fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Spaarrekening [Test 2023]

Publicatie datum: 29 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Spaarrekening

Beste spaarrekening

Bunq Easy Savings

Met de Bunq Easy Savings profiteer je van een spaarrente van maar liefst 2.01%. Hiermee is dit de spaarrekening met de hoogste rente op dit moment. Verder is deze spaarrekening binnen 5 minuten online te openen, ben je tot 100.000 euro voor de volledige 100% verzekerd en wordt de rente maandelijks uitbetaald. Ook kun je tot 2 x per maand geld opnemen van deze spaarrekening. 

Ben jij op zoek naar de beste spaarrekening van Nederland? En ben jij benieuwd welke aanbieder momenteel de hoogste spaarrentes biedt tegenover de beste voorwaarden?

Goed nieuws! Wij hebben namelijk een uitgebreide spaarrekening vergelijking gedaan waarbij we de meest populaire en bekende spaarrekening op een rijtje hebben gezet.

Vervolgens hebben we deze vergeleken op meerdere criteria zoals de spaarrentes, voorwaarden, het gemak, de klantenservice en natuurlijk de ervaringen en reviews van andere consumenten.

De 5 opties die als beste uit onze spaarrekeningen test gekomen zijn vind je hieronder. Lees dus gauw verder en ontdek wat momenteel de beste spaarrekeningen zijn 2023.  

Let op: Wij geven geen financieel advies. Alle bevindingen zijn op basis van persoonlijk onderzoek. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Uur onderzoek gedaan

103

 Ervaringen gecheckt

13

Financieringen vergeleken


Spaarrekening vergelijken - Top 5 beste spaarrentes

Beste spaarrekening

Beste Spaarrekening met hoogste rente
1. Bunq
Met een rente van 2.01% de hoogste spaarrekening van dit moment, geen betaalrekening nodig om te openen.

Beste Eenvoudige Spaarrekening
2. Brand New Day Spaarrekening
Gemakkelijk te openen, goede klantenservice en weinig onderhoud. 

Beste Vrij opneembare spaarrekening
3. Openbank Open Spaarrekening
Variabele rente, zonder minimum- en maximuminleg. Inclusief gratis betaalrekening. 

Beste Zakelijke spaarrekening
4. Easy Savings Business
Met 1.05% rente ook de hoogste zakelijke spaarrente.

Beste Spaarrekening voor kind
5. Dela Spaarverzekering
2% rente


Waar moet je op letten bij het kiezen van een spaarrekening?

Voor we je gaan vertellen wat de beste spaarrekening is en welke bank de hoogste spaarrentes biedt, is het goed om een stapje terug te doen.

Het kiezen van een goede spaarrekening is geen eenvoudige klus. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Om jou op weg te helpen bij het vinden van de beste spaarrekening hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste voorwaarden waar je op wilt letten bij het kiezen van een geschikte spaarrekening. 

Hoe hoog is de spaarrente?

Het kiezen van een goede spaarrekening begint natuurlijk altijd bij de hoogte van de spaarrente. Het liefst heb je een zo hoog mogelijke spaarrente, dit zorgt er natuurlijk voor dat je rendement het grootste is.

Waar de spaarrentes de afgelopen jaren eigenlijk ontzettend zijn gedaald, zien we dat er sinds begin 2023 weer een opwaartse trend te zien is. 

Negatieve spaarrentes lijken verleden tijd en er zijn zelfs partijen die weer interessante rentes bieden. Meer daarover verderop in dit artikel. 

Natuurlijk wil je een zo'n hoog mogelijke spaarrente, echter moet je hierbij wil rekening houden met het volgende:

Hoe hoger de rente, hoe zwaarder de voorwaarden

Vaak worden hoge spaarrentes gebruikt als 'lokkertje'. Staar je dus niet blind op deze spaarrentes, dit kan vaak heel vertekend zijn en voor je het weet zit je vast aan allerlei zaken waar je eigenlijk niet voor had getekend. 

Kosten van de spaarrekening

Als tweede wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn voor je spaarrekening. Vroeger waren de meeste spaarrekeningen gratis, helaas is dat tegenwoordig vaak niet meer het geval.

De kosten van spaarrekeningen kunnen flink uiteenlopen. Zo hanteren sommige banken en spaarrekeningen een tarief van een paar euro per jaar terwijl dit bij andere op kan lopen tot wel 20+ euro.

Uiteindelijk zijn alle kosten die je maakt ongunstig. Dit snoept namelijk jaarlijks een klein beetje van je rendement af. Om deze reden wil je de spaarrekening kosten zo laag mogelijk houden. 

Welke spaarrekening past bij mij?

Bij het kiezen van de beste spaarrekening van Nederland wil je natuurlijk rekening houden met je persoonlijke situatie. Stel jezelf hierbij de vraag:

 • Welke spaarrekening past bij mij?

Om antwoord te geven op deze vraag is het van belang dat je weet welke soorten spaarrekening er allemaal zijn. Hieronder zetten we de belangrijkste vormen spaarrekening op een rijtje met de belangrijkste voor- en nadelen.

Vrij opneembare spaarrekening
De spaarrekening met de minste voorwaarden is de vrij opneembare spaarrekening. Bij deze rekening worden er vaak geen voorwaarden gesteld voor het opnemen of bijstorten van spaargeld. Ook is er geen minimum bedrag vereist. Vaak zijn de rentes van deze rekeningen variabel en over het algemeen zijn deze rentes vrij laag.

Spaarrekening met voorwaarden
Wanneer je kiest voor een spaarrekening met voorwaarden dan zitten er bepaalde voorwaarden aan het storten of opnemen van geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een minimuminleg. Ook kun je vaak niet geld opnemen wanneer je dit wilt. De spaarrente is vaak variabel en wordt bepaald door verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoelang het geld al op de rekening staat.

Depositierekening
Een depositorekening of termijndeposito is een specifieke spaarvorm. In dit geval staat de rente direct vast voor een looptijd die je afspreekt. Bij deze spaarrekeningen gelden er vaak minimum- en maximum bedragen die je kunt storten. Over het algemeen hebben depositorekening de hoogste rentes, maar wel de meest beperkende factoren. 

Speciale spaarvormen

Naast de verschillende soorten spaarrekeningen zijn er ook nog een paar andere soorten spaarvormen. In sommige gevallen kunnen deze interessant zijn. We bespreken deze kort hieronder

 • Zakelijke spaarrekening: Een zakelijke spaarrekening is zoals de naam al doet vermoeden bedoeld voor bedrijven. Denk hierbij aan een spaarrekening voor het MKB of een ZZP'er.
 • Kinderspaarrekeningen: De spaarrekening voor kinderen zijn al tientallen jaren populair en dat is niet anders op dit moment. Vaak kun je deze rekening openen bij de geboorte van een kind en het bedrag zal vervolgens uitgekeerd worden wanneer het kind 18 wordt.
 • Zilvervloot sparen: Zilvervloot sparen is ook een vorm van beleggen voor kinderen. Bij deze vorm van sparen wordt 1% per jaar tot 10% aan bonus uitgekeerd, uiteraard wordt dit pas uitgekeerd als het kind 18 jaar oud wordt.

Waar een spaarrekening openen?

Een andere overweging bij het openen van een nieuwe spaarrekening? Heb je al nagedacht over waar je de spaarrekening gaat openen?

Hierbij heb je natuurlijk meerdere keuzes. 

Zo kun je ervoor kiezen om een spaarrekening te openen bij je huidige bank. In veel gevallen is dit natuurlijk de makkelijkste optie en kun je dit relatief snel en makkelijk opzetten. Het nadeel hiervan is echter dat de voorwaarden vaak een stuk minder interessant zijn dan bij een online spaarrekening. 

Een andere optie is om te kiezen voor een nieuwe partij of bijvoorbeeld een online bank. In veel gevallen is het hier ook enorm makkelijk om een spaarrekening te openen. Bij de meeste online spaarrekeningen duurt het openen nog geen 5 minuten. Ook zijn de voorwaarden en spaarrentes vaak beter. 


Wat is de beste Spaarrekening? 

Goed, inmiddels weet je dus waar je op moet letten bij het kiezen van een goede spaarrekening. Tijd om over te gaan naar het belangrijkste onderdeel.

Want wat is nu eigenlijk de beste spaarrekening in Nederland? Welke spaarrekening heeft de hoogste spaarrente?

Om antwoord te geven op deze vraag zijn wij spaarrekeningen gaan vergelijken. We hebben alle mogelijke spaarrekeningen op een rijtje gezet en deze vervolgens vergeleken op de volgende criteria:

 • Hoogte van de rente
 • Voorwaarden
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
 • Reviews en ervaringen van andere consumenten

Op basis hiervan hebben we een top-5 spaarrekeningen opgesteld. De 5 spaarrekening die in onze vergelijking als beste naar voren kwamen vind je hieronder. Kortom, lees gauw verder en ontdek welke spaarrekening. het beste is.

1. Bunq Easy Savings 

Beste spaarrekening

9.3

Eindbeoordeling

Spaarrente

8.5

Voorwaarden

9.6

Kosten

8.8

Als jij de beste spaarrekening met de hoogste rente wilt hebben dan is de Bunq Easy Savings je beste optie. Onlangs verhoogde Bunq de spaarrente naar 2.01% en hiermee is het momenteel de spaarrekening met de hoogste rente in Nederland.

Bunq is een online bank waar je gemakkelijk en snel een online spaarrekening kunt openen. Dit was een van de eerste online banken en dat is terug te zien in het openen van een spaarrekening.

Het openen van een spaarrekening bij Bunq is ontzettend eenvoudig. Letterlijk binnen 5 minuten heb jij een spaarrekening geopend en kun je geld storten naar deze rekening. 

Bij Bunq een spaarrekening openen kent verschillende voordelen. Zo is het momenteel de spaarrekening met de hoogste rente, is je deposito 100% verzekerd tot 100.000 euro en wordt de rente maandelijks uitbetaald.

Verder heb je ook geen betaalrekening nodig bij Bunq dus je kunt (ook als je geen klant bent) gewoon een spaarrekening openen. Ook kun je altijd onmiddellijk over je spaargeld beschikken dankzij de directe opname functie. 

Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt. Via deze link open je gemakkelijk en snel een spaarrekening aan. 

Voordelen Bunq Easy Savings

 • Met een spaarrente van 2.01% een de hoogste spaarrekening in Nederland op het moment
 • Beste spaarrekening zonder betaalrekening nodig te hebben
 • Deposito tot 100% verzekerd tot 100.000 euro
 • Je kunt 2x per maand geld van je rekening afhalen zonder consequenties
 • Het openen van een rekening is ontzettend eenvoudig en kost nog geen 5 minuten
 • Rente wordt maandelijks uitbetaald

Nadelen Bunq Easy Savings

 • Geen

2. Brand New Day Spaarrekening

8.5

Eindbeoordeling

Spaarrente

8.5

Voorwaarden

8.0

Kosten

7.9

Op nummer 2 van deze lijst met beste spaarrekening in 2023 vinden we de Brand New Day Spaarrekening. Dit is een goede spaarrekening voor iedereen die gemak hoog in het vaandel heeft staan.

Zelf zijn we sowieso enorm positief over Brand New Day. Zo is het een Nederlandse partij die beschikt over een goede klantenservice. Ook werkt dit platform gewoon heel simpel en makkelijk. Als je niet te veel poespas wilt dan is Brand New Day een echte aanrader. 

Je kunt bij Brand New Day gemakkelijk en snel een spaarrekening openen. De maximale rente is 0,60%, dit is wat aan de lage kant maar in vergelijking met grote banken alsnog meer. 

Het saldo dat je hebt staan is dagelijks vrij opneembaar en je kunt zoveel sparen als je wilt. Ook heb je een garantie tot 100.000 euro en wordt de rente maandelijks uitgekeerd. 

Verder zijn er geen speciale voorwaarden en zijn de kosten 0 euro. 

Voordelen Brand New Day Spaarrekening

 • Beste spaarrekening voor gemak
 • Fijn bedrijf met goede Nederlandstalige klantenservice
 • Geld is altijd vrij opneembaar
 • Rekening openen duurt slechts 5 minuten

Nadelen Brand New Day Spaarrekening

 • Rente lager dan Bunq

3. Openbank Open Spaarrekening

8.4

Eindbeoordeling

Spaarrente

8.7

Voorwaarden

7.3

Kosten

8.8

Op nummer 3 vinden we de Openbank Open Spaarrekening. Dit is een goede optie voor iedereen die een vrij opneembare spaarrekening zoekt.

Bij Openbank Open Spaarrekening kun je namelijk sparen en opnemen zo vaak als je wilt. Ook bij deze bank is het saldo tot 100.000 euro gegarandeerd. In dit geval via het Spaanse depositogarantiestelsel omdat Openbank een onderdeel is van het Spaanse Santander.

De maximale rente bij deze spaarrekening is 1.50%. Wel hebben ze momenteel een leuke actie waarbij je 2% rente ontvangt over de eerste 100.000 euro.

Verder krijg je bij deze spaarrekening ook een bankrekening die je gratis kunt gebruik. Je hoeft niet via deze rekening geld te storten naar je spaarrekening, dat kan gewoon via je normale betaalpas. 

Voordelen Openbank Open Spaarrekening

 • Beste vrij opneembare spaarrekening
 • Rentes tot 1.50%
 • Ontvang 2% rente over de eerste 100.000 euro

Nadelen Openbank Open Spaarrekening

 • Klantenservice is matig

4. Bunq Easy Savings Business

7.8

Eindbeoordeling

Spaarrente

7.3

Voorwaarden

8.6

Kosten

6.4

Op nummer 4 vinden we de beste zakelijke spaarrekening. Zoek jij een goede spaarrekening voor ondernemers? Kies dan voor de Bunq Easy Savings Business.

Zoals je kunt zien is dit de tweede keer dat we Bunq terug laten komen in onze top-5 met spaarrekeningen. Dit is simpelweg omdat Bunq momenteel gewoon de hoogste rentes biedt van alle spaarrekening.

Ook de Easy Savings Business is een goede spaarrekening waarbij je binnen 5 minuten een rekening kunt openen en 1,05% rente ontvangt. 

Ook kun je met deze spaarrekening tot 2x een opname doen per maand. Verder zijn de voorwaarden redelijk hetzelfde als de Bunq Easy Save voor particulieren.

Voordelen Bunq Easy Savings Business

 • Hoogste spaarrente voor zakelijke rekeningen (1,0%)
 • Binnen 5 minuten te openen
 • Tot 100.000 euro verzekerd

Nadelen Bunq Easy Savings Business

 • Geen

5. Dela Spaarverzekering

7.7

Eindbeoordeling

Spaarrente

7.1

Voorwaarden

7.6

Kosten

7.8

We sluiten deze lijst af met de Dela Spaarverzekering. Dit is onze favoriet spaarrekeningen voor kinderen. 

Als jij geld wilt sparen voor je kind kun je dat op een interessante manier doen met de Dela Spaarverzekering. Bij deze rekening ontvang je namelijk een vaste rente van 2% per jaar die maandelijks wordt bijgeschreven.

Dit is natuurlijk een hoog tarief en helemaal als je lang spaart, is dit dus een zeer interessante optie omdat het rendement dan lang kan opstapelen.

De minimale inleg hiervan is overigens 10 euro per keer. Stoppen binnen 10 jaar kost je 150 euro dus het is echt gericht op de lange termijn.

Uiteraard kun je hiermee ook periodiek inleggen tot een maximaal van 200 euro per maand.

Voordelen Dela Spaarverzekering

 • Hoge spaarrentes van 2%
 • Gemakkelijk te openen
 • Voor minimaal 10 jaar vast te leggen

Nadelen Dela Spaarverzekering

 • Stoppen binnen 10 jaar kost 150 euro

Hoeveel soorten spaarrekening hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 spaarrekeningen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de spaarrekening op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste spaarrekening is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, spaarrentes, veiligheid en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>