Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best geteste strijkijzer

Beste strijkijzer

Philips Azur GC4556/20

De test was weer ongelooflijk spannend. Maar uiteindelijk hebben we wel zeker een duidelijke winnaar kunnen kiezen. De Philips Azur GC4556 is verkozen tot beste strijkijzer van 2022! 

En daar is ons team totaal niet verrast over! Dit strijkijzer is namelijk één van de goedkopere modellen op de markt, maar levert een topkwaliteit. Daarnaast is deze van het welbekende merk Philips: en dan weet je zeker dat je goed zit!

En dat is dan ook nog niet eens alles: dit strijkijzer heeft namelijk ook een ingebouwd kalk verwijderingssysteem voor een super eenvoudige reiniging van je strijkbout in slechts 15 (!) seconden. Daarnaast heeft het ijzer een vermogen van 2500 Watt, wat betekent dat deze supersnel is opgewarmd. 

Je kan dus wel stellen dat dit de duidelijke winnaar is!

Iedereen kent het wel: je koopt een mooie blouse, hemd, pantalon of een ander decadent kledingstuk, je legt het in de kast en de dag erna zitten er overal kreukels in. Dat is natuurlijk nogal balen, zeker wanneer je haast hebt en er ook niks anders ligt om aan te doen.

Gelukkig is daarvoor natuurlijk de ideale oplossing: namelijk het welbefaamde strijkijzer! Dit bekende apparaat staat tegenwoordig te flaneren in ieder huishouden en wordt dan ook volop gebruikt.

En dat is natuurlijk niet gek! Zo’n strijkijzer is natuurlijk hartstikke handig om te zorgen dat je er direct een stuk meer verzorgd uitziet. En niet te vergeten maakt het je outfit ook nog eens extra mooi uiteraard.

Omdat strijkijzers zo populair zijn en ook zoveel worden gebruikt, zijn er ook ontzettend veel fabrikanten van de handige apparaten. Dat is natuurlijk erg fijn, zodat jij als consument een ruime keuze hebt.

Echter kan je hierdoor misschien door de bomen het bos niet meer zien, veel aanbod kan namelijk erg overweldigend zijn natuurlijk! En dat begrijpen wij dan ook heel erg goed.

En omdat wij dit zo goed begrijpen, willen we je hier graag een stukje mee op weg helpen. Hoe we dat doen?

We hebben allereerst alle informatie die jij nodig hebt bij het kiezen van de beste strijkijzer zo overzichtelijk mogelijk in dit artikel op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook nog ontzettend veel verschillende strijkijzers met elkaar vergeleken, om zo tot de allerbeste resultaten te kunnen komen!

In dit mooie artikel ontdek je alles wat je nodig hebt voor het vinden van de beste strijkijzer. Daarnaast kan je aan het eind van dit artikel ook nog een spannende review verwachten over de beste strijkijzers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste strijkijzers

Beste koop
1.  Philips Azur GC4556/20

Beste budget strijkijzer
2. Tefal Maestro 2 FV1845

Beste luxe strijkijzer
3. Philips Azur Advanced GC4937/20

Beste prijs- kwaliteitverhouding strijkijzer
4. Braun TexStyle 3

Beste design strijkijzer
5. Philips Azur GC4909/60

Top 10 beste strijkijzers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste strijkijzers , dit zijn direct de meest verkochte zitzakken bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een strijkijzer?

Zoals eerder in dit artikel is besproken is het strijkijzer de beste manier om je kleding mooi én netjes te houden. Het is dan ook compleet onmisbaar in vrijwel ieder huishouden.

Omdat een strijkijzer zo onmisbaar is, zijn er ontzettend veel aanbieders van het product. Dat kan voor jou als consument natuurlijk ontzettend overweldigend zijn, want soms is less toch écht more.

Omdat wij dit zo goed begrijpen hebben wij zoals beloofd alle belangrijke punten waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van een strijkijzer op een rijtje gezet. Zo kan jij verzekerd zijn van een goede aankoop tijdens je zoektocht naar het beste strijkijzer!

Stroomstoot

De stoomstoot gebruik je om nog een extra dot stoom op de kleding te spuiten. Deze stoomstoot dringt vervolgens door in je kleding en hierdoor is het dan een stuk makkelijker om de kreukels uit de kleding weg te strijken.

Hierbij geldt: hoe hoger het aantal gram per minuut is van de stoomstoot, hoe dieper de stoom in de kleding komt. En dus hoe mooier je kleding! Je kan dus beter kiezen voor een strijkijzer met een hoger aantal gram per minuut, maar hier betaal je dan waarschijnlijk ook meer voor.

Stoomproductie van het strijkijzer

Stoomproductie in gram per minuut heeft te maken met de hoeveelheid stoom (dichtheid) per minuut. Hierbij geldt hetzelfde als bij de stoomstoot, hoe hoger de stoom dichtheid is hoe dieper de stoom doordringt in de kleding om zo de kreukels weg te strijken. De stoomproductie is continue waarbij een stoomstoot een korte stoot stoom is.

Garantie

Het laatste, maar zeer belangrijke, punt dat we bespreken in dit artikel voor het vinden van de beste strijkijzer is de garantie! Garantie is natuurlijk super belangrijk wanneer je een nieuw product aanschaft, zeker wanneer je van plan bent hier een ruime tijd mee te doen.

Garantie moet je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er dan geen garantie op een product zit, wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor rust en zekerheid. Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie.

Zorg er dan ook voor dat de minimale garantie van je strijkijzer twee jaar is. Zo kan jij met een gerust hart zoveel strijken als je wil.

Maximale werkdruk

De maximale werkdruk wordt uitgedrukt in ‘bar’. Hierbij geldt hetzelfde als bij de stoomproductie: hoger de werkdruk, hoe krachtiger de stoomstoot is. De ‘zool’ van het strijkijzer is het onderste gedeelte wat ook direct in contact komt met je kleding.Let bij de vorm van de zool vooral op de punt. 

Als de punt van de zool erg smal is, is het strijkijzer erg handig voor kledingstukken met veel knoopjes. Daar kan je dan tussendoor langs gaan zonder de knoopjes te beschadigen. 

Wanneer de zool van je strijkijzer een minder smalle punt heeft, zal dit vanzelfsprekend dus moeilijker gaan. Wat hierbij ook belangrijk is, is de verdeling van de stoomgaatjes op de strijkzool.

Als je een strijkijzer van onderen bekijkt, zitten er namelijk allemaal kleine gaatjes in. Vanuit deze gaatjes komt de stoom op je kleding wat ervoor zorgt dat de kreukels eruit gaan. 

Wanneer deze erg verspreid van elkaar zijn, wordt de stroom een stuk beter verdeeld. Daardoor zullen de kreukels makkelijker en sneller uit je kleding gaan. Zijn ze meer gecentreerd in bijvoorbeeld het midden? Dan zal het net wat minder efficiënt werken.

Deze eigenschap is alleen relevant voor de stoomgenerator en het strijksysteem. Rond de 4 à 5 bar is normaal. Zit het strijkijzer hieronder, dan moet je misschien even kijken naar een andere. Dan ben je verzekerd van een goede kwaliteit strijkijzer

Inhoud waterreservoir

Ook belangrijk: de inhoud van het waterreservoir. Het zit zo: hoe groter de inhoud van het reservoir, hoe langer je strijkt. Bij een stoomgenerator, strijksysteem of kledingstomer heb je soms de optie om tussendoor bij te vullen zonder dat het water weer helemaal hoeft op te warmen. Dat bespaart je dan dus ook weer een hoop tijd.

Zool

De ‘zool’ van het strijkijzer is het onderste gedeelte wat ook direct in contact komt met je kleding.Let bij de vorm van de zool vooral op de punt. 

Als de punt van de zool erg smal is, is het strijkijzer erg handig voor kledingstukken met veel knoopjes. Daar kan je dan tussendoor langs gaan zonder de knoopjes te beschadigen. 

Wanneer de zool van je strijkijzer een minder smalle punt heeft, zal dit vanzelfsprekend dus moeilijker gaan. Wat hierbij ook belangrijk is, is de verdeling van de stoomgaatjes op de strijkzool.

Als je een strijkijzer van onderen bekijkt, zitten er namelijk allemaal kleine gaatjes in. Vanuit deze gaatjes komt de stoom op je kleding wat ervoor zorgt dat de kreukels eruit gaan. 

Wanneer deze erg verspreid van elkaar zijn, wordt de stroom een stuk beter verdeeld. Daardoor zullen de kreukels makkelijker en sneller uit je kleding gaan. Zijn ze meer gecentreerd in bijvoorbeeld het midden? Dan zal het net wat minder efficiënt werken.


Wat is de beste strijkijzer van 2022? 

Op basis van bovenstaande factoren en nog een paar andere punten hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende strijkijzers. Dit zodat wij jou kunnen garanderen van alleen de allerbeste resultaten!

Het was dan ook een erg interessante test waarbij veel strijkijzers erg gelijk aan elkaar opgingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar de beste zijn, en dat is na goed wikken en wegen gelukt!

Ieder strijkijzer heeft een plekje kunnen bemachtigen in de top vijf, waarbij ze ieder uitblinken in hun eigen categorie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooiste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding. 

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar welke strijkijzers in deze felbegeerde top vijf zijn belandt? Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste strijkijzers van 2022! In dit stukje tekst geven we antwoord op de vraag: 'wat is de beste strijkijzer?'

1.  Philips Azur GC4556/20

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Er kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn, en in dit geval was dat overduidelijk het strijkijzer van Philips! Dit mooie ijzer is niet alleen te koop voor een scherp prijsje, maar doet precies wat je ervan verwacht.

Daarnaast heeft dit strijkijzer een speciaal ingebouwd kalkverwijdering systeem waardoor je strijkbout binnen 15 seconden gereinigd is. Ideaal toch? Ook heeft dit strijkijzer een stroomstoot tot 220 g, wat betekent dat zelfs de meest hardnekkige kreukels zo weg zijn!

Voordelen Philips Azur GC4556/20

 • Maakt zichzelf schoon binnen 15 seconden
 • Goedkoop in verhouding met andere strijkijzers
 • Vermogen van 2500W en daardoor snel opgewarmd

Nadelen Philips Azur GC4556/20

 • Heeft geen OptimalTemp, dus de temperatuur moet je zelf instellen

2. Tefal Maestro 2 FV1845

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een iets minder groot budget hebt om te besteden, is het alsnog fijn om een strijkijzer in huis te hebben natuurlijk. En gelukkig zijn er ook erg goede strijkijzers beschikbaar tegen een lage prijs.

En als je dan de beste budget strijkijzer wil, zit je goed met dit model van Tefal. Misschien ken je Tefal alleen van de pannen, maar ze maken ook andere producten zoals strijkijzers!

Dit ijzer heeft een extra grote keramische strijkzool en een groot waterreservoir met een zichtbaar waterniveau. Een erg goed ijzer dus, voor een mooi prijsje.

Voordelen Tefal Maestro 2 FV1845

 • Erg goedkoop in verhouding met andere strijkijzers
 • Extra grote, keramische strijkzool
 • Groot waterreservoir waar je het waterniveau op kan zien

Nadelen Tefal Maestro 2 FV1845

 • Komt niet me extra functies omdat het een basismodel is

3. Philips Azur Advanced GC4937/20

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je nou een iets ruimer budget om te besteden en wil je graag investeren in een topkwaliteit strijkijzer? Dan is deze variant van de Philips Azur misschien wel de beste optie voor jou.

Dit strijkijzer komt namelijk met allemaal toffe extra’s die je ervan verwacht! Zo heeft dit strijkijzer ingebouwde OptimalTEMP- technologie: dat betekent dat brandplekken 100% uitgesloten zijn en er geen temperatuurinstellingen nodig zijn. Het strijkijzer regelt dit namelijk zelf!

Ook is het vermogen ontzettend groot: wel 3000 Watt! Ontzettend snelle opwarming en een hele krachtige stroomstoot zijn hier de voordelen van.

Voordelen Philips Azur Advanced GC4937/20

 • Steamglide advanced: dit strijkijzer heeft een extreem gladde zoolplaat en is daardoor erg duurzaam
 • Vermogen van maar liefst 3000 Watt
 • Heeft speciale OptimalTemp-  technologie waardoor brandplekken en temperatuurinstellingen verleden tijd zijn

Nadelen Philips Azur Advanced GC4937/20

 • Minder mooi ontwerp

4. Braun TexStyle 3

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit strijkijzer van Braun! Dit strijkijzer ziet er leuk uit en is ook nog eens te koop voor een mooi prijsje.

En dat is niet alles: het ijzer heeft een vermogen van maar liefst 2300 Watt en een speciaal precisiepunt om moeilijk hoeken zoals bijvoorbeeld van de kraag glad te kunnen krijgen. En dan ook nog eens een garantie van vier jaar!

Voordelen Braun TexStyle 3

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Maar liefst vier jaar garantie
 • Goed vermogen van 2300 Watt

Nadelen Braun TexStyle 3

 • Stoom wordt iets minder gelijkmatig verdeeld

5.  Philips Azur GC4909/60

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Jazeker, als laatste nóg zo’n topper van Philips! Dit strijkijzer scoorde als veruit de beste op het gebied van design. Dit ijzer ziet er namelijk ongelooflijk modern uit en heeft een prachtige bronzen/ rosé kleurige afwerking. 

Daarnaast heeft dit strijkijzer ook een speciaal Drip Stop- systeem dat voorkomt dat er water op je kleding komt tijdens het strijken. Ook schakelt het ijzer zichzelf uit als je het even niet gebruikt en heeft het een vermogen van maar liefst 3000 Watt.

Voordelen Philips Azur GC4909/60

 • Schakelt zichzelf automatisch uit als je het een tijdje niet gebruikt
 • Heeft een speciaal Drip Stop-systeem dat vlekken van water tegen gaat
 • Heeft een vermogen van maar liefst 3000 Watt

Nadelen Philips Azur GC4909/60

 • Is wel wat prijzig in verhouding met andere strijkijzers

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Strijkijzers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten strijkijzers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Strijkijzers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Strijkijzers dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP