fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Best Geteste Stofzuiger voor Dierenharen

beste stofzuiger dierenharen

Miele Complete C3 Cat & Dog

Ben jij op zoek naar de beste stofzuiger voor dierenharen? Zoek dan niet verder want de Miele Complete C3 Cat & Dog is je beste keuze in 2023. Deze stofzuiger met zak is ideaal voor huishoudens met dieren om meerdere rededen. Allereerst is hij uitgerust met een speciale zuigmond die ervoor zorgt dat alle dierenharen opgezogen worden ongeacht de ondergrond (laminaat, tapijt etc). Daarnaast is deze stofzuiger uitgerust met een 'AirClean-Filter' die er voor zorgt dat vervelende geurtjes geneutraliseerd worden. Verder scoort de stofzuiger zeer goed op gebruiksgemak, is hij bedraad waardoor je geen gedoe het met de batterij en maakt hij weinig geluid. Meer info over dit product? Klik op de knop hieronder!

Niets is zo vervelend als een huis vol haren. Onze geliefde viervoeters zijn een welkome gast in huis, maar alle haren die zij binnen verspreiden natuurlijk niet. Een goede, krachtige stofzuiger voor dierenharen is onmisbaar. Geen gedoe met ronddwarrelende haren, maar een eenvoudige en sterke hulp in huis! 

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en features van de stofzuigers? In de onderstaande top 5 vind je uiteenlopende stofzuigers, met één overeenkomst: het tegengaan van dierenharen in huis.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

27

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stofzuigers voor Dierenharen

beste stofzuiger dierenharen

Beste koop van 2023:
1. Miele C3 Cat&Dog

Beste Draadloze stofzuiger dierenharen
2. Dyson Cyclone V10 Animal

AEG LX7-2-CR-A Animal edition

Beste koop
3. AEG LX7-2-CR-A Animal edition

Beste stofzuiger voor hondenharen
4. Philips Performer Silent FC8782/09

Beste betaalbare stofzuiger voor dierenharen
5. Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Miele


Top 10 Beste Stofzuigers voor Dierenharen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste stofzuigers voor dierenharen er uit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste stofzuigers van 2023 zijn.

In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste stofzuiger voor dierenharen?

In de sectie hieronder geven we antwoord op de vraag: 'welke stofzuiger is het best voor dierenharen?' Wij hebben uitgebreide test gedaan waarin wij meerdere stofzuigers hebben vergeleken op verschillende specificaties.

Door voor een van onderstaande beste stofzuigers te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet. Als je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt word je automatisch doorgestuurd naar de aanbieder met de laagste prijs. Hierdoor weet je zeker dat je geen euro teveel betaalt voor je stofzuiger! 

1. Miele Complete C3 Cat & Dog

beste stofzuiger dierenharen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Uit onze stofzuiger voor dierenharen test 2023 is de Miele Complete C3 Cat & Dog als allerbeste optie naar voren gekomen. Voor honden-of kattenbezitters is dit wat ons betreft de beste geteste stofzuiger voor dierenharen.

We hebben deze stofzuiger op nummer 1 gezet om meerdere redenen. Als honden- of katten eigenaar wil je natuurlijk dat alle haren opgezogen worden door je stofzuiger, dit is helaas lang niet altijd het geval met de meeste stofzuigers. Gelukkig heeft Miele de Complete C3 Cat&Dog ontworpen die speciaal gemaakt is voor huiseigenaren met dieren.

Allereerst heeft deze stofzuiger een speciale zuigmond die ervoor zorgt dat alle haren goed en snel worden opgezogen. Dit in combinatie met een zeer sterke zuigkracht zorgt ervoor dat er geen haartje over zal blijven. De stofzuiger werkt overigens goed op verschillende ondergronden, denk hierbij aan laminaat, hout en zelfs tapijt.

Een ander groot pluspunt van dit model is dat hij beschikt over een AirFilter. Dit filter zorgt ervoor dat de nare geurtjes die normaliter van dierenharen afkomen direct gefilterd en geneutraliseerd naar buiten geblazen worden. Vervelende 'dierengeurtjes' zijn dus voor goed verleden tijd.

Verder is dit gewoon een super goede stofzuiger die perfect scoort op vlakken als gebruiksgemak, zuigkracht, prijs / kwaliteit en duurzaamheid. Het merk Miele maakt al jaren goede stofzuigers en dat is met dit model zeker niet anders.

Nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je direct zien waar deze stofzuiger momenteel het goedkoopste aangeboden wordt. 

