fbpx

Publicatie datum: 2 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Statief

Best geteste Statief

A Sunny Day statief camera & smartphone

Ben jij nou op zoek naar het beste statief? Dan heb je geluk! het A Sunny Day statief is verkozen tot de beste statief 2023!

Als je dus een goede statief in huis wil halen is deze meer dan geschikt. Zo kan je de statief niet alleen gebruiken voor je camera, maar ook je telefoon!

En dankzij de drie verschillende secties met een rubberen voet zet je het statief super makkelijk op de juiste hoogte. Hierdoor kan je dit perfect aanpassen naar eigen voorkeur.

En last van stevige wind? Ook dat is geen probleem, je kan namelijk een gewicht aan de stabilisatiehaak hangen waardoor deze gewoon blijft staan.

Als jij je een beetje bezighoudt met foto of film weet je waarschijnlijk ook dat scherpe beelden vastleggen soms best een uitdaging kan zijn. Deze uitdaging valt weg wanneer je een statief aanschaft.

Door de minimale beweging schiet jij de scherpste beelden! Maar wat is het beste statief? Dat hebben wij in dit artikel voor je uitgezocht.

Zo hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van het beste statief. Daarnaast hebben wij ook nog veel verschillende statieven met elkaar vergeleken in een statief test om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. 

Benieuwd wat er uit deze test is gekomen? De resultaten vind je aan het eind van dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Statieven

Best geteste Statief

Beste koop statief
1.  A Sunny Day statief camera & smartphone

Beste budget statief
2. Hama Star 5 camerastatief

Beste design statief
3. Vibrix Jmary serie

Beste prijs-kwaliteit verhouding statief
4. QY telefoon statief

Beste luxe statief
5. MOJOGEAR 140cm Statief

Top 10 beste statieven

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste statieven. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een statief?

Zoals gezegd is een statief dus de ideale manier om scherp en stabiel beeld te maken met je camera en/of telefoon. Maar als je denkt aan een statief kopen, waar moet je dan precies op letten?

Wij hebben hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zo scoor jij geheid een goed statief!

Verstelbaarheid

Statieven zijn verstelbaar in hoogte. Hierdoor kan je beelden vanuit verschillende hoeken opnemen.

Het liefste wil je hierin wel wat vrijheid hebben natuurlijk. Zorg er daarom voor dat het statief voldoende verstelbaar is (en dan dus niet maar 10-20 cm). Zo schiet jij de beste beelden!

Telefoon en/of camera

Statieven kunnen gebruikt worden met een camera en soms ook met een telefoon. Of zelfs allebei. 

Wanneer jij alleen een telefoon hebt om mee te filmen heb je dus wel een statief nodig die ook geschikt is voor de telefoon. Want anders heb je er eigenlijk niets aan.

En dat is zonde! Bekijk dus van tevoren goed of het statief geschikt is voor het apparaat waarmee jij foto's/video's wil maken.

Garantie

Tot slot nog de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee kan gaan. 

En bij iets als een statief is het wel zo fijn dat je deze op lange termijn ook nog kan gebruiken. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe statief minstens één jaar is, en het liefst zelfs twee.


Wat is het beste statief van 2023? 

Wij hebben veel verschillende statieven met elkaar vergeleken in een speciale statief test. Hierbij hebben we gekeken naar een statief voor telefoon en een camera op statief. Ook hebben wij gekeken naar het beste statief volgens de consumentenbond. 

Doordat wij veel statieven met elkaar hebben vergeleken kunnen wij jou verzekeren van de beste statief aanbieding. De statief test was dan ook erg spannend en er kwamen veel waardige kandidaten voorbij.

Uiteindelijk hebben wij vijf statieven kunnen kiezen die ieder weer uitblinken in een andere categorie zoals beste design. Deze resultaten hebben wij verwerkt in onze ultieme top vijf.

Ben jij ook benieuwd welke statieven de beste zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste statieven van 2023!

1.  A Sunny Day statief camera & smartphone

Best geteste Statief

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Er kon uiteraard maar één statief de beste zijn. En dat is toch overduidelijk het A Sunny Day statief! Dit statief is gemaakt voor zowel je telefoon als camera.

Dat maakt het statief ook direct multifunctioneel! Tevens is de statief expres gemaakt van licht gewicht waardoor je deze ook heel makkelijk mee kan nemen op reis.

Daarnaast heeft het statief een speciale stabilisatie haak waar je een extra gewichtje aan kan hangen. Hierdoor blijft het statief beter op zijn plek staan. En door de rubberen voeten heb je op elk oppervlak veel grip!

Voordelen A Sunny Day statief camera & smartphone

 • Er zit een speciale stabilisatie haak aan het statief waardoor deze nog stabieler blijft staan d.m.v. een gewichtje
 • Het statief is te gebruiken voor zowel de telefoon als camera
 • Gemaakt van licht gewicht en daardoor ook makkelijk mee te nemen op reis 

Nadelen A Sunny Day statief camera & smartphone

 • Je krijgt geen handleiding geleverd bij het statief

2.  Hama Star 5 - Camerastatief

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ook wanneer je een relatief smal budget hebt om te besteden aan een camerastatief zijn er goede modellen verkrijgbaar: zo ook het Hama Star 5 statief! Deze is te koop voor een zeer lage prijs in vergelijking met andere statieven.

Het statief heeft dan ook een gewicht van slechts 520 gram: hierdoor neem je deze makkelijk mee op reis. Ook is het statief verstelbaar tussen 36,5 en 106,5 centimeter!

Dankzij de verstelbare hoogte kan jij dus beelden vastleggen vanuit verschillende hoeken. En er zit zelfs een waterpas geïntegreerd in de statief kop.

Voordelen Hama Star 5 - Camerastatief

 • Gewicht van slechts 520 gram waardoor je deze makkelijk mee kan nemen op reis 
 • Heeft een waterpas in het statief kop zitten waardoor je precies weet hoe recht je beeld is
 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met andere statieven

Nadelen Hama Star 5 - Camerastatief

 • Alleen geschikt voor de camera en dus niet voor de mobiele telefoon

3. Vibrix Jmary serie

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Kijkend naar het beste design scoort de Vibrix Jmary serie als de beste uit dit lijstje. En dat is ook niet zo gek. Dit statief is geschikt voor zowel je telefoon als je camera én zelfs voor een tablet of GoPro.

Hoe ideaal is dat? Daarnaast is het statief ontworpen met speciale antislip voetjes, een vergrendel knop die wiebelen voorkomt en een flip-lock waardoor je het statief in hoogte kan verstellen.

 Ook krijg je een kleine afstandsbediening waarmee je foto's kan maken door een druk op de knop. Mocht je dus foto's van jezelf willen maken, dan is dit statief al helemaal ideaal. 

Voordelen Vibrix Jmary serie

 • Geschikt voor telefoon, camera, tablet en GoPro
 • Je krijgt een kleine afstandsbediening bij het statief waardoor je op afstand foto's kan maken met één simpele druk op de knop
 • Heeft een speciale vergrendel knop waarmee wiebelen voorkomen wordt 

Nadelen Vibrix Jmary serie

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere statieven

4. QY telefoon statief lichtgewicht

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Goed: kijkende naar de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wist het QY telefoon statief als de beste te scoren. En dat is ook niet zo gek.

Voor de vrij lage prijs (zeker in verhouding met andere statieven) krijg je namelijk een hele goede kwaliteit statief in huis. En door het super lichte gewicht kan je het statief zelfs makkelijk meenemen in je rugtas of fietstas.

Ook is het statief geschikt voor zowel camera's als telefoons. Dat is direct ook erg handig wanneer je dit als een hobby doet en juist niet voor je werk. Een topper in deze lijst dus!

Voordelen QY telefoon statief lichtgewicht

 • Van erg licht gewicht waardoor je het statief ook heel makkelijk mee kan nemen in je tas/ fietstas
 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere statieven

Nadelen QY telefoon statief lichtgewicht

 • Niet geschikt voor hele zware camera's

5. MOJOGEAR 140cm Statief

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Last but not least: het MOJOGEAR 140 cm statief. Deze verdiende nog een waardig plekje in deze top vijf. Het statief is misschien wat aan de duren kant, maar daar krijg je ook een erg goede kwaliteit voor terug!

Zo komt dit model met een premium telefoonhouder waardoor deze extra stevig blijft staan. Ook past dan in de cold shoe-mount nog een extra accessoire zoals een lamp of telefoon.

Het statief is daarnaast ook nog uit te schuiven tot een hoogte van maar liefst 140 centimeter! En de kop van het statief is draaibaar waardoor je de kop ook kunt kantelen voor verticale foto's.

Voordelen MOJOGEAR 140cm Statief

 • Uit te schuiven tot een hoogte van maar liefst 140 centimeter 
 • Heeft een premium telefoonhouder waardoor deze extra stevig blijft staan
 • De kop van het statief is draaibaar waardoor je ook verticale foto's kan maken

Nadelen MOJOGEAR 140cm Statief

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere statieven

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel statieven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten statieven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de statieven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste statieven op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>