fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste studio lamp

Best geteste Studio Lampen

Elgato studiolamp

Het was een spannende test, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. En in dit geval was dit overduidelijk de studio lamp van Elgato! Deze is verkozen tot de beste studiolamp van 2023 en is daarmee ook de beste koop studiolamp.

En dat is niet zomaar. Het licht van de lamp kan je makkelijk instellen via de app, waarbij je ook direct de lichtsterkte en kleurtemperatuur kan bepalen. Super handig en innovatief.

Daarnaast is de telescopische paal in hoogte verstelbaar waardoor je de lamp óók zou kunnen kantelen wanneer je vanuit een andere hoek wil filmen. Een terechte winnaar kan je dus zeker stellen.

Fotografie is niet iets van de laatste jaren. Het bestaat al een geruime tijd. Vroeger alleen in zwart wit, en tegenwoordig in kleur lekker gemakkelijk met je telefoon. Vroeger zag een persoon in de middeleeuwen in zijn hele leven maar 200 plaatjes.

Wij zien er tegenwoordig minstens 200 per dag (!). Dat zijn er natuurlijk ongelooflijk veel. Fotografie is dan ook helemaal hot and happening en er zijn ook banen te vinden in de fotografiewereld.

En hoe slimmer de mens wordt, hoe meer slimme oplossingen ze bedenken. Ook voor bijvoorbeeld slechte belichting zijn al goede technische snufjes bedacht om dit te verhelpen.

En je hebt waarschijnlijk al wel door waar wij op doelen. Namelijk op de studiolamp! Deze lampen helpen iedere fotograaf de beste belichting te creëren om zo de mooiste foto’s te kunnen schieten.

Zo hoef je niet meer oneindig lang te zoeken naar het beste licht en is iedere kamer de perfecte plek om jouw foto’s te kunnen maken. Super handig dus!

Deze studiolampen zijn dan ook razend populair onder de fotografen, of dit nou op professioneel vlak is of als hobby. De aanbieders van deze lampen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.

Daardoor is de keuze natuurlijk enorm. Wij snappen dat dit misschien kan zorgen voor een overweldigend gevoel, want hoe kies je dan nog de beste studiolamp uit en welke studio lampen zijn het beste?

Omdat wij dit zo goed begrijpen, willen we je dan ook graag hierbij helpen. Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste studiolamp.

Zo voorkom jij een miskoop en maak je je zoektocht een stuk makkelijker. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende studiolampen met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit.

En daarmee dus ook de beste testresultaten! En aan het eind van dit artikel hebben wij op basis van de test een ultieme review geschreven van de allerbeste studiolampen 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste studiolampen

Best geteste Studio Lampen

Beste studiolamp
1. Elgato Key Light Air

Dörr SLR-16 BiColor

Beste goedkope studiolamp
2. Dörr SLR

Elgato Key Light

Beste luxe studiolamp
3. Elgato Key Light

Nanlite Halo 14 LED Ringlamp

Beste prijs- kwaliteitverhouding studiolamp
4. Nanlite Halo

Lume Cube Broadcast Lighting Kit

Beste design studiolamp
5. Lume Cube Broadcast

Top 10 beste studiolampen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste studiolampen, dit zijn direct de meest verkochte studiolampen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een studiolamp? 

Een studiolamp is dus de perfecte tool om overal mooie foto’s te kunnen schieten mét de goede belichting. Zo’n lamp is dan ook erg populair onder de professionele fotografen maar ook onder de hobby fotografen.

Omdat deze zo populair is, is de vraag natuurlijk enorm. En dat zorgt ook voor een groot aanbod. Dit kan zorgen voor een aardig overweldigend gevoel. Hoe kies je dan nog de beste studiolamp uit?

Omdat wij goed begrijpen dat dit dan moeilijk kan zijn, hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste studiolamp!

Flits en continulicht

Het eerste en misschien ook wel meest belangrijke punt dat we willen bespreken is de fliters en het contunilicht. Continulicht zorgt voor (zoals de naam al zegt) voor continu licht tijdens het fotograferen.

Dit wordt versterkt door de flits: deze zorgt voor nog meer belichting op het moment van de waarheid (tijdens de foto). Deze twee zijn beide erg handig om te hebben wanneer jij een studiolamp aanschaft.

Echter beschikken niet alle studiolampen over zowel een flitser als continulicht, meestal is dit alleen continulicht. Wil je graag deze twee beide tot je beschikking hebben op je nieuwe lamp? Lees dit dan even goed in de beschrijving van het artikel.

Verstelbaarheid

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de verstelbaarheid van je studiolamp. De meeste studiolampen kan je namelijk in hoogte verstellen. Dit is erg fijn wanneer jij bijvoorbeeld een heel laag voorwerp wil fotograferen of juist een heel lang mens op de foto wil zetten.

Wanneer je dan de lamp kan verstellen, is het licht en de invalshoek hiervan precies zo te verstellen als hoe jij het prettig vindt. Echter geldt hierbij hetzelfde als bij het vorige punt: dit is helaas niet bij alle studiolampen zo.

En omdat je toch de beste studiolamp wil hebben, is dit wel een hele handige extra om gebruik van te kunnen maken. Bekijk dus goed of de lamp die je op het oog hebt ook daadwerkelijk verstelbaar is. Zo voorkom je ongemakkelijkheden tijdens het werken!

Bedrading

Tegenwoordig is de technologie al zo ver ontwikkeld dat er ook talloze studiolampen op de markt zijn die werken zonder bedrading. Dat scheelt een hoop gedoe met kabels en het vinden van een stopcontact.

Je kan deze dan ook mee nemen naar buiten bijvoorbeeld, als je graag foto’s maakt in de natuur. Werk je vanuit een studio of kantoor, dan is een draadloze studiolamp misschien iets minder belangrijk.

Vaak betaal je voor draadloze studiolampen ook nét wat meer dan voor de ‘ouderwetse’ bekabelde lampen. Maak dus bij jezelf de overweging of je bereid bent hier wat extra geld aan uit te geven, of dat je een studiolamp met bedrading ook prima vindt.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er dan geen garantie zit op jouw toekomstige studiolamp, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Wanneer er dan iets mis is met het product heb je ook niks om op terug te vallen.

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe studiolamp ten minste twee jaar is. Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn, kan je altijd terugvallen op de garantie. De fabrikant is dan verplicht je verder te helpen!


Wat is de beste studiolamp van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende studiolampen. Zo kunnen wij jou garanderen van de allerbeste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten.

Het was dan ook een ontzettende interessante test. Erg veel studiolampen gingen gelijk aan elkaar op en waren van verbluffend goede kwaliteit. Uiteindelijk hebben een paar van deze lampen een plekje kunnen bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij ook benieuwd naar welke lampen dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste studiolampen van 2023!

1. Elgato Key Light Air

Best geteste Studio Lampen

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de beste lamp is deze van het merk Elgato. Het licht is makkelijk in te stellen in de app, evenals de lichtsterkte en de kleurtemperatuur. Daarnaast is de telescopische paal in hoogte verstelbaar. Tevens is deze verkozen tot beste studiolamp volgens de consumentenbond.

Voordelen Elgato Key Light Air

 • In hoogte verstelbaar
 • Licht instellen via een app
 • Geen losse kabels

Nadelen Elgato Key Light Air

 • Werkt alleen op netstroom

2. Dörr SLR

Dörr SLR-16 BiColor

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je nou iets minder budget te besteden maar wil je wel graag een goede studiolamp hebben? Dan is deze perfect. Door de speciale tafelklem zet je de lamp makkelijk op de juiste positie en het egale licht vermindert onzuiverheden op de huid. Ideaal!

Voordelen Dörr SLR

 • Handige tafelklem
 • Egaal licht vermindert onzuiverheden
 • Voorziet selfies en vlogs van goed licht

Nadelen Dörr SLR

 • Werkt niet op batterij of accu

3. Elgato Key Light

Elgato Key Light

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nog een Elgato topper! Deze is perfect wanneer je wat meer budget te besteden hebt en graag een studiolamp wil voor professioneel gebruik. Zo heeft de camera een piekhelderheid van 2500 lumens en kan je het licht naar eigen wens dimmen. Daarnaast is ook deze lamp eenvoudig te besturen met een app.

Voordelen Elgato Key Light

 • Piekhelderheid van 2500 lumens            
 • Bestuurbaar met een app
 • Naar eigen wens te dimmen

Nadelen Elgato Key Light

 • Verplicht wifi voor gebruik

4. Nanlite Halo

Nanlite Halo 14 LED Ringlamp

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over deze Nanlite lamp. Deze levert ontzettend goede kwaliteit voor een zacht prijsje. Door de ronde vorm ontstaan er amper onnatuurlijke schaduwen en deze is perfect voor portretfoto’s.

Voordelen Nanlite Halo

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Geen onnatuurlijke schaduwen
 • In te stellen van 2700 tot 6500K

Nadelen Nanlite Halo

 • Werkt op netstroom, dus verplicht snoer

5. Lume Cube Broadcast 

Lume Cube Broadcast Lighting Kit

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze scoorde het beste op het gebied van design. Deze lamp is slim ontworpen en is daardoor makkelijk mee te nemen naar kantoor of wisselende locaties. Ook is de kleurtemperatuur volledig in te stellen naar je eigen voorkeur.

Voordelen Lume Cube Broadcast 

 • Makkelijk mee te nemen door slim design
 • Kleurtemperatuur volledig zelf in te stellen
 • Goede kwaliteit

Voordelen Lume Cube Broadcast 

 • Accu kan niet verwisseld worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel studiolampen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten studiolampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de studiolampen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste studiolampen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>