Voordelen Miele Complete C3 Cat & Dog

 • Beschikt over zuigmond die speciaal gemaakt is voor het opzuigen van dierenharen
 • Heeft een AirFilter die ervoor zorgt dat nare geurtjes snel geneutraliseerd worden
 • Goede zuigkracht
 • Uit ervaringen van andere consumenten blijkt dat hij jaren mee gaat

Nadelen Miele Complete C3 Cat & Dog

 • Geen

2. Dyson Cyclone v10 Animal

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Dyson Cyclone V10 Animal is een zeer krachtige stofzuiger en gemakkelijk in gebruik te nemen. De stofzuiger is snoerloos, waardoor je op alle plekken in je huis kunt komen. Met de turbo zuigmond en een MAX modus krijg je alle stof en haren met gemak het huis uit. Je krijgt de stofzuiger geleverd met een aantal verschillende opzetstukken, waardoor deze op alle vloeren optimaal functioneert. Lees hier onze review over de Dyson V11!

De stofzuiger voor hondenharen werkt op de MAX modus voor maximaal 7 minuten, bijvoorbeeld voor de stoffen bank met hardnekkige hondenharen. Een goede investering als je op zoek bent naar een krachtige stofzuiger voor hondenharen. Het HEPA filter houdt daarnaast vrijwel alle stofdeeltjes tegen en maakt de stofzuiger ook geschikt voor mensen met een (stof) allergie. Al met al is dit één van de beste stofzuiger voor hondenharen. 

Wanneer je de stofzuiger test zul je merken dat deze door een V8 motor alles met gemakt wegzuigt, door de kracht maakt de stofzuiger met 82 decibel wel meer lawaai ten opzichte van andere stofzuigers. Een stofzuiger die iets duurder is, maar dit zeker goed maakt met alle voordelen en features die hij heeft.

Wil jij de beste stofzuiger dieren kopen? Bekijk dan hier de aanbiedingen!

Voordelen Dyson Cyclone V10 Animal

 • Een pluspunt is absoluut de V11 krachtige motor, die tot 40 minuten snoerloos het huis kan schoonmaken.

Nadelen Dyson Cyclone V10 Animal

 • De accuduur is mogelijk een nadeel, voor een kleiner appartement of kleinere ruimten is 40 minuten stofzuigen echter wel voldoende. Door de krachtige accu is de stofzuiger.

3. AEG LX7-2-CR-A Animal edition

AEG LX7-2-CR-A Animal edition

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.9

Deze AEG LX7-2-CR-A Animal edition is een stofzuiger met een sterke zuigkracht en perfect voor een huishouden met huisdieren. De stofzuiger heeft een opvangbak van 1,4 liter met een Easy Empty Systeem, je hoeft dus geen stofzuigzakken meer te kopen! 

Voor een goede prijs heb je een lichtgewicht stofzuiger, gemakkelijk te verplaatsen en een op jouw lengte af te stellen buis. Op zoek naar een stofzuiger voor dieren in huis? De zuigkracht is handmatig in te stellen en is hierdoor perfect in geval van (hardnekkige) dierenharen. De stofzuiger presteert op vrijwel alle vloeren, door de handige combi zuigmond. 

Door het relatief korte snoer van 6 meter is de stofzuiger zeer geschikt voor de iets kleinere ruimtes. Het wasbare filter in de stofzuiger, maakt de stofzuiger hondenharen erg geschikt voor mensen met een (stof) allergie. Conclusie? Dit is zeker één van de beste stofzuiger voor dierenharen.

Voordelen AEG LX7-2-CR-A Animal edition

 • De stofzuiger heeft een handig ‘Easy Empty’ systeem, dat gemakkelijk te legen is. Daarnaast is de stofzuiger vrijwel geluidloos met 74 decibel, door het ‘Silence Pro’ systeem.

Nadelen AEG LX7-2-CR-A Animal edition

 • Deze AEG stofzuiger is heel licht in gewicht, maar hierdoor ook kwetsbaarder. Doordat de opvangbak een inhoud van 1.4 liter heeft, dien je deze regelmatig te legen.

4. Philips Performer Silent FC8782/09

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.6

De Philips Performer Silent FC8782/09 is een sterke en stevige stofzuiger voor een groot huishouden, ongeacht het soort vloer. Ook voor harige viervoeters de beste stofzuiger kattenharen maken geen schijn van kans. De stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetborstels, waaronder een turbo miniborstel die goed uit de test komt voor dierenharen. 

Met een snoerlengte van 9 meter, kun je gemakkelijk de kamer rond en overal bijkomen. De stofzuiger heeft ruime S-vormige stofzakken met een inhoud van 4 liter, deze gaan lang mee en blijven op volle kracht werken. 

Je kunt met deze stofzakken langdurig stofzuigen, zonder de zak gelijk te vervangen. Een ander groot voordeel is het 'Clean Air' filtersysteem, dat vrijwel alle fijnstof opvangt. Dit maakt de stofzuiger ideaal voor mensen met een allergie of in een huishouden met dieren.

De stofzuiger is vrij zwaar, maar hierdoor kan deze goed tegen een stootje. De prijs- kwaliteit verhouding is erg goed. Al met al is dit een prima stofzuiger voor dierenharen. 

Voordelen  Philips Performer Silent FC8782/09

 • Deze stofzuiger is een stille en krachtige hulp in huis, met 66 DB kun je ongehinderd stofzuigen op alle willekeurige vloeren.

Nadelen Philips Performer Silent FC8782/09

 • Ondanks de snoerlengte van 9 meter, kan het een minpunt zijn dat de stofzuiger niet snoerloos is. Daarnaast maakt de stofzuiger gebruik van stofzakken.

5. De Philips SpeedPro Max FC6823/01

Philips SpeedPro Max FC682301

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

De Philips SpeedPro Max FC6823/01 is een luxe en volledig uitgevoerde snoerloze stofzuiger, die met gemak al het vuil in huis opzuigt. De stofzuiger heeft een 360 graden mondstuk met ingebouwde LED verlichting, waardoor het stof overal zichtbaar is en wordt meegenomen. 

De stofzuiger presteert goed op alle ondergronden en is perfect om dierenharen in huis tegen te gaan. De accu gaat tot 75 minuten mee (in ECO stand), 65 minuten in normale stand en voor de grotere klussen gaat de accu 21 minuten mee (in turbostand). De standen zijn gemakkelijk in te stellen en worden net als de accuduur weergeven op het LED-display. De stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken en is ook te gebruiken als kruimeldief. Een vrij prijzige stofzuiger, maar volledig uitgerust, waardoor deze veel gebruiksgemak geeft.

Voordelen De Philips SpeedPro Max FC6823/01

 • Een gemakkelijke snoerloze stofzuiger die maar liefst 65 minuten mee gaat. Daarnaast heeft de stofzuiger een turboborstel die perfect is voor dierenharen of stoffige oppervlakten.

Nadelen De Philips SpeedPro Max FC6823/01

 • Een nadeel is dat de stofzuiger vrij veel geluid maakt: 84 decibel. Ook heeft de stofzuiger geen HEPA filter, wat de stofzuiger minder geschikt maakt voor mensen met een allergie

6. Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Miele

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine van Miele is een krachtige en robuuste stofzuiger, perfect om de haren van de huisdieren tegen te gaan. Met de speciale borstel tegen dierenharen is het eenvoudig om de dierenharen te verwijderen. De stofzuiger gebruikt geen zak, maar heeft een opvangbak met een inhoud van 2 liter die gemakkelijk te legen is. 

Op alle ondergronden heeft de stofzuiger veel zuigkracht. Door het HEPA-air-clean-filter is de stofzuiger perfect voor mensen met een (stof) allergie. Je kunt gemakkelijk een kamer van normaal formaat stofvrij maken, gezien het 7.5 meter lange snoer. Door de verschillende opzetstukken kun je op vrijwel elke ondergrond gemakkelijk stofzuigen, ook in kieren en kleine spleten. Je kunt zelfs met de extra meubelborstel alle meubels stofvrij maken. De prijs van de stofzuiger is redelijk hoog, de verwachte levensduur en mogelijkheden maken dit echter zeker goed.

Voordelen Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine

 • Een groot voordeel is de kracht en duurzaamheid van de stofzuiger, doordat de stofzuiger ook geen stofzakken gebruikt is dit ook nog eens goed voor het milieu!

Nadelen  Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine

 • De stofzuiger is vrij zwaar en heeft een gewicht van bijna 9 kg. Hierdoor is de stofzuiger wel sterk en duurzaam.

Naast de beste stofzuigers voor dierenharen hebben we ook verschillende andere stofzuigers getest.Lees hier onze ervaringen met de beste draadloze stofzuigers en stofzuigers met zak. Voor de kleine werkzaamheden gebruik je liever toch een kruimeldief.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel stofzuigers voor dierenharen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 stofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stofzuigers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP