fbpx

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste stellingkast

Best geteste Stellingkast

Opbergrek XL

De strijd was spannend, maar uiteindelijk heeft ons team een duidelijke winnaar kunnen kiezen. En deze winnaar is natuurlijk de Opbergrek XL van PimXL!

Deze stellingkast is verkozen als de beste stellingkast uit de test. Wij waren daar dan ook absoluut niet verrast over toen dit bekend werd!

Deze kast is ten eerste te koop voor een erg scherpe prijs, en ziet er daarnaast ook nog mooi en netjes uit. Ideaal dus wanneer jij graag grote hoeveelheden spullen op wil gaan bergen!

En dat is natuurlijk nog niet alles. Zo zijn de legborden van de kast verzonken in traverseren, is er een speciale verstevigingslat ingebouwd om extra draagkracht te creëren én is deze stellingkast extra breed. Zo ben je absoluut verzekerd van de beste stellingkast!

 

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, veel boodschappen moet kopen en opbergen of graag efficiënt gebruik wil maken van je ruimte is een stellingkast een perfecte oplossing. Zulke kasten zijn er tegenwoordig dan ook in alle soorten en maten.

Het voordeel van een stellingkast is dat je met weinig ruimte alsnog heel erg veel spullen op kan bergen omdat deze hier natuurlijk speciaal voor gemaakt zijn. Je kan heel erg makkelijk stapelen, waardoor je geen loze ruimte overhoudt en van grond tot plafond kan opvullen.

Omdat zulke kasten ontzettend gewild zijn bij bijvoorbeeld bedrijven, maar ook in grote gezinnen, zijn er ontzettend veel aanbieders van zulke stellingkasten. Dat is natuurlijk heel fijn, zodat jij als consument een ruim aanbod hebt om uit te kiezen.

Echter kan dit natuurlijk ook zorgen voor een nogal overweldigend gevoel, en daardoor zie je dan misschien door de bomen het bos niet meer. En dat begrijpen wij maar al te goed!

Omdat wij ons dit goed kunnen inbeelden willen wij jou graag zo goed mogelijk op weg helpen om zo de beste stellingkast te kunnen kiezen.

Daarom hebben wij speciaal voor jou alle informatie die jij nodig hebt bij het kiezen van de beste stellingkast zo overzichtelijk als mogelijk is op een rijtje gezet. Tevens hebben wij ook heel erg veel verschillende stellingkasten met elkaar vergeleken, om jou te kunnen garanderen van de meest betrouwbare resultaten. 

In dit mooie artikel vind jij dus alles wat je moet weten en nodig hebt om de beste stellingkast naar jouw smaak uit te kunnen kiezen. Ook hebben we aan het einde nog een spannende review voor je klaar staan van de allerbeste stellingkasten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste stellingkasten

Best geteste Stellingkast

Beste stellingkast 
1.  Opbergrek XL

b'MIRA Home - Boekenkast- Boekenrek - Vakkenkast - Industrieel - Metaal - Hout - Inklapbaar - Vintage - Bruin

Beste design stellingkast
2. MIRA Home vakkenkast

VDD Wandkast - industrieel - metaal/hout - zwart

Beste prijs- kwaliteitverhouding stellingkast
3. MIRA Home kast rustiek

O'DADDY® kastje - Opbergkasten met deuren - Boekenkast industrieel - 3 planken en 2 deuren - Boekenrek

Beste budget stellingkast
4. Opbergkast met deuren Home and Living

MIRA Home - Boekenkast - Boekenrek - Kast - Wandrek - Vintage

Beste luxe stellingkast
5. VDD Wandkast

Top 10 beste stellingkasten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stellingkasten , dit zijn direct de meest verkochte zitzakken bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een stellingkast?

We hebben eerder in dit artikel verteld dat stellingkasten de beste manier zijn om optimaal gebruik te maken van je opslagruimte. Deze kasten kunnen dan ook een echte uitkomst zijn!

We kunnen ons hierbij ook voorstellen dat je misschien niet zoveel verstand hebt van kasten, en dan ook nog specifiek stellingkasten. Het is natuurlijk niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt!

Waar moet je dan op letten bij het kopen van een stellingkast? Om de keuze voor jou lekker makkelijk te houden hebben wij alle belangrijke factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een stellingkast op een rijtje gezet.

Zo kan jij vol vertrouwen je nieuwe stellingkasten aanschaffen zonder hier spijt van te krijgen!

Garantie

Het eerste punt dat we in dit artikel bespreken is de garantie. Dit is natuurlijk super belangrijk bij aankoop van een stellingkast, of ieder ander product. En garantie geeft naast rust natuurlijk ook een stukje zekerheid aan jou als consument zijnde. 

Het zit namelijk zo: de garantie geeft aan hoelang het product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant. Wanneer er binnen deze garantietermijn wat aan de hand is met jouw product, kan je hierop terugvallen.

Wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Want hoeveel vertrouwen heeft de fabrikant dan in zijn of haar product? Je hebt dan ook niks om op terug te vallen wanneer het product niet naar behoren werkt of defect blijkt te zijn.

Houd er dus rekening mee wanneer je een stellingkast aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo ben je verzekerd van een goed product en kan je met een gerust hart de vakken van je nieuwe kasten vullen.


Formaat

Een ander erg belangrijk punt is natuurlijk het formaat van de stellingkast(en) die je van plan bent te kopen. Wanneer je een schatting maakt van de beschikbare ruimte die je hebt en je dan zo maar een paar kasten gaat bestellen, is er een hele aanwezige kans dat dit niet gaat passen. 

Je houdt dan in het betere geval teveel ruimte over (wat alsnog vervelend is) en in het slechtere geval past de kast überhaupt niet in de daarvoor bedoelde ruimte. Dat wil je het liefste voorkomen!

Daarom is het belangrijk om het formaat van de ruimte waar de stellingkast(en) komen te staan op te meten en duidelijk in kaart te brengen. Op deze manier kan jij het formaat van de stellingkasten op zo’n manier afstellen dat dit perfect past in de ruimte.

Zo maak je optimaal gebruik van je opbergruimte en voorkom je de teleurstelling wanneer de kast net staan en deze vervolgens niet lijkt te passen.

De belastbaarheid

Nog zo’n belangrijk puntje. Namelijk de belastbaarheid van je kasten! Dit is ook deels afhankelijk van wat je wil opslaan in de stellingkasten natuurlijk.

Zijn dit vrij lichte voorwerpen zoals bijvoorbeeld tijdschriftjes? Dan is het al een stuk minder relevant wat de belastbaarheid van de planken is. Wil je echter zwaardere dingen opslaan in je nieuwe stellingkast?

Dan is het wel zeer belangrijk om rekening te houden met de belastbaarheid. Je hebt hierbij drie verschillende soorten stellingkasten, en er staat vrijwel altijd bij aangegeven om welke soort stellingkast het gaat.

Om het nog even wat makkelijker voor je te maken noemen we ook direct de verschillende soorten op:

Lichte stellingen:           (<200 kilo)

Halfzware stellingen:    (200 - 600 kilo)

Zware stellingen:           (>600 kilo)

Houd dit goed in je achterhoofd bij de aankoop van je nieuwe stellingkast, om zo het breken van de planken (en daarmee de kast) tegen te gaan.

Extra beveiliging

Een mooie extra aan stellingkasten is dat je deze vaak extra kan beveiligen. Hier betaal je dan wel net wat meer voor. Maar als je van plan bent breekbare spullen op te bergen, kan het natuurlijk een enorme uitkomst zijn.

Hierbij zijn er bijvoorbeeld kasten met een speciale doorvalbeveiliging. Daardoor kunnen jouw breekbare spullen niet zo maar van de kast worden gestoten. Wel zo fijn misschien.

Het is maar net de overweging die je zelf moet maken. Betaal je liever wat meer voor extra beveiliging op de kasten, of denk je dat alles wel heel blijft zonder?


Wat is de beste stellingkast van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande factoren en nog veel meer belangrijke punten, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende stellingkasten. Hierbij hebben we de stellingkasten beoordeeld op ontzettend veel verschillende punten. 

Op deze manier konden we zeker weten dat het resultaat van de test het beste en meest betrouwbaar zou zijn. Aan de hand van deze spannende test hebben wij een top vijf samengesteld van de beste stellingkasten.

Al deze stellingkast blinken individueel uit in verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld het beste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij na het lezen van dit interessante artikel nou ook zo benieuwd geworden naar welke stellingkasten in deze felbegeerde top vijf zijn belandt?

Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste stellingkasten van 2023!

1. Opbergrek XL

Best geteste Stellingkast

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met iedere wedstrijd geldt kan er uiteindelijk maar eentje de beste zijn. Zo ook met deze test! En dat was met vlag en wimpel het opbergrek van PimXL.

Deze kast ziet er niet alleen mooi uit, maar is daarnaast ook te koop voor een erg scherp prijsje. En dat is dan nog niet eens alles.

De legborden zijn verzonken in traversen, er is een ingebouwde verstevigingslat voor extra draagkracht én deze is extra breed. Eigenlijk heeft deze stellingkast dus alles wat je wil.

Voordelen Opbergrek XL

 • Planken zijn om de 3cm te plaatsen
 • Erg stevige stelling
 • Handig opbouw systeem, makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen Opbergrek XL

 • De planken zijn niet gelakt of gelamineerd

2. MIRA Home vakkenkast

b'MIRA Home - Boekenkast- Boekenrek - Vakkenkast - Industrieel - Metaal - Hout - Inklapbaar - Vintage - Bruin

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je nou een minder groot budget om te besteden, maar wil je wel graag je kleding voorzien van een nieuw kleurtje? Dan is de Simplicol textielverf perfect!

Deze verf komt in maar liefst tien verschillende kleuren, waardoor je ruim de keuze heb om te kiezen wat je het mooiste vindt. Daarnaast krijg je voor een erg goedkope prijs maar liefst twee doosjes meegeleverd.

Daar kan je weer een tijdje mee vooruit. Heel erg handig én goed voor de portemonnee.

Voordelen MIRA Home vakkenkast

 • Heel makkelijk te monteren in slechts 20 minuutjes
 • Ziet er erg mooi en modern uit
 • heeft een stevig metalen frame voor meer stabiliteit

Nadelen MIRA Home vakkenkast

 • Niet alles past erin

3. MIRA Home Kast rustiek

VDD Wandkast - industrieel - metaal/hout - zwart

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de andere stellingkast van MIRA! Naast dat deze kasten er erg mooi uitzien is deze als beste uit de test gekomen op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding.

Daarnaast is ook deze kast in een handomdraai in elkaar gezet en is de kast gemaakt van een mooie robuuste mix van stevig ijzer en slijtvast hout. Eentje om mee thuis te komen!

Voordelen MIRA Home Kast rustiek

 • Ziet er mooi uit door robuuste uitstraling
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen MIRA Home Kast rustiek

 • Iets duurder dan vergelijkbare stellingkasten

4. Opbergkast met deuren Home and Living

O'DADDY® kastje - Opbergkasten met deuren - Boekenkast industrieel - 3 planken en 2 deuren - Boekenrek

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook wanneer je een iets minder groot budget hebt om te besteden zijn er erg mooie stellingkasten te vinden. En dan al helemaal deze stelling kast van Home and Living!

Je betaalt er vrijwel niets voor, en krijgt er alsnog een ongelooflijk goede kwaliteit voor terug. Daarnaast bestaat deze stellingkast ook nog uit een onderste deel met kastjes, waar je nog meer spullen in kwijt kan!

Ideaal voor iedereen die houdt van een opgeruimde en overzichtelijke ruimte.

Voordelen Opbergkast met deuren Home and Living

 • Drie open vakken en een handig kastje voor extra ruimte
 • Erg goedkoop in verhouding met soortgelijke stellingkasten
 • Ziet er mooi uit en is mooi afgewerkt

Nadelen Opbergkast met deuren Home and Living

 • Niet een hele grote draagkracht

5. VDD Wandkast 

MIRA Home - Boekenkast - Boekenrek - Kast - Wandrek - Vintage

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je wel wat meer te besteden en wil je graag wat geld investeren in een goede kwaliteit stellingkast? Dan is deze VVD Wandkast misschien wel wat voor jou! 

Deze kast is het geld dat je ervoor betaalt meer dan waard. Het metalen frame met aan de beide kanten uitstekende 3cm dikke legplank zorgt voor een mooie toevoeging aan ieder interieur. 

Daarnaast is de kast ook nog verkrijgbaar in andere kleuren en heeft deze een erg goede draagkracht, waardoor je er alles in kwijt kan wat je je kan bedenken.

Voordelen VDD Wandkast

 • Ziet er heel erg mooi en luxe uit
 • Heeft een hoge draagkracht
 • Mooie 3cm dikke legplank die mooi past in elk interieur

Nadelen VDD Wandkast

 • Duurder dan vergelijkbare stellingkasten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stellingkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten stellingaksten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stellingkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stellingkasten dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>