Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Smartphone Onder 200 Euro

Beste smartphone-onder-200-euro

Samsung Galaxy A6 - 32GB

Maak kennis met de nieuwe Samsung Galaxy A6 - 32GB! Dit is de beste geteste smartphone onder de 200 euro van 2022. Dit is uit de ultieme smartphone test gebleken. Wat meteen opvalt, is het prachtige design met 5.6 inch Infinity Display.

Maar de belangrijkste feature is de 16 megapixel camera. Maak perfecte selfies bij weinig licht met de variabele flitser. Daarnaast is de Galaxy A6 stof- en spatwaterdicht. De Samsung Galaxy A6 is beschikbaar in de kleuren Black, Lavender en Gold.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste smartphone onder 200 euro? Niets is zo frustrerend als een smartphone die stuk is. Je gebruikt hem écht voor alles. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat leuke smartphones om uit te kiezen, ook als je niet zo'n groot budget hebt. Doordat er heel veel verschillende smartphones zijn is de keuze soms moeilijk.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in smartphones onder 200 euro. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende telefoons en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel. Deze zijn beoordeeld op verschillende criteria en bij elk product staat een review.

Ben jij benieuwd naar de smartphones? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Smartphones Onder 200 Euro

Beste smartphone-onder-200-euro

Beste Koop Smartphone Onder 200 Euro
1. Samsung Galaxy A6 - 32GB

Samsung Galaxy J6 (2018) - 32GB - Zwart

Beste Camerakwaliteit Smartphone Onder 200 Euro
2. Samsung Galaxy J6 - 32GB

Huawei P10 lite - 32GB - Zwart

Beste Internet Smartphone Onder 200 Euro
3. Huawei P10 lite - 32GB

Huawei P Smart - 32GB - Blauw

Beste Multifunctionele Smartphone Onder 200 Euro
4. Huawei P Smart - 32GB

Motorola Moto G30 - 128GB

Beste Geheugen Smartphone Onder 200 Euro
5. Motorola Moto G30 - 128GB

Top 10 Beste Smartphones Onder 200 Euro

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire smartphones onder 200 euro bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top smartphones bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Smartphone onder 200 euro?

Het kopen van een goede smartphone is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste smartphones onder 200 euro.

Voordat je een smartphone koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Juiste formaat

Als je op zoek gaat naar een smartphone, dan is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met het formaat. Als je de smartphone vooral gebruikt om filmpjes mee te zien, dan heb je een groter formaat nodig, dan wanneer je hem alleen gebruikt om contact te houden met de buitenwereld. Als je vaak reist, is het handig om voor een compact formaat te kiezen.

Camera

De camera is een belangrijk aandachtspunt als je graag veel foto's maakt en/of reist. Dan is het belangrijk om een smartphone te kopen met een goede camerakwaliteit. Let hierbij op het diafragma, het aantal megapixels, het soort lens en beeldstabilisatie.

Batterij

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de batterij, toch als je vaak onderweg bent. Een goede batterij zorgt ervoor dat je langer bereikbaar bent. Dat is handig als je veel reist, want je kan je batterij niet zomaar overal opladen. 

Merk

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de merken van de smartphones. Veel merken maken smartphones en ze hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Ga na voor jezelf wat je het fijnste merk vind en probeer hierop een smartphone te vinden.


Wat is de beste Smartphone onder 200 euro van 2022? 

Wat is de beste smartphone onder 200 euro van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten smartphones getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste smartphones in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke smartphones het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Samsung Galaxy A6 - 32GB

Beste smartphone-onder-200-euro

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de beste smartphone onder 200 euro in 2022? Dan is de Samsung Galaxy A6 - 32GB wat voor jou! Dit is de beste koop van een smartphone onder 200 euro in 2022.

Samsung staat al jaren bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Het is niet voor niets een van de geliefdste merken, vooral als het gaat over de Galaxy reeks. De Samsung Galaxy A6 is - 32GB opnieuw een veelbelovend model. Deze smartphone heeft veel te bieden voor zijn scherpe prijs. Hij heeft een 16 megapixels camera, een Led flitser en een selfie flitser, waarmee je eenvoudig de leukste foto's maakt. Het is dé ideale smartphone om mee op reis te nemen.

Met deze smartphone hoef je je ook geen zorgen te maken dat iemand ongewild je foto's kan zien, want hij is beveiligd met een vingerafdrukscanner. Alle foto's en bestanden blijven dus steeds top secret! Als je geen plaats hebt voor al je foto's, dan kan je het geheugen makkelijk uitbreiden. Ook het formaat van deze smartphone is een pluspunt, doordat hij compact is, kan je hem overal makkelijk meenemen. Al bij al een échte aanrader!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Samsung Galaxy A6 - 32GB

 • Goede camera
 • Kwalitatieve batterij
 • Veilig door vingerafrukscanner

Nadelen Samsung Galaxy A6 - 32GB

 • Geen

2. Samsung Galaxy J6 - 32GB

Samsung Galaxy J6 (2018) - 32GB - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je iemand die graag veel foto's en/of andere bestanden bijhoudt? Dan is de Samsung Galaxy J6 - 32GB iets voor jou! Dit is de best geteste smartphone onder 200 euro met de beste camera.

Het geheugen van deze smartphone kan je uitbreiden tot 256 GB, hiermee kan je al je belangrijke foto's bewaren en dat is mooi meegenomen! Ook de camera doet het met 13 megapixels zeker niet slecht en er is een frontcamera aanwezig van 8 megapixels, met flitser. Hierdoor kan je makkelijk selfies maken.

Deze smartphone kan je eenvoudig én veilig ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning en/of de vingerafdrukscanner. Je bestanden zitten op die manier steeds veilig en als je toegang tot je smartphone wilt duurt dit slechts enkele minuten. Makkelijk als je je smartphone snel nodig hebt. Met zijn resolutie van 720 x 1480 pixels kan je in luxe genieten van al je series en films.

Voordelen Samsung Galaxy J6 - 32GB

 • Gezichtsherkenning
 • Frontcamera en flitser

Nadelen Samsung Galaxy J6 - 32GB

 • Geen dual sim

3. Huawei P10 lite - 32GB

Huawei P10 lite - 32GB - Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij liever een smartphone met heel goed internet? Dan is de Huawei P10 lite - 32GB wat voor jou! Dit is de best geteste smartphone met het beste internet in 2022.

De Huawei P10 lite - 32GB valt meteen op door zijn mooi design, maar natuurlijk heeft hij nog veel meer te bieden dan schoonheid! Deze smartphone heeft een uitstekend werkgeheugen van 4 GB, dat is meer dan bij de meeste andere smartphones uit deze prijsklasse. Dat wil zeggen dat hij taken sneller uitvoert, waardoor je tijd en frustraties uitspaart!

De smartphone heeft een geweldige resolutie van 1920 x 1080 pixels. Filmpjes en serieus bekijken wordt dus nog leuker. Met zijn maximale geheugencapaciteit van 256 GB biedt hij ruimte genoeg voor het opslaan van al je foto's en bestanden. De smartphone heeft een hoofdcamera van 12 megapixels en een frontcamera van 8 megapixels. Hierdoor kan je zowel mooie landschapsfoto's als selfies maken.

Voordelen Huawei P10 lite - 32GB

 • Vingerafdrukscanner
 • Mooi design

Nadelen Huawei P10 lite - 32GB

 • Geen dual sim

4. Huawei P Smart - 32GB

Huawei P Smart - 32GB - Blauw

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste multifunctionele smartphone onder van 200 euro? Dan is de Huawei P Smart - 32GB wat voor jou! Dit is de best geteste multifunctionele smartphone onder van 200 euro van 2022.

De Huawei P Smart - 32GB smartphone is een échte must-have. Vind je het fantastisch om filmpjes te kijken op je smartphone? Dan is deze een goede keuze! Met zijn resolutie van 2160 x 1080 pixels, heeft hij een goede beeldkwaliteit. Zo kan je nog meer genieten! Niet alleen op vlak van beeldkwaliteit scoort hij goed, maar ook het geheugen zal niet teleurstellen, je kan het uitbreiden tot 256 GB. Hierdoor kan je al de leuke apps downloaden die je wilt!

Daarnaast heeft hij ook een dual sim functie. Handig als je een apart telefoonnummer voor je werk wilt gebruiken. Deze smartphone heeft een dualcamera van 13 megapixels en een frontcamera van 8 megapixels. Door de drie camera's maak jij nu nog mooiere foto's! De smartphone is ideaal voor de multitaskers, want het heeft een splitscreen functie waarmee je meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Erg handig voor drukke mensen!

Voordelen Huawei P Smart - 32GB

 • Splitscreen functie
 • Dual sim

Nadelen Huawei P Smart - 32GB

 • Groot formaat

5. Motorola Moto G30 - 128GB

Motorola Moto G30 - 128GB

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste smartphone onder 200 euro met een goed geheugen? Dan is de Motorola Moto G30 - 128GB wat voor jou! Dit is de best geteste smartphone onder 200 euro met een uitstekend geheugen.

De Motorola Moto G30 - 128GB Plus is een échte aanrader als je op zoek bent naar een kwalitatieve smartphone onder de 200 euro. Deze smartphone heeft een batterij dat 2 dagen mee gaat en is daardoor ideaal om overal mee te nemen. Dit is waarschijnlijk de beste smartphone als je vaak onderweg bent! Ook op vlak van camera presteert hij met zijn 64 megapixels voor deze prijscategorie uitstekend

Daarnaast heeft hij de Motorola Moto G30 - 128GB een groot beeldscherm waardoor je gemakkelijk gebruikt kunt maken van de smartphone. He waterafstotende design zorgt ervoor dat het apparaat beschermt wordt tegen de regen. Toch fijn als je veel op de fiets reist!

Voordelen Motorola Moto G30 - 128GB

 • Groot beeldscherm
 • Heldere camerakwaliteit

Nadelen Motorola Moto G30 - 128GB

 • Geen gezichtsherkenning

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel smartphones onder 200 euro hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de smartphones onder 200 euro op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste smartphones op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP