Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best geteste slimme spiegel

Slimme Viidako Badkamerspiegel 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand… welke slimme spiegel is de beste van het land? Het was weer een echte wedstrijd, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen: de Viidako Badkamerspiegel met ledverlichting is verkozen tot beste uit de test!  Deze spiegel is verkrijgbaar in afmetingen naar keuze, en volledig aan te vullen met extra opties naar keuze. Zo kan je kiezen voor een verwarmingsmat, een bluetooth luidspreker en ledverlichting. Een echt pareltje dus. 

Wat is de beste slimme spiegel? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we besloten dit artikel te schrijven.

Slimme spiegels worden namelijk steeds populairder en zijn in steeds meer badkamers te vinden in Nederland.  Een slimme spiegel biedt verschillende voordelen.

Zo zijn de spiegels vaak op afstand te bedienen, beschikken ze vaak over led verlichting en beslaan ze veel minder dan reguliere spiegels. 

Benieuwd naar de best geteste slimme spiegel? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste slimme spiegels

Beste Koop slimme spiegel
1.  Viidako Badkamerspiegel

 Beste prijs / kwaliteit
2. Excellent Wellness Badkamer Spiegel

Beste badkamer slimme spiegel
3. Quality heating smart mirror

Beste budget slimme spiegel
4. Bewonen Framed spiegel

SP8 spiegel

Beste luxe slimme spiegel
5.  Ink spiegel SP8


Waar op letten bij het kopen van een goede slimme spiegel?

Tegenwoordig ontwikkelt de technologie zich razendsnel. Overal waar je kijkt komen nieuwe innovaties, ideeën en technische snufjes als paddenstoelen uit de grond schieten. En dat is ook niet gek, de mens ontwikkelt zich steeds verder. En voor het gemak in huis is dat alleen maar voordelig. Een slimme spiegel heeft namelijk veel meer functies dan jezelf kunnen bekijken.

Zo kan je ledlampjes instellen om je make-up beter aan te kunnen brengen, of om te zorgen voor een mooi sfeerkleurtje onder de douche. En zelfs je muziek kan je afspelen via de spiegel. Ideaal! Maar, waar moet je op letten bij het kopen van zo’n moderne, slimme spiegel? Om de keuze lekker makkelijk te houden hebben we speciaal voor jou de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Garantie

Garantie geeft rust en ook een stukje zekerheid. Het is namelijk een indicatie van hoelang het product volgens de fabrikant ten minste mee moet gaan. Zo weet je zeker dat als er wat mee gebeurd, je kan terugvallen op je garantie. De garantie laat zien hoelang het product minstens mee moet gaan volgens de fabrikant.

Het is daarnaast ook een stukje zelfvertrouwen dat de fabrikant uitstraalt, en laat zien dat ze achter de kwaliteit van hun producten staan. Wanneer er geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom. De kans dat zo’n product niet lang mee gaat is helaas aanzienlijk groter. Houd hier daarom goed rekening mee en zorg dat de garantietermijn tenminste één jaar is.

Slimme verlichting

Vaak komen slimme spiegels met verlichting. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want licht zorgt automatisch voor een sfeer. Echter kan je bij sommige slimme spiegels de kleur van het licht en de helderheid niet aanpassen. Dat is natuurlijk zonde, want dan kan je niet optimaal gebruik maken van de kleuropties.

Ook is de helderheid aanpassen natuurlijk ideaal, zodat je savonds niet een volle klap licht in je gezicht krijgt. Het is dus mooi meegenomen als je het licht aan kan passen naar je eigen wensen. Wanneer je een slimme spiegel aanschaft is het daarom verstandig om even te controleren of je het licht kan aanpassen.

Waterdichtheid

Een slimme spiegel is net zoals je telefoon of laptop een elektronisch apparaat. En water gaat helaas nog altijd niet goed samen met elektronica. Zeker wanneer je de spiegel ophangt in de badkamer, wil je niet dat deze er zomaar mee stopt.

Er ligt soms een heel netwerk aan kabels achter de spiegel, dat aangetast kan worden door het water. Het is daarom verstandig om een slimme spiegel aan te schaffen die waterdicht is, zodat je eventuele schade aan de spiegel kan voorkomen. 


Top 10 Beste slimme spiegels

Wil je direct weten hoe de top 10 slimme spiegels eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste slimme spiegel?

Op basis van bovenstaande criteria en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan onder tientallen slimme spiegels. Op basis van deze test hebben wij de ultieme top vijf samengesteld, met ieder zijn eigen uitblinkers. Zo is er een beste budget slimme spiegel, de beste luxe slimme spiegel en de meest milieuvriendelijke slimme spiegel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke slimme spiegels in de top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je de top vijf beste slimme spiegels van 2022! Overigens loont het ook om te kijken naar de beste slimme spiegel volgens de consumentenbond.

1. De Artforma moderne spiegel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De spiegel van Viidako Badkamerspiegel scoorde op alle verschillende criteria het beste. Deze spiegel is helemaal na eigen hand samen te stellen met allemaal verschillende opties. Verwarming, gekleurde led lampen en een bluetooth speakers zijn slechts een greep uit de opties waarvoor je kan kiezen.

Ook kan je heel nauwkeurig het formaat van je spiegel kiezen, waardoor deze eigenlijk overal in het huis kan worden geplaatst!

Voordelen De Artforma moderne spiegel

 •  Flexibele opties
 • Zo af te stellen als je zelf will
 • Erg mooi design

Nadelen De Artforma moderne spiegel

 • Extra opties maken het wel prijzig

2.  Excellent Wellness Badkamer Spiegel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Een slimme spiegel is natuurlijk super gaaf, maar kost ook veel stroom. En stroom is weer energie dat opgewekt moet worden. En daar wordt onze moeder natuur niet heel blij van. Gelukkig is deze spiegel daar een mooie compensatie voor. Deze slimme spiegel  beschikt over meer dan 35.000 (!) branduren. Hierdoor is deze slimme spiegel de meest milieuvriendelijke uit de test.

Voordelen Excellent Wellness Badkamer Spiegel

 • Gaat lang mee
 • Ziet er goed uit
 • Handige optie voor een klok

Nadelen  Excellent Wellness Badkamer Spiegel

 • Kortere garantieduur dan verwacht

3. Quality heating smart mirror

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Stel je voor: je staat onder de douche en wil erna nog even gauw je makeup of haar doen. Je kijkt naar de spiegel en ja hoor: weer beslagen. Dat wordt poetsen met de doek of wachten tot de spiegel niet meer beslagen is. Echter is dat met deze spiegel verleden tijd.

Deze spiegel heeft namelijk een speciaal ingebouwd systeem waardoor condens wordt tegengegaan. Daarnaast is de spiegel volledig waterdicht. Perfect voor de badkamer!

Voordelen quality heating smart mirror

 • Komt met veel extra’s
 • Handig zelf in te stellen
 • Ziet er elegant uit

Nadelen quality heating smart mirror

 • Wel prijzig

4. Bewonen Framed spiegel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook als je minder te besteden hebt is een slimme spiegel naast mooi ook erg fijn. Daarom hebben we hier ook rekening mee gehouden, en hebben we een topper gevonden voor een klein budget. De bewonen framed spiegel van Badkamerxxl is de goedkoopste van zijn soort en werkt precies goed. Je kan zelf extra opties toevoegen en hij is verkrijgbaar in vijf verschillende formaten. Daarnaast zitten er al standaard lampjes in en is het design eenvoudig gebleven.

Voordelen bewonen Framed spiegel

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Niet te duur
 • Ziet er mooi uit

Nadelen bewonen Framed spiegel

 • Is niet helemaal waterdicht

5. De Ink spiegel SP8

SP8 spiegel

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Naast een budget slimme spiegel hebben we ook een beste gekozen uit de duurdere, luxere categorie. Als je een groot budget hebt is deze spiegel echt de beste. Bluetooth, google Home aansluiting, ambilights, een bewegingssensor en nog veel meer. Deze is duurder, maar het geld zeker waard. 

Voordelen  Ink spiegel SP8

 • Heel erg veel opties
 • Mooi vormgegeven
 • Handig ingebouwd kastje

Nadelen Ink spiegel SP8

 • Alleen spatwaterdicht

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel slimme spiegels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  slimme spiegels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de slimme spiegels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste slimme spiegels van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste slimme spiegels zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP