fbpx

Publicatie datum: 15 augustus, 2023

Door: Jack

Beste sportschool

Beste sportschool

Trainmore

TrainMore is de beste sportschool vanwege de topfaciliteiten van alle vestigingen. De sportschool biedt een breed assortiment aan krachttraining- en conditietrainingapparatuur, evenals een ruime keuze aan cardio-apparatuur. Al deze faciliteiten zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht hun fitnessniveau, zowel een comfortabel als effectief workout-programma kan volgenTrainMore biedt de perfecte combinatie van faciliteiten, klassen, personeel en begeleiding om leden te helpen hun fitnessdoelen te bereiken.

Via onderstaande knop plan je gemakkelijk een keer proefsporten in bij een filiaal in jouw omgeving. 

Wat is eigenlijk de beste sportschool van Nederland? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen. 

De meeste mensen kiezen gewoon voor de dichtstbijzijnde sportschool, maar als jij jouw resultaten naar een hoger niveau wilt tillen dan is een gym met goede apparatuur echt een must!

Een sportschool is niet ''gewoon een ruimte om te sporten'', het is een omgeving waar iedereen werkt aan zijn persoonlijke doelen en een plaats waar nieuwe sociale contacten tot stand komen.

Ook is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt tijdens het sporten en er een gemoedelijke sfeer hangt.

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij alle sportscholen vergeleken en gecategoriseerd. Benieuwd naar onze top 5 beste sportscholen? Lees snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Sportscholen vergeleken

18

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

18

Websites vergeleken


Top 5 Beste Sportscholen

Beste sportschool

Beste Sportschool
1. Trainmore

Beste sportschool

Beste goedkope sportschool
2. Basic-Fit

Beste sportschool

Beste luxe sportschool
3. Vondel Gym

Beste sportschool

Beste sportschool met begeleiding
4. Sportcity 

Beste sportschool

Beste sportschool voor krachttraining
5. Fit For Free


Waar moet je op letten bij het nemen van een abonnement

Waar moet je nou op letten voordat je een abonnement neemt bij een sportschool? Dat is lastig te zeggen, want iedereen heeft andere belangen bij het zoeken van een sportschool.

Iemand die net begonnen is heeft veel begeleiding nodig en wil misschien bij groepslessen aansluiten. De sportschool fanaat die al 10 jaar 5× in de week traint wilt lekker zijn eigen schema volgen.

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet, zodat je zelf een overweging kan maken wat jouw belangrijke punten zijn.

Ook hebben wij in onze beste sportscholen test dezelfde criteria aangehouden. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste sportscholen geselecteerd. Deze vind je verderop in dit artikel. 

Locatie

De locatie van een sportschool is heel belangrijk, omdat dat gemak bepaalt waarmee je naar de sportschool kunt gaan.

Als de sportschool te ver weg of te moeilijk te bereiken is, zal je waarschijnlijk minder gemotiveerd zijn om te gaan en zal het je ook meer tijd kosten. Daarom is het belangrijk dat de sportschool zich in een gemakkelijk bereikbare locatie bevindt, zodat je er makkelijk en snel naartoe kunt gaan.

Dit artikel is niet voor een bepaalde stad of regio geschreven daarom staan er in onze top 5 veel sportscholen die in veel steden in Nederland te vinden zijn

Kosten

Niet elke sportschool is voor iedereen kwa kosten weggelegd. De kosten van een sportschool kunnen variëren afhankelijk van het lidmaatschap dat je kiest, de locatie en extra faciliteiten die worden aangeboden. Een bedrag tussen de €20 en €80 is normaal. 

Apparatuur

Goede apparatuur zorgt ervoor dat mensen veilig en effectief kunnen trainen, waardoor ze beter kunnen presteren. Het hebben van de juiste apparatuur is ook belangrijk om blessures te voorkomen. De meeste sportscholen hebben Techno gym of Matrix apparaten.

Begeleiding

Het hebben van goede begeleiding bij een sportschool is erg belangrijk voor je gezondheid en fitheid. Een professionele begeleider kan je helpen bij het maken van een trainingsprogramma dat op jouw specifieke behoeften en doelen is afgestemd.


Wat is de beste sportschool van 2023? 

Ben jij op zoek naar de beste sportschool voor jou? Dan ben je bij het juiste gedeelte van het artikel aangekomen. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de beste sportscholen in Nederland.

Hierbij hebben wij sportscholen uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. De prijzen zijn gebaseerd op een jaarabonnement, zodat er goede vergelijking kon worden gemaakt. Lees snel verder voor onze top 5!

1. Trainmore

Beste sportschool

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op nummer 1 van deze lijst staat de sportschool Trainmore. Trainmore heeft vergeleken met andere sportscholen een unieke formule.

TrainMore beloont iedere workout met €1,- euro korting. En dat werkt! De leden trainen 70% meer dan het landelijk gemiddelde en de urban fitness community groeit iedere dag.

Het bedrijf heeft 27 vestigingen verdeeld over een aantal grote steden in het land. Vooral in Amsterdam zijn veel clubs te vinden.

De prijs is €49 per maand en je krijgt €1 korting per workout. Er loopt op dit moment zelfs een actie waarbij je 2 maanden gratis kan trainen! 

Voordelen Trainmore

 • €1 korting per workout 
 • Goede begeleiding
 • Vooral in Amsterdam veel vestigingen

Nadelen Trainmore

 • Geen

2. Basic-Fit

Beste sportschool

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Basic-Fit is een van de grootste sportschoolketens in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 150 sportscholen verspreid over het land, waar iedereen kan trainen op een betaalbare en toegankelijke manier.

Basic-Fit biedt een grote verscheidenheid aan fitnessmogelijkheden, waaronder cardio- en krachtapparatuur, groepstraining, kleedkamers met douches en sauna's.

Daarnaast zijn er verschillende fitnessprogramma's beschikbaar, waaronder een persoonlijk trainingsprogramma, fitnesscursussen, bootcamps en outdoor fitness.

Basic-Fit biedt ook een aantal voordelen, waaronder flexibele lidmaatschapsopties, kortingen op toegangsbewijzen en extra voordelen voor studenten.

Al met al verstrekt Basic-Fit een breed scala aan fitnessmogelijkheden, waarmee iedereen op een betaalbare en toegankelijke manier kan sporten. Een basic jaar abonnement kost je €19,99 per maand 

Voordelen Basic-Fit

 • Goedkoop
 • Veel vestigingen waar je kan trainen 
 • Voordelig voor studenten 

Nadelen Basic-Fit

 • Door de populariteit kan het erg druk zijn rond piektijden

3. Vondelgym

Beste sportschool

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vondelgym is een veelzijdige sportschool in Amsterdam. Het is een modern en uitgebreid fitnesscentrum met een ruim aanbod aan activiteiten.

Je kunt er terecht voor krachttraining, cardiofitness, yoga, zumba, spinning, bootcamp, personal training en diverse workshops.

Het is een plek waar iedereen welkom is, van beginners tot gevorderden. Er is een uitgebreid programma aan lessen en workshops die door professionele trainers worden gegeven.

Er is ook een speciale ruimte voor meditatie en relaxatie. Daarnaast biedt Vondelgym nog veel meer: sauna, zonnestudio, kleedruimtes, een koffiebar, een shop met sportartikelen en diverse faciliteiten voor kinderen. 

De Vondelgym is een perfecte plek om je gezondheid en conditie op peil te houden, maar voor deze luxe betaal je wel €74,50 per 4 weken.

Voordelen Vondelgym

 • Luxe sportschool
 • Goede begeleiding 
 • Veel faciliteiten

Nadelen Vondelgym

 • Duurder dan andere opties in deze lijst

4. Sportcity

Beste sportschool

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

SportCity is een sportschool die bekend staat om het all-inclusive-karakter. Dit houdt in dat je er met een abonnement niet alleen kunt sporten, maar ook van allerlei andere faciliteiten gebruik kunt maken. Er zijn anno 2023 onder andere zonnebanken, faciliteiten voor wellness en een café. 

Ook zijn er groepslessen en kun je een persoonlijk sportplan laten opstellen. In andere sportscholen heb je deze extra opties niet of moet je ervoor bijbetalen.

Het nadeel van dit all-inclusive-karakter, is dat SportCity hierdoor ook een stuk duurder is dan sportscholen van concurrenten zoals Fit For Free en Basic-Fit. Bij SportCity kan je terrecht voor ongeveer €25,- per maand

Voordelen Sportcity

 • All-inclusive
 • Goede prijs 
 • Beste begeleiding voor deze prijs

Nadelen Sportcity

 • Voornamelijk gefocust op cardio apparaten

5. Fit For Free

Beste sportschool

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Fit For Free is een van de meest populaire sportscholen in Nederland. Ze bieden een breed scala aan fitness- en trainingsmogelijkheden, waaronder cardio- en krachttraining, groepslessen, bootcamps, personal training, yoga en meer.

Ze hebben vele locaties door heel Nederland, waardoor er altijd een vestiging bij u in de buurt is. De prijzen zijn betaalbaar en er is een variëteit aan abonnementen om uit te kiezen, waaronder maandelijkse, jaarlijkse, studenten- en familieabonnementen.

Bovendien bieden ze tal van speciale aanbiedingen, waaronder gratis proeflessen, speciale kortingen en gratis personal training sessies. Fit For Free is een uitstekende plek om in vorm te komen en vooral als je fan bent van krachttraining. We hebben gemerkt dat het soms wel rommelig kan ogen, bijvoorbeeld de dumbells liggen niet op de goede volgorde.

Voordelen Fit For Free

 • Tot 50 kg dumbells
 • Goedkoop
 • Vooral voor ervaren sporters

Nadelen Fit For Free

 • Is soms rommelig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sportscholen hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sportscholen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de sportscholen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sportscholen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>