Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste Sonos Speaker

Sonos One (Gen 2)

Ben jij op zoek naar een goede Sonos speaker? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van Top-x zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste Sonos speakers van dit moment. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een Sonos speaker test uitgevoerd. 

De Sonos One (Gen 2) is uit onze test gekomen als beste Sonos speaker 2022! Dit op basis van de geïntegreerde voice-control en de slimme touchbediening aan de bovenkant van deze speaker. 

Deze Sonos speaker is zeer geschikt voor de wat kleinere kamers in huis waaronder de slaapkamer en badkamer. De speaker kan bediend worden door middel van een app, touchbediening en voice-control. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste Sonos speaker? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Sonos is een bekend merk als het gaat om geluidsinstallaties voor in huis. Met speakers en soundbars van Sonos kun je in elke kamer muziek afspelen. Super handig natuurlijk, maar Sonos heeft veel verschillende soorten speakers waardoor het lastig kan zijn om een speaker uit te kiezen die het beste bij jou past. Je wilt natuurlijk wel een Sonos speaker kopen die goed past bij je interieur en die je aansluit op jouw wensen en behoefte. 

Daarom hebben wij van Top-x een beste Sonos speaker test uitgevoerd om er achter te komen wat op dit moment de best geteste opties zijn. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de door ons best geteste Sonos speakers. Ook hebben wij verschillende Sonos speakers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Sonos speaker tussen zit. Ben jij benieuwd naar de Sonos speakers uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Sonos Speakers

Beste Koop Sonos speaker
1. Sonos One (Gen 2)

Beste Compacte Sonos speaker
2. Sonos One SL

Beste Sonos soundbar
3. Sonos Arc

Beste Sonos subwoofer
4. Sonos Sub (Gen3)

Beste Sonos speaker met accu 
5. Sonos Move

Top 10 Beste Sonos speakers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande knoppen te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire Sonos speakers bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top 10 beste Sonos speakers die je vervolgens ziet zijn de meest verkopende speakers bij die webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Sonos speaker?

Na het zien van onze top 5 lijst ben je misschien wel enthousiast over een van de Sonos speakers uit onze top 5, maar lees voordat je er een gaat kopen nog heel even verder! In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je een Sonos speaker gaat kopen.

De onderstaande punten zijn de punten waar je goed op moet letten als je een Sonos speaker gaat kopen. Wij hebben de Sonos speakers uit onze top 5 onder andere aan de hand van deze punten getest en wij raden je aan dit ook te doen. Kijk dus niet alleen naar een Sonos speaker aanbieding, maar kijk ook naar de beste Sonos speaker volgens de consumentenbond. 

Voedingstype 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het voedingstype van de Sonos speaker. De meeste Sonos speakers werken door middel van netstroom dus het is handig om te controleren of je nog een goede plek hebt dichtbij een stopcontact. Op deze manier kan je het snoer van de Sonos speaker gemakkelijk wegwerken. Ook zijn er Sonos speakers die werken door middel van een accu, maar veruit de meeste Sonos speakers werken op basis van netstroom. 

Streamingdiensten 

Als tweede is het handig om te controleren welke streamingdiensten geschikt zijn voor de Sonos speaker. Gelukkig werken de meeste Sonos speakers in combinatie met veel streamingdiensten. Zo werken ze in combinatie met Spotify, Tidal, youSee musik, Soundcloud, Juke, Qobuz, Apple Music, Deezer, Napster, Tunein. Let op: niet elke Sonos speaker is geschikt voor voor alle streamingdiensten. Kijk dus goed naar de technische specificaties. 

Draadloze overdracht

Tot slot de draadloze overdracht. Dit wil zeggen met welke systemen je kan gebruiken om je Sonos speaker te besturen. De volgende systemen kunnen hiervoor worden gebruikt: Wi-Fi, Airplay 2, Spotify Connect, TIDAL Connect en Google Assistant. Let op de draadloze overdracht verschilt per Sonos speaker kijk dus altijd naar de technische specificaties.


Wat is de beste Sonos speaker van 2022? 

Welke Sonos speaker is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel voor je beantwoorden! Aan de hand van onze uitgebreide Sonos speaker test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste Sonos speakers van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle Sonos speakers voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten Sonos speakers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Sonos speaker tussen zit. Ben jij benieuwd naar de Sonos speakers uit onze top 5? Lees dan snel verder. 

1. Sonos One (Gen 2)

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Wij van Top-x zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste Sonos speakers van dit moment. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een Sonos speaker test uitgevoerd. De Sonos One (Gen 2) is uit onze test gekomen als beste Sonos speaker 2022! Dit op basis van de geïntegreerde voice-control en de slimme touchbediening aan de bovenkant van deze speaker.

De Sonos One (Gen 2) is door zijn kleine en compacte formaat zeer geschikt voor de kleinere kamers in huis of voor appartementen. Deze Sonos One (Gen 2) werkt uiteraard met andere Sonos apparaten zodat jij kunt genieten van het streaming in het hele huis. Ook is deze Sonos One (Gen 2) geschikt voor vochtige kamers. Denk hierbij aan de badkamer, maar let wel op vochtbestendig is niet hetzelfde als waterdicht. Je kan de Sonos speaker dan ook niet meenemen in bad of onder de douche. 

Voordelen Sonos One (Gen 2)

 • Kies tussen volledige app-bediening, voice-control of eenvoudige touchbediening
 • Vochtbestendig 
 • Werkt in combinatie met andere Sonos apparaten 

Nadelen Sonos One (Gen 2)

 • Niet waterdicht 

2. Sonos One SL

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar een Sonos speaker die geschikt is voor kleine ruimtes en die niet al te veel ruimte in beslag neemt? Dan ben je op zoek naar de Sonos One SL. Deze Sonos speaker is namelijk uit onze test gekomen als beste compacte Sonos speaker. Dit heeft deze Sonos One SL speaker geheel te danken aan zijn compacte formaat en goede geluidskwaliteit in de kleinere kamers binnenshuis. 

Deze Sonos One SL speakers is zeer geschikt voor gebruik in de kleinere kamers zoals de badkamer en slaapkamer. Ook is deze Sonos One SL speaker ideaal voor mensen die willen beginnen met het aanschaffen van een Sonos systeem. Deze Sonos speaker lijkt qua werkingen besturing sterk op de Sonos One (Gen 2). Het enige verschil tussen deze twee Sonos speakers is dat de Sonos One SL niet beschikt over voice-control. 

Voordelen Sonos One SL

 • Geschikt voor kleinere ruimtes in huis
 • Zeer geschikt als beginnend Sonos systeem 
 • Vochtbestendig

Nadelen Sonos One SL

 • Geen voice-control

3. Sonos Arc

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een goede soundbar van Sonos voor onder je televisie? Dan is de Sonos Arc misschien wel de soundbar voor jou! Wij hebben deze Sonos speaker namelijk geselecteerd als beste Sonos soundbar. Met deze soundbar haal je echt surroundeffect in huis zonder dat je de soundbar nog apart moet installeren met kabels. Kortom, met deze soundbar kan je direct genieten van het bioscoop gevoel in je huiskamer. 

Deze Sonos Arc soundbar geeft je televisie een ultramassief geluid. Deze soundbar is de meest geavanceerde soundbar die Sonos (tot nu toe) heeft gemaakt. Deze soundbar werkt namelijk op basis van Dolby Atmos, deze technologie wordt ook gebruik in bioscopen en zorgt voor een mooi 3D-surroundeffect. De Sonos Arc gaat tegelijk aan en uit met je tv, dus je hoeft de soundbar niet los van je tv te bedienen. De soundbar is geschikt voor tv's van 55 inch en groter. 

Voordelen Sonos Arc

 • 3D-effect met Dolby Atmos op geschikte TV’s 
 • Surroundeffect 
 • Meest geavanceerde soundbar van Sonos

Nadelen Sonos Arc

 • Niet geschikt voor tv's kleiner dan 55 inch

4. Sonos Sub (Gen3)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je graag een goede subwoofer aanschaffen, maar heb je nog niet de subwoofer gevonden die aansluit op jouw wensen en behoefte? Misschien is de Sonos Sub (Gen 3) wel de subwoofer die jij zoekt! Wij hebben deze Sonos speaker namelijk geselecteerd als beste Sonos subwoofer. Met deze subwoofer geef je jouw Sonos systeem een diep, dynamisch basgeluid. Zo kan jij optimaal genieten van je favorieten muziek of een spannende film. 

Deze Sonos subwoofer is gemakkelijk te bedienen door middel van een handige app. Ook werkt de subwoofer goed in combinatie met andere producten van Sonos. De Sonos Sub (Gen 3) heeft twee basspeakers die naar elkaar zijn gericht. Dit zorgt ervoor dat de trillenen van de speakers elkaar opheffen, zodat ze niet doordringen tot de behuizing zelf. Je hoort de behuizing dus niet als je gebruik maakt van deze Sonos Sub (Gen 3). 

Voordelen Sonos Sub (Gen3)

 • Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren 
 • Kan gebruikt worden in combinatie met verschillende Sonos producten
 • Slim en trillingsvrij ontwerp

Nadelen Sonos Sub (Gen3)

 • Voor de bediening van deze subwoofer heb je de nieuwe S2-app nodig

5. Sonos Move

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste Sonos speaker uit onze top 5, hebben wij de Sonos Move geselecteerd als beste Sonos speaker met accu. Deze smart speaker van Sonos beschikt over de nieuwste technologie die je kan optimaal genieten van je favoriete muziek. Ook is deze Sonos speaker vochtbesteding. Door deze eigenschap kan je deze speaker neerzetten in bijvoorbeeld de badkamer. Let wel vochtbesteding is niet hetzelfde als waterdicht. 

De Sonos Move kan worden bestuurd door verschillende systemen, dit zijn: remote-app via smartphone/tablet, Bluetooth,  AirPlay 2 en voice-control. Deze Sonos speaker werkt door middel van Trueplay. De Trueplay technologie past de klant van de speaker aan de omstandigheden in de ruimte. Ook kun je deze Sonos speaker combineren met andere Sonos apparaten in huis. Verder is de Sonos Move verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Voordelen Sonos Move

 • Met Bluetooth en geïntegreerde accu
 • Verschillende besturingssystemen 
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren 

Nadelen Sonos Move

 • Trueplay alleen ondersteund via Apple iOS

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Sonos speakers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Sonos speakers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Sonos speakers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Sonos speakers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>