fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Strijkplank

Brabantia Strijkplank B

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Met de Brabantia Strijkplank B kun jij altijd je kleding fijn strijken. Doordat de plank van hoogte versteld kan worden is hij voor iedereen geschikt. Naast het strijk vlak is er een stoomunithouder. Hier kan je veilig de strijkplank neerzetten. Dit in combinatie met de antislip beschermdoppen en de safety-lock is dit product enorm veilig. En met het leuke design wordt strijken misschien wel leuk.

Je herkent het misschien wel: je wil de deur uit en je bent op zoek naar een leuke outfit. Wil je net die ene mooie blouse of pantalon aan, en ja hoor: overal kreukels.

Heel erg verzorgd lijkt dat natuurlijk niet. En speciaal daarvoor is de strijkplank bedacht. De strijkplank is dan ook in ieder huishouden terug te vinden en razend populair. Hierdoor vraag je je misschien af: Welke strijkplank is het beste?

Wij gaan je helpen om antwoord te geven op deze vraag. Hoe we dat doen? Speciaal voor jou hebben we alle belangrijke punten op een rij gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste strijkplank.

En dat is nog niet alles. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende strijkplanken met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En als kers op de taart staat je aan het eind van dit artikel nog een zeer spannende review te wachten met daarin de beste mascara's!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Strijkplanken

Brabantia Strijkplank B

Beste koop Strijkplank
1. Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Beste strijkplank Brabantia
2. Brabantia Strijkplank C

Beste design strijkplank
3. Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

Beste prijs- kwaliteitverhouding strijkplank
4. Vileda Total Reflect+ Strijkplank

leifheit

Beste budget strijkplank
5. Leifheit Classic S Basic Strijkplank

Top 10 Beste Strijkplanken

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire strijkplanken bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top strijkplanken bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een strijkplank?

Een strijkplank is eigenlijk niet te missen in ieder huishouden. Met behulp van de strijkplank (en strijkijzer) zorg jij ervoor dat je kleding weer heerlijk kreukelvrij wordt. Er zijn dan ook talloze verschillende strijkplanken te koop.

Hierdoor denk je misschien: Welke strijkplank is het beste? Daarom hebben wij zoals beloofd alle belangrijke punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden. Hierdoor kies jij ongetwijfeld de beste strijkplank. Dit zijn tevens de belangrijkste punten uit de beste strijkplank volgens de consumentenbond test.

Stabiliteit

Ten eerste is de stabiliteit van een strijkplank absoluut cruciaal. Je wil niet tijdens het strijken dat de plank per ongeluk omver valt.

Of nog erger, dat het strijkijzer op jou of je kleding valt. Zo'n ijzer is natuurlijk ontzettend heet en daardoor gevaarlijk. Zorg er dus voor dat je een strijkijzer kiest dat goed en stevig kan blijven staan.

Verstelbare hoogte

Niet ieder mens is even lang. Daarom kan een strijkplank voor jou op de perfecte hoogte staan maar is deze voor iemand anders veel te laag. 

Het is daarom handig (zeker als je met meerdere mensen het huishouden doet) dat je een strijkplank hebt die in hoogte verstelbaar is. Hierbij is de vuistregel dat deze tot 20cm boven de voorarm moet komen. 

Breedte van de plank

Naast de hoogte is de breedte natuurlijk ook belangrijk. Dit is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt voor de strijkplank.

Meet dus van tevoren goed op waar de strijkplank komt te staan en hoeveel ruimte je hebt. Je wil niet thuiskomen met een strijkplank die helemaal niet blijkt te passen, dat is zonde. 

Strijkijzer houder

Tot slot nog de strijkplank houder. De meeste strijkplanken zijn namelijk uitgerust met zo'n speciale strijkijzer houder. Wanneer je dan de strijkplank even weg wil zetten kan je dit heel veilig op het verlengstukje van de strijkplank doen.

Op die manier hoef je ook niet bang te zijn dat de strijkplank alsnog omver zal vallen wanneer je druk aan het strijken bent. Het is dus ook nog eens extra veilig. 


Wat is de beste strijkplank van 2023? 

Wij hebben uitgebreid gekeken naar bovenstaande punten (en nog veel meer) tijdens onze uitgebreide strijkplank test. Deze test was dan ook erg spannend en veel van de planken gingen gelijk aan elkaar op. 

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste luxe strijkplank en beste budget strijkplank. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar welke strijkplanken dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste strijkplanken van 2023!

1. Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Brabantia Strijkplank B

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kon er dus maar één de beste zijn. En dat is overduidelijk de Brabantia B strijkplank. Naast dat deze strijkplank is voorzien van een zeer mooi design doet de deze ook alles wat je ervan mag verwachten.

Zo is deze te gebruiken voor alle gangbare stoomunits. Hierdoor kan je de stoomunit op een veilige plek plaatsen. Zonder dat je de kans loopt dat het te warm wordt en er vuur kan ontstaan.

De veiligheid is zeer belangrijk voor een strijkplank. Doordat je met een heet apparaat te werk gaat moet alles veilig zijn. Deze strijkplank is voorzien van een speciale safety-lock. Die moet ervoor zorgen dat hij niet opeens kan inklappen tijdens het strijken.

Mocht je wat langer zijn dan je partner of andersom. Dan kan je de plank eenvoudig van hoogte verstellen. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen hoogte de strijkplank gebruiken. 

Voordelen Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

 • Voorzien van een speciaal safety-lock tegen inklappen
 • Plank is in hoogte te verstellen
 • Geschikt voor alle gangbare stoomunits
 • Antislip beschermdoppen tegen beweging

Nadelen Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke strijkplanken

2. Brabantia Strijkplank C

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist iets meer budget hebt om uit te geven en je dit wil investeren in een goede kwaliteit strijkplank. En dan zit je goed met dit C-model van Brabantia.

Zo is deze strijkplank verkrijgbaar in maar liefst 16 (!) verschillende patronen in kleuren. Keuze genoeg dus.

Daarnaast is de plank makkelijk in hoogte te verstellen en is er een speciale stoomunithouder aanwezig op de strijkplank. Ook zijn er speciale antislip beschermdoppen onder de strijkplank bevestigd voor extra veiligheid.

Voordelen Brabantia Strijkplank C

 • Heeft een speciale stoomunithouder
 • Verkrijgbaar in 16 verschillende patronen en kleuren
 • Speciale antislip beschermdoppen voor meer veiligheid

Nadelen Brabantia Strijkplank C

 • Redelijk groot en daardoor niet geschikt voor kleine ruimtes

3. Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een mooi design, dan heb je het ongetwijfeld over deze strijkplank van wederom het merk Brabantia. Dit prachtige design is verkrijgbaar in maar liefst 19 patronen!

Daarnaast doet de strijkplank ook alles wat je ervan mag verwachten. Zo is er speciale framevergrendeling op de plank tegen ongewenst uitklappen. Daar tegenover staat ook een safety-lock tegen ongewenst inklappen!

En dat is nog niet alles. De garantie op deze strijkplank is maar liefst 10 jaar. En deze uitvoering heeft ook de bekende anti-slip beschermdoppen.

Voordelen Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

 • In hoogte verstelbaar 
 • Heeft een breed werkblad waardoor je efficiënter kan werken
 • Heeft een denderende garantie van 10 jaar

Nadelen Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

 • De prijs verschilt per design

4. Vileda Total Reflect+ Strijkplank

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan heb je het over deze strijkplank van het merk Vileda. De plank ziet er mooi uit en werkt daarnaast ook nog zeer praktisch.

Zo is de strijkplank voorzien van een xl strijkijzersteun voor de stoomunits. Daarnaast kan er geen condensvorming plaatsvinden waardoor de vloer droog blijft tijdens het strijken. En ook fijn: er is een extra breed onderstel aanwezig voor meer mobiliteit

Voordelen Vileda Total Reflect+ Strijkplank

 • Extra breed onderstel voor meer mobiliteit
 • Vloer blijft droog tijdens het strijken
 • Heeft speciale kinderbeveiliging

Nadelen Vileda Total Reflect+ Strijkplank

 • Kan niet hoger dan 96 centimeter

5. Leifheit Classic S Basic Strijkplank

leifheit

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En last but not least de strijkplank Classic S van Leifheit. Deze is van ideaal formaat wanneer je alleen leeft of niet zoveel ruimte hebt. De strijkplank is van een zeer compact formaat en daardoor heel makkelijk op te bergen.

Daarnaast  is het onderstel van de strijkplank ondanks het kleine formaat in te stellen tot maximaal 88 centimeter. En ook mooi meegenomen: de garantie op de strijkplank is 3 jaar. 

Voordelen Leifheit Classic S Basic Strijkplank

 • Garantie van 3 jaar 
 • Handig en makkelijk op te bergen
 • Mooi, modern design 

Nadelen Leifheit Classic S Basic Strijkplank

 • Niet geschikt voor grote huishoudens

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel strijkplanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten strijkplanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de strijkplanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste strijkplanken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP