goed dat het rode wijn uit een tapijt kan halen. Dat zegt zeker wat over de goede kwaliteit! Daarbij is het ook een zeer makkelijk product. Zo hoef je het alleen maar op het tapijt te plaatsen.

Daarna begint de tapijtreiniger het werk zelf te doen. Je hoeft het dus niet in te wrijven en het kan door iedereen gebruikt worden. De prijs / kwaliteit verhouding is zeer goed. Dit komt omdat het een goede prijs heeft en de kwaliteit zeer goed is. We raden het ook zeker iedereen aan. Je kan het namelijk ook gebruiken voor andere doeleindes. De multifunctionaliteit zorgt ervoor dat je zeer tevreden bent na het schoonmaken.

Voordelen James Vlekkenwonder

 • Je kan het makkelijk gebruiken
 • Kan het ook gebruiken voor wol
 • Het product doet z'n eigen werk
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen James Vlekkenwonder

 • Niet een hele grote inhoud

4. Guard Industrie Vlekverwijderaar

Vlekverwijderaar voor textiel, tapijtreiniger, reinigen van auto zetels en interieur - Spray - Texclean 0,5L

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Een auto kan over een langere tijd heel vies worden en daarom is het belangrijk om dit bij te houden. Om deze reden hebben we de Guard Industrie Vlekverwijderaar in onze lijst verwerkt!

De Guard Industrie Vlekverwijderaar beschikt over de beste verpakking die je kan hebben. Zo heeft het een spuit en kan je alles gemakkelijk bereiken. Je kan ook alles goed verdelen en het zorgt ervoor dat je niets verspild. Met deze reiniger kan je een auto dus zeer goed schoonhouden als je het bijhoudt. Je moet het alleen even laten intrekken en daarna kan je al het vuil eraf halen. Dit hoeft niet alleen voor de auto maar kan ook in het huis gedaan worden.

Als je op de bank frisdrank hebt laten vallen werkt dit ook zeer goed. Niets is vervelender dan vlekken op plekken waar je het niet uit kan krijgen. Dat is bij deze tapijtreiniger zeker verleden tijd! Verder heeft het nog een inhoud van 500 ml. Dit betekent dat je er lang genoeg gebruik van kan maken. Het is ook niet zo zwaar waardoor je het gemakkelijk kan meenemen. Daardoor kan het door iedereen gemakkelijk gebruikt worden!

Voordelen Guard Industrie Vlekverwijderaar

 • Multifunctioneel in gebruik
 • Verwijdert vlekken snel
 • Handig flesje

Nadelen Guard Industrie Vlekverwijderaar

 • Niet van het bekendste merk in deze lijst

5. Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar

Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar - 600 ml x6

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar! Dit is het beste merk voor een tapijtreiniger en zorgt ervoor dat alle vlekken weggaan.

Het merk Vanish is heel erg bekend en je hebt het vast een aantal keer voorbij zien komen. Dit komt omdat het een goed en betrouwbaar merk is. Dat is bij de Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar ook zeker niet anders! Het zorgt er namelijk voor dat alle vlekken weggaan. Dit kan op je tapijt zijn maar het werkt bijvoorbeeld ook op kleding. Het werkt zeer hardnekkig en heel erg snel.

Je ziet namelijk vrij snel een positief resultaat. Het is dan ook zeer makkelijk aan te brengen. Hierdoor kan je snel te werk gaan en zijn deze vlekken verleden tijd. Het product geeft ook niet af en daardoor kan je het overal in het huis plaatsen. Maar het is ook een klein product en daardoor neemt het weinig ruimte in beslag. Al met al is dit dus een zeer goede tapijtreiniger waar iedereen tevreden mee zal zijn!

Voordelen Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar

 • Bekend merk
 • Goede verpakking
 • Verwijdert hardnekkige vlekken en kan ook gebruikt worden op andere ondergronden

Nadelen Vanish Gold Mousse Tapijtreiniger Vlekkenverwijderaar

 • Duurste optie van deze lijst

Hoeveel soorten tapijtreinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 tapijtreinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tapijtreinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste tapijtreinigers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>