fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste sterrenhemel-lamp

RUIMTE HEMEL sterrenhemel lamp

Het was een ontzettend moeilijke strijd. Er zijn veel concurrenten die nek aan nek gingen. Maar uiteindelijk is er toch echt een duidelijke winnaar naar voren gekomen: de RUIMTE HEMEL sterrenhemel lamp is verkozen tot beste sterrenhemel-lamp van 2023!

Nu vraag je je misschien af: ‘Waarom is deze lamp nou verkozen tot de beste?’ Nou, dat heeft meerdere redenen. Zo is deze sterrenhemel- lamp de meest krachtige sterrenhemel- lamp op de markt (ja, echt waar!). 

Ook is deze perfect geschikt voor iedere sfeer dankzij de drie verschillende lichtstanden. En wanneer je graag wil slapen met een mooie sterrenlucht, is er een timer aanwezig waarmee de lamp zich na een tijdje zelf uitschakelt. Ook nog eens goed voor de portemonnee dus.

 

Waarschijnlijk zeggen we niks geks wanneer niet iedereen een perfect uitzicht heeft op de heldere hemels vanuit de kamer in de nacht. De realiteit is dat sommigen van ons in een opgepropt studentenhuis wonen met uitzicht op een muur van de buren, of wanneer je in een eigen woning woont heb je waarschijnlijk geen mooi dakraam om vanuit te kunnen staren. 

Het is natuurlijk hartstikke leuk om samen met je partner (of vrienden, of alleen natuurlijk) om naar de sterrenhemel te staren. Echter is het vrij vaak niet optimaal  weer in Nederland, en als het dan mooi weer is, is het bewolkt. Van de sterren genieten wil dan waarschijnlijk niet. 

En je hebt nu waarschijnlijk al wel door waar we heen willen met dit verhaaltje. En nee, het is niet om je wat aan te smeren, maar om simpelweg te denken in oplossingen. En een oplossing voor dit mooie verhaaltje is natuurlijk een sterrenhemel- lamp.

Zo’n sterrenhemel-lamp zorgt voor een hele fijne sfeer in huis, hoe groot of klein je leefruimte dan misschien mag zijn natuurlijk. Meestal zijn ze zelf in te stellen in verschillende standen, waardoor je optimaal kan genieten van een schitterende geprojecteerde sterrenhemel.

Het is dan uiteraard wel zo fijn dat wanneer je zo’n leuke lamp aanschaft, je ook de kwaliteit krijgt die je ervan verwacht. Het is namelijk zonde dat je verwacht te kunnen genieten van de sterren en achterblijft in een donkere, zwarte ruimte. 

Daarom hebben wij onder andere gekeken naar de garantie, duurzaamheid, eventueel stroomverbruik en naar nog vele andere factoren. Waarom? zodat wij jou de allerbeste kwaliteit sterrenhemel-lamp kunnen garanderen, en je er ook nog jaren plezier van kan hebben!

Ook hebben wij speciaal voor jou alle punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van de beste sterrenhemel-lamp op een rijtje gezet. En aan het eind van dit artikel staat je ook nog een spannende review te wachten over alleen de allerbeste lampen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste sterrenhemel-lampen

Beste sterrenhemel-lamp
1. RUIMTE HEMEL sterrenhemel-lamp

Beste budget sterrenhemel- lamp
2. Starry Light Cordexa

Beste sterrenhemel-lamp voor kinderen
3. Varin plafondlamp

Mooiste design sterrenhemel-lamp
4. Foumt aurora lamp

Beste prijs- kwaliteitverhouding sterrenhemel-lamp
5. LYGHT plafond projector

Top 10 beste sterrenhemel-lampen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste sterrenhemel-lampen , dit zijn direct de meest verkochte sterrenhemel-lampen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een sterrenhemel-lamp?

Zoals eerder aangegeven in dit artikel is een sterrenhemel-lamp de perfecte gadget om iedere avond te kunnen genieten van een sterrenhemel, omdat het in de realiteit helaas niet zo makkelijk gaat.

Sinds deze sterrenhemel- lamp alle social media kanalen (denk aan tiktok, instagram, facebook) voorbij zijn gekomen, schieten de fabrikanten van deze lampen als paddenstoelen uit de grond. Kortom: business is booming.

Dat is natuurlijk voor de fabrikant heel gunstig, maar voor jou als consument kan dit het juist moeilijker maken. Want: op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Waar koop je nou de beste sterrenhemel-lamp?

Omdat wij heel goed begrijpen hoe overweldigend dit kan zijn, zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste sterrenhemel-lamp 

Deze factoren hebben wij onderstaand voor je uitgeschreven, om de keuze voor jou lekker makkelijk te houden! Ideaal toch?

Resolutie

De eerste belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je een sterrenhemel-lamp aanschaft, of überhaupt een lamp, is de resolutie. Nu denk je misschien: huh? resolutie hoort toch bij een tv of laptop? Waar, maar ook bij een sterrenhemel-lamp!

Het zit namelijk zo, zulke sterrenhemel- lampen hebben hun eigen resolutie. Deze resolutie zal verschillen per lamp. Onderstaand hebben wij voor het idee de meest voorkomende resoluties op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf kan kiezen wat je het meest prettig vindt. 

HD resolutie: 1.280 bij 720 pixels

Full- HD resolutie: 1.920 bij 1.080 pixels 

4K Ultra HD resolutie: 3.840 bij 2.160 pixels.

De namen zeggen het misschien al een beetje. HD resolutie is van de minste kwaliteit. en 4K Ultra HD resolutie is van de beste kwaliteit. Wil je een middenweg? Dan kan je het beste kiezen voor Full HD.

Handig om hierbij in je achterhoofd te houden is dat de HD resolutie lampen waarschijnlijk goedkoper zijn dan de lampen met 4K Ultra HD resolutie. Maak dus even de afweging: ben je tevreden met mindere kwaliteit voor een goedkopere prijs, of wil je een betere kwaliteit voor een duurdere prijs?

Aansluitopties

Dit is een factor waarvan we begrijpen als je er überhaupt nog niet eens aan gedacht hebben. Maar het is zeker een belangrijke! 

Een lamp heeft meestal minder aansluitmogelijkheden dan bijvoorbeeld een tv. Je moet hier ook rekening mee houden met het plaatsen van de lamp.

Levensduur lamp

Een andere belangrijke factor die natuurlijk niet vergeten mag worden bij de aanschaf van een sterrenhemel-lamp is de levensduur! Je denkt nu misschien, de levensduur van wat? Nou, van de lamp aan de binnenkant van de lamp.

Een lamp gaat namelijk (helaas voor zowel ons als het milieu) niet eeuwig mee. De levensduur van een lamp ligt gemiddeld tussen de 2000 en 5000 uur. Zo’n lamp is niet goedkoop en kan ook best wat geld kosten. 

Gelukkig zijn er ook veel sterrenhemel-lamp te verkrijgen die op batterijen werken. Wanneer je deze dan moet vervangen, kost dat je natuurlijk een stuk minder geld. Wel zo voordelig dus. Het is verstandig om even te kijken naar de levensduur van de lamp, en of dit op batterijen werkt of niet zodat je weet waar je aan toe bent.

Garantie

Last maar zeker not least willen we het nog even hebben over de garantie. Dit is natuurlijk super belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een sterrenhemel-lamp is of juist wat anders!

De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Dat is natuurlijk erg fijn voor de consument, dan weet je namelijk direct waar je aan toe bent en hoe lang je bij de fabrikant terecht kan voor hulp wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer een product géén garantie heeft, zeker bij een breekbaar voorwerp als een sterrenhemel-lamp, moet je bij jezelf te rade gaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan zal er toch een passende garantie bij zitten?

Koop dus bij voorkeur een mooie sterrenhemel-lamp met garantie van ten minste een jaar, zodat je verzekerd bent van een goede aankoop waar je een flink tijdje (op zijn minst) van kan genieten.


Wat is de beste sterrenhemel-lamp van 2023? 

Op basis van bovenstaand genoemde punten, en ook nog vele anderen natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden tussen tientallen verschillende sterrenhemel-lampen. Dit hebben wij zo uitgebreid mogelijk gedaan, om zo jou de beste kwaliteit te garanderen voor jouw nieuwe aankoopbeslissing! 

Na het uitvoeren van de test hebben wij op basis van de resultaten een ultieme top vijf beste sterrenhemel-lampen samengesteld. Ben jij na het lezen van dit artikel nou net zo nieuwsgierig geworden als wij over welke sterrenhemel-lamp in deze top vijf zijn belandt?

Deze top vijf bestaat uit sterrenhemel-lamp die ieder uitblinken in hun eigen kwaliteiten, en daardoor onderscheidend zijn ten opzichte van de anderen.

Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste sterrenhemel-lampen van 2023!

1. RUIMTE HEMEL sterrenhemel- lamp

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Veruit de beste sterrenhemel-lamp is die van ruimte hemel. Deze lamp scoorde op alle vlakken het beste, zonder onze verbazing. 

Zo werkt deze lamp op bluetooth. Wat dat inhoudt? Dat je zelfs je favoriete muziek er heel simpel op af kan spelen terwijl je lekker achterover ligt. Ook is de stralingshoek 360 graden, waardoor jij in elk hoekje van de kamer een mooie sterrenhemel kan aanschouwen. 

Ook werkt deze lamp met een handige afstandsbediening, waardoor je lekker achterover kan blijven liggen. Ideaal als je het ons vraagt!

