...

Beste stoomreiniger [test 2020]

Best geteste stoomreiniger 2020

Leifheit CleanTenso 11913

5/5

Gebruik de kracht van stoom om je vloeren en huis goed te reinigen. De Tristar SR-5261 Stoomreiniger maakt korte metten met vuil en bacteriën op zowel harde als zachte vloeren en zelfs op je ramen. Dankzij de afneembare staaf is de stoomreiniger heel eenvoudig op te bergen en zelfs als handheld model te gebruiken. De speciaal gevormde stoommond bereikt zelfs moeilijke plekken zoals hoeken en onder de bank.

Wat is de beste stoomreiniger en waar moet je op letten? Wij vertellen het. Vergeet je normale dweil routine, met vervelende doeken om uit te wringen, emmers water die je lastig kunt bijvullen, en lastig schoon te krijgen vlekken op je vloer en laat staan op je tapijt, ervaar een nieuwe schoonmaak beleving met de beste geteste stoomreiniger.

Met een stoomreiniger reinig je eenvoudig al je oppervlakken binnenshuis. Van tapijt, tot laminaat, en met sommige reinigers zelfs de ramen. Met het gebruik van een stoomreiniger heb je geen chemicaliën meer nodig, het hete water doet namelijk al het werk.

Kort om, een enorm handig apparaat voor diverse schoonmaakklussen. Benieuwd welke je moet kopen? Lees meer over de punten waar je op moet letten, welke specificaties er allemaal zijn, en maak kennis met de beste geteste stoomreiniger van het jaar 2020.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomreiniger?

De beste koop voor een stoomreiniger hangt af van je voorkeuren. De aankoop van een stoomreiniger is geen eenvoudige klus. Zo zijn er vele soorten modellen, functies, eigenschappen en prijscategorien. Kort om, genoeg redenen om je een handje te helpen bij deze keuze.

Een belangrijke factor waar je op moet letten bij je aankoop is waar je het product voor gaat gebruiken. Is het slechts voor je vloer? Of wil je er ook je badkamer en keuken ook mee poetsen? Wanneer je graag meerdere type oppervlakken wilt reinigen is het aan te raden om voor een wat complexer model te gaan met bijpassende accessoires zoals opzetborstels en handige doeken.

Let daarnaast op de snoerlengte. Afhankelijk van je woonruimte en oppervlakken, is het aan te raden om te letten op de hoeveelheid snoer het apparaat heeft. Bij een grote woonruimte wil je namelijk niet steeds de stekker moeten verplaatsen.

Ten slotte, bekijk de verschillende stoomreinigers en kies een apparaat waarmee je jaren vooruit kan. Dat wil zeggen, een apparaat dat duurzaam en efficiënt is. De stoomreinigers hebben allemaal een goede prijs/kwaliteitsverhouding, echter zijn bepaalde apparaten meer geschikt voor sommige oppervlakken dan andere. Ga dus voor een apparaat wat het beste bij jouw woonruimte past.

Welke specificaties bestaan er?

Er zijn vele verschillende stoomreinigers. De meeste reinigers bieden de standaard functies, zoals het grondig stomen van vloeren en de bijgeleverde stoomdoeken. Daarnaast heb je modellen die geschikt zijn voor meerdere type oppervlakken, de multifunctionele modellen en de verstelbare apparaten.

Ook heb je speciale geavanceerde apparaten met diverse functies, zoals het automatisch instellen van de stoomintensiteit of de temperatuur.

Wil je ook graag je ramen en spiegels er mee wassen, en wil je het apparaat in de keuken gebruiken, ga dan voor een lichtgewicht model met glasreinigingsfuncties.

Voor een zeer hygiënische reiniging is er de stoommop functie. De stoommop ervaringen zijn zeer positief en bieden een zeer krachtige en hygiënische reiniging van je vloeren.

De Top 5 best geteste stoomreinigers

De beste stoomreiniger 2020 is geselecteerd op populariteit en handige factoren. Met de selectie is onder andere rekening gehouden met gebruikscomfort, de verschillende mogelijkheden en de prijs/kwaliteitsverhouding.

1. De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De beste stoomreiniger uiit de reeks is de stoomreiniger Clean Tenso 11913 van het merk Leifheit. Deze stoomreiniger is een zeer geavanceerd model. De stoomreiniger is uitgerust met een stoommop en is geschikt voor diverse oppervlakken, zoals laminaat, parket, tegels en vloerbedekking.

De stoomreiniger verwijdert tot 99,99% van de bacteriën in je huis en zorgt ervoor dat alles weer hygiënisch schoon is. Het apparaat heeft een regelbare stoomkracht en een in te stellen stoomverdeling. Daarmee pas je eenvoudig de kracht aan per type oppervlak en schoonmaakklus.

De Clean Tenso11913 wordt geleverd met een microvezeldoek en een handige vloermond. Het apparaat is meteen gebruiksklaar, met slechts een opwarmtijd van 30 seconden. Daarnaast heeft het apparaat een handige afneembare XL tank voor maar liefst 40 minuten continue gebruik.

Klap de steel eenvoudig in voor een zo ruimtebesparend mogelijk opbergen van je apparaat. Het apparaat heeft een extra lang snoer van maar liefst 6,5 meter waardoor je gemakkelijk overal bij kunt. 

Voordelen De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

 • Lang snoer
 • Uitgerust met stoommop

Nadelen De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

 • Prijs is aan de hogere kant

2. De Vileda Steam - Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De stoomreiniger van Vileda is een lichtgewicht en wendbaar apparaat. Dit apparaat heeft een heerlijke stoomreiniger ervaringen, doormiddel van regelbaar stoomvolume, een handige reservoir met een volume van 400 ml, en vele mee geleverde accessoires.

De Vileda Steam wordt geleverd met 2 handige microvezeldoeken, een vulbeker en praktische tapijtaccessoire. Daarnaast heeft het apparaat een stoommop en kun je het gebruiken voor zowel laminaat, parket, vloerbedekking als tegels.

Regel eenvoudig zelf de stoomkracht en verwijder tot 99,9% van alle bacteriën. Vervang eenvoudig de verschillende bijgeleverde accessoires en reinig moeiteloos je gehele huis. De stoomreiniger heeft een snoer van maar liefst 6 meter en heeft tijdelijk een sterke aanbieding.

Voordelen Vileda Steam – Stoomreiniger

 • De beste stoomreiniger aanbieding

Nadelen Vileda Steam – Stoomreiniger

 • Geen instelbare stoomkracht

3. BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De handige FSM1616-QS stoomreiniger van BLACK+DECKER is een zeer geschikte reniger voor tegels, parket en laminaat. Het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 1600 Watt en reinigt dan ook uitermate hygiënisch.

Het apparaat wordt geleverd met een handige stoomdoek en is voorzien van een 5 meter lange snoer voor een prima bereik. Het voordeel van dit apparaat is dat je het is voorzien van een temperatuur veiligheidsfunctie en het gebruiksklaar is in minder dan 30 seconden.
De stoomreiniger heeft een praktische afneembare compacte en draaibare stoomkop, waarmee je ook de meest lastige hoeken kunt bereiken. Stel eenvoudig je vloertype in en het apparaat regelt automatisch de hoeveelheid stoom, daarmee ga je dus altijd voor de juiste hoeveelheid stoom voor elk oppervlakte. Met een kabel van 5 meter biedt het apparaat alle behendigheid.

Het apparaat wordt geleverd met 2 microvezel stoomdoeken die in de wasmachine op hoge temperaturen kunnen worden gewassen.

Voordelen BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

 • Automatische programma’s per type vloer

Nadelen BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

 • Niet geschikt voor vloerbedekking

4. Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

De Kärcher SC 1 is een wat ander model dan de andere stoomreiniger. Dit type is namelijk een handstoomreiniger voor de wat kleinere reinigingsklussen. Niet te min biedt dit apparaat vele handige functies. Zo kun je er bijvoorbeeld ook, naast vloeren, je ruiten en spiegels er mee reinigen. Het apparaat komt heel handig van pas in de badkamer en op het toilet.

De Kärcher SC 1 is zeer compact en biedt vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van aanslag van een douchekop of het reinigen van een aangekoekt gasfornuis. Het apparaat is zeer krachtig en verwijderd 99,99% van alle bacteriën.

Het product beschikt over een kinderbeveiliging, een veiligheidsventiel, en een geavanceerde geïntegreerde vultrechter. Dit maakt het apparaat erg veilig en gebruiksvriendelijk. Het apparaat wordt geleverd met een handige handsproeier, verschillende stalen, een kleine ronde borstel, een praktische maatbeker en een microvezel overtrek. Kort om, het apparaat is van alle gemakken voorzien.

Voordelen Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

 • Temperatuur veiligheidsfunctie 
 • Compact en handzaam
 • Kinderbeveiliging

Nadelen Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

 • Langere opwarmtijd stoom
 • Het apparaat moet wat vaker worden bijgevuld

5. Tristar SR-5261 - Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Tristar SR-5261 is een krachtige reiniger met vele mogelijkheden. Met het apparaat reinig je 99% van de bacteriën op vloeren, textiel, en glas. Het apparaat is dus ideaal voor in de badkamer en het toilet en reinigt meer dan de doorsnee stoomreiniger.

De stoomreiniger heeft een handige instelbare stoomverdeling en is eenvoudig te bedienen op de handgreep. Daarnaast is het apparaat voorzien van een waterniveau indicator en wordt het geleverd met handige accessoires zoals een driehoekborstel, een handsproeier en microvezeldoeken. Ook beschikt het apparaat over een puntstraalsproeier, een ramenwas opzetstuk, een ronde borstel en een handig uit te wassen vloerdoek.

Koppel eenvoudig de steel los en gebruik de stoomreiniger als handheld model voor diverse kleinere schoonmaakklussen, zoals in de badkamer of keuken. Stel eenvoudig je de stoomkracht naar wens in ga voor een efficiënte en snelle schoonmaak van alle type oppervlakken. Met een 5 meter snoer geeft het apparaat een optimale behendigheid. 

Voordelen Tristar SR-5261 – Stoomreiniger

 • Multifunctioneel 
 • Droogkookbeveiliging

Nadelen Tristar SR-5261 – Stoomreiniger

 • Geen hoogte instelbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *