Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Slimme Stekker

Beste slimme stekker

Philips Hue Smart Plug DUO Pack

De beste slimme stekkers van 2022 heeft Top-X dit jaar weer uitgebreid getest, om er voor jou achter te komen wat nou de beste slimme stekker is die je kunt kopen. We hebben meerdere producten getest, en de Philips Hue Smart Plug Duo pack is als beste uit de test gekomen! Deze slimme stekkers zorgen er voor dat je al je apparaten die met een stekker werken aan of  uit kunt zetten, ook als je niet thuis bent. Je kunt ze met de app van Philips makkelijk linken aan zowel Google Home of Amazon Alexa, en met de Philips Hue Bridge kan je al je apparaten vanuit de hele wereld aan of uit zetten. Dit is ideaal voor mensen die veel energiekosten willen besparen en daarmee zowel hun portemonnee als het milieu willen besparen!

Een slimme stekker is een vrij nieuw product, en het is dan ook niet gek als je niet heel erg bekend bent met het begrip slimme stekkers. Wat een slimme stekker in houdt, leggen we graag nog even aan je uit. Een stopcontact kennen we inmiddels allemaal. Als je bijvoorbeeld een apparaat hebt dat veel sluimerstroom ontwikkelt, of een lamp die al aan gaat als je alleen maar de stekker er in doet – dan kan een slimme stekker een handige oplossing zijn. In plaats van dat je telkens de stekkers uit het stopcontact moet halen om de apparaten uit te zetten en zo energie te besparen, kun je met het gebruik van deze slimme stekkers gewoon met een app op je telefoon de lampen uitzetten, of eigenlijk ieder apparaat dat je maar kan verzinnen!

Maar slimme stekkers zijn in opkomst. Waar Philips Hue slimme stekkers 5 jaar geleden nog een van de weinige aanbieders was op het gebied van smart home producten, zijn er nu talloze goedkopere alternatieven en na-aap producten op de markt gekomen. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om een goede keuze te kunnen maken voor een goede slimme stekker, heb je misschien wat ondersteuning nodig – en die bieden wij graag! Wij hebben de beste 5 opties voor slimme stekkers voor je uitgekozen op basis van een uitgebreide test met tientallen producten. Zo hoef je geen uren onderzoek meer te doen voor je een slimme stekker set aanschaft!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme Stekkers

Beste slimme stekker

Beste koop
1.  Philips Hue Smart Plug Duo pack

Beste Slimme stekker met energiemeter
2.  Hombli Smart Socket Duo Pack

Beste slimme stekker voor Toon van Eneco
3.  Fibaro Wall Plug Type F

Beste enkele slimme stekker
4.  Hombli Smart Socket

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fklikaanklikuit-stopcontactdimmer-acc-250-ld-nl%2F9200000103888553%2F&name=KlikAanKlikUit%20Stopcontactdimmer%20-%20ACC-250-LD%20NL&subid=Slimmestekker

Beste dimbare slimme stekker
5.   KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Top 10 beste Slimme Stekker

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Slimme Stekkers!


Waar op letten bij het kopen van een Slimme Stekker?

Om de beste slimme stekker uit te kiezen moet je eigenlijk veel onderzoek doen. Gelukkig hebben wij dit onderzoek al voor je gedaan en zelfs alle producten in dit lijstje getest. En die test hebben we niet zomaar gedaan, maar gebaseerd op meerdere specificaties aan de slimme stekkers waar je absoluut op moet letten voor je er een koopt. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een slimme stekker!

Manier van verbinden

Sommige slimme stekkers gebruiken bluetooth, waardoor je ze niet met wifi hoeft te verbinden. Dat scheelt vaak een hoop gedoe bij het installeren, ook al kun je met bluetooth niet je apparaten op afstand aan of uit zetten zonder dat je een zogenaamde ‘bridge’ hebt – een apparaat die al je smart home devices met elkaar verbindt waardoor je ze kunt bedienen met je telefoon!

Google Assistant of Alexa

Met Google Assistant kun je vrijwel alle smart home stekkers verbinden – als dit niet zo is, dan kun je hem beter niet kopen. Het is namelijk heel handig om Google Home te gebruiken, want dan kun je met 1 app alle slimme stekkers en andere apparaten in je huis besturen. Ook met je stem.

Energieverbruik

Sommige slimme stekkers werken ook als energiemeters, waardoor je in een app inzicht krijgt over hoeveel energie sommige apparaten gebruiken. Dat is handig als je doel is om energiekosten te besparen. Naast dat je kan zien hoeveel energie iets kost, kun je het apparaat in dezelfde app gewoon uitzetten.

Schema's of timers

Met goede slimme stekkers kan je timers en schema’s instellen, zodat sommige apparaten automatisch aan of uitgaan. Dit kan met een airco bijvoorbeeld handig zijn, zodat hij precies aangaat voordat je thuis komt van een lange dag werken!

Hoeveelheid stekkers

Het kan soms lijken alsof de ene stekker veel duurder is dan de andere slimme stekker, maar dat kan ook betekenen dat het simpelweg een pakket van twee stekkers betreft. Deze fout wordt wel eens gemaakt, dus let daar vooral op voor je een slimme stekker bestelt!


Wat is de beste Slimme Stekker van 2022? 

Op basis van bovenstaande criteria, maar ook dingen als gebruikersreviews en onze eigen slimme stekker test, hebben we een ultieme top 5 gemaakt van de beste koop slimme stekker van 2022!

Aan de hand van dit lijstje hoef je niet meer zo veel tijd te verspillen aan zelf onderzoek doen naar deze stekkers, omdat je een handig overzichtje hebt van goede slimme stekkers in verschillende prijsklassen en doeleinden. Dit is de top 5 beste slimme stekkers 2022!

1. Philips Hue Smart Plug Duo pack

Beste slimme stekker

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Philips Hue Smart Plug Duo pack is als best geteste slimme stekker uit de verf gekomen! Deze slimme stekkers zorgen er voor dat je al je apparaten die met een stekker werken aan of  uit kunt zetten, ook als je niet thuis bent.

Je kunt ze met de app van Philips makkelijk linken aan zowel Google Home of Amazon Alexa, en met de Philips Hue Bridge kan je al je apparaten vanuit de hele wereld aan of uit zetten. Dit is ideaal voor mensen die veel energiekosten willen besparen en daarmee zowel hun portemonnee als het milieu willen besparen!

Voordelen Philips Hue Smart Plug Duo pack

 • Gelijk twee stekkers in de duo pack, zodat je meerdere apparaten kunt bedienen
 • Dankzij bluetooth heb je geen bridge nodig om de slimme stekker via je smartphone te bedienen
 • Je kan deze slimme stekkers zowel aan Google Assistant als Amazon’s Alexa digitale assistenten koppelen

Nadelen Philips Hue Smart Plug Duo pack

 • Omdat de stekkers bluetooth gebruiken, bedien je ze zonder bridge alleen binnen een straal van 10 meter
 • De stekkers van Philips meten helaas geen energieverbruik van de aangesloten apparaten

2.  Hombli Smart Socket Duo Pack

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je het klimaat, je portemonnee en het lokale energiebedrijf van wat lasten wil verlossen, is de Hombli Smart Socket Duo Pack een geschikte keuze voor smart home sockets.

Deze slimme stekkers meten namelijk ook je energieverbruik van alle aangesloten apparaten (dus apparaten die via zo’n slimme stekker aangesloten zijn!). Doordat ze met WiFi verbonden zijn kun je ze ook zonder bridge vanuit de hele wereld aan of uit zetten.

Dit kan van pas komen als je op vakantie bent en je wil niet dat inbrekers denken dat je niet thuis bent, maar ook hoef je nooit meer te stressen omdat je misschien het koffiezetapparaat aan hebt laten staan!

Voordelen  Hombli Smart Socket Duo Pack

 • Makkelijk verbinden via WiFi, geen bridge nodig
 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop
 • Inzicht over je energieverbruik van meerdere apparaten als ze aangesloten zijn aan deze slimme stekkers

Nadelen  Hombli Smart Socket Duo Pack

 • De slimme stekkers hebben wel een krachtig en stabiel WiFi netwerk nodig om goed te kunnen functioneren

3. Fibaro Wall Plug Type F

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je toevallig aangesloten bent bij Eneco en zo’n handige Toon thermostaat aan de muur hebt hangen, is de Fibaro Wall Plug Type F een geschikte keuze voor jou. Deze slimme stekkers kun je bedienen via Toon, zodat je niet nog een extra app hoeft te downloaden én je de apparaten in je huis gelijk aan en uit kan zetten met het Toon bedieningspaneel van Eneco.

Voordelen Fibaro Wall Plug Type F

 • Tijdschema’s instellen is mogelijk met deze slimme stekkers
 • Met een basisstation van Toon, Homey of Fibaro kun je alles in een app regelen
 • Deze stekker is erg compact en blokkeert zo geen andere stopcontacten in bijvoorbeeld een verlengsnoer of stekkerdoos
 • Inzicht in je energieverbruik, ook binnen de Toon app en modem

Nadelen Fibaro Wall Plug Type F

 • Werkt niet met Google Home of Amazon Alexa

4.  Hombli Smart Socket

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je al slimme stekkers in je huis maar heb je er gewoon 1 extra nodig? Of wil je het graag met één apparaat uitproberen voordat je definitief besluit of een smart home iets voor jou is? Dan kun je het beste de Hombli Smart Socket nemen, een van de weinige modellen die je los kunt kopen. Verder heeft het al dezelfde voordelen als de duo pack!

Voordelen  Hombli Smart Socket

 • Makkelijk verbinden via WiFi, geen bridge nodig
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop
 • Inzicht over je energieverbruik van meerdere apparaten als ze aangesloten zijn aan deze slimme stekkers
 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient

Nadelen  Hombli Smart Socket

 • De slimme stekkers hebben wel een krachtig en stabiel WiFi netwerk nodig om goed te kunnen functioneren
 • Per stekker iets duurder dan bij een duo pack

5. KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fklikaanklikuit-stopcontactdimmer-acc-250-ld-nl%2F9200000103888553%2F&name=KlikAanKlikUit%20Stopcontactdimmer%20-%20ACC-250-LD%20NL&subid=Slimmestekker

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Met de KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD kun je niet alleen de slimme stekker via je telefoon bedienen, maar ook via een knop op de stekker zelf. Dat scheelt soms wat moeite als je bijvoorbeeld langs een lamp loopt en hem snel even uit wil zetten, zodat je niet de hele stekker uit het stopcontact hoeft te trekken. Ook werkt de KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD met Google Home en Alexa, en via die apps kun je ook de helderheid van de stekker dus gewoon instellen!

Voordelen KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient
 • Dimbaar, zodat je in iedere kamer een perfect sfeertje kunt creëren met deze dimbare slimme stekker en een bijpassende lamp
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop

Nadelen KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

 • Niet zonder Bridge te gebruiken
 • Dimmen werkt niet bij elke lamp goed, bijvoorbeeld bij kerstlampjes

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Slimme stekkers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 slimme stekkers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de  Slimme stekkers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Slimme stekker op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste  Slimme stekkers zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP