fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Stoomreiniger

beste stoomreiniger

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

De Kärcher SC 3 EasyFix is de snelste stoomreiniger van zijn tijd en klaar voor gebruik na slechts 30 seconden opwarmen. De permanent hervulbare watertank maakt ononderbroken werken mogelijk. Het gebruikte ontkalkingspatroon ontkalkt het water automatisch, waardoor de levensduur van het apparaat toeneemt. De Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger reinigt zonder schoonmaakmiddelen en is vrijwel overal te gebruiken, op alle soorten harde oppervlakken. Ook heb je geen schoonmaakmiddel nodig om te reinigen. 

Ben jij op zoek naar de beste stoomreiniger van dit moment? Goed nieuws! Wij hebben namelijk meer dan 15 verschillende stoomreinigers vergeleken op verschillende criteria. De beste 5 vind je hier!

Met een stoomreiniger reinig je eenvoudig al je oppervlakken binnenshuis. Van tapijt, tot laminaat, en met sommige reinigers zelfs de ramen. Met het gebruik van een stoomreiniger heb je geen chemicaliën meer nodig, het hete water doet namelijk al het werk.

Kortom, een enorm handig apparaat voor diverse schoonmaakklussen. Benieuwd welke stoomreiniger je moet kopen? Scroll dan gauw verder voor de top 5 beste opties!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stoomreinigers

beste stoomreiniger

Beste Koop Stoomreiniger
1. Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

Karcher SC 4 EasyFix Premium + Microvezel Vloerdoeken + Ontkalkpoeder

Beste Luxe Stoomreiniger
2.  Karcher SC 4 EasyFix Premium + Microvezel Vloerdoeken + Ontkalkpoeder

Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

Beste Multifunctionele Stoomreiniger
3. Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

Beste Hardnekkige Stoomreiniger
4. Vileda Steam Power Pad

Vileda Steam XXL Power Pad - Stoomreiniger

Beste Grote Stoomreiniger
5. Vileda Steam XXL Power Pad - Stoomreiniger


Top 10 Beste Stoomreinigers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire stoomreinigers bij een aantal grote webshops in Nederland. Dit zijn de top stoomreinigers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stoomreiniger?

De beste koop voor een stoomreiniger hangt af van je voorkeuren. De aankoop van een stoomreiniger is geen eenvoudige klus. Zo zijn er vele soorten modellen, functies, eigenschappen en prijscategorieën. Kortom, genoeg redenen om je een handje te helpen bij deze keuze.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria voor het kopen van een stoomreiniger op een rijtje gezet. Door deze criteria in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk. Het is heel handig om deze criteria door te nemen voordat je een aankoop doet van een stoomreiniger!

Materiaal

Een belangrijke factor waar je op moet letten bij je aankoop is waar je het product voor gaat gebruiken. Is het slechts voor je vloer? Of wil je er ook je badkamer en keuken ook mee poetsen? Wanneer je graag meerdere type oppervlakken wilt reinigen is het aan te raden om voor een wat complexer model te gaan met bijpassende accessoires zoals opzetborstels en handige doeken.

Snoerlengte

Let daarnaast op de snoerlengte. Afhankelijk van je woonruimte en oppervlakken, is het aan te raden om te letten op de hoeveelheid snoer het apparaat heeft. Bij een grote woonruimte wil je namelijk niet steeds de stekker moeten verplaatsen.

Toekomst

Bekijk de verschillende stoomreinigers en kies een apparaat waarmee je jaren vooruit kan. Dat wil zeggen, een apparaat dat duurzaam en efficiënt is. De stoomreinigers hebben allemaal een goede prijs/kwaliteitsverhouding, echter zijn bepaalde apparaten meer geschikt voor sommige oppervlakken dan andere. Ga dus voor een apparaat wat het beste bij jouw woonruimte past.

Prijs-kwaliteit verhouding

Het is ook belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn stoomreinigers die veel geld kosten en wat minder duur zijn. Het is goed om eerst na te gaan waarvoor je de stoomreiniger nodig hebt. Dan kan je goed kijken naar de kwaliteit die je wil en de bijbehorende prijzen.


Wat is de beste Stoomreiniger van 2023? 

Wat is de beste stoomreiniger op dit moment? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen. Hieronder hebben wij een Top-5 gemaakt.

Wij hebben verschillende producten getest en met elkaar vergeleken. De stoomreinigers zijn getest op verschillende criteria. Hierna zijn alleen de allerbeste overgebleven en verdeeld in categorieën.

Kortom, als jij de beste stoomreiniger van 2023 zoekt, dan is dit het moment op te letten. De onderstaande 5 stoomreinigers worden namelijk als beste beoordeeld. 

1.  Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

beste stoomreiniger

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger is wat ons betreft de beste stoomreiniger van 2023. Geen enkel stoomreiniger kwam namelijk zo goed uit onze test als dit model.

Zo is deze stoomreiniger binnen 30 seconden warm waardoor je hem gelijk kunt gebruiken. In vergelijking met andere stoomreinigers is dit enorm snel, vaak duurt dit minimaal een aantal minuten namelijk.

De Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger reinigt zonder schoonmaakmiddelen en is vrijwel overal te gebruiken, op alle soorten harde oppervlakken. Dit maakt het ook nog eens een super multifunctioneel apparaat. 

Verder wordt de stoomreiniger geleverd met verschillende handige opzetstukken, is hij ook geschikt voor hardere vloeren en wordt hij door consumenten zeer goed beoordeeld.

Kortom, als jij de beste stoomreiniger zoekt dan is dit wat ons betreft een absolute aanrader

Voordelen Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

 • Binnen 30 seconde opgewarmd waardoor je direct kunt schoonmaken
 • Wordt standaard geleverd met verschillende opzetstukken waardoor hij voor haast elke ondergrond geschikt is
 • Geen schoonmaakmiddel nodig om te reinigen
 • Best beoordeelde stoomreiniger op verschillende webshops

Nadelen Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

 • Geen

2. Karcher SC 4 EasyFix Premium + Microvezel Vloerdoeken + Ontkalkpoeder

Karcher SC 4 EasyFix Premium + Microvezel Vloerdoeken + Ontkalkpoeder

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste premium stoomreiniger? Dan is de Karcher SC 4 EasyFix Premium wat voor jou! Bij deze premium stoomreiniger krijg je extra vloerdoeken en cruciale accessoires die je nodig kan hebben voor toekomstige klussen.

De handige Karcher SC 4 EasyFix Premium is een zeer geschikte reiniger voor het toilet, douchewand, harde vloeren en tapijt. Het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 2000 Watt en reinigt dan ook uitermate hygiënisch.

Het apparaat wordt geleverd met een handige microvezel vloerdoek en is voorzien van een 4 meter lange snoer voor een prima bereik. Het voordeel van dit apparaat is dat je ontkalkpoeder mee krijgt.  Hierdoor blijft jouw stoomreiniger in een uitstekende conditie en gaat het langer mee.

De stoomreiniger heeft een praktische afneembare waterreservoir, waarmee je makkelijk het water kan aanvullen onder de kraan. Stel eenvoudig je vloertype in en het apparaat regelt automatisch de hoeveelheid stoom, daarmee ga je dus altijd voor de juiste hoeveelheid stoom voor elk oppervlakte. Met een kabel van 4 meter biedt het apparaat alle behendigheid.

Het apparaat wordt geleverd met 2 microvezel vloerdoeken die in de wasmachine op hoge temperaturen kunnen worden gewassen.

Voordelen Karcher SC 4 EasyFix Premium

 • Kan op veel materialen gebruikt worden
 • Gaat lang mee

Nadelen Karcher SC 4 EasyFix Premium

 • Lange opwarmtijd

3. Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.7

Wat is de beste multifunctionele stoomreiniger? Dat is een vraag die vaak krijgen. Het antwoord hierop is de Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst! Deze stoomreiniger kan op vele verschillende oppervlakten te werk gaan.

De handige Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst is een zeer geschikte reiniger voor badkamers, sanitair, keuken, ruiten, textiel en vloeren. Het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 1300 Watt.

Het apparaat wordt geleverd met een handige stoomhandschoen en is voorzien van een 6 meter lange snoer voor een groot bereik. Het voordeel van dit apparaat is dat je het is voorzien van een flexibele slang waardoor je makkelijk door de kamer kan bewegen. Het apparaat zelf is al gebruiksklaar is in minder dan 15 seconden!

De stoomreiniger heeft ook verschillende standen waardoor je voor elk materiaal wel iets kan betekenen. Deze kun je makkelijk verstellen waardoor je gauw aan de slag kan gaan.

Het apparaat worden 2 verschillende stoomhandschoenen geleverd waardoor je niet hoeft bang te zijn dat er iets ergs kan gebeuren!

Voordelen Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

 • Veel extra accessoires krijg je erbij
 • Kan ook gebruikt worden voor kleding

Nadelen Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

 • Maar 2 jaar garantie

4. Vileda Steam Power Pad

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De stoomreiniger van Vileda is een lichtgewicht en wendbaar apparaat. Dit apparaat heeft een heerlijke stoomreiniger ervaringen, doormiddel van regelbaar stoomvolume, een handige reservoir met een volume van 400 ml, en vele mee geleverde accessoires.

De Vileda Steam wordt geleverd met 2 handige microvezeldoeken, een vulbeker, praktische tapijtaccessoire. Daarnaast heeft het apparaat een stoommop en kun je het gebruiken voor zowel laminaat, parket, vloerbedekking als tegels.

Regel eenvoudig zelf de stoomkracht en verwijder tot 99,9% van alle bacteriën. Vervang eenvoudig de verschillende bijgeleverde accessoires en reinig moeiteloos je gehele huis. De stoomreiniger heeft een snoer van maar liefst 6 meter en heeft tijdelijk een sterke aanbieding.

De Vileda Steam Power Pad is dus de ideale stoomreiniger voor comfort en budget!

Voordelen Vileda Steam Power Pad

 • Is niet duur
 • Warmt snel op
 • Licht gewicht

Nadelen Vileda Steam Power Pad

 • Geen instelbare stoomkracht

5. Vileda Steam XXL Power Pad 

Vileda Steam XXL Power Pad - Stoomreiniger

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best grote stoomreiniger van dit moment? Dan is de Vileda Steam XXL Power Pad wat voor jou! Dit is de beste koop van grote stoomreinigers die je kunt hebben. Dit is de XXL versie van de Vileda Steam Power Pad.

De XXL stoomreiniger van Vileda is de grotere versie van de normale. Dit apparaat heeft een heerlijke stoomreiniger ervaringen, doormiddel van regelbaar stoomvolume, vele meegeleverde accessoires. Deze stoomreiniger doodt bijna alle bacteriën en warmt in slechts 15 seconden!

De XXL Vileda Steam wordt geleverd met 2 handige microvezeldoeken, een vulbeker, praktische tapijtaccessoire. De stoomreiniger is geschikt voor vloerbedekking, parket, laminaat en tegels.

Regel eenvoudig zelf de stoomkracht en verwijder tot 99,9% van alle bacteriën. Vervang eenvoudig de verschillende bijgeleverde accessoires en reinig moeiteloos je gehele huis. De stoomreiniger heeft een snoer van maar liefst 7 meter en heeft tijdelijk een sterke aanbieding.

De Vileda Steam Power Pad is dus de ideale XXL stoomreiniger voor comfort en budget! Deze stoomreiniger is ideaal voor grote klussen.

Voordelen Vileda Steam XXL Power Pad

 • Groter dan normale stoomreiniger
 • Veel accessoires mee

Nadelen Vileda Steam XXL Power Pad

 • Kan zwaar zijn

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel stoomreinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stoomreinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stoomreinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stoomreinigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP