fbpx

Publicatie datum: 7 november, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Stofzuiger (consumentenbond)

Beste stofzuiger

Rowenta Silence Force RO7740EA

De Rowenta Silence Force RO7740EA is de beste stofzuiger volgens de consumentenbond in 2023. Ook in onze stofzuiger test is deze stofzuiger ontzettend goed naar voren gekomen. 

Allereerst is dit een van de zuinigste stofzuigers van dit moment, maakt hij met 67 dB bijna geen lawaai en heeft hij een XL-stofzuigerzak waardoor je veel stof kunt opzuigen voor je deze moet vervangen.

Verder is deze stofzuiger geschikt voor zowel harde als zachte vloeren en is hij een stuk goedkoper dan andere stofzuigers die gelijkwaardige functionaliteit bieden. Voor deze prijs is er geen enkele stofzuiger die in de buurt komt. Klik hier voor de beste prijs.

Als jij op zoek bent naar de beste stofzuiger van 2023 dan hebben we goed nieuws voor je. In onze uitgebreide stofzuiger test hebben we namelijk meer dan 25 verschillende stofzuigers met elkaar vergeleken.

Vervolgens hebben we elke stofzuiger op bepaalde criteria een score gegeven. Denk hierbij aan het gebruiksgemak van de stofzuiger, het vermogen, de ervaringen van andere consumenten met deze stofzuiger en natuurlijk de prijs.

Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een ultieme top-5 gemaakt met de allerbeste stofzuigers van dit moment. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste stofzuiger van 2023 dan is dit artikel voor jou.


Top 5 beste stofzuigers in 2023

 1. Beste stofzuiger consumentenbond: Rowenta Silence Force RO7740EA
 2. Beste stofzuiger zonder zak: Philips PowerPro Compact FC9330/09
 3. Beste Stille Stofzuiger: AEG VX82-1-ECO - Stofzuiger met stofzak
 4. Beste Stofzuiger voor dierenharen: Miele Complete C3 - Cat & Dog
 5. Beste Steelstofzuiger: Dyson V15

Top 10 Beste Stofzuigers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste stofzuigers eruitziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste stofzuigers van 2023 zijn.

In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Welke soort stofzuiger past bij jou?

Het kopen van de beste stofzuiger is lastiger dan je wellicht zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stofzuigers en allen hebben ze weer hun eigen voor- en nadelen.

Om je op weg te helpen bij het kiezen van de perfecte stofzuiger voor jouw wensen en behoeften hebben we hieronder een koopgids voor je opgesteld waarin we de belangrijkste criteria voor een goede stofzuiger uiteenzetten.

stofzuiger3

Stofzuigers met zak

 • Geluidsniveau is vaak minimaal
 • Je kunt veel stof opvangen
 • Goede zuigkracht
 • Je moet regelmatig stofzuigerzakken kopen (€2 á €3 per stuk)
 • Hoe voller de stofzuiger met zak is, des te minder zuigkracht

Stofzuigers zonder zak:

 • Je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen
 • Zuigkracht is altijd hetzelfde
 • Kost vaak minder energie
 • Maakt veel lawaai
 • De stofzuiger moet af en toe schoongemaakt worden doordat er veel vuil achter blijft
Stofzuiger5

Steelstofzuiger

 • Veel bewegingsvrijheid 
 • Gemakkelijk op te bergen 
 • Geen terugkerende kosten voor stofzuigerzakken
 • Accu gaat vaak niet heel lang mee
 • Je kunt minder stof opvangen

Wat zijn de beste stofzuiger merken?

Wat zijn de beste stofzuiger merken? Ook dit is een vraag die we vaak krijgen en dat is een zeer terechte vraag. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stofzuiger merken.

De grootste en meest bekende stofzuiger merken zijn Philips, Dyson en Miele. Vaak zijn deze stofzuigers wat duurder dan andere merken, maar dit zie je wel terug in de kwaliteit van de stofzuiger. Over het algemeen gaan deze stofzuigers langer mee dan goedkopere stofzuigers.

Andere bekende stofzuiger merken zijn Bosch, AEG en Rowenta. Deze stofzuiger merken zijn iets kleiner dan bovenstaande merken, maar zijn nog steeds ontzettend populair en maken goede stofzuigers. Als je op zoekt bent naar de beste goedkope stofzuiger dan is de kans groot dat je bij deze stofzuiger merken uitkomt.

Om een duidelijk beeld te geven over de verschillende stofzuiger merken heeft de consumentenbond een stofzuiger panel van bijna 3500 consumenten verzameld. In dit panel vragen zij naar o.a. de merktevredenheid, tevredenheid over de prestaties van het merk, gebruiksgemak en prijs-kwaliteit. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van de meest actuele resultaten van dit onderzoek onder de verschillende stofzuiger merken. 

Merk

Merktevredenheid

Prestaties

Gebruiksgemak

Prijs-kwaliteit

Numatic

8,9

45%

42%

34%

Miele

8,7

43%

36%

15%

Dyson

8,2

46%

35%

8%

Philips

7,9

25%

22%

15%

AEG

7,9

26%

19%

15%

Bosch

7,8

26%

20%

12%

Samsung

7,8

35%

32%

18%

Siemens

7,6

22%

18%

14%

Dirt Devil

6,8

14%

13%

19%


Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger?

Het kopen van de beste stofzuiger is lastiger dan je wellicht zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stofzuigers en allen hebben ze weer hun eigen voor- en nadelen.

Om je op weg te helpen bij het kiezen van de perfecte stofzuiger voor jouw wensen en behoeften hebben we hieronder een koopgids voor je opgesteld waarin we de belangrijkste criteria voor een goede stofzuiger uiteenzetten. Door op deze zaken te letten bij het kopen van een stofzuiger weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Gebruiksgemak van de stofzuiger

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger wil je natuurlijk ook kijken naar het gebruiksgemak van de stofzuiger. Stofzuigen voor de meeste mensen niet hun favoriete bezigheid, om deze reden wil je een stofzuiger hebben die makkelijk werkt en waarbij je zonder te veel moeite vloeren kunt stofzuigen.

Als je kijkt naar het gebruiksgemak van je nieuwe stofzuiger kun je kijken naar zaken als:

 • Heeft de stofzuiger alle functies die je nodig hebt?
 • Is de stofzuiger gemakkelijk te verplaatsen? Weegt hij niet te veel?
 • Heeft de stofzuiger een snoer? Zo ja, hoe lang is het snoer dan?
 • Is het gemakkelijk om de stofzuiger te legen?
 • Wordt de stofzuiger geleverd met alle zuigmonden die je nodig hebt? Zijn deze makkelijk te vervangen?

In onze best beoordeelde stofzuiger test hebben we uiteraard al deze zaken meegenomen en deze bespreken we ook in onze individuele reviews (verderop deze pagina).

Wat voor filter heeft de stofzuiger?

Waar veel mensen vaak overheen kijken bij het kopen van de beste stofzuigers? De filter. Elke stofzuiger is uitgerust met een filter die ervoor zorgt dat het opgezogen stof in de stofzuiger blijft zitten.

In sommige gevallen dien je de stofzuigerfilter te vervangen wanneer hij vol zit en in sommige gevallen kun je hem schoonmaken. Bij de meeste stofzuigers van tegenwoordig kun je deze gelukkig schoonmaken.

Hoe beter de filter van een stofzuiger, des te meer stof wordt binnen de stofzuiger gehouden. Over het algemeen worden HEPA-filters als ontzettend goed beoordeeld. Wanneer je een stofzuiger ziet met een HEPA-filter dan is deze over het algemeen beter dan een stofzuiger met een gebruikelijke filter.

Voor welke vloertypes ga je de stofzuiger gebruiken?

Een tweede vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een goede stofzuiger is: 'Voor welke vloer ga ik mijn stofzuiger voornamelijk gebruiken?'

In ieder huishouden kom je waarschijnlijk andere vloeren tegen, het is daarom goed om na te gaan welke vloeren er in jouw huishouden terugkomen. Heb je bijvoorbeeld overal hoogpolig tapijt? Dan wil je een stofzuiger kopen die geschikt is voor tapijt.

Kortom, kijk goed of de stofzuiger die je op het oog hebt geschikt is voor de vloer waar je hem wilt gebruiken.

Stofzuiger met of zonder zak?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je kiezen voor de best beoordeelde zakloze stofzuiger of juist voor de beste stofzuigers met zak. Allebei hebben ze hun eigen voor- en nadelen.

Bij een stofzuiger met zak dien je regelmatig de stofzuigerzak te vervangen en heb je dus stofzuigerzakken nodig om te kunnen stofzuiger. Gemiddeld kosten deze tussen de 1,50 en 3 euro. Het voordeel van een stofzuiger met zak is dat je vaak veel stof kunt opvangen en dat dit type stofzuiger minder geluid maakt.

Wanneer je kiest voor een zakloze stofzuiger dan hoef je geen stofzuigerzakken te kopen. Een zakloze stofzuiger maakt over het algemeen wel meer herrie. Wel heeft een zakloze stofzuiger vaak minder zuigkracht.

Geluid van de stofzuiger

Een stofzuiger die meer lawaai maakt dan een willekeurig concert is natuurlijk het laatste dat je wilt bij het kopen van de beste stofzuiger. Gelukkig kun je gemakkelijk zien hoeveel geluid een stofzuiger maakt.

Over het algemeen produceert een gemiddelde stofzuiger rond de 75 dB aan geluid. Echter heb je tegenwoordig speciale 'stille stofzuigers' die veel minder geluid maken.

Als jij een stofzuiger zoekt die weinig geluid maakt, is het slim om hier goed op te letten. Over het algemeen maakt een stofzuiger met zak minder geluid dan een zakloze stofzuiger.

Energieverbuik van de stofzuiger

Helemaal in de huidige tijd is het slim om te kijken naar het energieverbruik van een stofzuiger. Hiermee ben je niet alleen goed bezig voor het milieu maar bespaar je op maand basis ook nog eens wat extra geld.

Een zuinige stofzuiger kan er op jaar basis toch voor zorgen dat je flink wat extra geld bespaart. Je kunt gemakkelijk zien hoeveel energie een stofzuiger gebruikt door naar het energie label te kijken.

Meegeleverde accessoires

Als laatste punt wil je bij de best beoordeelde stofzuiger kijken naar de meegeleverde accessoires die je ontvangt wanneer je de stofzuiger koopt.

De meeste stofzuigers worden geleverd met verschillende zuigmonden en stofzuigerborstels. Denk hierbij aan parketborstels, combiborstels, turboborstels en meubelborstels.

Deze meegeleverde accessoires zorgen ervoor dat je de stofzuiger voor verschillende gebruikssituaties in kunt zetten. Elke zuigmond is weer geschikt voor andere ondergronden.

Een turbo borstel is bijvoorbeeld perfect voor hondenharen terwijl een zachte borstel weer ontzettend goed werkt op zachte vloeren.


Wat is de beste stofzuiger van 2023?

Goed, inmiddels weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel.

Wij hebben bij Top-X een uitgebreide stofzuiger test gedaan waarin we meer dan 25 verschillende stofzuigers met elkaar hebben vergeleken.

In deze test hebben we de stofzuigers beoordeeld op verschillende criteria zoals gebruiksgemak, prijs, zuigkracht, accessoires en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

Vervolgens hebben we de 5 beste stofzuigers verwerkt in dit artikel. Kortom, de stofzuigers die je hieronder terugziet komen zijn wat ons betreft de best beoordeelde stofzuigers van dit moment.

1. Rowenta Silence Force RO7740EA

Beste stofzuiger

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Rowenta Silence Force RO7740EA is momenteel de beste stofzuiger van 2023. Geen enkele stofzuiger scoorde op zoveel vlakken zo goed als deze stofzuiger van Rowenta. Wij zijn niet de enige die deze stofzuiger als beste beoordelen: dit is ook de beste stofzuiger volgens de consumentenbond.

Met de Rowenta Silence Force RO7740EA haal je een van de zuinigste stofzuigers van dit moment in huis. Er zijn amper stofzuigers die zo weinig energie verbruiken als deze Rowenta Silence Force.

Verder is dit een stofzuiger met zak die geschikt is voor zowel harde vloeren als zachte vloeren en beschikt hij over een HEPA-filter waardoor hij ideaal is voor mensen met een allergie. Met een geluidsniveau van slechts 67 dB is dit bovendien een van de stilste stofzuigers van dit moment.

Ook kun je in deze stofzuiger een XL-stofzuiger zak kwijt waardoor je de stofzuiger bijna nooit hoeft te legen. Verder wordt deze stofzuiger geleverd met verschillende zuigmonden en accessoires.

Buiten alle bovenstaande voordelen om is de prijs van deze stofzuiger wat ons betreft ook een reden om te kiezen voor deze stofzuiger. Zo is hij een stuk goedkoper dan stofzuigers die gelijkwaardige functionaliteiten bieden.

Kortom, voor de meeste mensen is dit de beste all-round stofzuiger. Via deze link bekijk je direct de webshop met de beste prijs voor deze stofzuiger.

Voordelen Rowenta Silence Force RO7740EA:

 • Beste stofzuiger volgens de consumentenbond in 2022
 • Een van de zuinigste stofzuigers van dit moment
 • Ideaal voor elk type vloer: van harde vloeren tot zachte vloeren
 • Krachtige stofzuiger die met een geluidsniveau van maximaal 67 dB enorm stil is
 • Dankzij HEPA-filter ook geschikt voor mensen met allergieën
 • Goede prijs als je hem afzet tegen alle functionaliteiten die de stofzuiger te bieden heeft

Nadelen Rowenta Silence Force RO7740EA:

 • Zuigbuis is wat korter dan normaal

2. Philips FC9330/09 PowerPro Compact

Stofzuiger4

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Ben jij op zoek naar de beste stofzuiger zonder zak? Dan is de Philips FC9330/09 PowerPro Compact waarschijnlijk je beste keuze. Voor minder dan 150 euro haal je met deze Philips stofzuiger een ware topper in huis.

Zo staat Phillips sinds jaar en dag al bekend om de goede producten en wordt het Philips-merk over het algemeen beoordeeld als een van de beste stofzuiger merken.

Deze stofzuiger is uitgerust met een zogenaamde 'TriActive' zuigmond. Deze zuigmond zuigt het stof via 3 verschillende wegen van de vloer af, hierdoor hoef je veel minder vaak over het oppervlak te gaan om het stof te verwijderen.

Verder is deze stofzuiger met een gewicht van zo'n 4,5 kilo zeer licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk mee neemt de trap op of naar een andere ruimte. Uiteraard wordt deze stofzuiger geleverd met een ant-allergiefilter en ontvang je verschillende zuigmonden en accessoires.

Het enige minpuntje van deze stofzuiger? Hij maakt relatief veel lawaai. Echter is dit iets wat je bij de meeste stofzuigers zonder zak ziet terugkomen. Wanneer je het geluidsniveau van deze stofzuiger zonder zak vergelijkt met andere stofzuigers zonder zak dan valt het best mee.

Kortom, zoek jij de beste beoordeelde stofzuiger zonder zak? Dan is de Philips FC9330 zeker een aanrader. Klik hier om de laatste stofzuiger ervaringen van andere consumenten te lezen.

Voordelen Philips FC9330/09 PowerPro Compact:

 • Heeft een TriActive zuigmond die ervoor zorgt dat het stof op 3 verschillende manieren opgezogen wordt, hierdoor hoef je minder vaak over een oppervlak te gaan
 • Weegt slechts 4,5 kg waardoor je hem gemakkelijk verplaatst en bijvoorbeeld de trap op mee neemt
 • Geschikt voor elk type vloer
 • Ook geschikt voor mensen met allergieën dankzij filter
 • Goede prijs / kwaliteitverhouding

Nadelen Philips FC9330/09 PowerPro Compact:

 • Met 76 decibel maakt de stofzuiger redelijk veel lawaai

3. AEG VX82-1-ECO

stofzuiger3

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.2

Ben jij het lawaai van je stofzuiger ook zo zat? Dan is het slim om te kiezen voor een stille stofzuiger. Met een geluidsniveau van 57 decibel is er geen enkele stofzuiger die zo weinig lawaai maakt als de AEG VX82-1-ECO.

De AEG VX82-1-ECO is de beste stille stofzuiger van 2023 en scoort bovendien op verschillende criteria heel goed.

Zo wordt hij geleverd met een parketborstel die je vloer beschermt tegen krassen. Ook is deze stofzuiger geschikt voor zowel harde vloeren als zachte vloeren waardoor hij multifunctioneel te gebruiken is.

Leuk feitje over deze stofzuiger: hij is voor 75% gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor deze traditionele stofzuiger draag je ook nog een steentje bij aan het milieu.

Verder is dit gewoon een hele goede stofzuiger die beschikt over alles wat je nodig hebt om je huis mooi schoon te houden.

Minpunt van deze stofzuiger is het gewicht. De stofzuiger weegt namelijk ongeveer 7 kilo, dit is relatief zwaar voor een stofzuiger.

Voordelen AEG VX82-1-ECO:

 • Met een geluidsniveau van 57 decibel is er geen enkele stofzuiger zo stil als dit model
 • Geschikt voor harde vloeren en zachte vloeren
 • Snoer is 9 meter waardoor je de stofzuiger gemakkelijk op grote oppervlakken kunt gebruiken
 • Wordt geleverd met parketborstel waardoor er geen krassen op je vloer zullen komen

Nadelen AEG VX82-1-ECO:

 • Stofzuiger weegt 7 kilo, dit is redelijk zwaar voor een stofzuiger

4. Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3

stofzuiger4

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar de beste stofzuiger voor dierenharen dan is de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3 je beste keuze.

Miele is natuurlijk een van de bekendere merken wanneer we naar stofzuigers kijken en staat voor kwaliteit. De stofzuigers van Miele worden goed beoordeeld en vooral het feit dat de stofzuigers ontzettend lang meegaan is voor vele consumenten een reden om te kiezen voor Miele.

De Miele Complete C3 Cat & Dog is een stofzuiger die speciaal ontwikkeld is voor het weghalen van dierenharen. Zo beschikt deze stofzuiger over een speciale dierenharenborstel waardoor haren van honden en katten sneller opgepikt worden. Ook heeft de stofzuiger een speciale 'Cat&Dog' stand die je kunt gebruiken voor het verwijderen van dierenharen.

Verder beschikt deze stofzuiger over een goede zuigkracht, wordt hij geleverd met verschillende handige accessoires en heeft hij een handige voetbediening waardoor je eigenlijk nooit meer hoeft te bukken.

We hebben een klein nadeel kunnen ontdekken bij deze Miele stofzuiger: deze traditionele stofzuiger is namelijk relatief zwaar.

Buiten dat om is dit een stofzuiger die zeker thuis hoort in deze lijst met de best beoordeelde stofzuiger. Als jij een goede stofzuiger zoekt voor dierenharen dan is de Miele complete C3 zeker je beste keuze.

Voordelen Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3:

 • Beste stofzuiger voor dierenharen dankzij speciale dierenharenborstel en Cat&Dog stand
 • Goede zuigkracht
 • Wordt met verschillende zuigmonden geleverd
 • Beschikt over voetbediening waardoor je niet meer hoeft te bukken om de Miele C3 te bedienen

Nadelen Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3:

 • De Miele C3 weegt 7,26 kilogram wat relatief zwaar is

5. Dyson V15 Detect Absolute

Stofzuiger5

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst met beste stofzuigers af met de Dyson V15 Detect Absolute dit is wat ons de best geteste draadloze stofzuiger van 2023.

Wanneer we spreken over draadloze stofzuigers dan is de link met Dyson natuurlijk snel gelegd. Dyson is een van de meest populaire stofzuiger merken ter wereld en wordt geroemd

De Dyson V15 is een draadloze (zakloze) stofzuiger die geschikt is voor de meeste type vloeren dankzij de meegeleverde accessoires. Of je nu een laagpolig tapijt hebt of een harde vloer: de Dyson V15 zorgt ervoor dat je vloer schoon wordt.

Een ander voordeel van deze steelstofzuiger is dat de zuigmond de zuigkracht automatisch aanpast op basis van het vloertype. Hierdoor heb je een constante en hogere zuigkracht dan bij andere stofzuigers.

Ook beschikt deze steelstofzuiger over een LCD-scherm waar je kunt zien hoelang de accuduur nog is, hoeveel vuil er nog opgenomen kan worden en vind je informatie over de zuigstand.

Verder zit er een groene laser in de zuigmond van deze stofzuiger. Deze lichtstraal zorgt ervoor dat je op de vloer beter kunt zien waar stof ligt. Ook zie je stofdeeltjes die je op het blote oog niet kan zien.

Het enige minpunt van deze stofzuiger is de prijs. Je betaalt namelijk flink voor deze steelstofzuiger en het is een van de duurste stofzuigers van dit moment.

Voordelen Dyson V15 Detect Absolute:

 • Beste draadloze stofzuiger van 2023
 • De zuigmond van de Dyson v15 past de zuigkracht automatisch aan op basis van het vloertype, hierdoor heb je altijd een constante en hoge zuigkracht
 • Uitgerust met een groene lichtstraal op je parketborstel waardoor je stofdeeltjes ziet die je met het bloge oog niet kunt zienBeschikt over votbediening waardoor je niet meer hoeft te bukken om de Miele C3 te bedienen

Nadelen Dyson V15 Detect Absolute:

 • Prijs is aan de hoge kant

Veelgestelde vragen:

Hoeveel stofzuigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 25 stofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stofzuigers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!