Voordelen RUIMTE HEMEL sterrenhemel-lamp

 • Geeft heel erg mooi, helder licht waardoor de hele kamer goed meekleurt
 • Werkt met bluetooth waardoor je er ook muziek mee af kan spelen
 • Heeft een stralingshoek van 360 graden waardoor je in iedere hoek van de kamer sterren ziet

Nadelen RUIMTE HEMEL sterrenhemel- lamp

 • Zit geen USB snoer bij inbegrepen

2. Starry Light Cordexa

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook wanneer je een kleiner budget hebt om te besteden, is een sterrenhemel-lamp ook een erg mooi apparaatje om in huis te hebben. En dat hoeft natuurlijk alles behalve duur te zijn.

Ben je op zoek naar een redelijk goedkope sterrenhemel-lamp, waarbij je door de prijs niet hoeft in te leveren op de kwaliteit? Dan is de lamp van Cordexa een favoriet. 

Naast dat de lamp te koop is voor een mooi prijsje, zitten er natuurlijk ook andere voordelen aan. Zo heeft deze lamp maar liefst tien verschillende (!) lichtstanden, variërend van enjoy, happy en relax tot romantic. Voor ieder sfeertje een lampje dus! 

Oh, en als je dacht dat dat het was: de lamp is handig te besturen via bluetooth of via een speciaal bijgevoegde afstandsbediening. Zo hoef je dus niet eens van de bank af te komen om het licht aan te passen.

Voordelen Starry Light Cordexa

 • Heel makkelijk op afstand te besturen door het bluetooth systeem of de afstandsbediening
 • De lamp heeft veel verschillende kleurstanden waardoor je voor ieder feestje een leuk kleurtje kan kiezen
 • Erg goedkoop in verhouding tot concurrerende sterrenhemel- lampen

Nadelen Starry Light Cordexa

 • Minder lange garantietermijn

3. Varin plafondlamp

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een sterrenhemel-lamp is niet alleen leuk voor de volwassenen onder ons, het kan ook een goede uitkomst zijn voor de kleinere mensen. Als ouder, of als je net zoals ons allemaal kind bent geweest, is het wel bekend dat veel kinderen best  bang kunnen zijn in het donker.

Een simpel, klein nachtlampje kan dan een optie zijn. Kán. Echter is er door Varin een speciale sterrenhemel-lamp ontwikkeld voor kinderen in verschillende kleuren. 

Deze hang je op aan het plafond waardoor de kleintjes de lamp ook niet zomaar kapot kunnen maken. Ook fijn natuurlijk. Daarnaast heeft de lamp een ingebouwde speaker zodat je ook leuke liedjes kan afspelen.

Voordelen Varin plafondlamp

 • Perfect geschikt voor kinderen
 • Leuke functie om muziek te combineren met lichtjes waardoor de kinderen minder bang zullen zijn in het donker
 • Vrij energiezuinig door het A ++ label

Nadelen Varin plafondlamp

 • De geluidskwaliteit van de speakers is niet van topkwaliteit

4. Foumt aurora lamp

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je nou echt een interieur freak en ben je op zoek naar een mooie sterrenhemel- lamp die naast handig, er ook mooi uitziet? We got you!

Deze lamp van Foumt heeft veruit het mooiste design. Deze heeft namelijk een hele mooie ronde vorm met een simpele zwarte kleur. Vrijwel alle sterrenhemel- lampen hebben dezelfde vorm, en juist dat deze zo anders is maakt het zo mooi! 

Ook is de lamp naast dat deze er mooi uitziet ook handig in gebruik. Gewoon bluetooth bestuurbaar, veel verschillende lichtstanden en ook redelijk energie

Voordelen Foumt aurora lamp

 • Heel erg mooi, maar verfrissend design
 • Heeft naast het verfrissende ontwerp ook alle functies die je ervan kan verwachten
 • Erg goede prijs in verhouding tot de kwaliteit

Nadelen Foumt aurora lamp

 • Een beetje lastig te monteren

5.  LYGHT plafond projector

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste topper in deze top vijf is de sterrenhemel-lamp van LYGHT. En hierbij geldt dan ook: laatste maar zeker niet de slechtste! Deze sterrenhemel-lamp scoorde namelijk het beste op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding.

En we zullen je toelichten waarom. Deze lamp is heel erg energiezuinig, wat betekent dat je niet met torenhoge elektriciteitsrekeningen achterblijft. Daarnaast kan je kiezen tussen 10 verschillende kleuren!

Voordelen LYGHT plafond projector

 • Heeft een automatische timer functie
 • Er zijn 10 verschillende kleuren aanwezig
 • Erg energiezuinig door het A ++ label

Nadelen LYGHT plafond projector

 • Maakt soms na lang gebruik wat gezoem, verder niet hinderlijk

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sterrenhemel lamp hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten sterrenhemel lamp getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de  sterrenhemel lamp op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sterrenhemel dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>