fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Stappenteller

Best geteste Stappenteller

Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is wat ons betreft de beste keuze op het gebied van stappentellers in 2023. In onze uitgebreide test kwam dit model als best naar voren. Zo heeft hij een super goede prijs / kwaliteit, is hij ontzettend nauwkeurig en geeft hij dagelijkse herstelscores. Naast de stappenteller meet dit horloge ook super goed je slaap. Het is zelfs mogelijk om met dit model te betalen via Fitbit Pay, wat ons betreft is dit dus veel meer dan een simpele stappenteller. Via onderstaande prijs ontdek je direct de beste prijs!

Als jij op zoek bent naar de beste stappenteller van 2023 dan is dit artikel voor jou. Wij hebben namelijk een ultieme stappenteller test gedaan waarbij we maar liefst 17 verschillende stappentellers hebben getest en vergeleken op verschillende criteria.

Het kopen van een goede stappenteller kan namelijk moeilijker zijn dan je wellicht zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stappenteller merken en bovendien zijn er heel veel verschillende stappentellers die elk weer hun eigen voor-en nadelen hebben.

Via dit artikel hopen we jou te helpen bij het kopen van een geschikte stappenteller. We vertellen je welke stappentellers momenteel het beste zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een stappenteller.

Door dit artikel goed door te lezen verklein jij de kans op een miskoop. Vragen over ons artikel? Onderaan dit artikel kun je direct een reactie achter laten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

9

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stappentellers

Best geteste Stappenteller

Beste Koop Stappenteller
1. Fitbit Charge 5

Beste Stappenteller dames
2. Garmin Vivosmart 4

Beste stappenteller smartwatch
3. Royal supplies KV-97 Smartwatch

Beste eenvoudige stappenteller
4. Omron walking style

Beste Goedkope stappenteller
5. Kiraal stappenteller

Top 10 Beste Stappenteller

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire Stappenteller bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top horloges bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stappenteller?

Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden kan het kopen van een goede stappenteller lastiger zijn dan je zou denken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een stappenteller? Wat is de beste stappenteller volgens de consumentenbond?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria bij het kopen van een stappenteller. Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat jij geen miskoop doet.

Welke stappenteller past bij mij?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten stappentellers zijn. Uiteraard resulteert dit in verschillende prijscategorieën. Het is daarom goed om op voorhand na te denken over hoe je de stappenteller gaat gebruiken en wat je verwacht van de stappenteller.

Het is tenslotte zonde om een dure stappenteller te hebben waar je uiteindelijk maar 10% van de functies van gebruikt. Hieronder de verschillende stappenteller soorten.

Eenvoudige stappentellers: Allereerst heb je de simpele stappentellers. Dit zijn vaak apparaatjes (horloges of kleine apparaatjes dat je aan bijvoorbeeld je broek kunt bevestigen) die niks anders doen dan het meten van je stappen. Als jij een stappenteller wilt hebben puur voor het tellen van je dagelijkse hoeveelheid stappen dan is dit de beste keuze.

Uitgebreid: Naast eenvoudige stappentellers heb je tegenwoordig steeds meer stappentellers die beschikken over uitgebreide functies. Deze worden ook wel activity trackers en smartwatches genoemd. Vaak is het tellen van de stappen een van de functionaliteiten die het horloge heeft. Zo kun je er vaak ook je hartslag mee meten, het aantal kcal tellen, afstanden bijhouden en slaapgedrag meten.

Betrouwbaarheid / nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste aspecten van een goede stappenteller? De betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Omdat je bij gaat houden hoeveel je beweegt wil je natuurlijk een apparaat dat zo nauwkeurig mogelijk is.

Veel goedkope stappentellers scoren slecht op dit vlak zo lijkt het net alsof je super veel hebt gelopen terwijl het in de realiteit wel mee valt. Alle stappentellers in deze top 5 beschikken over een goede betrouwbaarheid / nauwkeurigheid.

Batterijduur

Als er iets vervelend is dan is het een stappenteller die snel leeg gaat. Het is daarom goed om altijd te kiezen voor een stappenteller met een goede batterijduur.

Een goede tip bij het kopen van een stappenteller is om te kijken of de stappenteller over een slaapstand beschikt. Wanneer dit het geval is zal de stappenteller veel batterij besparen, in slaapstand is het verbruik namelijk veel minder.

Merk

Wanneer je overgaat tot aankoop wil je natuurlijk een van de beste stappenteller merken. Het is goed om hier op te letten bij het kopen van stappenteller.

Bekende stappenteller merken zijn Fitbit, Garmin, Huawei en Polar

Budget

Als laatste is het van belang dat je op voorhand goed kijkt naar de prijs. Een fout die we veel consumenten zien maken is dat ze zonder budget gaan shoppen.

Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk veel te veel geld aan geven en opgezadeld zitten met een stappenteller die eigenlijk over veel te veel functies beschikt.


Wat is het beste Stappenteller van 2023? 

Goed, je weet nu precies waar je op moet letten bij het kopen van een stappenteller. Maar wat is nu de beste stappenteller van 2023? 

Zoals we eerder al aangaven hebben wij een ultieme stappenteller test gedaan. Hierin hebben we maar liefst 17 verschillende stappentellers getest en vergeleken op verschillende criteria.

We hebben gekeken naar de hoeveelheid functionaliteiten, de prijs / kwaliteit en het gebruiksgemak. Daarnaast hebben we natuurlijk gekeken naar de betrouwbaarheid / nauwkeurigheid en de batterijduur.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de allerbeste opties van dit moment. Door voor een van deze opties te gaan weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

1.  Fitbit Charge 5

Best geteste Stappenteller

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als jij op zoek bent naar de beste stappenteller van 2023 dan is de Fitbit Charge 5 op dit moment by far je beste keuze. Geen enkel model kwam in de buurt van dit model in deze stappenteller test. De Fitbit Charge 5 is de nieuwste stappenteller van Fitbit en beschikt over meer functionaliteiten dan ooit. 

Zo heeft dit model een EDA-sensor die kan bijhouden hoe je lichaam op stress reageert. Ook geeft dit model je dagelijkse herstelscores. Zo kun je precies zien wanneer je weer klaar bent om te gaan sporten.

Daarnaast krijg je een persoonlijk doel voor die dag en aanbevelingen voor work-outs of hersteloefeningen, afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft. Naarmate je fitter wordt, veranderen je scores en dagelijkse doelen met je mee.

De Fitbit Charge 5 is eigenlijk veel meer dan een stappenteller zo houdt hij je slaapscore bij, heeft hij ingebouwde GPS, beschikt hij over Fitbit Pay en heeft hij een stijlvol kleurenscherm.

Voordelen Fitbit Charge 5

 • Geeft dagelijkse herstelscores waardoor je precies kunt zien wanneer je lichaam helemaal is uitgerust
 • EDA-sensor meet hoe je lichaam op stres reageert 
 • Super nauwkeurig / betrouwbaar
 • Houdt ook slaapscores bij

Nadelen Fitbit Charge 5

 • Geen

2. Garmin Vivosmart 4

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Dames opgelet! Uiteraard hebben we ook gekeken naar de beste stappenteller voor dames. Wat ons betreft is dat momenteel de Garmin Vivosmart 4.

Uiteraard willen vrouwen een mooi en elegant horloge, dit is bij de Garmin Vivosmart 4 zeker het geval. Naast het elegante ontwerp beschikt deze stappenteller over verschillende functionaliteiten zoals een hartslagmeter, de mogelijkheid om berichten te beantwoorden (vanaf je horloge) en houdt hij je slaap bij. 

Ook beschikt deze teller over speciale instellingen voor verschillende activiteiten zoals wandelen, hardlopen, yoga, zwemmen en nog meer. De stappenteller is dus ook waterdicht. Kortom, een prima alternatief voor de Fitbit Charge 5.

Voordelen Garmin Vivosmart 4

 • Super elegant en hip design
 • Beschikt over een hartslagmeter
 • Heeft programma's voor verschillende sporten

Nadelen Garmin Vivosmart 4

 • Iets minder functies dan de Fitbit Charge 5

 3. Royal Supplies KV-97 smartwatch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste stappenteller smartwatch? Kies dan voor de Royal supplies KV-97 Smartwatch. Deze stappenteller heeft een luxe uitstraling en lijkt bijna 1-op-1 op een klassiek horloge. 

Wat deze smartwatch onderscheidt van de concurrenten is dat hij over een grote display becshikt maar toch dunner en lichter is dan andere stappentellers.

Verder is de Royal Supplies KV-97 smartwatch is uitgerust met diverse, geavanceerde sensoren waarmee jouw dagelijkse activiteiten in kaart wordt gebracht. Je kunt deze smartwatch voor meerdere activeiten gebruiken, van voetbal tot wandelen. Kortom, zeker een aanrader!

Voordelen  Royal Supplies KV-97 smartwatch

 • Inclusief muziekspeler
 • Voelt licht aan

Nadelen  Royal Supplies KV-97 smartwatch

 • Klein horlogekast

4. Omron walking style

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb jij weinig behoefte aan allerlei functionaliteiten die je toch niet gaat gebruiken? Kies dan voor de Omron walking style iv! Dit is een super simpele stappenteller die je kunt bevestigen aan je broek of jas. 

Met meer dan 200 positieve reviews op Bol.com is dit model zeker de moeite waard. Het voordeel van deze stappenteller is dat hij zeer nauwkeurig is. Zo maakt hij gebruik van een zogenaamde 3D-meting om zo nauwkeurig mogelijk stappen te registreren.

Dit apparaat kun je overal op je lichaam bevestigen (je heup, rugtas of in een zak). Deze nieuwe Omron stappenteller meet naast het aantal stappen per dag ook verbrande calorieën, afstand in kilometers en heeft een speciale actiemodus.

Daarnaast heeft deze stappenteller een batterijduur van maar liefst 6 maanden(!). Nadeel van dit model? Hij is natuurlijk minder uitgebreid dan andere stappentellers uit deze lijst.

Voordelen Omron walking style

 • Batterijduur van maar liefst 6 maanden
 • Meet super nauwkeurig dankzij 3D-meting

Nadelen Omron walking style

 • Weinig functionaliteiten

5. Kiraal stappenteller

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de beste goedkope stappenteller. Heb jij geen zin om veel geld uit te geven aan je stappentelelr? Kies dan voor dit model.

Voor nog geen 20 euro heb je een degelijke stappenteller die je stappen bij kan houden. Deze teller is geschikt voor kinderen en volwassen. De activity tracker heeft meerdere functies die allemaal zijn te gebruiken via het horloge.

De activity tracker heeft een mogelijkheid tot verbinding met een smartphone. Hierdoor worden alle gezondheid parameters en alle trainingen inzichtelijk gemaakt op je smartphone. Via de knop hierboven vind je direct de laagste prijs.

Voordelen Kiraal stappenteller

 • Super lage prijs

Nadelen Kiraal stappenteller

 • Iets minder nauwkeurig

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel stappentellers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stappentellers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stappentellers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stappentellers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>