Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Sterrenprojector

Qumax Sterren projector zwart

Qumax Sterren projector zwart

Het was een ontzettend moeilijke strijd. Er zijn veel concurrenten die nek aan nek gingen. Maar uiteindelijk is er toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen: de Qumax Sterren projector zwart is verkozen tot beste sterrenprojector van 2022!

Waarom is deze projector nou verkozen tot de beste? Nou, dat heeft meerdere redenen. Zo is de sterrenprojector van Qumax de meest krachtige sterrenprojector op de markt (ja, echt waar!). 

Oplaadbaar gaat de Qumax Sterren projector zwart tot wel 14 uur mee. Ook kun je hem dankzij de timer vanzelf uit laten gaan na een gewenste tijdsperiode. Hierdoor kun je lekker wegdromen onder deze sterrenhemel. 

Wat is de beste sterrenprojector? Waarschijnlijk zeggen we niks geks wanneer niet iedereen een perfect uitzicht heeft op de heldere hemels vanuit de kamer in de nacht. De realiteit is dat sommigen van ons in een opgepropt studentenhuis wonen met uitzicht op een muur, of wanneer je in een eigen woning woont heb je waarschijnlijk geen mooi dakraam om vanuit te kunnen staren. 

Het is natuurlijk hartstikke romantisch om samen met je partner (of vrienden, of alleen natuurlijk) om naar de sterrenhemel te staren. Echter is het vrij vaak niet zulk mooi weer in Nederland, en als het dan mooi weer is, is het bewolkt. Van de sterren genieten wil dan waarschijnlijk niet. 

En je hebt nu waarschijnlijk al wel door waar we heen willen met dit verhaaltje. En nee, het is niet om je wat aan te smeren, maar om simpelweg te denken in oplossingen. En een oplossing voor dit mooie verhaaltje is natuurlijk een sterrenprojector.

Zo’n sterrenprojector zorgt voor een hele fijne sfeer in huis, hoe groot of klein je leefruimte dan misschien mag zijn. Meestal zijn ze zelf in te stellen in verschillende standen, waardoor je optimaal kan genieten van een geprojecteerde sterrenhemel.

Echter is het wel zo fijn dat wanneer je zo’n leuke sterrenprojector aanschaft, je ook de kwaliteit krijgt die je ervan verwacht. Het is namelijk zonde dat je verwacht te kunnen genieten van de sterren en achterblijft in een donkere, zwarte ruimte. 

Daarom hebben wij onder andere gekeken naar de garantie, duurzaamheid, eventueel stroomverbruik en naar nog vele andere factoren. Waarom? zodat wij jou de allerbeste kwaliteit sterrenprojectors kunnen garanderen, en je er ook nog jaren plezier van kan hebben!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Sterrenprojectors

Qumax Sterren projector zwart

Beste koop sterrenprojectors
1. Qumax Sterren projector zwart

Beste betaalbare sterrenprojector
2.Sterrenprojector van selerd

Beste Sterrenprojector voor kinderen
3. Diley Dreams sterrenprojector

Beste design
4. Foumt Lucky Stone 

Beste prijs / kwaliteit
5. DistinQ Sterrenprojector

Top 10 beste Sterrenprojectors

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Sterrenprojectors!


Waar op letten bij het kopen van een Sterrenprojector?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed sterrenprojector? Zo als eerder aangegeven in dit artikel is een sterrenprojector de perfecte gadget om iedere avond te kunnen genieten van een sterrenhemel, omdat het in de realiteit helaas niet zo makkelijk gaat.

Sinds deze sterrenprojectors op alle social media kanalen (denk aan tiktok, instagram, facebook) voorbij zijn gekomen, schieten de fabrikanten van deze projectors als paddenstoelen uit de grond. Kortom: business is booming.

Dat is natuurlijk voor de fabrikant heel leuk, maar voor jou als consument kan dit het juist moeilijker maken. Want: op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Waar koop je nou een goede sterrenprojector?

Omdat wij heel goed begrijpen hoe overweldigend dit kan zijn, zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste sterrenprojector. 

Deze factoren hebben wij onderstaand voor je uitgeschreven, om de keuze voor jou lekker makkelijk te houden! Ideaal toch? 

En dat is nog niet alles. Naast dat wij deze sterrenprojector test hebben gedaan kun je ook kijken bij de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste sterrenprojector volgens de consumentenbond!

Resolutie

De eerste belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je een sterrenprojector aanschaft, of überhaupt een projector, is de resolutie. Nu denk je misschien: huh? resolutie hoort toch bij een tv of laptop? Waar, maar ook bij een sterrenprojector!

Het zit namelijk zo, sterrenprojectoren hebben hun eigen resolutie. Deze resolutie zal verschillen per projector. Onderstaand hebben wij voor het idee de meest voorkomende resoluties op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf kan kiezen wat je het meest prettig vindt. 

 • HD resolutie: 1.280 bij 720 pixels
 • Full- HD resolutie: 1.920 bij 1.080 pixels
 • 4K Ultra HD resolutie: 3.840 bij 2.160 pixels.

De namen zeggen het misschien al een beetje. HD resolutie is van de minste kwaliteit. en 4K Ultra HD resolutie is van de beste kwaliteit. Wil je een middenweg? Dan kan je het beste kiezen voor Full HD.

Handig om hierbij in je achterhoofd te houden is dat de HD resolutie sterrenprojectoren waarschijnlijk goedkoper zijn dan de projectoren met 4K Ultra HD resolutie. Maak dus even de afweging: ben je tevreden met mindere kwaliteit voor een goedkopere prijs, of wil je een betere kwaliteit voor een duurdere prijs?

Aansluitopties

Dit is een factor waarvan we begrijpen als je er überhaupt nog niet eens aan gedacht hebben. Maar het is zeker een belangrijke! 

Een projector heeft meestal minder aansluitmogelijkheden dan bijvoorbeeld een tv. Je moet hier ook rekening mee houden met het plaatsen van de projector

Levensuur lamp

Een andere belangrijke factor die natuurlijk niet vergeten mag worden bij de aanschaf van een sterrenprojector is de levensduur! Je denkt nu misschien, de levensduur van wat? Nou, van de lamp in de projector.

Een lamp gaat namelijk (helaas voor zowel ons als het milieu) niet eeuwig mee. De levensduur van een lamp ligt gemiddeld tussen de 2000 en 5000 uur. Zo’n lamp is niet goedkoop en kan ook best wat geld kosten. 

Gelukkig zijn er ook veel sterrenprojectoren te verkrijgen die op batterijen werken. Wanneer je deze dan moet vervangen, kost dat je natuurlijk een stuk minder geld. Wel zo voordelig dus. Het is handig om even te kijken naar de levensduur van de lamp, en of dit op batterijen werkt of niet.

Garantie

Last maar zeker not least willen we het nog even hebben over de garantie. Dit is natuurlijk super belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een sterrenprojector is of juist wat anders!

De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Dat is natuurlijk erg fijn voor de consument, dan weet je namelijk direct waar je aan toe bent en hoe lang je bij de fabrikant terecht kan voor hulp wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer een product géén garantie heeft, zeker bij een breekbaar voorwerp als een sterrenprojector, moet je bij jezelf te rade gaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan zal er toch een passende garantie bij zitten?

Koop dus bij voorkeur een mooie sterrenprojector met garantie van ten minste een jaar, zodat je verzekerd bent van een goede aankoop waar je een flink tijdje (op zijn minst) van kan genieten. 


Wat is de beste Sterrenprojector van 2022? 

Op basis van de factoren die wij bovenstaand genoemd hebben, en ook nog vele anderen natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden tussen tientallen verschillende sterrenprojectoren. Dit hebben wij zo uitgebreid mogelijk gedaan, om op deze manier de beste kwaliteit te garanderen voor jouw nieuwe aankoopbeslissing! 

Na het uitvoeren van de test hebben wij op basis van de resultaten een ultieme top vijf beste sterrenprojectors samengesteld. Ben jij na het lezen van dit artikel nou net zo nieuwsgierig geworden als wij over welke sterrenprojectoren in deze top vijf zijn belandt?

Deze top vijf bestaat uit sterrenprojectoren die ieder uitblinken in hun eigen kwaliteiten, en daardoor onderscheidend zijn ten opzichte van de anderen.

Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste sterrenprojectoren van 2022!

1. Qumax Sterren projector zwart

Qumax Sterren projector zwart

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Veruit de beste sterrenprojector is die van Qumax Sterren projector zwart. Deze projector scoorde op alle vlakken het beste, zonder onze verbazing. 

Bij volledig opgeladen gaat de Qumax Sterren projector zwart tot wel 14 uur mee. Ook kun je de timer gebruiken waardoor de sterrenprojector zichzelf na verloop van tijd vanzelf uitschakelt. Hierdoor kun je onder de Qumax Sterren projector zwart heerlijk wegdromen.

Ook kun je hem gebruiken tijdens het opladen waardoor jij oneindig lang kunt genieten van de sterrenhemel. Deze sterrenprojector is ideaal om cadeau te geven. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Qumax Sterren projector zwart

 • Op een volle batterij gaat hij tot wel 14 uur mee
 • Is in te stellen om automatisch uit te schakelen na een X tijd, zodat je in slaap kan vallen onder de sterren
 • Vreet heel erg weinig stroom en kan hierdoor lang gebruikt worden

Nadelen Qumax Sterren projector zwart

 • Behuizing is vrij kwetsbaar

2.  Sterrenprojector sterrenhemel van Selerd

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ook wanneer je een kleiner budget hebt om te besteden, is een sterrenprojector ook een erg leuk snufje om in huis te hebben. En gelukkig hoeft dat ook helemaal niet duur te zijn!

Ben je op zoek naar een redelijk goedkope sterrenprojector, waarbij je door de prijs niet hoeft in te leveren op de kwaliteit? Dan is de sterrenprojector van Selerd een winnaar. 

Naast dat de sterrenprojector te koop is voor een mooi prijsje, zitten er natuurlijk ook andere voordelen aan. Zo heeft deze projector maar liefst tien verschillende (!) lichtstanden, variërend van enjoy, happy en relax tot romantic. Voor ieder sfeertje een lampje dus! 

Oh, en als je dacht dat dat het was: de projector is handig te besturen via bluetooth of via een speciaal bijgevoegde afstandsbediening. Lekker makkelijk. 

Voordelen Sterrenprojector sterrenhemel van Selerd

 • Heel makkelijk op afstand te besturen door handig bluetooth systeem
 • De projector heeft veel verschillende kleurstanden waardoor je met iedere gelegenheid de juiste sfeer aan kan nemen
 • Erg goedkoop in verhouding tot concurrerende sterrenprojectoren

Nadelen Sterrenprojector sterrenhemel van Selerd

 • Iets minder energiezuinig

3. Galaxy projector van Diley Dreams 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Een sterrenprojector is niet alleen leuk voor de volwassenen onder ons, het kan ook een goede uitkomst zijn voor de kleintjes. Hoe zit dat? Als ouder, of als je net zoals ons allemaal kind bent geweest, is het wel bekend dat veel kinderen bang zijn in het donker.

Een simpel, klein nachtlampje kan dan een optie zijn. Kán. Echter is er door Diley Dreams een speciaal sterrenprojector nachtlampje ontwikkeld voor kinderen, zodat ze lekker fijn in slaap kunnen vallen onder een veilige sterrenhemel.

Deze sterrenprojector is dus perfect voor kinderen, en dankzij het A ++ label ook extra energie vriendelijk. Ook heeft deze projector een timer die je helemaal in kan stellen, zodat het licht niet de hele nacht in de kinderkamer aan hoeft te staan. 

Wil je wat plezier beleven met je kind? Je kan óók muziek afspelen op de projector! De lichtjes bewegen dan mee met de muziek. Zo maak je je eigen kinderdisco!

Voordelen galaxy projector van Diley Dreams

 • Erg kindvriendelijk, heel veel handige opties zodat je kind makkelijker in slaap kan vallen
 • Leuke functie om muziek te combineren met lichtjes, heeft een positieve invloed op kinderen
 • Vrij energiezuinig door het A ++ label

Nadelen galaxy projector van Diley Dreams

 • De geluidskwaliteit van de speaker is niet geheel optimaal

4. Foumt Lucky Stone sterrenprojector

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je nou echt een interieur freak en ben je op zoek naar een mooie sterrenprojector die naast handig, er ook mooi uitziet? We got you!

Deze sterrenprojector van Foumt heeft veruit het mooiste design. Deze is namelijk meer gevormd in de vorm van een steen, waarbij de lampjes heel mooi zijn afgewerkt. Vrijwel alle sterrenprojectoren hebben dezelfde vorm, en juist dat deze zo anders is maakt het zo mooi! 

Ook is de projector naast dat deze er mooi uitziet ook handig in gebruik. Gewoon bluetooth bestuurbaar, veel verschillende lichtstanden en ook redelijk energiezuinig. Een aankoop waar je absoluut geen spijt van gaat krijgen, dat weten wij zeker!

Voordelen Foumt Lucky Stone sterrenprojector

 • Heel erg mooi, anders maar verfrissend design. Valt op ten opzichte van concurrenten
 • Heeft naast het mooie design ook alle opties die je ervan verwacht
 • Een erg goede prijs in verhouding tot de kwaliteit

Nadelen Foumt Lucky Stone sterrenprojector

 • ietwat lastig te monteren, maar als je het eenmaal doorhebt is het zo klaar

5. DistinQ sterren projector van SEMACO

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste topper in deze top vijf is de sterrenprojector van DistinQ. En hierbij geldt dan ook: laatste maar zeker niet de slechtste! Deze sterrenprojector scoorde namelijk het beste op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding.

En we zullen je direct uitleggen waarom. Deze projector is ten eerste super energiezuinig, wat betekent dat je niet met torenhoge elektriciteitsrekeningen achterblijft. Daarnaast werkt ie met een supermodern USB- C aansluiting, heel handig!

Oh, en… uiteraard zijn er ingebouwde speakers aanwezig!

Voordelen DistinQ sterren projector van SEMACO

 • Heeft een automatische timer functie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over te lange branduren
 • Heel handig te gebruiken met een moderne USB- C aansluiting
 • Erg energiezuinig door het speciale A ++ label

Nadelen DistinQ sterren projector van SEMACO

 • Maakt soms na lang gebruik wat gezoem, verder niet hinderlijk

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sterrenprojectors hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sterrenprojector getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de sterrenprojectors op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sterrenprojector op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste sterrenprojectors  zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP