fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Best Geteste Statafel

Beste statafel

Goets Statafel Don 80cm

Een statafel is een ideale uitkomst voor grote feestjes en partijen, en met de Goets Statafel Don 80cm van heb je ook gelijk de beste koop statafel van 2023 in huis! Een feestje vier je nooit alleen, en daarom krijg je de Goets Statafel Don 80cm ook in een set van 2. Daardoor heb je meer dan genoeg ruimte voor een potje beer pong, een tafel speciaal voor je lekkere snackjes, of waar je ze ook maar voor gaat gebruiken. Onder andere dankzij het kunststoffen materiaal en de makkelijke opklapbare poten hebben we de Goets Statafel Don 80cm beoordeeld als de beste koop statafel van 2023!

Voor elk huisfeestje geldt dat je een hoop mensen over de vloer hebt. Zeker als je er een paar biertjes of wijntjes bij gaat drinken heb je al gauw het probleem dat er geen ruimte meer is voor je gasten, om hun drinken op kwijt te kunnen.

Als je een goede statafel aan schaft, kun je gedag zeggen tegen dit probleem. Naast dat je er drankjes op kwijt kunt, bieden de beste statafels ook gewoon ruimte voor lekkere hapjes, of als cadeautafel bij een verjaardag.

Waar je een statafel ook voor gaat gebruiken, er zijn er zeker een hoop verkrijgbaar op het internet- en het kan soms best lastig zijn om de beste statafels van de minder goede statafels te onderscheiden. Gelukkig hebben we bij Top-X de beste statafels 2023 getest, zodat je je zelf niet meer druk hoeft te maken over een eventuele miskoop.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Statafels

Beste koop
1.  Statafel 80 CM wit inklapbaar

Beste statafel kleine ruimtes
2.Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad

Beste stevige statafel
3. Garden Royal Statafel aluminium

Beste opvouwbare statafel
4. Supper Club by Lesli

Beste Statafel van hout
5. Party Sta-bar tafel van hout

Top 10 beste statafels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste strandparasols!


Waar op letten bij het kopen van een statafel?

Maar waar hebben we dan precies de beste statafels uit onze statafel test op gebaseerd, en wat beoordelen we nou precies? De beste statafels kun je natuurlijk baseren op de beoordelingen op de site waarop je het koopt. Ook kun je kijken naar dingen als wat de beste statafel volgens de consumentenbond is.

Waar wij op hebben gelet in onze test van de beste statafel 2023, leggen we ook graag nog even uit in de kopjes hieronder!

Materiaal

De beste statafel is natuurlijk gemaakt van het beste materiaal. Je wil tenslotte niet een statafel kopen die bij het lichtste gewicht al door zijn poten heen krakt, of gaat kraken als je er tegen aan leunt.

Ontwerp

Ook al is een statafel natuurlijk voornamelijk een praktisch product, als je een stijlvol feestje wil geven is het ontwerp van de statafel niet onbelangrijk. Door een mooi ontworpen statafel te kopen kun je zelfs nog wat indruk maken op de gasten die je ontvangt!

Verstelbaarheid

Wil je een statafel? Wil je een eettafel of een bijzettafel? Of wil je het liefst alles in 1? Een verstelbare statafel kan van pas komen als je hem voor meerdere doeleinden wil gebruiken. Als voetensteuntje, als statafel of als bijzettafeltje in de woonkamer, jij bepaalt!

Opklapbaarheid

Is dit hetzelfde als verstelbaarheid? Nee, is ons oordeel. Een opklapbare statafel is extra handig, omdat je ze wanneer je ze niet nodig hebt dan gewoon even kan opbergen in de schuur, wat veel ruimte bespaart.


Wat is de beste statafel van 2023? 

Naast dat je kunt kijken naar zaken als de beste statafel volgens de consumentenbond, moet je dus ook letten op de bovenstaande dingen die een goede statafel onderscheiden van de minderen.

Naast al die dingen hebben we ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, en de beoordelingen van gebruikers. Dit is de top 5 beste statafels van dit moment!

1. Goets Statafel Don 80cm

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Goets Statafel Don 80cm ben je verzekerd van niet één, maar twee uitstekende statafels die passen bij elk partijtje. Of het nou gaat om een zakelijk feestje met je collega’s, of een tamelijk ordinair bierfestijn – als je de Goets Statafels Don 80cm in huis haalt kun je al je gasten een plek geven voor hun eten en drinken.

De Goets Statafels Don 80cm zijn opklapbaar en nemen in de opgeklapte staat amper ruimte in beslag. Hierdoor heb je er veel aan bij een feestje, maar totaal geen last van als je de volgende dag weer aan het werk moet.

De tafels zijn gemaakt van stevig kunststof en de poten zijn van staal. Door het lichte gewicht kun je de Goets Statafel Don 80cm ook makkelijk meenemen als het feestje een keer elders plaats vindt. Ideaal dus!

Voordelen Goets Statafel Don 80cm

 • Makkelijk mee te nemen
 • Stevig gebouwd, komen niet snel krassen in het blad
 • Nemen amper ruimte in beslag als je ze in klapt en opbergt
 • Passend bij elk feestje

Nadelen Goets Statafel Don 80cm

 • De poten steken ver uit, waardoor je er per ongeluk nog wel eens tegenaan kunt schoppen

2.  Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je niet zo veel gasten, niet zo veel ruimte óf niet zo veel hapjes en drankjes bij je feestje hebt, dan is de Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad een ideale optie. De Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad is een iets smallere statafel, die verder erg veel lijkt op de Goets Statafel hierboven.

De smallere bovenkant is erg geschikt voor bijvoorbeeld schuurfeestjes waar iedereen aan een tafel staat en gezellig door de ruimte heen loopt, en door de stevige poten zal de tafel bij een klein ongelukje niet snel omvallen -de Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad is dus ‘drink proof’ te noemen!

Ook het blad van deze Lizzely Garden & Living Statafel is gemaakt van kunststof en zal dus ook buiten in de regen nog in een prima staat blijven.

Voordelen Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad

 • Makkelijk mee te nemen
 • Stevig gebouwd, komen niet snel krassen in het blad
 • Nemen amper ruimte in beslag als je ze in klapt en opbergt
 • Kan gebruikt worden in de tuin of geschikt voor smallere ruimes

Nadelen Lizzely Garden & Living Statafel 60 cm breed blad

 • Minder ruimte dan bij een statafel met blad van 80 cm

3. Garden Royal Statafel Alu RVS Verstelbaar

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een stevige statafel die je in alle omstandigheden kunt gebruiken, zonder bang te zijn voor ongelukjes? Zoek dan niet verder, met de Garden Royal Statafel Alu RVS Verstelbaar.

Deze statafel is erg geschikt voor compacte feestjes en partijen, en met het stijlvolle design kun je hem bij elk partijtje inzetten. De rechte poot die helemaal aan de onderkant zijn balans vindt, zorgt dat je de tafel veel minder snel per ongeluk om zult gooien.

Daarnaast is de tafel van metaal gemaakt en zul je er niet makkelijk je drankjes vanaf gooien door het slipvrije oppervlakte van de tafel. De tafel is deels opvouwbaar, dus je kunt hem prima meenemen naar vrienden of familie.

Voordelen Garden Royal Statafel Alu RVS Verstelbaar

 • Prettig ontwerp van staal
 • Slipvrij tafeloppervlak dat ongelukjes met eten of drinken voorkomt
 • Voet zit niet in de weg van je benen als je bij de tafel staat, ook dit is ‘drink proof’
 • Opklapbaar tafeloppervlak, waardoor de Garden Royal Statafel is mee te nemen en niet te veel ruimte in neemt

Nadelen Garden Royal Statafel Alu RVS Verstelbaar

 • De poten zijn niet opklapbaar waardoor de Garden Royal Statafel toch iets meer ruimte in zal nemen dan andere statafels

4. Supper Club by Lesli Statafel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Supper Club by Lesli Statafel heb je een handige statafel in huis, die erg compact is op te klappen en op elke ondergrond stevig zal staan.

Het tafelblad is lekker groot met een diameter van 80 centimeter, en is makkelijk schoon te maken doordat het allemaal 1 groot oppervlak is. Een tafelkleedje op de Supper Club by Lesli Statafel, en dan hoef je hem überhaupt niet meer schoon te maken.

Doordat het tafeloppervlak een dunnere inkeping heeft aan beide kanten, kun je het kleedje zelfs bevestigen met een wasknijper, zodat hij niet van de tafel af glijdt bij wind – dit maakt de Supper Club by Lesli Statafel ook ideaal voor gebruik in de tuin.

Voordelen Supper Club by Lesli Statafel

 • Stevig gebouwd
 • Makkelijk in onderhoud
 • Een eventueel tafelkleed is dankzij de vorm van de tafel makkelijk te bevestigen

Nadelen Supper Club by Lesli Statafel

 • De poten steken ver uit, waardoor je er per ongeluk nog wel eens tegenaan kunt schoppen

5. Party Sta- Bartafel van massief hout

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je liever een statafel van hout, die iets zwaarder is maar er wel fantastisch uit ziet? De Party Sta- Bartafel van massief hout is een prachtig ontworpen statafel, die volledig inklapbaar is en dus perfect gebruikt kan worden voor het sporadische tuinfeestje.

 Ook het meenemen van de Party Sta- Bartafel van massief hout is geen enkel probleem, omdat hij in bijna iedere auto wel past. De Party Sta- Bartafel van massief hout zit stevig in elkaar en heeft speciale haakjes om hem nog beter vast te zetten.


Voordelen Party Sta- Bartafel van massief hout

 • Mooi houten ontwerp
 • Steviger dan een kunststof statafel
 • Lekker groot tafelblad

Nadelen Party Sta- Bartafel van massief hout

 • Voor deze prijs kun je ook meerdere andere statafels kopen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel statafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten statafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de statafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste statafels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP