fbpx
 • Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Soundbar met Subwoofer [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Best Geteste Soundbar met Subwoofer

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

De Harman Kardon Citation MultiBeam 700 heeft een diepe bas waardoor er goed geluid komt. Je kan het verbinden met Google Assistent zodat je het spraakopdrachten kan geven. Met deze subwoofer heb je echt het gevoel alsof je in de bioscoop zit. Het handige is dat je de Google Home App samen met de subwoofer draadloos kan verbinden. Geen last van draden dus!

Soundbars met subwoofer zijn een echte trend tegenwoordig, en erg populair onder liefhebbers van muziek. Dat zit hem in twee dingen: de beste soundbars met subwoofer zijn altijd erg makkelijk te installeren, en je hebt weinig last van snoeren en draden in je woonkamer.

Gelukkig is het aanbod van deze soundbars met subwoofer in 2023 ook enorm gegroeid. Er zijn enorm veel goede soundbars met subwoofer te vinden op het internet, dus wat is de beste soundbar met subwoofer voor jou?

Op Top-X zijn we expert in het beantwoorden van dit soort vragen - lees dus verder in onze soundbar met subwoofer test om erachter te komen wat de beste soundbar met subwoofer 2023 is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Soundbars met Subwoofer

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Beste koop Soundbar met Subwoofer
1. Harman Kardon Citation MultiBeam 700

LG DS75Q

Beste Premium Soundbar met Subwoofer
2. LG DS75Q

Samsung HW-Q990B

Beste Surround Soundbar met Subwoofer 
3. Samsung HW-Q990B

LG DSP9YA

Beste kleine Soundbar met Subwoofer
4. LG DSP9YA

JBL Bar 500 Zwart

Beste Budget Soundbar met Subwoofer
5. JBL Bar 500 Zwart

Top 10 beste Soundbars met Subwoofer

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Soundbars met Subwoofer.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Soundbar met Subwoofer?

Soundbars en subwoofers zijn best ingewikkelde producten. Daarom leggen we even kort uit hoe je de beste soundbar met subwoofer precies kunt kiezen.

Er zijn zoveel dingen om op te letten dat je daar misschien wel wat hulp bij kunt gebruiken. Als je de onderstaande eisen in overweging houdt tijdens je zoektocht, weten we zeker dat je een goede soundbar met subwoofer gaat kopen!

Grootte soundbar

Zowel de soundbar als de subwoofer moeten natuurlijk in je huis passen. Meet je TV meubel even na, of check de maximale grootte van de soundbar als je hem gaat ophangen met een tv-beugel. Zo voorkom je dat je dat zware ding weer retour moet sturen!

Subwoofer grootte

Bij een subwoofer is het formaat ook belangrijk - niet per se de omvang, maar de grootte van de driver. Dit staat aangegeven in inches (groter is beter) en bepaalt hoe krachtig je de bas kunt horen tijdens muziek en films.

Aanpasbaarheid

Een goede soundbar met subwoofer kun je zelf naar wens instellen. Zet bijvoorbeeld de bas iets zachter in de avond, of verander de treble zodat je gesprekken beter kunt volgen. Veel soundbars en subwoofers hebben hier al voorgestelde instellingen voor, zodat je niet zelf hoeft te experimenteren met de knoppen.

Verbinding met tv

Een soundbar met subwoofer verbinden met je tv: hoe doe je dat? Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een HDMI-kabel via ARC, of een ouderwetse optische aansluiting. Dit laatste is wat meer gedoe, maar kan leiden tot betere geluidskwaliteit.

Geluidskwaliteit

Helaas is het lastig om geluidskwaliteit objectief te beoordelen - dure speakers zeggen altijd de meest premium geluidskwaliteit te bieden, maar niet iedereen kan het verschil direct horen.

Daarom raden we aan te kijken naar reviews van anderen, aangezien zij de speakers daadwerkelijk zelf hebben getest. Net als wij in onze soundbar met subwoofer test, dus je kunt op ons vertrouwen dat we goede soundbars hebben uitgekozen!


Wat is de beste Soundbar met Subwoofer van 2023? 

Een goede soundbar met subwoofer kopen 2023 is lastiger dan ooit. Gelukkig zijn onze experts er om je te helpen! De soundbar met subwoofer die je kiest, hebben we getest en vergeleken met de concurrenten.

We hebben gekeken naar geluidskwaliteit, maar ook gebruiksvriendelijkheid en hoeveelheid functies. Zo kun je erop rekenen dat het een kwaliteit product is! Bekijk dus gauw de beste soundbars met subwoofer.

1. Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Harman Kardon is een gerenommeerd merk in de audioapparatuur. En met deze Harman Kardon Citation MultiBeam 700 kunnen we goed begrijpen waarom deze naam zo veel faam heeft doorgemaakt de laatste jaren.

De Harman Kardon Citation MultiBeam 700 heeft verreweg de beste geluidsweergave op de markt, en we raden iedereen aan om deze Harman Kardon Citation MultiBeam 700 te overwegen.

Dan nog even over de installatie: er is geen installatie! De Harman Kardon Citation MultiBeam 700 kun je vrijwel volledig draadloos installeren, behalve dan dat hij in het stopcontact moet natuurlijk (wat kun je verwachten van een speaker met zoveel vermogen). Ook kun je het geluidsniveau aanpassen naar wens door middel van spraakopdrachten.

Bij de Harman Kardon Citation MultiBeam 700 kun je dus alle vinkjes afstrepen: geweldige kwaliteit, super makkelijk te gebruiken, geluid aan te passen naar jouw wensen en een subwoofer waar je nog net niet van de bank van trilt.

Voordelen Harman Kardon Citation MultiBeam 700

 • Geweldig geluid
 • Krachtige subwoofer
 • Draadloos te verbinden
 • Ziet er luxe uit

Nadelen Harman Kardon Citation MultiBeam 700

 • Een echt premium product, dus aan de dure kant

2. LG DS75Q

LG DS75Q

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats is de LG DS75Q geëindigd in onze top 5. Deze soundbar met subwoofer beschikt namelijk over Dolby Atmos waardoor de geluidseffecten via het plafond naar jouw luisterpositie gestuurd worden.

Hierdoor klinkt het geluid extra ruimtelijk wat de sensatie nog completer maakt. De LG DS75Q beschikt ook over ingebouwde Google Assistant waardoor jij de soundbar en subwoofer kunt bedienen door middel van spraakopdrachten.

Ideaal voor wanneer jij de afstandsbediening niet bij de hand hebt. De LG DS75Q heeft een LG multi room systeem waarmee jij muziek door het hele huis kunt streamen. 

Voordelen LG DS75Q

 • Geweldig geluid met goede subwoofer
 • Gebruik Dolby Atmos voor ruimtelijker geluid
 • Werkt met Google Assistant
 • Uniek en mooi ontwerp

Nadelen LG DS75Q

 • Net als de andere producten in de lijst is deze subwoofer ook redelijk prijzig

3. Samsung HW-Q990B

Samsung HW-Q990B

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Schrik je een beetje van wat je betaalt voor één subwoofer en een soundbar? Geen zorgen, de twee producten hierboven waren twee van de besten op de markt. De Samsung HW-Q990B behoort hier ook zeker onder!

In dit pakket zit niet alleen een goede soundbar met subwoofer, ook word je voorzien van twee speakers voor links- en rechtsachter. Zo luister je naar volwaardig surround sound, vergelijkbaar met dat van de bioscoop, en voelt een film alsof je er midden in zit!

Samsung ken je natuurlijk van zijn goede producten voor een redelijke prijs. De Samsung HW-Q990B set is daar zeker geen uitzondering op. Het is lastig om zo'n geweldige geluidservaring (met surround sound) te vinden.

De speakers zijn zelfs voorzien van Dolby Atmos, waardoor de ruimtelijke ervaring nog sterker wordt. Een perfecte keuze dus als je prijs en kwaliteit beide belangrijk vindt!

Voordelen Samsung HW-Q990B

 • Ruimtelijk geluid dankzij surround sound
 • Met 4 speakers: soundbar, subwoofer en links- rechtsachter
 • Dolby Atmos
 • Goede geluidskwaliteit

Nadelen Samsung Samsung HW-Q990B

 • Je kan de Samsung HW-Q990B niet toevoegen aan een multiroom systeem

4. LG DSP9YA

LG DSP9YA

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je de prijs-kwaliteit erg belangrijk vindt kun je de LG DSP9YA ook in overweging nemen. Deze combinatie van een soundbar en subwoofer maken voor een geweldig geluid.

Zeker omdat je in elke hoek van de kamer het geluid kan horen Ook de LG DSP9YA is, zelfs voor deze lage prijs, voorzien van Dolby Atmos.

Zo klinkt je geluid lekker ruimtelijk omdat het via het plafond naar je oren gestuurd wordt. De slimme speakers kun je zelfs gebruiken met Google Assistant, en dat is voor deze prijs bijna ongekend!

Het geluid van de LG DSP9YA is lastig te onderscheiden van de meest premium speakers op de markt. De subwoofer is wel wat kleiner, maar het zal je verbazen hoeveel kracht LG er nog in heeft weten te krijgen. Daarom raden we de LG DSP9YA sterk aan!

Voordelen LG DSP9YA

 • Makkelijk te bedienen
 • Krachtig geluid
 • Google Assistant

Nadelen LG DSP9YA

 • Zelf speakers aanschaffen

5. JBL Bar 500 Zwart

JBL Bar 2.1 Deep Bass

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot gaan we naar nog een top product van JBL; de JBL Bar 500 Zwart. Het heeft een diepe bass door de goede subwoofer waardoor jij een kamervullend geluid creëert. 

De JBL Bar 500 Zwart wordt geleverd met zowel een HDMI kabel als een optische kabel om hem aan te kunnen sluiten op jouw televisie. De JBL Bar 500 Zwart kan ook verbonden worden door middel van bluetooth. 

Dit model heeft namelijk een ingebouwde bluetooth functie waardoor jij hem bedient via jouw telefoon, tablet of computer. Daarna kan je heerlijk geluid afspelen

Voordelen JBL Bar 500 Zwart

 • Erg goedkoop
 • Volledige surround set
 • Helder geluid dankzij de vele verschillende speakers

Nadelen JBL Bar 500 Zwart

 • Gebruiksaanwijzing is vrij beperkt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel soundbars met subwoofer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten soundbars met subwoofer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de soundbars met subwoofer op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste soundbars met subwoofer op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP