Laatst bijgewerkt: april 2021

5/5

De Philips Performer Compact FC8375/0 is door ons beoordeeld als de best geteste stofzuiger met zak. Op zowel kwaliteit, prijs, gebruiksgemak en mogelijkheden scoort deze stofzuiger heel erg hoog. Met dit model doe je zeker een goede aankoop.

Stofzuigen; het is een klus die moet gebeuren maar echt leuk om te doen is het niet. Wel wordt deze klus een stuk makkelijker wanneer je gebruik maakt van kwaliteitsproducten.

Het voordeel van stofzuigers met zak is dat deze langer hun zuigkracht behouden en vaak ook langer meegaan. Maar wat is nou een goede stofzuiger met zak? Wij hebben 5 verschillende modellen getest in verschillende prijsklassen. Lees snel verder om erachter te komen welke stofzuiger met zak de beste is.

1. Philips Performer Compact FC8375/0

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 84%

Deze compacte Philips stofzuiger is vooral effectief op harde vloeren. Door de harde zuigkracht kunnen harde vloeren zeer effectief worden schoongemaakt. Of het nu gaat om kleine stukjes vuil, of juist grote stukjes vuil, deze stofzuiger doet zijn werk altijd goed. Voor andere soorten vloeren is deze stofzuiger bovendien ook toepasselijk. Door de compactheid van de stofzuiger is deze heel erg licht. Dit betekent dat hij makkelijk in gebruik is en je er snel mee heen en weer kunt gaan. Het is mogelijk om verschillende zuigmonden aan de stofzuiger te monteren. Bijvoorbeeld zuigmonden om bij de kieren te komen. Dit zijn vaak lastige plekjes waarbij het niet effectief is om een reguliere zuigmond te gebruiken.

Een nadeel aan de stofzuiger is dat deze een korte snoer heeft van slechts 5 meter. Hoewel de stofzuiger erg licht en mobiel is, is het daardoor lastig om grote ruimtes schoon te krijgen met deze stofzuiger. De stofzuiger is dus vooral ideaal voor de kleinere ruimtes. Een ander nadeel aan de stofzuiger is dat deze soms onhandig in gebruik kan zijn. Maar dit is meestal een kwestie van even wennen. Wanneer je de stofzuiger goed gebruikt, dan kun je er veel plezier aan beleven.

Voordelen Philips Performer Compact FC8375/09:

 • Werkt zeer goed op harde vloeren
 • Lichtgewicht
 • Verschillende opzetstukken voor verschillende ondergronden

Nadelen Philips Performer Compact FC8375/09:

 • Relatief kort snoer (5 meter)

2. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Deze stofzuiger heeft veel moderne technologieën toegepast om een zeer effectieve stofzuiger af te leveren. De zuiger is zowel functioneel op harde vloeren, maar ook op zachte ondergronden levert deze stofzuiger uitstekend werk af.

De stofzuiger is dan ook voorzien van verschillende zuigmonden, waardoor verschillende soorten vuil snel kunnen worden weggewerkt. Bijvoorbeeld een combizuigmond, turbozuigmond, kierenzuigmond, meubelzuigmond en nog veel meer. De zuigmonden zijn dus toepasbaar in verschillende situaties.

Wil jij je meubels schoonmaken? Gebruik dan de handige meubelzuigmond. Voor de kieren kun je de kierenzuigmond gebruiken en als je zeer wil schoonmaken kun je turbozuigmond gebruiken. De stofzuiger staat ook bekend om zijn sterke zuigkracht.

Een nadeel van de stofzuiger is dat deze, volgens verschillende reviews en ervaringen, snel kapot kan gaan. Een andere klacht is dat de zuigkracht van de stofzuiger niet altijd even goed is. Dit kan bijvoorbeeld verschillen per ondergrond. Daarnaast kan het zijn dat de stofzuiger een vervelend geluid maakt bij het uitvoeren van zijn activiteiten.

Ondanks deze nadelen wordt dit product voor het merendeel zeer positief ontvangen. Zelfs zo positief dat deze goede stofzuiger als best getest eruit kwam bij de consumentenbond in 2021. Hij is het aanschaffen dus zeker waard!

Bekijk de stofzuiger hier op Bol.com!

Voordelen AEG VX7-2-CR-A animal edition:

 • Zeer veel opzetstukjes voor specifieke ondergronden
 • Als best getest door de consumentenbond
 • Sterke zuigkracht
 • Geschikt voor dierenharen

Nadelen AEG VX7-2-CR-A animal edition:

 • De sterke zuigkracht komt niet op elke ondergrond tot uiting

3. Miele Complete C3 Silence

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Het volgende model in onze stofzuiger review is er een uit de Miele Complete serie. Ben je op zoek naar een erg stille stofzuiger? Dan is deze stofzuiger met zak echt iets voor jou. Het nadeel van veel stofzuigers is dat ze veel kabaal maken. Kinderen kunnen daar erg last van hebben en ook raken honden daar soms van streek van. De Complete C3 Silence heeft hier geen last van. Naast het feit dat deze stofzuiger erg weinig geluid produceert, is het bovendien ook nog eens zo dat je gebruik kunt maken van voetbediening bij deze stofzuiger. Dit betekent dat je niet meer hoeft te bukken, of andere onpraktische fysieke bewegingen hoeft te maken. Deze stofzuiger is daarom bijvoorbeeld ook ideaal voor mensen die last hebben van rugklachten.

Een nadeel van de stofzuiger die mensen ervaren is dat de zuigkracht niet altijd optimaal is. Daarom kan het zijn dat je gedwongen wordt om op de hoogste stand stof te zuigen om effectief te zijn. Dit hoeft echter geen probleem te zijn indien je gebruikmaakt van de snoer. Aangezien de stofzuiger minder geluid maakt, heeft dit namelijk als gevolg dat er ook minder kracht is. Maar voor de meeste vuil is deze stofzuiger zeer effectief. Het product wordt dan ook gezien als een van de beste stofzuiger met zak.

Voordelen Miele Complete C3 Silence:

 • Heel erg stil
 • Bediening gaat met de voet waardoor je niet hoeft te bukken. Ideaal voor mensen die last hebben van hun rug
 • Lichtgewicht

Nadelen Miele Complete C3 Silence:

 • Niet de meest krachtige stofzuiger met zak

4. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Ook deze stofzuiger met zak komt het beste tot zijn recht bij harde vloeren. De harde zuigkracht komt dan namelijk het best tot zijn recht en de stofzuiger is dan zeer effectief. Binnen de kortste keren heb je al je ruimtes vrij van stof met deze stofzuiger.

Dankzij de lange snoer van 8,5 meter is het ook mogelijk om grotere ruimtes snel schoon te maken. Bovendien is er bij deze stofzuiger de mogelijkheid om er verschillende zuigmonden aan te monteren. Lastige plekjes kunnen daardoor ook ontnomen worden van het vuil, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een kierenzuigmond. Ook is er een speciale meubelborstel. Hiermee kun je gemakkelijk hardnekkig vuil van je meubilair verwijderen, zonder dit meubilair schade aan te doen.

Een nadeel van het product is dat soms wordt ervaren dat hij niet duurzaam is. Na een aantal jaar kan het product namelijk al kapotgaan, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de manier hoe je hem gebruikt. De stofzuiger is voorzien van een zeer strak design. Ook zijn ze bij de consumentenbond heel tevreden over deze stofzuiger. Hij kwam namelijk het beste uit de test van 2021.

Voordelen Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine:

 • Een lang snoer dus geschikt voor grote ruimtes (8.5 meter)
 • Speciale meubelborstel
 • Best getest door de Consumentenbond in 2021

Nadelen Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine:

 • Voornamelijk geschikt voor harde vloeren

5. Bosch BSG6A212 ProPower

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Door deze lichte, zeer compacte stofzuiger, kun je zeer gemakkelijk stofzuigen zonder fysieke last te ondervinden. Met een snoerlengte van meer dan 7 meter kun je bovendien ook middelgrote kamers snel schoonmaken. Het nadeel van veel andere compacte stofzuigers is dat ze voorzien zijn van een erg kort snoer.

Met deze stofzuiger is dat gelukkig niet het gevoel. Deze is compact en heeft daarnaast ook nog eens relatief lang snoer. Je slaat dus twee vliegen in één klap en dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen. Qua design is deze stofzuiger zeer neutraal. Hij is vooral functioneel, maar voor een cool design ben je bij deze stofzuiger niet op de juiste plek.

Een nadeel dat mensen ervaren is dat deze stofzuiger niet effectief is op laminaat. Daar heeft de stofzuiger dus minder zuigkracht, waardoor mensen er ontevreden over zijn. Daarnaast zijn sommige stofzuigers snel kapot gegaan, maar dit kan ook aan een externe fout hebben gelegen.

Voor het merendeel zijn mensen zeer te spreken over deze stofzuiger en wordt deze dan ook erg goed ontvangen. Het merk Bosch staat er überhaupt om bekend om zeer kwalitatieve producten af te leveren. Vooral voor harde vloeren is deze stofzuiger dus ideaal.

Voordelen Bosch BSG6A212 ProPower:

 • Heel erg compact
 • Redelijk lang snoer (7 meter)
 • Stevige kwaliteit

Voordelen Bosch BSG6A212 ProPower:

 • Werkt minder goed op harde vloeren

Niet gevonden waar je naar zocht? Bekijk ook onze reviews over draadloze stofzuigers,  kruimeldieven of robot stofzuigers.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>