fbpx

Publicatie datum: 26 oktober, 2022

Door: Thea

Best Geteste Stoomgenerator

Best geteste Stroomgenerator

Philips PerfectCare Elite GC9640/60

De test was super spannend, en er is een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En dat is overduidelijk de Philips PerfectCare Elite GC9640/60! Deze is verkozen tot de beste stoomgenerator van 2023 en is hiermee ook de beste koop stoomgenerator.

En daar waren wij dan ook niet verrast over. Zo heeft deze stoomgenerator een speciale ECO- modus waardoor er minder stroom wordt gegenereerd. Zo kun je energie besparen én dit is natuurlijk beter voor het milieu. 

Wil je wel snel strijken? Dan is er ook een speciale Turbo- modus aanwezig waarbij er meer stroom wordt gegenereerd. Daarnaast is deze generator voorzien van de innovatieve OptimalTEMP- technologie van Philips. Hiermee kunnen onmogelijk schroeiplekken ontstaan en kan je zonder zorgen al je kleding strijken!

Een stroomgenerator is eigenlijk de luxe variant van een strijkijzer en is een stuk makkelijker in gebruik. Je kan zo handig je kleding stomen in plaats van strijken waardoor je ook nog eens de kans op schroeiplekken kan voorkomen!

Dit product is de laatste jaren ontzettend in opmars en het aanbod is dan ook ontzettend groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste stoomgenerator? 

Omdat wij goed begrijpen dat het moeilijk kan zijn om tussen zo’n groot aanbod de beste stoomgenerator te vinden willen wij je hier graag bij helpen. Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste stoomgenerator. 

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende stoomgeneratoren met elkaar vergeleken om jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. En als kers op de taart staat aan het eind van dit artikel de ultieme review met daarin de beste stoomgeneratoren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stoomgeneratoren

Best geteste Stroomgenerator

Beste koop stoomgenerator
1. Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Philips PerfectCare Performer GC8723/20 - Stoomgenerator

Beste prijs- kwaliteitverhouding stoomgenerator 
2. Philips PerfectCare Performer GC8723/20

Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20 - Stoomgenerator

Beste goedkope stoomgenerator
3. Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

Philips PerfectCare Elite Plus GC9666/30 - Stoomgenerator

Beste luxe stoomgenerator
4. Philips PerfectCare Elite Plus GC9666/30

Philips HI5919/30 - Stoomgenerator

Beste design stoomgenerator
5. Philips HI5919/30

Top 10 beste stoomgenerators

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stoomgenerators , dit zijn direct de meest verkochte stoomgenerators bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomgenerator?

Een stoomgenerator is ideaal om je kleding binnen één handomdraai kreukvrij te maken zonder dat je kans hebt op vervelende schroeiplekken. Het product is dan ook enorm geliefd en het aanbod reuze groot.

Omdat zo’n groot aanbod misschien een overweldigend gevoel opwekt, hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste stoomgenerator. Zo ben jij verzekerd van een goede stoomgenerator!

De stoomdruk

Het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is de stoomdruk. Dit is de hoeveelheid van de stoom die daadwerkelijk wordt uitgestoten op het moment van gebruik.  

Wanneer de stoomdruk erg laag is, is er dus meer energie vanuit het apparaat nodig om stoom op te wekken. Dit zal jou dan uiteindelijk meer elektriciteit kosten en dus ook meer geld.

En dat wil je liever niet natuurlijk. Lees dus goed van tevoren wat de stoomdruk is van de stoomgenerator die je wil kopen, zodat je niet straks met torenhoge elektriciteitsrekeningen opgescheept zit.

Stoomstoot functie

Sommige stoomgeneratoren hebben een extra functie: namelijk de stoomstoot functie of turbostoot functie. Hiermee kan je zeer kort een enorm krachtige stoomafgifte leveren. 

Dit is erg handig bij bijvoorbeeld stug textiel zoals een jeans of erg gekreukelde stoffen. Het apparaat dringt dankzij deze functie dan extra diep in de vezels, waardoor de kreukels er nog gemakkelijker uitgaan. 

Echter betaal je dan wel iets meer voor een stoomgenerator dan wanneer deze de stoomstoot functie niet heeft. Maak dus bij jezelf de afweging of je hier het geld voor over hebt of niet

Garantie

En het laatste punt dat wij graag willen bespreken is de garantie. De garantie kan je zien als een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten.

Deze defecten zijn dan niet zelf aangericht, maar kunnen bijvoorbeeld een productiefoutje zijn. Wanneer dit zo blijkt te zijn, is de fabrikant je verplicht te helpen zolang de garantietermijn loopt.

Vaak kijkt het bedrijf dan samen met jou naar een gepaste oplossing zoals een vergoeding of een vervangend product. Dan hoef jij je daar ook geen zorgen meer om te maken!

Wanneer een fabrikant of aanbieder van een product dan geen garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw beste stoomgenerator ten minste twee jaar is, zodat jij ongestoord de vervelende kreukels uit je kleding kan halen


Wat is de beste stoomgenerator van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten (en nog meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende stoomgeneratoren, om zo jou te kunnen voorzien van de beste testresultaten.

Veel van de stoomgeneratoren gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk konden er natuurlijk maar een paar de beste zijn. Deze blinken ieder uit in een andere categorie zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding.

Ben jij net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste stoomgeneratoren van 2023!

1. Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Best geteste Stroomgenerator

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kon er maar één de beste zijn natuurlijk. En in dit geval is dat overduidelijk de Philiphs perfectcare stoomgenerator. En deze is ook nog eens verkozen tot beste stoomgenerator volgens de consumentenbond! En dit is ook de beste stoomgenerator van Philips.

Deze generator heeft een speciale ECO- modus, waardoor je op een slimme manier energie kan besparen. En dat bespaart jou dan weer geld, en is ook nog eens beter voor het milieu. Een heuse win- win situatie dus.

Daarnaast beschikt deze stoomgenerator óók over de speciale Silent Steam- technologie. Je kan strijken terwijl je muziek luistert, tv kijkt, noem het maar op. Deze stoomgenerator maakt namelijk géén geluid!

Voordelen Philips PerfectCare Elite GC9640/60

 • Beschikt over een ECO- modus waardoor je energie en dus ook geld kan besparen
 • Maakt absoluut geen geluid door de speciale Silent Steam- technologie
 • Automatische uitschakeling na 10 minuten voor extra energiebesparing

Nadelen Philips PerfectCare Elite GC9640/60

 • Snoer is niet erg lang, dus minder beweeg vrijheid

2. Philips PerfectCare Performer GC8723/20

Philips PerfectCare Performer GC8723/20 - Stoomgenerator

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de stoomgenerator van Philips. Deze stoomgenerator scoorde op dit gebied als veruit de beste, en daar waren wij ook absoluut niet verrast over. 

Zo beschikt deze stoomgenerator uiteraard over de speciale OptimalTEMP technologie van Philips. Hierdoor hoef je niet meer zelf de temperatuur aan te passen, het apparaat doet dit namelijk zelf!

Ook heeft deze generator een stroomstoot van maar liefst 390g om zelfs de allergrootste kreuken te kunnen verwijderen. De continue stroom van deze generator is maar liefst 120g per minuut.

Voordelen Philips PerfectCare Performer GC8723/20

 • Een hele goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Beschikt over de OptimalTEMP technologie waardoor het apparaat zelf de temperatuur instelt
 • Heeft een stroomstoot van maar liefst 390g waardoor je zelfs de grootste en hardnekkige kreuken makkelijk kan verwijderen

Nadelen Philips PerfectCare Performer GC8723/20

 • Het snoer kan niet worden opgeborgen

3. Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20 - Stoomgenerator

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook met minder budget zijn er ontzettend goede stoomgeneratoren verkrijgbaar, en dan al helemaal deze van Philips! Deze generator is namelijk te koop voor een ontzettend lage prijs in verhouding met soortgelijke generatoren.

Daarnaast beschikt deze over de OptimalTEMP- technologie, waardoor je niet meer zelf de temperatuur hoeft in te stellen. Ook komt deze stoomgenerator met een Calc- Clean- Reservoir.

Voordelen Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

 • Beschikt over de speciale OptimalTEMP- technologie waardoor je niet meer zelf de temperatuur hoeft in te stellen
 • Heeft zeer krachtige stoom waardoor het verwijderen van kreukels binnen een handomdraai klaar is
 • Wordt geleverd met een Calc- Clean- reservoir

Nadelen Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

 • Relatief zwaar door het gewicht van 1,3 kilo

4. Philips Perfectcare Elite Plus GC9666/30 

Philips PerfectCare Elite Plus GC9666/30 - Stoomgenerator

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je wat meer budget hebt om te besteden wil je dit natuurlijk investeren in een goede kwaliteit stoomgenerator. En dan is deze stoomgenerator van Philips het geld meer dan waard. 

Zo heeft de generator een transparant waterreservoir met een inhoud van maar liefst 1,8 liter. Hiermee kan je maximaal twee uur onafgebroken strijken. 

Daarnaast zijn brandplekken met deze stoomgenerator volledig verleden tijd, dankzij het slimme systeem van Philips. Ook is dit model erg licht en daarom makkelijk te gebruiken zonder dat je last krijgt van je armen.

Voordelen Philips Perfectcare Elite Plus GC9666/30 

 • Waterreservoir met een inhoud van maar liefst 1,8 liter waardoor je extra lang kan strijken
 • Brandplekken zijn verleden tijd door de slimme systemen van Philips
 • De stoomgenerator heeft een erg licht gewicht waardoor je geen last krijgt van je armen bij langdurig gebruik

Nadelen Philips Perfectcare Elite Plus GC9666/30 

 • Door de grootte ietwat lastig op te bergen wanneer je weinig ruimte hebt

5. Philips HI5919/30 

Philips HI5919/30 - Stoomgenerator

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het mooiste design is deze topper van Philips. Er is goed over nagedacht en daarnaast ziet het er ook mooi uit voor het oog. Tevens schakelt deze generator zichzelf automatisch uit zodat je energie bespaart.

En het Calc- Clean- reservoir wordt gratis zonder extra kosten meegeleverd. Een extra win- win situatie is het dus!

Voordelen Philips HI5919/30 

 • Heel erg mooi, modern en slim design
 • Schakelt zichzelf uit wanneer je het een tijdje niet gebruikt om zo energie te besparen
 • Beschikt over het speciale Calc- Clean- Reservoir waarvoor je niets extra hoeft te betalen

Nadelen Philips HI5919/30 

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke stoomgeneratoren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Stoomgenerators hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Stoomgenerators getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Stoomgenerators op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Stoomgenerators op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>