Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Beste slimme verlichting 

Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack

Slimme verlichting is niet meer weg te denken uit het moderne beeld van een huiskamer. Met de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack heb je gelijk vier lampen in huis die allemaal instelbaar zijn.

Zo kun je onder andere de tint van de lamp en de helderheid instellen, via een app, of met de stembediening van Google Assistant.

Wil je dat de lampen automatisch aan gaan als je er langs loopt of je huis binnen komt? Ook dat is allemaal mogelijk met de nieuwste technologie. De Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack is in te stellen in verschillende tinten, wat ook nog eens goed is voor de natuurlijke lichtbalans in je ogen!

Hey Google, zet alle lampen aan! Als deze kreet je niet bekend voor komt, ben je misschien benieuwd naar een upgrade voor jouw huiskamer. Met slimme verlichting kun je altijd en overal je lampen aan en uit zetten, zonder dat je daarvoor naar een lichtknopje hoeft te lopen.

Als je bijvoorbeeld niet thuis bent, kun je op afstand de lampen 's avonds aan doen om inbraken te voorkomen. Daarnaast houden veel mensen natuurlijk niet van in een donker huis thuis komen. Als je in de auto zit, kun je de lampen in je huis ook alvast aan zetten, zodat je je meteen prettig en comfortabel voelt zo gauw je de woonkamer in stapt.

Bij slimme verlichting kom je op het internet en in de winkel echter vele verschillende producten tegen, en allemaal hebben ze een andere functionaliteit. Dit maakt het kopen van de beste slimme verlichting voor in jouw huis lastiger dan het zou moeten zijn.

Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, hebben we bij Top-X de beste koop slimme verlichting voor je in een lijstje gezet. De beste slimme verlichting 2022 hebben we gebaseerd op verschillende tests, en daarnaast hebben we gekeken naar gebruikers reviews en de prijs kwaliteit verhouding van de slimme verlichting. Wil je dus weten welke slimme verlichting het beste is? Lees dan vooral verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 slimme verlichting

Beste koop
1.  Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack

Beste slimme verlichting met kleur
2. Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack

Beste Slimme Filamentlamp
3. Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack

Beste Slimme verlichting starter pack
4. Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack

Beste goedkope slimme verlichting
5. Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth

Top 10 beste slimme verlichting

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste slimme verlichting.


Waar op letten bij het kopen van slimme verlichting?

Om erachter te komen hoe je de beste slimme verlichting voor jou uit kunt kiezen, vertellen we je graag waar je zo al op moet letten bij het kopen van goede slimme verlichting.

Zo hoef je niet per se meer dingen als de beste slimme verlichting volgens de consumentenbond in acht te nemen; je kunt door de onderstaande punten door te nemen, gewoon zelf oordelen en begrijpen welke slimme verlichting het beste voor jou is!

Fitting

De fitting van de beste slimme verlichting is het belangrijkst om op te letten. slimme verlichting gebruikt dezelfde soorten fittingen als gewone lampen, bijvoorbeeld E27, E14 of GU10 (voor spotlichten). Niet alleen bepaalt dit of de slimme verlichting past in je lampen; ook wordt de felheid van de lampen hierdoor bepaald.

Kleur

Sommige lampen zijn in 1 vaste kleur verkrijgbaar, maar de meeste soorten slimme verlichting zijn op een bepaalde manier in te stellen. De meest voorkomende slimme verlichting is Ambiance verlichting, dat in te stellen is van fel wit tot lichtgeel. Wit is het fijnste om je ogen scherp te houden, terwijl een geler licht fijner is om bijvoorbeeld een boek te lezen.

Hoeveelheid lampen

Goede slimme verlichting wordt vaak verkocht in een multipack. Kies daarom van te voren uit waar je allemaal slimme lampen wil hebben. De beste manier om slimme verlichting toe te passen is om elke lamp te vervangen met een slimme switch, en anders om het in ieder geval per kamer in te delen.

Verbinding

Hoe de lampen worden verbonden met je slimme apparaten, kan met Bluetooth, WiFi of anders zijn. Bluetooth en WiFi zijn het vaakst voorkomend, en met WiFi kun je de slimme verlichting direct vanaf je apparaat besturen - bij Bluetooth is er vaak een bridge nodig, een apparaatje dat alle slimme verlichting bij elkaar houdt  en controleert.


Wat is de beste slimme verlichting van 2022? 

Om je niet langer in spanning te houden... Hieronder vind je de beste slimme verlichting van 2022! We hebben de slimme verlichting verdeeld over verschillende categorieën, zoals prijs, kleur en hoeveelheid lampen. Dit zijn de 5 beste slimme verlichting producten van 2022!

1. Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack is een handige 4-pack van goede slimme verlichting, die je overal in huis kunt gebruiken.

De Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack maakt gebruik van de GU10-fitting, maar is ook verkrijgbaar in E14 of E27 fittingen. Hierdoor kun je de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack werkelijk in elke lamp stoppen die je maar wil.

Qua kleur beschikt de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack over een slider van fel wit naar licht geel. Hierdoor kun je, afhankelijk van de tijd, daglicht en je persoonlijke voorkeur, de lampen instellen zoals je zelf wilt. 

Ga je een boek lezen? Kies dan voor een wat gelere tint. Ga je TV kijken of de afwas doen in de keuken? Dan zorgt de felle witte kleur voor een scherper zicht op de kamer.

Naast de tint kan je ook de helderheid van de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack zo instellen als je zelf wil, zodat je geen last van je ogen krijgt als je 's nachts naar de badkamer wil lopen - maar toch je weg in het donker goed kan vinden!

Voordelen Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack

 • Kleur in te stellen van fel wit tot aan een voor je ogen comfortabele geeltint
 • Helderheid is onafhankelijk van de kleur in te stellen zodat je je ogen in het donker kunt beschermen
 • 4-pack, waardoor je de meeste huiskamers alleen met dit product een upgrade kunt geven
 • Beschikbaar in alle soorten fittingen, E14, E27 en GU10 (spot)

Nadelen Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack

 • Geen andere kleuren in te stellen dan de standaard geel, wit en tussenin

2.  Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je dan het nadeel van de Philips Hue White Ambiance GU10 gelijk weg wil halen, dan koop je gewoon de Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack!

Met de Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack worden tevens 4 lampen geleverd, en er is een variant te koop voor iedere soort fitting. Hierdoor kun je ook met deze Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack een hele huiskamer verlichten zonder dat je er nog lichtknopjes bij nodig hebt.

Het verschil, of liever gezegd het grote voordeel boven de vorige lampen, is dat de Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack beschikt over alle kleuren van de regenboog! Met de Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack kun je dus zorgen voor een ontzettend leuke sfeer in je kamer in het paars, roze, groen of blauw en noem het allemaal maar op.

Ook bij deze Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack kun je de helderheid instellen, en stel je makkelijk en snel tijdsschema's in voor je slimme verlichting.

Voordelen Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack

 • In te stellen in alle kleuren van de regenboog
 • Helderheid is onafhankelijk in te stellen
 • 4-pack, waardoor je de meeste huiskamers alleen met dit product een upgrade kunt geven
 • Beschikbaar in alle soorten fittingen, E14, E27 en GU10 (spot)

Nadelen Philips Hue White and Color GU10 Bluetooth 4-Pack

 • De non-standaard kleuren (dus alles behalve wit tot geel) zijn aanzienlijk minder fel, waardoor het al gauw wat te donker wordt in je kamer

3. Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Naast gekleurde LED lampen om een sfeer te creëren, is er natuurlijk geen één slimme lamp zo sfeervol als een filament lamp. Daarnaast zijn filamentlampen vaak feller en geven ze een natuurlijk ogend licht, wat ideaal staat in bijvoorbeeld een industrieel ingerichte woonkamer of keuken.

De beste slimme filament verlichting 2022 is volgens onze test de Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack! Met de Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack krijg je een set van 2 filament lampen die in te stellen zijn via de app.

Je hebt voor de Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack geen bridge nodig en je kan ze dimmen naar wens, zodat je ogen (en jij dus ook) lekker kunnen ontspannen. Dit doe je allemaal vanuit die Philips Hue app of vanuit de Google Home / Assistant.

Voordelen Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack

 • Filamentlampen geven een unieke look die goed past bij sommige huiskamers
 • Dimbaar van 0 tot 100%
 • Makkelijk in te stellen met je telefoon, geen bridge voor nodig
 • Erg goedkoop vergeleken andere soorten slimme verlichting

Nadelen Philips Hue Filamentlamp White Standaard E27 Bluetooth Duo Pack

 • Maar in 1 kleur in te stellen

4. Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je nog geen slimme verlichting in huis? Met de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack zit je dan helemaal goed. Dat is omdat er met de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack een bridge wordt meegeleverd, waardoor je dus gelijk toegang hebt tot al je apparaten. 

Deze goede slimme verlichting maakt gebruik van de GU10-fitting, maar is ook verkrijgbaar in E14 of E27 fittingen. Hierdoor kun je de Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth 4-pack werkelijk in elke lamp stoppen die je maar wil.

Qua kleur beschikt de Philips Hue White Ambiance GU10 starter pack over een slider van fel wit naar licht geel. Hierdoor kun je, afhankelijk van de tijd, daglicht en je persoonlijke voorkeur, de lampen instellen zoals je zelf wilt.

Voordelen Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack

 • Bij deze starter pack zit er een Bridge mee geleverd, waarmee je al je apparaten op afstand kunt besturen zonder Bluetooth nodig te hebben
 • Bridge bespaart batterijduur van je telefoon doordat je Bluetooth niet meer nodig hebt
 • In te stellen naar wens van geel tot fel wit
 • Helderheid onafhankelijk in te stellen in de app of met je stem

Nadelen Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Starter 4-Pack

 • Geen kleuren anders dan wit of geel in te stellen bij deze 4-pack

5. Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je net nieuw in de wereld van slimme verlichting, of wil je gewoon nog een lampje toevoegen aan je collectie? Voor een schappelijke lage prijs kun je de Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth proberen.

De Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth is een filamentlamp die je met Bluetooth kunt besturen. Hierdoor heb je geen Bridge nodig en kun je zonder al te veel ingewikkelde toestanden de verlichting in je huis instellen hoe je maar wil. 

Dit is ideaal voor hen die willen proberen hoe slimme verlichting werkt. Alles wat je nodig hebt is een telefoon, en je kunt gelijk de lampen instellen zoals je zelf wil. Maak een schema waarmee de lamp aan gaat zo gauw je thuis komt, of stel de helderheid 's nachts wat lager in dan overdag - alles is mogelijk voor een lage prijs met de Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth!

Voordelen Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth

 • Bluetooth verbinding, dus geen bridge nodig bij deze slimme verlichting
 • Helderheid is in te stellen naar wens
 • Via de app kun je schema's instellen voor wanneer je thuis komt, et cetera
 • Goede prijs

Nadelen Philips Hue Filamentlamp White Globe E27 Bluetooth

 • Maar in 1 kleur in te stellen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel slimme verlichtingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten slimme verlichtingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de slimme verlichtingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste slimme verlichtingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP