Laatst bijgewerkt: april 2021

Best geteste stoomreiniger 2021

Leifheit CleanTenso 11913

5/5

Gebruik de kracht van stoom om je vloeren en huis goed te reinigen. De Tristar SR-5261 Stoomreiniger maakt korte metten met vuil en bacteriën op zowel harde als zachte vloeren en zelfs op je ramen. Dankzij de afneembare staaf is de stoomreiniger heel eenvoudig op te bergen en zelfs als handheld model te gebruiken. De speciaal gevormde stoommond bereikt zelfs moeilijke plekken zoals hoeken en onder de bank.

Wat is de beste stoomreiniger en waar moet je op letten? Wij vertellen het. Vergeet je normale dweil routine, met vervelende doeken om uit te wringen, emmers water die je lastig kunt bijvullen, en lastig schoon te krijgen vlekken op je vloer en laat staan op je tapijt, ervaar een nieuwe schoonmaak beleving met de beste geteste stoomreiniger.

Met een stoomreiniger reinig je eenvoudig al je oppervlakken binnenshuis. Van tapijt, tot laminaat, en met sommige reinigers zelfs de ramen. Met het gebruik van een stoomreiniger heb je geen chemicaliën meer nodig, het hete water doet namelijk al het werk.

Kort om, een enorm handig apparaat voor diverse schoonmaakklussen. Benieuwd welke je moet kopen? Lees meer over de punten waar je op moet letten, welke specificaties er allemaal zijn, en maak kennis met de beste geteste stoomreiniger van het jaar 2021.


Product


1.Leifheit CleanTenso 11913 

Best getest overall

5/5


2.Vileda Steam

Beste budget keuze

4.5/5

3. Black & Decker

Beste premium keuze

4.5/5

4. Karcher
Beste voor kleine reinigingsklussen

4/5


5. Tristar

Beste voor vloeren


4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomreiniger?

De beste koop voor een stoomreiniger hangt af van je voorkeuren. De aankoop van een stoomreiniger is geen eenvoudige klus. Zo zijn er vele soorten modellen, functies, eigenschappen en prijscategorien. Kort om, genoeg redenen om je een handje te helpen bij deze keuze.

Een belangrijke factor waar je op moet letten bij je aankoop is waar je het product voor gaat gebruiken. Is het slechts voor je vloer? Of wil je er ook je badkamer en keuken ook mee poetsen? Wanneer je graag meerdere type oppervlakken wilt reinigen is het aan te raden om voor een wat complexer model te gaan met bijpassende accessoires zoals opzetborstels en handige doeken.

Let daarnaast op de snoerlengte. Afhankelijk van je woonruimte en oppervlakken, is het aan te raden om te letten op de hoeveelheid snoer het apparaat heeft. Bij een grote woonruimte wil je namelijk niet steeds de stekker moeten verplaatsen.

Ten slotte, bekijk de verschillende stoomreinigers en kies een apparaat waarmee je jaren vooruit kan. Dat wil zeggen, een apparaat dat duurzaam en efficiënt is. De stoomreinigers hebben allemaal een goede prijs/kwaliteitsverhouding, echter zijn bepaalde apparaten meer geschikt voor sommige oppervlakken dan andere. Ga dus voor een apparaat wat het beste bij jouw woonruimte past.

Welke specificaties bestaan er?

Er zijn vele verschillende stoomreinigers. De meeste reinigers bieden de standaard functies, zoals het grondig stomen van vloeren en de bijgeleverde stoomdoeken. Daarnaast heb je modellen die geschikt zijn voor meerdere type oppervlakken, de multifunctionele modellen en de verstelbare apparaten.

Ook heb je speciale geavanceerde apparaten met diverse functies, zoals het automatisch instellen van de stoomintensiteit of de temperatuur.

Wil je ook graag je ramen en spiegels er mee wassen, en wil je het apparaat in de keuken gebruiken, ga dan voor een lichtgewicht model met glasreinigingsfuncties.

Voor een zeer hygiënische reiniging is er de stoommop functie. De stoommop ervaringen zijn zeer positief en bieden een zeer krachtige en hygiënische reiniging van je vloeren.

De Top 5 best geteste stoomreinigers

De beste stoomreiniger 2021 is geselecteerd op populariteit en handige factoren. Met de selectie is onder andere rekening gehouden met gebruikscomfort, de verschillende mogelijkheden en de prijs/kwaliteitsverhouding.

1. De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De beste stoomreiniger uiit de reeks is de stoomreiniger Clean Tenso 11913 van het merk Leifheit. Deze stoomreiniger is een zeer geavanceerd model. De stoomreiniger is uitgerust met een stoommop en is geschikt voor diverse oppervlakken, zoals laminaat, parket, tegels en vloerbedekking.

De stoomreiniger verwijdert tot 99,99% van de bacteriën in je huis en zorgt ervoor dat alles weer hygiënisch schoon is. Het apparaat heeft een regelbare stoomkracht en een in te stellen stoomverdeling. Daarmee pas je eenvoudig de kracht aan per type oppervlak en schoonmaakklus.

De Clean Tenso11913 wordt geleverd met een microvezeldoek en een handige vloermond. Het apparaat is meteen gebruiksklaar, met slechts een opwarmtijd van 30 seconden. Daarnaast heeft het apparaat een handige afneembare XL tank voor maar liefst 40 minuten continue gebruik.

Klap de steel eenvoudig in voor een zo ruimtebesparend mogelijk opbergen van je apparaat. Het apparaat heeft een extra lang snoer van maar liefst 6,5 meter waardoor je gemakkelijk overal bij kunt.

Bestel de Clean Tenso gemakkelijk via Bol.com

Voordelen De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

 • Lang snoer
 • Uitgerust met stoommop

Nadelen De Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger

 • Prijs is aan de hogere kant

2. De Vileda Steam - Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De stoomreiniger van Vileda is een lichtgewicht en wendbaar apparaat. Dit apparaat heeft een heerlijke stoomreiniger ervaringen, doormiddel van regelbaar stoomvolume, een handige reservoir met een volume van 400 ml, en vele mee geleverde accessoires.

De Vileda Steam wordt geleverd met 2 handige microvezeldoeken, een vulbeker en praktische tapijtaccessoire. Daarnaast heeft het apparaat een stoommop en kun je het gebruiken voor zowel laminaat, parket, vloerbedekking als tegels.

Regel eenvoudig zelf de stoomkracht en verwijder tot 99,9% van alle bacteriën. Vervang eenvoudig de verschillende bijgeleverde accessoires en reinig moeiteloos je gehele huis. De stoomreiniger heeft een snoer van maar liefst 6 meter en heeft tijdelijk een sterke aanbieding.

Voordelen Vileda Steam – Stoomreiniger

 • De beste stoomreiniger aanbieding

Nadelen Vileda Steam – Stoomreiniger

 • Geen instelbare stoomkracht

3. BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De handige FSM1616-QS stoomreiniger van BLACK+DECKER is een zeer geschikte reniger voor tegels, parket en laminaat. Het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 1600 Watt en reinigt dan ook uitermate hygiënisch.

Het apparaat wordt geleverd met een handige stoomdoek en is voorzien van een 5 meter lange snoer voor een prima bereik. Het voordeel van dit apparaat is dat je het is voorzien van een temperatuur veiligheidsfunctie en het gebruiksklaar is in minder dan 30 seconden.

De stoomreiniger heeft een praktische afneembare compacte en draaibare stoomkop, waarmee je ook de meest lastige hoeken kunt bereiken. Stel eenvoudig je vloertype in en het apparaat regelt automatisch de hoeveelheid stoom, daarmee ga je dus altijd voor de juiste hoeveelheid stoom voor elk oppervlakte. Met een kabel van 5 meter biedt het apparaat alle behendigheid.

Het apparaat wordt geleverd met 2 microvezel stoomdoeken die in de wasmachine op hoge temperaturen kunnen worden gewassen.

Klik hier om deze stoomreiniger te bestellen via Bol.com

Voordelen BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

 • Automatische programma’s per type vloer

Nadelen BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger

 • Niet geschikt voor vloerbedekking

4. Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

De Kärcher SC 1 is een wat ander model dan de andere stoomreiniger. Dit type is namelijk een handstoomreiniger voor de wat kleinere reinigingsklussen. Niet te min biedt dit apparaat vele handige functies. Zo kun je er bijvoorbeeld ook, naast vloeren, je ruiten en spiegels er mee reinigen. Het apparaat komt heel handig van pas in de badkamer en op het toilet.

De Kärcher SC 1 is zeer compact en biedt vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van aanslag van een douchekop of het reinigen van een aangekoekt gasfornuis. Het apparaat is zeer krachtig en verwijderd 99,99% van alle bacteriën.

Het product beschikt over een kinderbeveiliging, een veiligheidsventiel, en een geavanceerde geïntegreerde vultrechter. Dit maakt het apparaat erg veilig en gebruiksvriendelijk. Het apparaat wordt geleverd met een handige handsproeier, verschillende stalen, een kleine ronde borstel, een praktische maatbeker en een microvezel overtrek. Kort om, het apparaat is van alle gemakken voorzien.

Bestel de Karcher SC 1 direct via Bol.com

Voordelen Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

 • Temperatuur veiligheidsfunctie 
 • Compact en handzaam
 • Kinderbeveiliging

Nadelen Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

 • Langere opwarmtijd stoom
 • Het apparaat moet wat vaker worden bijgevuld

5. Tristar SR-5261 - Stoomreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Tristar SR-5261 is een krachtige reiniger met vele mogelijkheden. Met het apparaat reinig je 99% van de bacteriën op vloeren, textiel, en glas. Het apparaat is dus ideaal voor in de badkamer en het toilet en reinigt meer dan de doorsnee stoomreiniger.

De stoomreiniger heeft een handige instelbare stoomverdeling en is eenvoudig te bedienen op de handgreep. Daarnaast is het apparaat voorzien van een waterniveau indicator en wordt het geleverd met handige accessoires zoals een driehoekborstel, een handsproeier en microvezeldoeken. Ook beschikt het apparaat over een puntstraalsproeier, een ramenwas opzetstuk, een ronde borstel en een handig uit te wassen vloerdoek.

Koppel eenvoudig de steel los en gebruik de stoomreiniger als handheld model voor diverse kleinere schoonmaakklussen, zoals in de badkamer of keuken. Stel eenvoudig je de stoomkracht naar wens in ga voor een efficiënte en snelle schoonmaak van alle type oppervlakken. Met een 5 meter snoer geeft het apparaat een optimale behendigheid.

Klik hier om de Tristar SR-5261 te bestellen

Voordelen Tristar SR-5261 – Stoomreiniger

 • Multifunctioneel 
 • Droogkookbeveiliging

Nadelen Tristar SR-5261 – Stoomreiniger

 • Geen hoogte instelbaar

6. Shark Quick Flip Pocket Mop

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Duurzaamheid 90%

Reinig je de vloer graag met een mop? Dan zul je helemaal blij zijn met deze Shark Quick Flip. Dit is een hypermoderne mop waarmee je de vloer reinigt met stoom. Hiermee zullen 99,9% van de bacteriën gedood worden. Bij de mop worden dubbelzijdige schoonmaakpads geleverd, die het vuil goed opnemen en tegelijkertijd de vloer goed drogen en ze kunnen gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden. Beide kanten van de pad zijn gemakkelijk te gebruiken door het handige flipsysteem. De mop kan ook gebruikt worden zonder stoomfunctie en dus als gewone mop. Met een druk op de knop, klapt de stoomkop open en kun je stomen. Je kunt gebruikmaken van 3 stoomstanden, voor normale tot grondige reiniging.

Voordelen Shark Quick Flip Pocket Mop

 • Voor het reinigen van grote oppervlaktes.
 • Dubbele functie, voor normaal moppen als stomen.

Nadelen Shark Quick Flip Pocket Mop

 • Er mogen geen producten aan het water gevoegd worden.
 • Opwarmtijd is twee minuten voordat je kunt stomen.

7. Kärcher SC 3 Premium

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Duurzaamheid 90%

Kärcher staat bekend als een goed merk voor hogedrukreinigers en stoomreinigers. De SC 3 Premium staat zeker in de top 10 stoomreinigers. De Kärcher heeft een vermogen van 1900 watt en kan gevuld worden met 1 liter water. De opwarmtijd is heel kort, maar 30 seconden. Wanneer het water op dreigt te raken, geeft de stoomreiniger een signaal. Je kunt stoom reguleren met twee standen en speciaal voor kinderen zit er een kinderslot op. De Kärcher SC 3 Premium is uitgevoerd met veel hulpstukken, zoals een borsten en diverse soorten sproeiers. Met de borstel is ook sanitair heel gemakkelijk schoon te maken.

Voordelen Kärcher SC 3 Premium

 • Veel hulpstukken voor het reinigen van de vloer en sanitair.
 • Met 1 liter water kun je 90 tot 100 m² reinigen.

Nadelen Kärcher SC 3 Premium

 • Er kunnen maar 2 standen ingesteld worden.
 • De maximale stoomdruk is 3,5 bar. Voor hardnekkig vuil is er een hogere druk nodig.

8. Vileda Steam

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Duurzaamheid 78%

Met de Vileda Steam ben je in staat om alle bacteriën met stoom te verwijderen en je huis hygiënisch schoon te houden. Je kunt de stoomreiniger instellen voor het soort vloer wat je wilt reinigen. Hierdoor is de Vileda Steam ook de beste tapijt stoomreiniger. Er zit namelijk een speciaal hulpstuk bij om tapijten te reinigen. Voor vloeren die minder tegen vocht kunnen, zoals laminaat, stel je de stoomreiniger in op minder stoom. In de stoomreiniger gaat 400 milliliter water, waarmee je de vloer zonder chemisch schoonmaakmiddelen grondig reinigt. Opwarmen is snel, maar 15 seconden. De kop van de stoommachine is in een handige driehoekige vorm, zodat je alle hoeken en nissen kunt bereiken. Bij de Vileda Steam worden twee microvezelhoezen meegeleverd.

Voordelen Vileda Steam

 • De stoomreiniger is voorzien met een lang snoer van 6 meter. Een stroompunt in de buurt is dus niet nodig.
 • De hoezen kunnen gewassen worden in de wasmachine.

Nadelen Vileda Steam

 • Met een waterreservoir van 400 milliliter kan het zijn dat je tussendoor moet bijvullen.
 • Het lange snoer kan een nadeel zijn, doordat deze in de weg ligt.

9. Vileda Stoomreiniger Steam

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 77%

Dit is een verbeterde versie van de Vileda steam en is de beste stoomreiniger voor vloeren. Door de handige driehoekige stoomkop, kun je iedere nis en hoek goed bereiken voor optimale hygiëne. De Vileda Stoomreiniger Steam heeft een vermogen van 1550 watt en met bijna een halve liter water in de stoomreiniger, reinig je hier oppervlaktes mee tot 130 m². Naast de twee meegeleverde microvezelhoezen, wordt er ook een wit-rode microvezelpad bijgeleverd met schuurstroken. Dit stelt je in staat om zeer hardnekkig vuil met behulp van stoom en de schuurstroken volledig op te laten lossen. Met een tapijtaccessoire wordt deze Vileda stoomreiniger ook de beste tapijt stoomreiniger. Tevens is de beste stoomreiniger consumentenbond, die regelmatig een stoomreiniger test houdt.

Voordelen Vileda Stoomreiniger Steam

 • Lang snoer aanwezig van 6 meter, zodat je geen stroompunt in de buurt hoeft te hebben.
 • Een pad met schuurstroken is zeer handig voor het zeer hardnekkige vuil.

Nadelen Vileda Stoomreiniger Steam

 • Er mogen geen geurende middelen en schoonmaakmiddelen toegevoegd worden.
 • Het waterreservoir had wat groter gemogen.

10. Kärcher SC 3 EasyFix

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 74%

De Kärcher SC 3 EasyFix met typische gele kleur is een krachtige stoomreiniger van 1900 watt, die zowel vloeren als sanitair en keukenonderdelen kan reinigen. Verder zijn er tal van hulpmiddelen toegevoegd, zoals diverse stralers en borstels voor het reinigen van vloeren en sanitaire onderdelen. Tevens is de stoomreiniger uitgevoerd met een handig ontkalkingsfilter. Er wordt hiervoor ook een ontkalkingspatroon bij meegeleverd. Wanneer het water uit het reservoir leeg is, kan er gewoon water worden bijgevuld zonder dat deze uitgezet hoeft te worden. Het is ook heel handig om de Kärcher in te zetten voor bijvoorbeeld het verwijderen van behang van de muur. Je hoeft hier alleen maar van hulpstuk te wisselen. Het EasyFix systeem zorgt ervoor dat je vloerdoeken kunt verwisselen zonder dat je hiervoor je handen hoeft te gebruiken.

Voordelen Kärcher SC 3 EasyFix

 • De Kärcher stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld zonder de stoomreiniger uit te schakelen.
 • Veel hulpstukken aanwezig, waarmee de Kärcher de beste koop stoomreiniger wordt.

Nadelen Kärcher SC 3 EasyFix

 • Een lang snoer is een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn als deze in de weg ligt.
 • De stoomdruk is maar 3,5 bar en het waterreservoir kan er niet afgehaald worden.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>