Laatste update: december 2022

Door: Thea

Beste Stoomreiniger voor de Bank

Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro - Handstoomreiniger

Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro

Om vlekken uit je bank te krijgen, is de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro het ideale apparaat voor jou!

Als je op zoek bent naar de beste stoomreiniger bank, kun je met de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro ontzettend veel bereiken.  Je kunt deze stoomreiniger perfect gebruiken voor vlekken op de bank, maar ook als je auto wel een wasbeurt kan gebruiken van binnen.

De tank van de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger is makkelijk te hervullen, zodat je altijd een werkende stoomreiniger bij de hand hebt.

Benieuwd waar je de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro het voordeligst kunt kopen? Check dan de rode knop!

Vlekken in je bank? Of kan je bank gewoon een flinke opfrisbeurt gebruiken na al die jaren? Op deze pagina zit je helemaal goed!

Top-X heeft een beste stoomreiniger bank test gedaan waarin we de beste stoomreinigers voor je bank hebben opgezocht. We vergelijken alle producten met elkaar op basis van prijs-kwaliteitverhouding en natuurlijk alle andere belangrijke kenmerken van de beste stoomreiniger bank.

Een bank is natuurlijk 1 van de meest prominent aanwezige meubelstukken die je in huis hebt. Je zit er iedere dag meestal wel even op en daarom wil je natuurlijk wel dat hij lekker schoon is. 

Maar hoe maak je bijvoorbeeld een leren bankstel schoon? Een doekje er over heen halen, is niet altijd effectief genoeg. Daarom raden we je een stoomreiniger voor je bank aan - een apparaat dat door middel van heet water en stoom zelfs de binnenkant van je banken kan reinigen!

De beste stoomreiniger voor een bank 2022 vind je op Top-X!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste stoomreinigers voor de Bank

Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro - Handstoomreiniger

Beste koop stoomreiniger
1. Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro

Beste multifunctionele stoomreiniger
2. STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

Beste stoomreiniger voor kleine vlekken
3.Kärcher SC 1 Premium

Beste budget stoomreiniger
4. 9-IN-1 DRAAGBARE STOOMREINIGER MET ACCESSOIRES

Beste budget stoommop
5. H2O Steam FX Pro Stoomreiniger

Top 10 Beste Stoomreinigers voor de Bank

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stoomreinigers bank.


Waar op letten bij het kopen van een stoomreiniger voor de bank?

Je bank stomen doe je het liefst met een apparaat waar je in kunt vertrouwen. Hoe kies je een bank stoomreiniger dan eigenlijk uit? En waar moet je allemaal op letten bij het kopen van de beste stoomreiniger bank? En wat is de beste stoomreiniger volgens de consumentenbond?

In onze stoomreiniger bank test 2022 hebben we uiteraard al een selectie voor je gedaan, en we weten zeker dat de stoomreinigers in onze test zullen voldoen aan je eisen. Maar als je het toch nog even wil checken, kun je dat doen door op de onderstaande aspecten te letten. 

Vermogen

Het vermogen van een bank stoomreiniger zal verschil maken in hoe effectief hij kan reinigen. Met een hoger vermogen kan meer stoom worden gegenereerd en dus kan de bank sneller schoon worden.

Meegeleverde accessoires

Een stoomreiniger bank kan ook een 2-in-1 apparaat zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook het tapijt, allerlei soorten vloeren en andere meubels schoon krijgen. Bij sommige stoomreinigers zitten accessoires meegeleverd waardoor je makkelijker dit soort klusjes kunt doen!

Gebruikstijd

Een stoomreiniger voor je bank kan best veel stroom gebruiken, en daardoor ook veel water. Vaak zit er hierdoor een maximumtijd aan hoe lang je een stoomreiniger kunt gebruiken. Bij de meest hardnekkige vlekken kan het handig zijn dat deze gebruikstijd wat hoger ligt.

Inhoud

Stoomreinigers werken met waterdamp en vaak een schoonmaakvloeistof. Vooral dat laatste moet natuurlijk altijd aanwezig zijn als je gaat schoonmaken - we raden daarom aan om een stoomreiniger te kopen met een grotere inhoud.


Wat is de beste stoomreiniger bank van 2022? 

De beste bank stoomreinigers vind je hieronder! We hebben de stoomreinigers allemaal uitgebreid getest. Hierbij hebben we rekening gehouden met de bovenstaande specificaties waar je op moet letten bij het kopen van de beste stoomreiniger bank. Natuurlijk houden we ook rekening met je budget, zodat er altijd een goede stoomreiniger bank bij zit die geschikt is voor jou!

1. Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro - Handstoomreiniger

Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro - Handstoomreiniger

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je op zoek bent naar de beste stoomreiniger bank 2022, kun je met de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro geen miskoop doen. Zo heeft het apparaat twaalf verschillende opzetstukken waarmee je bijna ieder oppervlek brandschoon kunt maken.

Je kunt de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro dus perfect gebruiken voor vlekken op de bank, maar ook als je auto wel een wasbeurt kan gebruiken van binnen. Je zult merken dat dit een veel sterker effect heeft dan wanneer je de bank of auto met een doekje en stofzuiger wast dankzij de krachtige motor met 1150 Watt.

De tank van de Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro is makkelijk te hervullen, zodat je altijd een werkende stoomreiniger bij de hand hebt. Ook doodt hij 99,9% van de bacteriën waardoor hij dus effectief is. Dankzij het lichtte gewicht en handzame formaat is hij ook ontzettend fijn te gebruiken.

Voordelen Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro

 • Halfuur gebruikstijd
 • Krachtig apparaat met 330 Watt
 • Verwijdert vlekken met waterdamp en reinigingsvloeistof
 • Geschikt voor auto, tapijt, stoffering, bankstellen, stoelen, matrassen en nog veel meer

Nadelen Motionflow 12-in-1 Stoomreiniger Pro

 • Snoer van maar 5 meter waardoor je soms een verlengsnoer nodig hebt

2.  STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Staat hygiëne bij jou in huis hoog in het vaandel? Goed zo! Bacteriën en virussen in huis hebben is nooit een goed idee voor je gezondheid. Met de STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer kun je je hele huis en allerlei soorten vloeren heel effectief reinigen.

De STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer kan namelijk tot wel 99% van alle bacteriën doden. Dit doet hij met een detergent en stoom, in combinatie met de vele opzetstukjes die je bij het apparaat krijgt!

Een grondige schoonmaak is gegarandeerd met de STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer. Zeker als je te maken hebt met een onhygiënische omgeving.

En het mooiste aan de STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer is dat het een zeer duurzaam alternatief is voor schoonmaakmiddelen. Het apparaat werkt enkel op elektriciteit en waar nodig wordt een duurzame vloeistof gebruikt.

Op deze manier ben je in alle hoekjes en gaten van je huis zeker van een gezonde leefomgeving voor jou en de rest van je huishouden!

Voordelen STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

 • Duurzaam alternatief voor schoonmaakmiddelen
 • 2-in-1: stoomreiniger en handstomer
 • Heel veel opzetstukjes voor verschillende materialen
 • Geschikt voor allerlei soorten vloeren, bank, tapijt en kleding

Nadelen STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

 • De hulpstukken worden niet duidelijk uitgelegd in de handleiding

3. Kärcher SC 1 Premium

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoals de naam al zegt is de Kärcher SC 1 Premium een zeer premium product om je bank vlekvrij te maken. Het is een handstoomreiniger die vooral geschikt is voor kleine vlekjes in de bank, op het tapijt of in de auto.

De stoom  van de Kärcher SC 1 Premium doodt 99% van alle huishoudelijke bacteriën. Dit wetende kun je er van uit gaan dat je straks in een gezonde omgeving TV zit te kijken, zonder dat er overal viezigheid rondkruipt!

Verder is de Kärcher SC 1 Premium voorzien van een kinderslot, wat het onmogelijk maakt voor kinderen om het apparaat per ongeluk te gebruiken. Dat is wel zo handig gezien de Kärcher SC 1 Premium een krachtige stoomdruk van 3 bar heeft.

Hierdoor worden vlekken gemakkelijk verwijderd, en met de meegeleverde opzetstukjes kan dit zelfs op moeilijk bereikbare plekken waar je bijvoorbeeld met een doekje of stofzuiger niet gauw bij komt.

Voordelen Kärcher SC 1 Premium

 • Duurzaam alternatief voor schoonmaakmiddelen
 • Opzetstukjes meegeleverd om in lastige hoekjes te kunnen komen
 • Geschikt voor allerlei soorten vloeren, bank, tapijt en kleding
 • Niet te duur

Nadelen Kärcher SC 1 Premium

 • Niet echt geschikt voor grotere schoonmaak
 • Moet regelmatig bijgevuld worden

4. Innovagoods 9-in-1 Draagbare stoomreiniger met accessoires

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je op zoek bent naar een simpele, maar toch multifunctionele stoomreiniger waarmee je je hele huis en zelfs je auto kunt schoonmaken, moet je echt eens kijken naar de Innovagoods 9-in-1 Draagbare stoomreiniger.

Een fantastisch product die zo simpel lijkt van de buitenkant, maar waar je een stuk meer mee kan doen dan je zou verwachten. Met de stoomdruk van 3 bar en een reservoir van 400 ml, kun je heel veel klusjes verrichten op een duurzame en moeiteloze manier.

Het vermogen van wel 1000 Watt, samen met de gebruiksduur van maar liefst 20 minuten, zorgt ervoor dat je de Innovagoods 9-in-1 Draagbare stoomreiniger kunt gebruiken om je hele huis mee te reinigen. Af en toe even het water vervangen, en dankzij de 9 meegeleverde opzetstukjes kun je in alle hoeken en gaten van je huis een hygiënisch en vlekvrije omgeving creëren!

Voordelen Innovagoods 9-in-1 Draagbare stoomreiniger met accessoires

 • Makkelijk te gebruiken
 • 9 accessoires meegeleverd om overal in huis te kunnen schoonmaken
 • Verwijdert 99% van alle huishoudelijke bacteriën 
 • Warmt snel op (binnen 5 minuten)

Nadelen Innovagoods 9-in-1 Draagbare stoomreiniger met accessoires

 • Snoerlengte van 2,8 meter is wel erg kort

5. H2O Steam FX Pro Stoomreiniger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Kan jouw kleding, naast het bankstel, ook wel een flinke stoombeurt gebruiken? Een H2O Steam FX Pro Stoomreiniger kopen is dan niet zo'n gek idee! Met de H2O Steam FX Pro Stoomreiniger maak je namelijk zelfs je kleding vlek- en bacterievrij. 

Met de maar liefst 11 opzetstukjes die je krijgt in de H2O Steam FX Pro Stoomreiniger zit er altijd eentje bij die precies doet wat je wil. Van je bank stomen, naar kleding stomen en nog veel meer.

Je kan de H2O Steam FX Pro Stoomreiniger gebruiken voor zo'n 17 minuten achter elkaar. Dat dankzij het grote reservoir waar 300 ml water in past. Het apparaat kan zo'n 1200 Watt aan energie leveren en uiteraard gebruikt worden als zowel handstoomreiniger als een draagbare variant.

Hierdoor kun je dus kleinere objecten, zoals kleding en de autostoelen, maar ook je hele vloer en andere meubels makkelijk en snel stomen. En dat voor zo'n lage prijs? De keuze lijkt me makkelijk gemaakt!

Voordelen H2O Steam FX Pro Stoomreiniger

 • 11 accessoires meegeleverd om overal in huis te kunnen schoonmaken
 • Zowel als handstoomreiniger als draagbare stoomreiniger te gebruiken
 • Heel voordelig geprijsd
 • Zeer krachtig vermogen maakt het ook geschikt om kleding te stomen

Nadelen H2O Steam FX Pro Stoomreiniger

 • Reservoir moet vaak hervuld worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bank stoomreinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bank stoomreinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bank stoomreinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bank stoomreinigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP