fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Stormparaplu

Beste stormparaplu

TravelMore Automatische Stormparaplu

Het weer kun je helaas niet veranderen, maar je kunt jezelf er wel tegen beschermen! Met de TRVLMORE automatische stormparaplu baan je jezelf moeiteloos een weg door weer en wind. De stormparaplu is windbestendig tot wel 100 KM per uur, opent en sluit met één druk op de knop, is licht in gewicht en heeft een handig (tas) formaat. 

Wat is de beste stormparaplu? Het is een vraag die we vaak krijgen. Niet heel gek natuurlijk aangezien we in Nederland wonen.

Ons kikkerlandje staat bekend om de lekkere kaas, stroopwafels, drop en natuurlijk de mooie molens. Allemaal heel leuk natuurlijk, tot je erachter komt hoe wisselvallig het weer kan zijn. 

Het ene moment zit je in de zon op een terras, en het andere moment komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Dat is helaas de realiteit in Nederland. 

Wanneer er zo’n plensbui aan zit te komen, wil je natuurlijk niet door de stromende regen rennen. En dan ook nog eens met de kans dat je een seconde later op de grond ligt. 

Gelukkig is een stormparaplu hiervoor de perfecte oplossing, zodat je met het omslachtige weer met een gerust hart over straat kan lopen. 

Maar wat is nu een goede stormparaplu? Wij hebben meer dan 10 verschillende stormparaplu's vergeleken om voor jou de top 5 beste stormparaplu's van dit moment op een rijtje te zetten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stormparaplu's

Beste stormparaplu

Beste koop stormparaplu
1. TravelMore Automatische Stormparaplu

Stormparaplu

Beste goedkope stormparaplu
2.  STORMaxi

Falcone Golfparaplu donkerblauw

Beste Paraplu tegen de wind
3.  Falcone Golfparaplu donkerblauw

JMTShop Storm Paraplu Opvouwbaar

Beste opvouwbare stormparaplu
4.  Storm Paraplu Opvouwbaar

Falcone XXL stormparaplu 140 cm

Beste stormparaplu voor twee personen
5.   Falcone XXL Stormparaplu


Top 10 beste Stormparaplu's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Stormparaplu's!


Waar op letten bij het kopen van een Stormparaplu?

Zoals eerder gezegd is een stormparaplu de redder in nood (weer). Zo hoef je je niet meer druk te maken en kan je zonder Buienradar te hoeven checken de deur uit. Zo’n stevige paraplu is een echte uitkomst!

Stormparaplu’s zijn natuurlijk van alle tijden, iets wat vroeger al gebruikt werd en tegenwoordig nog steeds. Het aanbod is over de jaren heen daardoor natuurlijk alleen maar toegenomen.

Maar, waar moet je dan precies op letten bij het kopen van een stormparaplu? Wat is nu eigenlijk de beste stormparaplu volgens de consumentenbond? Dat kan nog een vak apart zijn. Om deze keuze voor jou makkelijker te kunnen maken, hebben wij alle belangrijke factoren op een rijtje gezet. 

Garantie

Het eerste punt dat we in dit artikel bespreken is de garantie. Dit is natuurlijk super belangrijk bij aankoop van een stormparaplu, of een ander product. En garantie geeft naast rust natuurlijk ook een stukje zekerheid.

Het zit namelijk zo: de garantie geeft aan hoelang het product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant. Wanneer er binnen deze garantietermijn wat aan de hand is met jouw product, kan je hierop terugvallen.

Wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Want hoeveel vertrouwen heeft de fabrikant dan in zijn of haar product? Je hebt dan ook niks om op terug te vallen wanneer het product niet naar behoren werkt.

Houd er dus rekening mee wanneer je een stormparaplu aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo ben je verzekerd van een goed product en kan je met rust de storm trotseren met je nieuwe paraplu. 

De maat van de paraplu

Een ander belangrijk punt is de maat van de paraplu. Net zoals met bijvoorbeeld kleding komen stormparaplu’s in alle soorten en maten voorbij. 

Gemiddeld zijn stormparaplu’s tussen de 80 en 100 centimeter breed. Daarnaast zijn paraplu’s van dit formaat geschikt voor slechts één persoon. 

Echter zijn er ook grotere stormparaplu’s op de markt, van bijvoorbeeld 130 cm breed. Deze zijn geschikt voor twee personen in plaats van één. 

Het is dus handig om bij aankoop van een stormparaplu even te kijken wat de formaten zijn. Wanneer je samenwoont en graag samen op pad gaat, is een bredere stormparaplu misschien veel handiger dan wanneer je alleen woont.

Vorm van de paraplu

De vorm van een stormparaplu is natuurlijk ook van belang. Nu denk je misschien: ‘Huh? Een paraplu is toch altijd rond?’ Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn! Doorgaans zijn paraplu’s inderdaad rond van vorm.

Het probleem dat hierachter schuilt is dat zo’n ronde paraplu bij harde wind om kan slaan en naar buiten klapt. Gelukkig is hier ook een oplossing voor. 

Er zijn speciale stormparaplu’s te koop met een korte en lange kant. De korte kant houdt de wind tegen, en de lange kant beschermt je dan tegen de regen. Zo slaat de paraplu ook niet om!

Opvouwbare paraplu's

Wanneer je op reis gaat, wil je het liefste zo licht mogelijk reizen. En dus met zo min mogelijk spullen rondlopen. Een lange paraplu meezeulen is dan niet ideaal.

Gelukkig zijn er ook stormparaplu’s die opvouwbaar zijn tot een klein formaat, zodat deze makkelijk meekan in bijvoorbeeld te handtas. 

Vind je het nou geen probleem om een grote paraplu mee te nemen op pad, dan mag dat natuurlijk ook. Maar wanneer je graag zo compact mogelijk reist is het dus wel handig om even te checken of de paraplu op te vouwen is, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.Wat is de beste Stormparaplu van 2023? 

Op basis van bovenstaande factoren, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test gedaan onder tientallen stormparaplu’s. We hebben de paraplu’s op allerlei punten beoordeeld om zo zeker te weten dat het resultaat het beste is. 

Aan de hand van deze uitgebreide test hebben wij een ultieme top vijf samengesteld van de beste stormparaplu’s. Deze paraplu’s zijn allemaal uitblinkers in verschillende factoren zoals mooiste design en de beste stormparaplu van het jaar.

Ben jij na het lezen van dit artikel nou ook zo nieuwsgierig geworden naar deze top vijf? En wil je weten welke paraplu’s in deze felbegeerde ranglijst zitten? Dan presenteren we je bij deze de top vijf beste stormparaplu’s van 2023!

1. TravelMore Automatische Stormparaplu 

Beste stormparaplu

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Eén moet de beste zijn, dat is natuurlijk altijd zo. En bij deze test was er een overduidelijke winnaar: namelijk de TravelMore Automatische Stormparaplu! En dat is natuurlijk heel logisch.

Deze paraplu is namelijk maar liefst 107 centimeter, waardoor je er makkelijk met twee personen onder past. Daarnaast is de prijs- kwaliteitverhouding ook nog erg goed. 

De TravelMore Automatische Stormparaplu is opvouwbaar en windproef tot wel 100 kilometer per uur. Hierdoor is deze stormparaplu geschikt voor vrijwel elke storm. Dit komt uiteraard door de hoogwaardige kwaliteit van deze stormparaplu.

Hierdoor is hij licht qua gewicht, maar bezit hij wel de stevigheid die jij verwacht van een goede stormparaplu. Doordat je hem compact op kan bergen kan je hem overal mee naar toe nemen.

Voordelen TravelMore Automatische Stormparaplu

 • Geschikt voor stormen tot 100 km/u
 • Het handvat zorgt voor een goede, stevige grip tijdens het lopen
 • De prijs is erg goed in verhouding met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt

Nadelen TravelMore Automatische Stormparaplu

 • Niet het grootste formaat stormparaplui

2. STORMaxi - Stormparaplu - Geschikt voor Windvlagen tot 100km/h 

Stormparaplu

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Op nummer 2 van deze lijst met best geteste stormparaplu's van 2023 vinden we de STORMaxi - Stormparaplu - Geschikt voor Windvlagen tot 100km/h.

Dit is een aerodynamische stormparaplu die getest is in een windtunnel. In deze test kwam naar voren dat je met gemak windsnelheden tot 100 km per uur kan trotseren met deze stormparaplu.

Je kunt dus wel zeggen dat dit een sterke stormparaplu is. Naast bovenstaande is het ook zo dat dit simpelweg een duurzaam model is dat jaren mee gaan.

Als laatste is het een groot voordeel dat deze paraplu iets goedkoper is dan concurrenten. Als jij een goede paraplu zoekt maar niet te veel geld wilt uitgeven dan is dit zeker een aanrader 

Voordelen  STORMaxi - Stormparaplu - Geschikt voor Windvlagen tot 100km/h 

 • Geschikt voor stormbuien tot wel 100 kilometer per uur
 • Aerodynamisch design zorgt voor een toffe look
 • Droogt snel op na een regenbui

Nadelen STORMaxi - Stormparaplu - Geschikt voor Windvlagen tot 100km/h 

 • Alleen verkrijgbaar in een zwarte kleur

3. Falcone Golfparaplu donkerblauw

Falcone Golfparaplu donkerblauw

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.5

Deze paraplu van Falcone scoorde als beste op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding. Deze paraplu is te koop voor een redelijk goedkope prijs in vergelijking met concurrerende stormparaplu’s.

Ondanks de prijs wordt er niet ingeleverd op de kwaliteit. Deze paraplu werkt namelijk precies naar behoren. Daarnaast is de paraplu erg licht en dus makkelijk te dragen als je een tijdje de regen moet gaan trotseren.

Voordelen Falcone Golfparaplu donkerblauw

 • Ziet er mooi en netjes uit
 • Werkt gewoon erg goed tegen de regen
 • In verhouding niet duur voor een stormparaplu

Nadelen Falcone Golfparaplu donkerblauw

 • Is niet opvouwbaar

4. JMTShop Storm Paraplu Opvouwbaar

JMTShop Storm Paraplu Opvouwbaar

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Woon je dicht bij de zee, of bijvoorbeeld op één van de Waddeneilanden? Grote kans dat je dan wel een stevige windstoot gewend bent. Dit is in de buurt van de zee natuurlijk erger dan dieper op het vaste land. 

Dan wil je natuurlijk een paraplu hebben die zelfs stand houdt bij hevige windvlagen. En hierbij kwam de stormparaplu van de JMTShop als beste uit de test. 

Deze stormparaplu is speciaal ontworpen om zelfs staande te houden bij windstoten tot 100 (!) km per uur. Zo ben je ervan verzekerd dat je zelfs bij de kust beschermd bent tegen het extreme weer.

Voordelen JMTShop Storm Paraplu Opvouwbaar

 • Heeft een erg praktisch design
 • Beschermt heel erg goed tegen de wind
 • Is makkelijk mee te nemen

Nadelen JMTShop Storm Paraplu Opvouwbaar

 • Redelijk prijzig

5. Falcone XXL stormparaplu 140 cm

Falcone XXL stormparaplu 140 cm

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je graag met je geliefde op pad gaat, is het wel zo handig om samen een paraplu te kunnen delen. Dit bespaart natuurlijk tijd en geld, en is ook wel zo gezellig.

In deze categorie is de XXL stormparaplu van Falcone de beste. Naast dat deze te koop is voor een scherpe prijs, is de breedte maar liefst 140 centimeter. Dat is meer dan genoeg voor jou en je partner. 

Daarnaast ziet de paraplu er ook erg mooi uit én ben je goed beschermd tegen harde wind. Er wordt geen wind opgevangen, alleen afgestoten!

Voordelen Falcone XXL stormparaplu 140 cm

 • Werkt erg goed, zelfs bij windkracht 6
 • Erg handig om samen te gebruiken, je past er makkelijk onder met twee man
 • Ziet er mooi uit
 • Niet opvouwbaar

Nadelen Falcone XXL stormparaplu 140 cm

 • Geen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel storm paraplu's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 stormparaplu's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de storm paraplu's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stormparaplu's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste stormparaplu's zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP