fbpx

Publicatie datum: 27 oktober, 2022

Door: Thea

Best Geteste Stoomstrijkijzer

Best Geteste Stroomstrijkijzer

Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/RoséGC4556/20

Als beste uit de stoomstrijkijzer test is de Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé gekomen. Deze stoomstrijkijzer schakelt zichzelf uit wanneer hij even niet gebruikt wordt. 

Ook beschikt deze Phillips Azur stoomstrijkijzer over een Drip Stop-systeem wat voorkomt dat waterdruppels op jouw kleding terecht komen. Daarnaast warmt hij ontzettend snel op en beschikt hij over een stevige stoomstoot.

De allerbeste prijs ontdek je via de onderstaande button!

Heb jij vaak last van gekreukte kleren? Maak het jezelf makkelijk door een stoomstrijkijzer aan te schaffen. Met een stoomstrijkijzer heb jij je kleren binnen no time kreuk vrij. Er zijn ontzettend veel verschillende stoomstrijkijzers waardoor er voor jou sowieso een perfect exemplaar tussen zit.

Maar wat is de beste stoomstrijkijzer? en welke stoomstrijkijzer past dan het beste bij jou? Wij hebben een ultieme beste stoomstrijkijzer test uitgevoerd waarbij wij tientallen stoomstrijkijzers aan de ultieme test onderworpen hebben. 

In dit artikel vind je daarom een handige top 5 met de beste stoomstrijkijzers van dit moment. Daarnaast vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een goede stoomstrijkijzer. Je wilt namelijk geen miskoop doen. Benieuwd naar de 5 beste stoomstrijkijzers en waar je op moet letten? Lees snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stoomstrijkijzers

Best Geteste Stroomstrijkijzer

Beste koop stoomstrijkijzer
1. Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé

Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

Beste stoomstrijkijzer met reservoir
2. Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

Beste stoomstrijkijzer met generator
3. Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

Beste prijs- kwaliteitverhouding stoomstrijkijzer
4. Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

Beste budget stoomstrijkijzer
5. Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

Top 10 beste Stoomstrijkijzers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stoomstrijkijzers , dit zijn direct de meest verkochte stoomstrijkijzers bij onderstaande webshops.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een stoomstrijkijzer?

Bij het kopen van een stoomstrijkijzer zijn er meerdere punten om naar te kijken. Wanneer je geen rekening houdt met deze belangrijke punten is de kans groot dat je een miskoop doet. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stoomstrijkijzers met verschillende specificaties.

De punten hieronder zijn de belangrijkste criteria die wij getest hebben in onze beste stoomstrijkijzer test. Dit zijn ook de belangrijkste criteria die getest zijn in de beste stoomstrijkijzer volgens de consumentenbond test. Door hier rekening mee te houden weet je dus zeker dat je het perfecte exemplaar in huis haalt.

Vermogen

Het vermogen van de stoomstrijkijzer is een belangrijk punt om naar te kijken. Dit bepaalt namelijk hoe snel de stoomstrijkijzer te werk kan gaan en hoe sterk de stoomstoot is die de stoomstrijkijzer kan geven.

De stoomstoot dringt dieper door in de kleren waardoor jij een stuk makkelijker je kleren kreuk vrij kan krijgen. Hoe hoger het aantal gram per minuut hoe dieper de stoomstoot doordringt in de kleding. Wil jij een effectieve stoomstrijkijzer? Kies dan altijd een model met een hoog aantal gram per minuut.

Stoomproductie van het strijkijzer

Zoals eerder benoemd staat de stoomproductie voor het aantal gram dat per minuut gestoomd kan worden. Hoe hoger dit aantal is, hoe dieper het doordringt in de kleding. Hierdoor weet je zeker dat je een apparaat hebt dat snel en goed kreukels verwijdert.

Inhoud

Ook de inhoud van het waterreservoir is erg belangrijk. Hoe groter de inhoud hoe langer jij er mee aan de slag kan gaan. Een te grote inhoud kan weer vervelend worden en is daarom ook niet nodig als je slechts je eigen kleren hoeft te strijken.

Moet jij echter grote wasjes strijken dan kan het verstandig zijn om een stoomstrijkijzer met een grote inhoud aan te schaffen.

Prijsklassen

Als laatste is de prijsklassen van de stoomstrijkijzer een belangrijk punt om naar te kijken. Besparen op een stoomstrijkijzer kan er voor zorgen dat de stoomstrijkijzer niet aan de verwachtingen voldoet.

Wil jij niet te veel uitgeven? Bekijk dan goed over welke specificaties de stoomstrijkijzer beschikt. Ook goedkopere modellen kunnen namelijk prima werken. Wil jij een goede stoomstrijkijzer die echt goed werkt? Besteed dan wat meer uit en je krijgt er meer voor terug.


Wat is de beste Stoomstrijkijzer van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor de beste stoomstrijkijzers van dit moment. Want wat zijn de beste modellen van 2023 en welke stoomstrijkijzer past het beste bij jou? Wij hebben het makkelijker voor je gemaakt door een top 5 beste stoomstrijkijzers op te stellen.

Hieronder vind je de 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5 beste stoomstrijkijzers. Hierbij hebben wij elk model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij van elk model de voor- en nadelen opgenoemd.

Welke stoomstrijkijzer is het beste? Je vind het antwoord hieronder!

1. Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé

Best Geteste Stroomstrijkijzer

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Wat is de beste stoomstrijkijzer van dit moment? Uit onze test is duidelijk gebleken dat de Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé de beste optie is van dit moment. Deze stoomstrijkijzer schakelt namelijk zichzelf uit wanneer hij een tijd niet gebruikt is.

Daarnaast beschikt deze topper over een drip stop-systeem waardoor er geen waterdruppels op jouw kleding zullen komen. Met het 3000 wattage van de stoomstrijkijzer maak jij je kleding snel kreukvrij.

Ook zorgt dit grote vermogen er voor dat hij stevige stoomstoten kan geven. Deze dringen tot diep door in jouw kleding en zorgen er voor dat jij binnen no time je kleding kreukvrij hebt.

Meer weten over deze stoomstrijkijzer? Je vind meer informatie door op de bovenstaande button te klikken. Daarnaast ontdek je hier de beste prijs van dit moment.

Voordelen Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé

 • Groot vermogen
 • Beschikt over Drip Stop-systeem
 • Schakelt zichzelf uit

Nadelen Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé

 • Voor intensief gebruik wordt een stoomgenerator aangeraden

2. Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plek 2 is de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit geëindigd. Deze stoomstrijkijzer beschikt namelijk over een groot vermogen en enkele andere handige functies. Zo beschikt hij over een snelle kalkverwijdering voor gemakkelijke reiniging van je strijkijzer.

Dit kalkverwijderingssysteem zorgt er voor dat je stoomstrijkijzer in slechts 15 seconde volledig gereinigd is. Ook is deze stoomstrijkijzer geschikt voor kraanwater waardoor jij niet speciaal water hoeft aan te schaffen.

De stoomstoot die de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit kan geven bevat 220 gram waardoor jij moeiteloos flinke kreuken uit je kleren kunt verwijderen.

Met deze stoomstrijkijzer weet je dus zeker dat je een topper in huis haalt. Wil jij hem echt intensief gaan gebruiken? Dan kan het misschien verstandiger zijn om een stoomgenerator aan te schaffen.

Voordelen Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

 • Beschikt over een flinke stoomstoot
 • Geschikt voor kraantwater
 • Waterreservoir van 300 ml

Nadelen Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

 • Niet zo krachtig als een stoomgenerator

3. Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een hoogwaardige stoomstrijkijzer voor een wat lagere prijs? Dan kan de Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer de beste optie zijn voor jou. Deze stoomstrijkijzer kan namelijk een stoomstoot van 220 gram per minuut geven.

Dit is vergelijkbaar met de duurdere modellen. De Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer is echter een stuk goedkoper. De beste prijs kan je via de bovenstaande button ontdekken.

Naast het goede vermogen beschikt deze stoomstrijkijzer ook over een gemiddeld waterreservoir van 270 ml. Hierdoor weet je zeker dat je niet om de paar kledingstukken je waterreservoir opnieuw hoeft te vullen.

Doordat deze strijkijzer is voorzien van een druppelstop voorkom je dat er druppels op jouw kleding terecht komen. Ook beschikt het waterreservoir nog over een grote vulopening waardoor jij hem gemakkelijk kunt bijvullen.

Voordelen Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

 • Beschikt over een grote vulopening
 • Stoomstoot van 220 gram
 • Anti druppel systeem

Nadelen Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

 • Geen vulbekertje meegeleverd

4. Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek 4 hebben wij de Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw geselecteerd als duurdere variant maar wel erg goede stoomstrijkijzer. Ook deze stoomstrijkijzer beschikt namelijk over een snelle kalkverwijdering door het ingebouwde reinigingssysteem.

Deze stoomstrijkijzer kan een stoomstoot van 200 gram per minuut geven waardoor hij ongeveer even sterk is als de eerder genoemde modellen. Daarnaast beschikt ook deze stoomstrijkijzer over een waterreservoir van 300 ml.

De Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw beschikt over 2400 wattage waardoor hij snel opgewarmd is en een krachtige uitvoering heeft. Meer weten over deze stoomstrijkijzer? Klik op de bovenstaande button!

Voordelen Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

 • Beschikt over een hoog wattage van 2400 W
 • Anti kalk systeem ingebouwd
 • Stoomproductie van 45 gram per minuut en 200 gram bij stoomstoot

Nadelen Philips GC4541/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw

 • Niet geschikt voor intensief gebruik

5. Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer geselecteerd als beste budget optie. Deze stoomstrijkijzer is namelijk erg goedkoop maar beschikt nog wel over de specificaties die jij nodig hebt voor een goede stoomstrijkijzer.

Zo heeft deze stoomstrijkijzer een waterreservoir van 270 ml waarmee jij gemakkelijk een heleboel kleren kunt strijken. Ook werkt hij eenvoudig en effectief wat hem ook geschikt maakt voor de mensen die niet zo graag strijken. 

De stoomstoot van deze stoomstrijkijzer is wel wat minder sterk en bedraagt 110 gram per minuut. Dit is alsnog genoeg om je kleding kreukvrij te maken. Het gaat alleen wat minder snel dan de krachtigere modellen. Het anti kalk systeem zorgt er voor dat de stoomstrijkijzer zichzelf reinigt.

Voordelen Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

 • Beste budget stoomstrijkijzer
 • Beschikt over antikalksysteem
 • Stoomstoot van 110 gram per minuut

Nadelen Tefal Maestro 2 FV1845 - Stoomstrijkijzer

 • Kwaliteit en effectiviteit is een stuk minder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stoomstrijkijzers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten stoomstrijkijzers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stoomstrijkijzers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stoomstrijkijzers dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>