fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste stream deck

Best Geteste Stream Deck

Elgato Stream Deck

Met de Elgato Stream Deck - Windows + Mac kun je al je gameplay, maar sowieso je hele scherm met gemak opnemen, zonder dat je daar ook maar iets van merkt op je computerscherm. Een Elgato is het meest bekende merk dat streamdecks maakt, en dat zijn ze al een flink tijdje.

Dat komt doordat ze ook gewoon een ontzettend goede stream deck maken; de Elgato Stream Deck - Windows + Mac is ervoor gemaakt om je gameplay ervaring zo soepel mogelijk te maken. Daarnaast kun je een streamdeck zo instellen als je wil, en als streamer heb je dat absoluut nodig. Waar je vroeger alleen op TV dingen als een viewcount, een nieuwsbalk onderaan het scherm of een animatie in beeld zag komen als er iets gebeurde, kun je dat nu allemaal zelf doen. Daarom is de Elgato Stream Deck - Windows + Mac een geweldige toevoeging aan jouw streamer leven!

Streamen. Het heeft vele betekenissen tegenwoordig. In dit artikel behandelen we het streamen van content, en dan de content die je zelf ziet op je computerscherm. Of je nou een Mac, Windows computer of een console hebt, met een goede stream deck kun je altijd perfect blijven streamen, zonder kwaliteit te verliezen.

Hoezo, kwaliteit verliezen? Als je met een normale streaming applicatie werkt, zoals OBS op Windows, dan is het zeer waarschijnlijk dat je bijvoorbeeld tijdens je gameplay, een vertraging op je scherm zag. Niet alleen komt het beeld later aan doordat het wordt opgenomen, ook vermindert je FPS en kan er lag ontstaan in je game.

Met een stream deck is dat niet het geval. Het is een handig apparaat dat er uitsluitend voor bedoeld is om ermee te streamen; zo heeft een stream deck vaak knoppen om de chat van je livestream te bekijken, of om het geluid even tijdelijk uit te zetten als je vriendin of moeder binnen komt.

Maar er zijn meerdere stream decks verkrijgbaar op het internet. De beste stream deck onderscheiden van de minder goede stream decks is lastiger dan het lijkt. Ze lijken allemaal erg veel op elkaar; behalve dan qua prijs. Daarom hebben we de beste stream decks voor je getest en beoordeeld. Lees de resultaten verderop in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stream decks

Best Geteste Stream Deck

Beste koop
1.  Elgato Stream Deck

Beste premium
2. Elgato Gaming Stream Deck XL

Beste met USB-C
3. Elgato Stream Deck MK.2 keypad

Beste betaalbare stream deck
4. Elgato Stream Deck Mini keypad

Top 10 beste stream decks

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stream decks!


Waar op letten bij het kopen van een stream deck?

Een streamdeck is natuurlijk een specifiek product voor een specifieke doelgroep. We kunnen het ons voorstellen dat je daar niet zo veel van af weet, en dat het daardoor lastig wordt om de beste stream deck te kiezen. Om dan te vertrouwen op wat de beste stream deck volgens de consumentenbond is, dat kan natuurlijk – maar het liefst zoek je gewoon zelf antwoord op de vraag: wat is de beste koop stream deck van 2023? Waar je op moet letten om die vraag te beantwoorden, vind je in de knoppen hieronder!

Platform

Een stream deck werkt niet altijd op alle platformen. Sommige apparaten werken alleen op console, anderen juist alleen op PC. Ook voor de Mac zijn er aparte stream decks verkrijgbaar.

Streaming kwaliteit

Wil je je kijkers de ultieme 4K kwaliteit bieden voor je livestreams? Dan heb je wel een stream deck nodig die dat ondersteunt. Let dus goed op de maximale haalbare opnameresolutie. (tip: check ook of je internet upload snelheid dit ondersteunt!)

Knoppen

Op een goede stream deck zitten een aantal functieknoppen die je zelf kunt instellen hoe je maar wil. Maar een budget stream deck zal bijvoorbeeld minder van deze knoppen hebben dan de beste stream decks op de markt. Bedenk goed welke knoppen je wil gaan gebruiken.

Aansluiting

Welke aansluiting gebruikt jouw stream deck? Een belangrijke vraag. Niet alle laptops beschikken over een volwaardige HDMI slot, omdat ze erg compact zijn en bijvoorbeeld alleen een USB-C opening hebben.


Wat is de beste stream deck van 2023? 

Nu je weet waar je onder andere naar moet kijken om de juiste keuze te maken, kun je beter onderscheid maken tussen de beste stream decks 2023 en de minder goede stream deck producten! Gelukkig weet je dus ook dat onze top 4 stream deck lijst niet nergens op gebaseerd is. Heb je ook al eens gekeken naar wat de beste stream deck volgens de consumentenbond is?

Dit is de top 4 beste stream decks 2023 volgens onze uitgebreide stream deck test!

1. Elgato Stream Deck

Best Geteste Stream Deck

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Elgato Stream Deck voor Windows en Mac is de ideale oplossing als je een PC of Mac streamer bent. Wat je ook wil streamen, van hoe je muziek aan het maken bent tot hoe je in een Call of Duty- potje alle vijanden over hoop schiet – Met de Elgato Stream Deck neem je het allemaal vloeiend op.

Naast de perfecte opname van je scherm, kun je Je Elgato Stream Deck verbinden met ontzettend veel programma’s. Onder andere OBS, het bekende gratis streaming programma, Twitch, en YouTube bieden vloeiende ondersteuning van de Elgato Stream Deck. Al met al maakt dit de Elgato Stream Deck de beste koop stream deck 2023!

Voordelen Elgato Stream Deck

 • Makkelijk verbinden met allerlei services, waaronder OBS, YouTube en Twitch
 • Werkt op Windows PC en Mac
 • Ideaal voor streamers met maar liefst 15 sneltoetsen waarmee je van alles in kunt stellen

Nadelen Elgato Stream Deck

 • Werkt niet op consoles

2.  Elgato Gaming Stream Deck XL

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je een fanatiek streamer? Of wil je gewoon zo veel mogelijk knoppen en opties op je stream deck hebben? De Elgato Gaming Stream Deck XL is dan de perfecte oplossing voor jou. Je kan de knoppen precies zo aanpassen als je wil, net als met de normale Elgato; maar met de Elgato Gaming Stream Deck XL heb je er maar liefst 32!

Met 32 handige knoppen heb je altijd ruimte voor de functies die jij in wil stellen. Switchen tussen je webcam of game opname, je comments in beeld laten komen op je tweede scherm – alles is mogelijk met de Elgato Gaming Stream Deck XL!

Voordelen Elgato Gaming Stream Deck XL

 • Makkelijk verbinden met allerlei services, waaronder OBS, YouTube en Twitch
 • Werkt op Windows PC en Mac
 • Ideaal voor streamers met maar liefst 32 sneltoetsen waarmee je van alles in kunt stellen

Nadelen Elgato Gaming Stream Deck XL

 • Werkt niet op consoles

3. Elgato Stream Deck MK.2 keypad

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je graag een stream deck met een USB C aansluiting, omdat je geen normale aansluitingen in je supermoderne laptop hebt? Met de Elgato Stream Deck MK.2 keypad krijg je dat, en daarnaast een modernere versie van de originele Elgato Stream Deck.

Ook krijg je bij de Elgato Stream Deck MK.2 keypad een handige houder die je naast je gaming setup neer kunt zetten op je bureau. Met 15 handige knoppen heb je altijd ruimte voor de functies die jij in wil stellen. Switchen tussen je webcam of game opname, je comments in beeld laten komen op je tweede scherm – alles is mogelijk met de Elgato Stream Deck MK.2 keypad!

Voordelen Elgato Stream Deck MK.2 keypad

 • Makkelijk verbinden met allerlei services, waaronder OBS, YouTube en Twitch
 • Werkt op Windows PC en Mac
 • Ideaal voor streamers met maar liefst 15 sneltoetsen waarmee je van alles in kunt stellen

Nadelen Elgato Stream Deck MK.2 keypad

 • Werkt niet op consoles (alleen gameplay opname)
 • Niet alle PC’s hebben een USB type C aansluiting

4. Elgato Stream Deck Mini keypad

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Niet iedereen houdt van groot. Of van duur. En niet iedereen heeft super ingewikkelde livestreams waar ze 32 knoppen bij nodig hebben. Gelukkig kun je de Elgato Stream Deck Mini keypad gebruiken!

Met de Elgato Stream Deck Mini keypad heb je ‘maar’ zes knoppen, maar laten we eerlijk zijn; als je zo’n grote stream deck gekocht had, had je ook lang niet alle knoppen gebruikt. De Elgato Stream Deck Mini keypad bespaart je dus een hoop geld, en je raakt minder in de war van wat alle verschillende knoppen nou eigenlijk doen!

Voordelen Elgato Stream Deck Mini keypad

 • Minder verwarrend dan een grotere Stream Deck
 • Makkelijk verbinden met allerlei services, waaronder OBS, YouTube en Twitch
 • Werkt op Windows PC en Mac
 • Reguliere USB aansluiting past op de meeste PC’s

Nadelen Elgato Stream Deck Mini keypad

 • Minder knoppen dan de andere stream decks in deze lijst
 • Ook de Elgato Stream Deck Mini keypad is niet te verbinden met consoles

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stream decks hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten streamdecks getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stream decks op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste streamdeck op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>