Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Slimme Radiatorknop

Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

De beste slimme radiatorknop kopen? Bij TopX hebben we de beste slimme radiatorknoppen uitgekozen, en de Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack is het beste product dat we hebben gevonden!

Niet alleen krijg je bij het Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack maar liefst 7 slimme radiatorknoppen - ze werken allemaal ook nog eens met Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT.

Via deze platformen kun je dus altijd en overal bepalen wanneer en hoe hard je radiator aan gaat. De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack is voorzien van geofencing en open raam detectie, om zo zuinig mogelijk om te gaan met jouw radiator!

Vind je het ook altijd zo vervelend dat je na een lange dag werken thuiskomt in een koud huis? Om je huis op te warmen moet je eerst alle verwarmingen handmatig aanzetten, en dan na een uur is het huis pas eindelijk een beetje op temperatuur.

Dit hoeft niet meer! Door de uitvinding van slimme radiatorknoppen heb je geen duur abonnement meer nodig van je energiemaatschappij, en kun je makkelijker dan ooit je radiatorknoppen op afstand bedienen. Met de beste slimme radiatorknoppen kun je zelfs in de auto zeggen 'zet de verwarming aan' - en via je telefoon worden de radiators automatisch aangezet.

Zo hoef je nooit meer thuis te komen in een te koud huis en hoef je niet meer het hele huis rond te lopen om alle radiators aan te zetten! Is dat niet fantastisch?

Het is natuurlijk niet iedere dag dat je de beste slimme radiatorknoppen wilt kopen. Daarom weet je waarschijnlijk een hoop dingen niet, zoals welke slimme radiatorknop is het beste, en wat is de beste slimme radiatorknop voor kleine huishoudens? Om deze vragen zo goed mogelijk voor je te beantwoorden hebben we bij Top-X een aantal producten voor je getest, en beoordeeld welke slimme radiatorknop het beste van 2022 is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 slimme radiatorknoppen

Beste koop slimme radiatorknop
1.  Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

Beste slimme radiatorknop voor Apple gebruikers
2. EVE Thermo slimme thermostaat

Beste starterskit 
3.tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

Beste budget slimme radiatorknop
4. Netatmo NVP-EN Startpakket

Beste compatibiliteit slimme radiatorknop
5. evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

Top 10 beste slimme radiatorknop producten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste slimme radiatorknoppen.


Waar op letten bij het kopen van een slimme radiatorknop?

Zoals gezegd weet je misschien niet helemaal waar je op moet letten bij het kopen van slimme radiatorknoppen. Deze producten zijn immers redelijk nieuw en je weet niet precies hoe je ze moet gebruiken of waar je ze op uit moet kiezen. 

Om je hierbij te helpen staan hieronder de 4 belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van de beste koop slimme radiatorknoppen!

bediening

Vrijwel alle slimme radiatorknoppen kun je bedienen via je telefoon, dus via Google Assistant, Apple HomeKit of andere soorten apps. Dat is tevens het grootste voordeel, dus let hier goed op omdat je anders je verwarming misschien niet zo makkelijk van een afstand aan kunt zetten!

Pasvorm

Helaas passen slimme radiatorknoppen niet op iedere radiatorknop. Om dit te controleren, kijk je naar je huidige knoppen en of er getallen op staan (vaak van 0 tot en met 5). Als dat zo is, kun je er veilig vanuit gaan dat ze zullen passen!

Open raam detectie

Veel slimme radiatorknoppen zijn zelfs zo slim, dat ze kunnen merken of je raam open staat of niet! Als er in een kamer het raam open staat, is het natuurlijk verspilling van energie om de radiator aan te laten - waardoor een goede slimme radiatorknop er automatisch mee stopt.

Hoeveelheid

Zoals bij zoveel producten is ook bij slimme radiatorknoppen de hoeveelheid van groot belang. Als je net niet genoeg knoppen hebt om ook in je slaapkamer de radiator aan te zetten, heb je er net niets aan. Tel dus het aantal verwarmingen in huis voor je bestelt!


Wat is de beste slimme radiatorknop van 2022? 

Om de beste slimme radiatorknoppen 2022 uit te kiezen hebben we uitgebreide tests moeten doen en allerlei producten met elkaar vergeleken. Zo hebben we een uitstekend antwoord op vragen als 'wat is de beste slimme radiatorknop' en 'welke radiatorknop is het beste voor mijn verwarmingen?'. Veel succes, en geniet van de automatische warmte in huis!

1. Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack is het beste product uit onze slimme radiator test 2022! Deze titel hebben we niet zomaar weggegeven, want met de premium radiatorknoppen die bijna overal oppassen kun je niet alleen moeite en tijd, maar zelfs enorm veel geld besparen.

Niet alleen krijg je bij het Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack maar liefst 7 slimme radiatorknoppen - ze werken allemaal ook nog eens met Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT.

Via deze platformen kun je dus altijd en overal bepalen wanneer en hoe hard je radiator aan gaat. De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack is voorzien van geofencing en open raam detectie, om zo zuinig mogelijk om te gaan met jouw radiator! Als er een raam open staat gaat de verwarming automatisch uit. Zo bespaar je tientallen euro's aan energie en is het de prijs dubbel en dwars waard.

Voordelen Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT
 • een 7 pack voor grotere huizen
 • temperatuur af te lezen op de knoppen zelf
 • Geofencing en open raam detectie bespaart bakken met geld

Nadelen Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

 • Redelijk prijzig

2.  EVE Thermo slimme thermostaat

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Gebruik je voornamelijk Apple apparaten en maak je al gebruik van Apple HomeKit om bepaalde aspecten van je woning te bedienen? Dan raden we de EVE Thermo slimme thermostaat sterk aan!

Met de EVE Thermo slimme thermostaat kun je je woning namelijk bedienen met Apple HomeKit. Om dit buitenshuis te kunnen doen heb je een Apple TV nodig - hierdoor kun je echter veel makkelijker de radiatorknoppen instellen en daarna natuurlijk bedienen met Siri.

Ook is er een handige iOS app, waar je de temperatuur en nog veel meer dingen kunt instellen. Als je iedere dag om half 5 thuis bent kun je de EVE Thermo slimme thermostaat zo instellen dat hij precies dan het huis op temperatuur heeft - is dat niet vet?

Ook kun je als extraatje nog een deur- en raamsensor aanschaffen, wat geld kan besparen als je nog wel eens per ongeluk het raam open laat staan. Zo detecteert de EVE Thermo slimme thermostaat automatisch een open raam waarna hij de radiators uit zal zetten.

Voordelen EVE Thermo slimme thermostaat

 • Werkt perfect samen met Apple apparaten
 • Schema's en nog veel meer in te stellen in de app
 • Te bedienen met Siri
 • Relatief goedkoop per stuk

Nadelen EVE Thermo slimme thermostaat

 • Apple TV nodig om buitenshuis te gebruiken
 • Alleen een iOS app beschikbaar

3. tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ is een starterspakket, perfect geschikt voor iedereen die thermostatische radiatorventielen in huis heeft. Dit is een bepaalde soort radiator waar de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ voor geschikt is, die in steeds meer huizen in Nederland voorkomt.

Met de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ kun je je verwarming van afstand instellen, zonder dat je daar Google Home of een soortgelijke service voor hoeft te hebben. Alles wordt direct geregeld in de Tado app en werkt samen met radiators van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier - of te wel, heel veel verschillende dus!

Voor werking buitenshuis is de bridge nodig, een klein apparaatje die alle radiators met internet verbindt. Dit verzekert altijd een optimale verbinding met je slimme radiatorknoppen. Gelukkig wordt die bridge meegeleverd in dit starterspakket!

Je kan je collectie altijd uitbreiden door extra knoppen te kopen. Dit verandert je koude huis in een hypermoderne sfeer waar alles automatisch gaat, zelfs de verwarming!

Voordelen tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

 • Inclusief bridge
 • Aantal knoppen uit te breiden tot zoveel je wil
 • 4 knoppen inbegrepen
 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT, maar dat hoeft niet

Nadelen tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

 • Bridge is duurder dan nodig

4. Netatmo NVP-EN Startpakket

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Schrik je nogal van de bovenstaande prijzen en scoor je liever een goedkopere slimme radiatorknop- set? Met het startpakket van de Netatmo NVP-EN Startpakket krijg je dan precies waar je naar op zoek bent!

Voor dezelfde prijs kun je hier namelijk zo'n 6 radiatorknoppen scoren. Deze zien er erg mooi en futuristisch uit, evenals de Bridge die veel kleiner is dan bij de concurrentie. Zo is het amper te zien dat je verwarming ineens zo slim is geworden - maar wel te merken aan de heerlijke temperatuur als je thuis komt.

De Netatmo NVP-EN Startpakket is namelijk compatibel met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, en IFTTT! Alle platformen die er bestaan dus. Zo kun je je Netatmo NVP-EN Startpakket optimaal instellen zoals jij dat wil. 's nachts uit, maar 's ochtends weer aan, bijvoorbeeld - dan merk je er niets van, maar bespaar je toch zo'n 5 uur aan verwarmingsenergie in de nacht. Ontzettend voordelig dus en daarnaast ook nog eens heel erg makkelijk te gebruiken.

Voordelen Netatmo NVP-EN Startpakket

 • Compatibel met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, IFTTT
 • Makkelijk te gebruiken
 • Bespaart op lange termijn veel geld

Nadelen Netatmo NVP-EN Startpakket

 • Installatie kan lastig zijn

5. evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Weet je niet zeker of de radiatorknoppen hierboven wel op jouw verwarming passen? Dat is ook lastig om zeker te weten. De grootste kans dat het wél past, vind je in de evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit! 

Deze kit is er speciaal op gemaakt om op zoveel mogelijk verschillende soorten radiatorknoppen te passen. Zo klem je de knop makkelijk vast en kun je er binnen enkele minuten gebruik van maken. De installatie is erg snel en eenvoudig bij het merendeel van de radiatorknoppen, en als je dat 1 keer gedaan hebt hoef je ze nooit meer aan te raken!

Alles gaat nu via je telefoon, waarop je de temperatuur precies in kunt stellen zoals jij het wil. De evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit beschikt zelfs over machine learning / AI technologie waardoor hij leert om jouw huis zo efficiënt mogelijk te verwarmen!

Als dit je niet als muziek in de oren klinkt, wat dacht je van het instellen van tijdsschema's, en natuurlijk de integratie met Google Home en alle andere smart home platformen die er bestaan?

Voordelen evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT
 • Nauwkeurige temperatuurregeling tot op de halve graad precies
 • Geofencing en open raam detectie

Nadelen evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

 • Koppelen kan soms lastig zijn bij sommige netwerken

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Slimme radiatorknoppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Slimme radiatorknoppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Slimme radiatorknoppen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Slimme radiatorknoppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP