• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Stille Ventilator [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Stille Ventilator

Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart

Na meer dan 26 stille ventilatoren  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart de beste stille ventilator van 2022 is. De Duux Whisper Flex Smart ventilator is absoluut het paradepaardje onder de staande ventilators. Deze zwarte draadloze statiefventilator past in vrijwel elk interieur. De Duux Whisper Flex Smart is de eerste design statiefventilator waarbij het mogelijk is om het apparaat viaeen smartphone app te bedienen. Dankzij de accu neem je de ventilator overal mee naar toe.

De temperaturen in Nederland stijgen, en de laatste jaren is een goede stille ventilator in de zomer geen overbodige luxe meer. Omdat de vraag naar de beste koop van een stille ventilator steeds vaker naar voren komt, hebben wij een stille ventilator test uitgevoerd.

Er is een groot aanbod aan ventilators. Zo zijn er grote luxe staande ventilators verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een klassieke plafondventilator of een tafelmodel.

Omdat wij van Top-X een zo'n eerlijk mogelijk onderzoek wilden doen, hebben we niet alleen gekeken naar de beste stille ventilator volgens de Consumentenbond, maar hebben we ook onze eigen testen gedaan.

Daarbij hebben we het geluid van de draaiende ventilators een grote rol gegeven. We willen natuurlijk allemaal profiteren van een heerlijke frisse wind op warme dagen, maar vrijwel niemand wordt er blij van als zo'n fan een enorm hinderlijk geluid maakt.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stille Ventilatoren

Beste koop van 2022:
1.Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart
Dankzij de accu neem je de ventilator overal mee naar toe

Beste stille ventilator voor grote ruimtes
2. AirKing statiefventilator zwart
De ventilator is verstelbaar in allerlei richtingen en je kan hem in vijf standen zetten voor optimale luchtverplaatsing.

Beste Stille ventilator met afstandsbediening
3. Solis Eco Silent 7584 Satiefventilator
Automatisch programma zorgt ervoor dat de ventilator automatisch aanpast naar kamertemperatuur

Beste Stille torenventilator
4. Cecotec Stille torenventilator
Het Overprotect System en AutoOff systeem zorgen ervoor de de ventilator zich in geval van oververhitting vanzelf uitschakelt.

Beste compacte ventilator 
5. Evolize Portable Power
Omdat de Evolize Portable 360 graden kantelbaar is, kan je hem vrijwel overal plaatsen


Top 10 Beste Stille Ventilatoren

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte stille ventilatoren bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stille Ventilator?

Om in onze Top 5 de titel Beste stille ventilator 2022 te behalen moesten de fans aan best wat eisen voldoen. Aan de hand van een aantal van tevoren bepaalde criteria is bepaald of een apparaat de kwalificatie beste stille ventilator verdiende. Hieronder vind je de criteria waar je naar kunt kijken als je van plan bent om de beste ventilator te kopen.

Geluidsniveau

Ventilatoren met een geluidsniveau tot 40 dB zijn de zogenaamde stille ventilatoren. Een gemiddeld geluidsniveau is tussen 40 en 60 dB. Is het geluidsniveau hoger dan 60 dB, dan kan je ervan uitgaan dat de ventilator erg lawaaiig is.

Soort ventilator

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een plafondventilator, staande ventilator, statief ventilator en een tafelventilator.

Design

Neemt de ventilator een opvallende plek in in je woonkamer of slaapkamer?

Energieverbruik

Verbruikt de ventilator veel of weinig stroom in verhouding tot de geleverde prestaties?


Wat is de beste Stille Ventilator?

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor de veel duurdere aircosystemen? Dan is het kopen van een goede stille ventilator absoluut het overwegen waard. Maar, kies dan wel meteen de beste stille ventilator zodat je er de komende jaren nog plezier van kunt hebben op lange en warme zomerdagen en -nachten.

We zijn aangekomen bij de ultieme Top 5 van beste stille ventilators 2022. Bekijk en vergelijk de verschillende fans en klik bij de ventilator van jouw keuze op de button Bekijk laagste prijs. Zo betaal je nooit teveel voor jouw nieuwe stille ventilator.

1. Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart incl. Dock & Accu - Fluisterstil - WiFi en App - 26 standen - Oscillatie - Energiezuinig - 51 of 88 cm 

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Duux Whisper Flex Smart ventilator is absoluut het paradepaardje onder de staande ventilators. Deze zwarte draadloze statiefventilator past in vrijwel elk interieur.

De Duux Whisper Flex Smart is de eerste design statiefventilator waarbij het mogelijk is om het apparaat viaeen smartphone app te bedienen. Dankzij de accu neem je de ventilator overal mee naar toe. Door de horizontale en de verticale swing bouw je de ventilator en enkele seconden om tot vloer- of tafelmodel. De Duux whisper Flex Smart is in maar liefst 26 ventilatiestanden te verstellen. En het geluidsniveau? Met slechts 13 dBa is deze ventilator fluisterstil te noemen.

Voordelen Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart

 • Bediening mogelijk via app
 • Fluisterstil
 • Moeiteloos ombouwen van tafel- tot vloermodel

Nadelen Duux Whisper Flex Smart Ventilator Zwart

 • Iets duurder in aanschaf dan overige ventilators

2. AirKing statiefventilator zwart - ventilator 5 standen met extra stille nachtstand

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Met ventilatorbladen van 40 cm groot kan deze statiefventilator van AirKing gemakkelijk grote ruimtes verkoelen. De ventilator is verstelbaar in allerlei richtingen en je kan hem in vijf standen zetten voor optimale luchtverplaatsing.

Stel de automatische timer in op een tijd tussen 1 en 7 uur. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen, terwijl je slaapkamer heerlijk wordt gekoeld in warme zomernachten. Je bedient de Airking met de knoppen op de ventilator of met de bijgeleverde afstandsbediening. 

Voordelen AirKing statiefventilator zwart - ventilator 5 standen met extra stille nachtstand

 • Verzwaarde voet voor extra stevigheid
 • Geschikt voor gebruik in grotere ruimtes

Nadelen AirKing statiefventilator zwart - ventilator 5 standen met extra stille nachtstand

 • Niet te gebruiken als tafelmodel

3. Solis Eco Silent 7584 Satiefventilator

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Acht snelheden, drie programma's, timer functie en vier oscillatiehoeken. Dat is in een notendop de omschrijving van de Solis Eco Silent 7584 statiefventilator. De ventilator heeft een afneembare semi-geïntegreerde afstandsbediening.

Druk op het automatische programma en deze ventilator registreert de kamertemperatuur en past daar de ventilatiesnelheid op aan. Met het slaapprogramma wordt de ventilatiesnelheid met tussenpozen verhoogd of vertraagd. Het geluidsniveau van de Solis Eco Silent 7584 is 54,2 dB.

Voordelen  Solis Eco Silent 7584 Satiefventilator

 • Speciale slaakamer- en woonkamerprogramma's
 • Mooi design
 • Fluisterstil

Nadelen Solis Eco Silent 7584 Satiefventilator

 • Kan niet worden omgebouwd tot tafelmodel

4. Cecotec Stille torenventilator - Toren ventilator staand - Timer - Wit

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je dat de ventilator goed zijn werk doet, maar vind je het design minstens zo belangrijk? De Cecotec is een torenventilator met drie rotatiesnelheden, te weten stil, eco en turbo. Het Overprotect System en AutoOff systeem zorgen ervoor de de ventilator zich in geval van oververhitting vanzelf uitschakelt.

De Geotec weegt slechts 2 kg. Met het ergonomische handvat neem je deze torenventilator gemakkelijk mee naar een andere plek.

Voordelen Cecotec Stille torenventilator - Toren ventilator staand - Timer - Wit

 • Licht van gewicht
 • Timer
 • Mooi design

Nadelen Cecotec Stille torenventilator - Toren ventilator staand - Timer - Wit

 • Geen afstandsbediening

5. Evolize Portable Power™ Stille Draadloze Mini Ventilator met Clip - 3 Snelheden - Tafelventilator - 360º Kantelbaar - Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoek je even snel verkoeling, bijvoorbeeld op je werkplek of thuis op de bank? De Evolize Portable is een kleine ventilator met een krachtig vermogen. De ventilator is voorzien van een stevige clip, zodat je hem overal aan kunt vastklemmen. Dat maakt deze ventilator ideaal om overal mee naar toe te nemen.

De ventilator is op drie verschillende snelheden in te stellen. Deze mini fan is draadloos en op te laden via USB. Een 18650 Lithium Ion batterij wordt meegeleverd. Eenmaal opgeladen geniet je in de laagste stand zeven tot acht uur en in de hoogste stand ongeveer twee tot drie duur van koele lucht. Omdat de Evolize Portable 360 graden kantelbaar is, kan je hem vrijwel overal plaatsen. Het geluidsniveau is maximaal 40 dB.

Voordelen Evolize Portable Power™ Stille Draadloze Mini Ventilator met Clip - 3 Snelheden - Tafelventilator - 360º Kantelbaar - Zwart

 • Compact
 • Compact
 • Overal te gebruiken

Nadelen  Evolize Portable Power™ Stille Draadloze Mini Ventilator met Clip - 3 Snelheden - Tafelventilator - 360º Kantelbaar - Zwart

 • In de hoogste stand moet hij na een paar uur weer worden opgeladen
 • Draait niet automatisch

Hoeveel soorten stille ventilatoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 26 stille ventilatoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stille ventilatoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste stille ventilatoren is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>