fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Best Geteste tafeltennistafel

Pegasi 1200 Indoor Pro

Als fanatieke tafeltennisser weet je wat het verschil kan zijn tussen een 'hobby tafel' of een professioneel model. De Pegasi 1200 Indoor Pro blue valt gelukkig in de laatste categorie en is dan ook verkozen als beste tafeltennistafel. 

Deze tafeltennistafel voldoet aan de officiële afmetingen van de ITTF en het gedrag van de bal is precies zoals het hoort dankzij een 25mm dik speelveld. De dikte en het materiaal van het oppervlak zijn belangrijk voor hoe een bal zich gedraagt. 

Verder laat de Pegasi 1200 zich makkelijk opbergen; inklappen is zo gebeurd en je rijdt deze gemakkelijk weg dankzij de grote wielen (met rem!). De trainingsstand maakt het mogelijk om ook in je eentje te spelen.

Zoek je een professionele tafeltennistafel die vele jaren meekan en aan alle keurmerken voldoet? Dan is dit de beste optie van het moment!

Mensen gebruiken al eeuwenlang spelletjes om zichzelf te kunnen vermaken. Vroeger was dat heel simpel met het overgooien van een voorwerp of dom achter elkaar aanrennen. Naarmate dat de mens zich ontwikkelde, en intelligenter werd, kwamen er ook meer spelletjes tevoorschijn. 

Denk aan bijvoorbeeld een simpel spelletje pesten, of voetballen. En hoe verder de tijd vorderde, hoe meer varianten er op dit soort spelletjes bedacht werden. Tot op het heden: waarbij je miljoenen spelletjes bij je kan dragen op je smartphone in je broekzak.

Toch is een ouderwets spelletje wel zo leuk voor de sfeer, zeker wanneer je dit in teams kan doen en fysiek kan uitvoeren. Sommige van deze spelletjes zijn tegenwoordig zelfs een sport te noemen.

Je hebt waarschijnlijk wel een idee waar ik heen ga met dit verhaal, namelijk tafeltennis! Zoals eerder benoemd zijn spelletjes zich gaan ontwikkelen en soms ook uitgegroeid tot sporten, dito aan tafeltennis.

Dit begon ooit als een sociaal verzetje met wat geïmproviseerd materiaal. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot tafeltennis! Dit is niet alleen super leuk om te doen als sport, maar ook heel leuk op een spelletjesavond met vrienden of familie. 

Zo’n mooie tafeltennistafel is dan wel handig. Dit is meestal een grote aankoop, die goed bestendig moet zijn tegen het buitenweer (er vanuit gaande dat je binnen niet plek hebt voor zo’n tafel). 

Omdat je dan natuurlijk een goede tafel wil, hebben wij speciaal voor jou gekeken naar onder andere de garantie en functionaliteit van de tafeltennistafels. Zo kunnen wij jou garanderen van de beste tennistafel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tafeltennistafels

 Beste tafeltennistafel
  1.  Pegasi 1200 Indoor Pro

 Beste tafeltennistafel voor kantoor
2. Sponeta S7- 621 Alround

Beste tafeltennistafel voor buiten
3. Kettler K1 Outdoor

Beste professionele tafeltennistafel
4. Heemskerk Aplha tafeltennistafel

Beste prijs- kwaliteitverhouding tafeltennistafel
5. Dione School sport 600

Top 10 beste tafeltennistafels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tafeltennistafels , dit zijn direct de meest verkochte tafels bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een tafeltennistafel?

Zoals eerder besproken in dit artikel is een tafeltennistafel een hele leuke toevoeging aan je spelletjes collectie. Naast dat het een officiële sport is, is het ook ontzettend leuk om te doen met vrienden of familie. 

Zeker omdat tafeltennis een officiële sport is, zijn er ontzettend veel verschillende tafels te koop. Een ruim aanbod is voor jou als consument natuurlijk erg fijn, maar kan het kiezen ook extra moeilijk maken. Kans is aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

Wij snappen dat overweldigende gevoel dat dit kan geven maar al te goed. Daarom zijn we speciaal voor jou op zoek gegaan naar de meest belangrijke punten om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste tafeltennistafel. 

We hebben deze punten ook even keurig op een rijtje gezet, zodat jij tijdens je aankoop nog even alle punten rustig bij langs kan gaan om zo de beste tafeltennistafel uit te kunnen kiezen!

Indoor of outdoor?

Het eerste belangrijke punt dat we in dit artikel willen adresseren is de keuze tussen een indoor of outdoor tafeltennistafel. De tafeltennistafels zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende varianten.

Dat maakt het maken van de juiste keuze meestal nog ingewikkelder. Een belangrijke vraag die je jezelf hierbij moet gaan stellen is: wil je binnen of buiten gaan tafeltennissen? 

Zoals de titel van dit kopje het al zegt zijn er namelijk zowel indoor- als outdoor tafeltennistafels. De indoor tafel zijn, zoals je waarschijnlijk al kan raden, geschikt voor binnen spelen. En de outdoor tafels zijn logischerwijs hierdoor bedoeld om te gebruiken in de buitenlucht.

Het belangrijkste verschil dat dit maakt voor jou is dat het materiaal van de indoor tafels anders is dan die van de outdoor tafels. Vaak zijn de outdoor tafels namelijk een stuk robuuster.

Verrijdbaarheid

Naast dat je dus indoor of outdoor tennistafels hebt, zijn er ook zowel verrijdbare als niet verrijdbare tafeltennistafels. Daarom is het verstandig om van te voren goed bij jezelf te rade te gaan waar je de tafel wil gaan neerzetten. 

Zet je de tafel op een plek waarvan je niet van plan bent deze nog een keertje te verplaatsen? Dan is een niet verrijdbare tafeltennistafel een prima keuze!

Ben je echter wel van plan om de tafel bijvoorbeeld iedere keer na gebruik te verplaatsen naar de schuur of een andere ruimte, dan is het wel zo handig om een verrijdbare tafeltennistafel aan te schaffen. 

Zo kan je de tafel makkelijk verplaatsen door de wieltjes, zonder dat je je schouders of rug belast met het zware tilwerk van zo’n tafel.

Inklapbaar of niet?

Een ander niet te missen punt om rekening mee te houden wanneer je een tafeltennistafel aan wil schaffen is of deze inklapbaar is of niet. Heel veel van dit soort tafels zijn inklapbaar.

Je kan dan beide speelhelften inklappen, en op deze manier neemt zo’n tafel veel minder ruimte in beslag. Daarnaast kan je dan ook in je eentje tafeltennissen, door slechts één kant in te klappen!

Leuk als je alvast wil oefenen om je vrienden in te kunnen maken tijdens een serieus potje tafeltennis.

Verstelbare poten

Wanneer je op een oneffen terrein, zoals de tuin, wil gaan spelen, is het wel zo handig om een tennistafel te hebben met verstelbare poten. Op deze manier kan je ondanks de ongelijke ondergrond toch de tafel rechtop neerzetten. Zo kan je op een stabiele manier tennissen!

Kleur van de tafel

Niet te vergeten natuurlijk: de kleur van de tafel! Zo’n tafeltennistafel komt namelijk in verschillende kleuren. De officiële kleur is blauw, omdat dit het beste afsteekt tegen een wit balletje. Hierdoor is het balletje makkelijker te onderscheiden van de tafel. Kans is aanwezig dat je hierdoor net wat beter kan spelen.

Garantie

Het laatste punt dat we bespreken in dit artikel gaat over de garantie. Zoals met heel erg veel producten krijg je vaak garantie bij aankoop. De garantie is een indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Super fijn dat je, wanneer je zo’n grote aankoop als een tennistafel doet, terug kan vallen op de garantie wanneer er wat mis mee is. Helaas hebben niet alle tafeltennistafels een garantietermijn.

Wanneer er geen garantie op zo’n tafel zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Hoeveel vertrouwen heeft de fabrikant dan in haar eigen producten? Zorg er dan ook voor dat de garantietermijn van jouw nieuwe tafeltennistafel ten minste 2 jaar is. Extra lang tennisplezier!


Wat is de beste tafeltennistafel van 2023? 

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende zitzakken. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit!

De test was dan ook een interessante. Er kwamen veel zitzakken voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar in de felbegeerde top vijf komen. En dat is na een tijdje wikken en wegen goed gelukt!

Elke zitzak in de top vijf blinkt uit in een andere categorie, er verdiende hierdoor een unieke plek in de review. Zo zit er voor ieder wat wils tussen. 

Na zware afwegingen hebben wij een ultieme top vijf beste zitzakken kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke zitzakken er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste zitzakken van 2023!

1.  Pegasi 1200 Indoor pro

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

De absolute winnaar in deze top vijf, is het nieuwste Pro model van Pegasi! Deze tafeltennistafel is voorzien van alle gemakken die je nodig hebt om een goed potje te kunnen tafeltennissen. 

Deze tafeltennistafel komt in de officiële wedstrijd kleur: namelijk blauw! Deze kleur valt het beste samen met de witte kleur van het balletje. Ook qua afmetingen en materialen voldoet deze aan alle eisen van de internationale tafeltennisbond. Neem het aan van een speler op competitieniveau; het verschil tussen een professionele tafel en een hobby tafel is gigantisch. Wanneer je van plan bent om minimaal 2 keer per week te spelen is dit de beste optie die er verkrijgbaar is.

Voor zowel het oppervlak als het onderstel is gebruik gemaakt van de de juiste materialen die ervoor zorgen dat je nog jarenlang met veel plezier kunt blijven spelen. Er zit standaard twee jaar garantie op het product. De tafel is verkrijgbaar met batjes en balletjes zodat je direct kunt beginnen met tafeltennissen! 

Voordelen Pegasi 1200 Indoor Pro

 • Handig op te bergen door inklapbare kanten
 • Officiële wedstrijd- en toernooitafel
 • Is te verrijden, dus handig te verplaatsen
 • Komt standaard met 2 jaar garantie

Nadelen Pegasi 1200 Indoor Pro

 • Iets duurder qua aanschaf

2. Sponeta S7- 621 Allround 

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Kantoordagen kunnen soms lang duren. Als je een baan hebt van 9 tot 5, of zelfs langer, is even een kleine pauze tussendoor wel zo goed voor je. En een beetje beweging en plezier ook! En steeds meer bedrijven hebben hierdoor hetzelfde idee gekregen: namelijk het kopen van een tafeltennistafel!

Deze staat hartstikke mooi buiten, of in bijvoorbeeld de kantine. Dan hebben de medewerkers even een korte afleiding en wat plezier, en dan kunnen ze weer met volle vaart aan de slag. 

En hiervoor is de tafeltennistafel van Sponeta als beste getest! Deze tafel ziet er mooi uit, is inklapbaar, is te verrijden én wordt geleverd met gratis bats, ballen en een net. Kan je direct beginnen met de onderlinge kantoor wedstrijdjes!

Voordelen Sponeta S7- 621 Alround 

 • Wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om direct te kunnen tennissen r
 • Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes
 • Komt in een mooie, groene kleur

Nadelen Sponeta S7- 621 Alround 

 • Redelijk prijzig, maar een investering op lange termijn

3. Kettler K1 outdoor

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Niet iedereen heeft ruimte in huis om binnen te kunnen spelen en wanneer je een tafel voor binnen buiten neerzet gaat deze binnen de kortste keren kapot. Je zult dus een tafeltennis moeten kiezen die gemaakt is voor outdoor omstandigheden. De Kettler K1 Outdoor is een goede optie, aangezien het de beste tafeltennis voor buiten is. 

Ondanks dat de materialen anders zijn, gedraagt het tafelblad zich zoveel mogelijk als dat van een officiële wedstrijdtafel. Te tafel is licht maar toch erg stevig. Je kunt deze na gebruik makkelijk inklappen en weer opbergen. Ook beschikt dit model over een zogeheten zelftrainstand waarmee je tegen jezelf kunt spelen wanneer er geen tegenstander beschikbaar is. 

Is dit wat voor jou? Bekijk de beste prijs via de knop hierboven!

Voordelen Kettler K1 outdoor

 • Tafel gedraagt zich bijna hetzelfde als dat van een binnentafel
 • Erg stevig, ondanks zijn lichtere gewicht
 • 2 jaar garantie
 • Deze outdoor tafeltennistafel beschikt over een zelftrainstand

Nadelen Kettler K1 outdoor

 • Batjes en ballen moeten apart worden aangeschaft

4. Heemskerk Alpha tafeltennistafel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Eentje van eigen bodem: de Heemskerk Alpha Tafeltennistafel is veruit de beste als je houdt van wat meer luxe en je hier ook het budget voor hebt. Deze tafel is uiteraard verrijdbaar en komt ook in de officiële blauw kleur. Daarnaast kan deze ook aan de grond verankerd worden, wat betekent dat de tafel extra stabiel staat. 

En dat is nog niet alles. Je krijgt ook een net bijgeleverd, gemaakt van staal. Die komt in ieder geval niet zo maar los! En er zit natuurlijk ook twee jaar garantie op: daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Voordelen Heemskerk Alpha tafeltennistafel

 • Lange garantietermijn van twee jaar
 • Komt in de officiële wedstrijdkleur
 • Er wordt een handig, stevig net bijgeleverd

Nadelen Heemskerk Alpha tafeltennistafel

 • De extra onderdelen voor het verankeren moeten apart bijgekocht worden

5. Dione School sport 600

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

In deze top vijf zitten maarliefst twee tafeltennistafels van Dione! Deze tafel scoorde het beste op het gebied van de prijs- kwaliteitverhouding. Je krijgt namelijk bij deze tafel een ontzettend goede kwaliteit, zonder in te hoeven leveren op de prijs!

Ook bevat deze tafeltennistafel het beroemde PMS (PreMountSystem) van DIone. Dat betekent dat je er vrijwel geen werk van hebt om deze in elkaar te zetten. Erg fijn wanneer je, net als veel anderen, niet zo technisch bent ingesteld.

Voordelen Dione School sport 600

 • Komt met een handig systeem waardoor je niks in elkaar hoeft te schroeven
 • Een goede prijs- kwaliteitverhouding in vergelijking met concurrenten
 • Komt in de officiële wedstrijd kleur- en afmetingen

Nadelen Dione School sport 600

 • De tafel delen zitten niet aan elkaar vast

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tafeltennistafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten tafeltennistafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tafeltennistafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tafeltennistafels dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP