fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Stoommandje

Best Geteste Stoommandje

Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje

Ben jij op zoek naar het beste stoommandje van 2023? Dan hebben we wat leuks voor je! Wij hebben verschillende stoommandjes getest en de Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje is als allerbeste uit de test gekomen. Dit is namelijk een belangrijk hulpmiddel voor in die keuken dat je helpt om de lekkerste gerechten te kunnen stomen.

Daarnaast is dit stoommandje zeer flexibel waardoor je het mandje eenvoudig in meerdere pannen kan plaatsen. Ook is dit stoommandje compact en kan dit mandje zichzelf openvouwen waardoor er veel in past. Tevens is dit mandje voorzien van een creatieve vingerbescherming waardoor je vingers nooit meer zullen verbranden. 

Ben jij benieuwd naar de Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje? Klik dan op de onderstaande button! 

Natuurlijk weten we allemaal dat gezond eten van cruciaal belang is voor de welgesteldheid van je lichaam. Een stoommandje kan je helpen om de lekkerste gerechten op een gezonder manier voor te bereiden. Door je voedsel te stomen behoud je alle waardevolle vitamines en sensationele smaken, dit komt omdat deze niet worden weggespoeld door kokendheet water in tegenstelling tot een traditionele bereidingswijze. 

Deze oosterse techniek is een hele gezonder vorm van vetvrij koken waarbij je ook nog eens de textuur en de smaak van jouw gerechten bevorderd. De afgelopen tijd zien we steeds meer ingezonden vragen die gaan over een gezonde en vetvrije bereidingswijze van voedsel. Om deze reden hebben we een stoommandje test uitgevoerd waarbij we de beste stoommandjes met elkaar hebben vergeleken en de beste opties hebben opgesteld in een handig top 5 overzicht. 

De testresultaten worden hieronder uitgebreid toegelicht waarbij we ook een paar handige tips geven die je kunnen helpen in je koopoverweging. Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze top 5 lijst? Scrol dan gauw naar beneden! We zouden het zeer op prijs stellen als je ons kan laten weten welk stoommandje jouw persoonlijke favoriet is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stoommandjes

Best Geteste Stoommandje

Beste Koop Stoommandje
1. Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje

Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

Beste Stoommandje Roestvrij Staal 
2. Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

Beste Stoommandje Meerdere Lagen
3. AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

Beste Stoommandje Opvouwbaar
4. Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

Beste Stoommandje Bamboe
5. Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

Top 10 Beste Stoommandjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste stoommandjes . Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vraag welk stoommandje past het beste bij mij


Waar moet je op letten bij het kopen van een stoommandje?

Ga jij een stoommandje kopen? Voordat je een stoommandje aanschaft is het verstandig om eerst enig onderzoek te verrichten en rekening te houden met een aantal belangrijke criteria. Dit bespaart je veel tijd waardoor je gerichter opzoek kan gaan naar het beste stoommandje. 

Hieronder hebben we een aantal criteria opgesomd die we zelf ook hebben gebruikt in onze stoommandje test. Overigens lijken deze punten sterk op het beste stoommandje volgens de consumentenbond. Door deze punten in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop en zorg je ervoor dat een stoommandje aanschaft die het beste bij jou past!

Formaat

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van het desbetreffende stoommandje. Sommige stoommandjes zijn niet uitvouwbaar waardoor je gebonden zit aan een vast formaat. Mocht je te maken hebben met een stoommandje met een vast formaat dan is het niet alleen belangrijk dat je het juiste formaat kiest maar dat je ook kijkt of de deksel nog wel op de pan past. Hierdoor voorkom je dat er onnodig stoom ontsnapt.

Tegenwoordig zijn er ook stoommandjes die flexibel en uitvouwbaar zijn waardoor je deze op meerdere pannen kunt plaatsen. Bekijk de opties goed en geef daarna je voorkeur.

Materiaal

Ten tweede is het verstandig om rekening te houden met het materiaal van een stoommandje. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten stoommandjes op de markt ieder met een ander type materiaal. Zo kun je gebruik maken van de traditionele oosterse stoommandjes gemaakt van bamboe, vaak worden deze mandjes gebruikt om gerechten te stomen in wok pannen. 

Verder kan je gebruik maken van stoommandjes die zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit zijn vaak stevige stoommandjes die wel tegen een stootje kunnen. Vaak worden deze mandjes gebruikt in de horeca doordat ze eenvoudig schoon te maken zijn.

Ben jij iemand die vaak thuis kookt dan gaat jouw voorkeur wellicht uit naar een stoommandje dat is gemaakt van siliconen. Dit zijn de stoommandjes die vaak zijn voorzien van handige gebruiksgemakken zoals een vingerbescherming. 

Functionaliteiten

Dit punt kan misschien wel wat overbodig overkomen. Wat voor extra functionaliteiten kan een stoommandjes überhaupt hebben? Stoommandjes hebben zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, vroeger zat je gebonden aan een simpele en eenvoudige mand maar tegenwoordig bestaan er handige extra functionaliteiten die het gebruiksgemak bevorderen. 

Hier kan je denken aan stoommandjes die zijn voorzien van meerdere lagen waardoor je bijvoorbeeld de groente gescheiden kunt houden van de vis, kip en rijst. Ook zijn de meeste stoommandjes tegenwoordig verstelbaar waardoor je één stoommandje voor elke pan kunt gebruiken. Overigens zien we steeds vaker dat stoommandjes zijn voorzien van handige vinger beschermingen die ervoor zorgen dat je je nooit meer bezeerd tijdens het koken.


Wat is het beste stoommandje van 2023? 

De meest logische vraag die je jezelf waarschijnlijk nu stelt is : Welk stoommandje is het beste? In de onderstaande sectie geven we hier dan ook graag antwoord op. Aan de hand van onze testresultaten hebben we een top 5 lijst gemaakt waarin elk stoommandje is gecategoriseerd zodat niemand met lege handen deze pagina verlaat. Elk item wordt afgetrapt met een korte product omschrijving waarna de voor en nadelen tegen over elkaar worden afgewogen.

Dit zal je veel tijd besparen in je zoektocht naar een goed stoommandje, tevens kun je de stoommandjes op deze manier ook eenvoudig met elkaar vergelijken. Overigens staan de eindebeoordelingen ook hieronder weergegeven. Deze zijn gebaseerd op de testresultaten, externe reviews en verschillende de gebruikerservaringen van consumenten die mee hadden gewerkt aan het stoommandje test. Ben jij benieuwd naar de resultaten van het stoommandje test 2023? Lees dan gauw verder!

1. Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje

Best Geteste Stoommandje

9.5

Eindbeoordeling

Materiaal

8.8

Gebruiksgemak

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals je wellicht al heb kunnen lezen is de Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje verkozen tot het beste stoommandje 2023! Graag vertellen we je wat meer over dit product en waarom dit de beste koop is die je in huis kan halen. 

Niet alleen is dit stoommandje voorzien van een uitstekende kwaliteit, het Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje beschikt over verschillende gebruiksgemakken die de bereidingswijze van je gestoomde gerechten een stuk eenvoudiger zullen maken. Hierbij kan je denken aan een creatieve vingerbescherming dat ervoor zorgt dat je je vingers nooit meer aanbrand. Tevens is het ontwerp is stevig, duurzaam vaatwasser bestendig en bekroond met een designer award een aantal jaar terug!

Daarnaast kan je dit stoommandje verwarmen tot wel 230 graden Celsius en heeft dit BPA vrije materiaal geen invloed op de staat van je gestoomde gerechten. Verder past het stoommandje op elke pan doordat je het mandje kunt uitvouwen. Desalniettemin is dit mandje ook zeer compact en net zo gemakkelijk weer op te bergen.  

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje

 • Bekroond ontwerp
 • Stevig, duurzaam en vaatwaserbestendig
 • Creatieve vingerbesherming
 • Past op elke pan

Nadelen Tefal Ingenio K20716 - Stoommandje

 • Geen

2. Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

9.0

Eindbeoordeling

Materiaal

9.3

Gebruiksgemak

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De tweede topper in de lijst is een zeer stevig stoommandje gemaakt van roestvrij staal. Maak kennis met het Stoommandje RVS opklapbaar 14cm! Mocht je toevallig in de horeca werken dan is dit wellicht het perfecte product voor jou!

Dit universele stoommandje is verstelbaar en dus ideaal om in verschillende pannen te koken. Het voordeel van dit stoommandje is dat er geen kunststof onderdelen kunnen smelten en je dit mandje dus gemakkelijk overal voor kunt gebruiken. Dit betekent ook dat je het mandje makkelijk schoon kunt houden en in een kokend hete vaatwasser kan stoppen bij de rest van je keukengerei. 

Helaas moeten we er wel bij vermelden dat er geen deksel bij dit inbegrepen dit kan ervoor zorgen dat er wat stoom verloren kan gaan. Dit kan worden voorkomen door een deksel op de pan te plaatsen waardoor je het zelfde effect creëert. Ben je benieuwd naar het beste stoommandje aanbieding? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

 • Ideaal voor horeca gelegenheden
 • Stevig & gemaakt van roestvrij staal 
 • Uitvouwbaar & past op elke pan
 • Scherp geprijsd

Nadelen Stoommandje RVS opklapbaar 14cm

 • Geen deskel bij inbegrepen

3. AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

8.8

Eindbeoordeling

Materiaal

8.2

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij opzoek naar een stoommandje dat is voorzien van meerdere lagen? Dan raden we je aan om te kijken naar het AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer! Door bijvoorbeeld groenten, kip en rijst tegelijk te stomen kan dit effect hebben op de individuele smaakt. Dankzij de de verschillende lagen kan je de gerechten nu gescheiden bereiden waardoor je ook sneller klaar bent. 

Wat het AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer uniek maakt is er bij dit stoommandje katoenen stoomdoekjes bij zitten inbegrepen die voorkomen dat het eten aan de onderkant blijft plakken. De katoenen stoomdoekjes kunnen zonder problemen gewassen, zeer handig dus! Daarnaast is dit stoommandje volledig gemaakt van bamboe waardoor je automatisch een steentje bijdraagt aan het milieu!

Voordelen AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

 • Duurzaam geproduceerd bamboe
 • Meerdere lagen
 • Herbruikbare katoenen stoomdoekjes
 • Tijdloos design

Nadelen AW Bamboe stoommandje Ø 21cm Stevig Bamboe Stomer

 • Duurder geprijsd

4. Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

8.6

Eindbeoordeling

Materiaal

9.0

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Voor mensen die het fijner vinden om thuis de lekkerste en gezondste gerechten te bereiden hebben we de Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph geselecteerd!

De vrolijke kleuren van Joseph Joseph motiveren je om de thuisbezorgd app af te sluiten en eens lekker gezond eten te stomen. Dit stoommandje is opvouwbaar waardoor je het compacte formaat behoud en tegelijkertijd elke soort pan kan gebruiken om eens goed aan de lijn te blijven. Daarnaast is dit stoommandje voorzien van een handgreep waardoor je je vingers nooit meer bezeerd en het stoommandje eenvoudig uit de pan kan halen.

Uit de gebruikerservaringen hebben we ondervonden dat dit stoommandje in de originele staat alsnog over een aanzienlijk groot formaat beschikt. Om deze reden raden we je ook aan om dit mandje alleen te gebruiken op pannen met een doorsnede van 16 cm of hoger.

Voordelen Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

 • Vrolijk  & uniek design
 • Scherp geprijsd
 • Bescherming / handgreep
 • Uitklapbaar

Nadelen Bloom Stomer Opvouwbaar - Groen - 16 cm - Joseph Joseph

 • Aan te raden voor een pan met een doorsnede van 16 cm of hoger

5. Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

8.5

Eindbeoordeling

Materiaal

8.4

Gebruiksgemak

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 lijst af met het beste stoommandje van bamboe namelijk de Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm! Bereid op de oosterse manier verschillende vis, kip, rijst en groente gerechten voor waarbij je alle smaak sensaties en belangrijke vitamines behoud. 

Dankzij dit stoommandje kan je op een natuurlijke manier je wok gerechten voorzien van meer smaak en textuur. Daarbij is het stomen van voedsel met behulp van dit mandje zo gepiept. Verder is dit stoommandje ook voorzien van een handige deksel dat ervoor zorgt dat er geen overtollig stoom ontsnapt aan de bovenkant. 

Houd er wel rekening me dat dit stoommandje is gemaakt van bamboe en er slecht tegen kan als het in aanraking komt met kokend heet water. Tevens raden we je aan om eens in de zoveel tijd te controleren of er nog voldoende kokend water in je wok pan zit. 

Voordelen Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

 • Duurzaam bamboe
 • Stomen op de natuurlijke oosterse manier
 • Inclusief deksel
 • 2 Jaar garantie

Nadelen Point-Virgule Stoommand - Bamboe - Ø 21cm

 • Beperkte grootte

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stoommandjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stoommandjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stoommandjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste stoommandje op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>