fbpx

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best geteste slimme deurbel [review]

Eufy by Anker video doorbell

De Eufy by Anker is de beste slimme deurbel van 2023. Geen enkele video deurbel krijgt zoveel positieve reviews als dit model. De Eufy by Anker deurbel werkt op een oplaadbare batterij waardoor je de deurbel gemakkelijk op bestaande bedrading of draadlos kunt installeren. Verder heeft deze deurbel een goede bewegingsdetectie die ervoor zorgt dat je een melding krijgt in je app wanneer er beweging wordt gesignaleerd (alleen in het donker). Ook heb je voor deze slimme deurbel geen maandabonnement nodig hebt.

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig kritischer als het om veiligheid in en om het huis gaat. In de maatschappij vandaag de dag is er een sterk verminderde sociale controle en de angst voor inbraken, insluipers en babbeltrucs neemt toe. Om je gevoel van veiligheid te vergroten is het verstandig om een slimme deurbel aan te schaffen. Deze deurbel bevat vaak onder andere een camera, waardoor je kunt zien wie er voor je deur staat voordat je open doet. Ook bevat de deurbel meestal een microfoon en een luidspreker waardoor je met de bezoeker kunt praten als via een intercom. Een slimme deurbel met camera is dus ook erg handig voor mensen die op een hoge verdieping wonen of slecht ter been zijn.

Met een WiFi-functie kun je altijd zien wie er voor je deur staat, ook als je op vakantie bent. De beste deurbellen hebben een bewegingssensor, let er zeker op dat de camera van je slimme deurbel van een zo hoog mogelijke kwaliteit is, voor het allerbeste zicht.

Let erop dat de slimme deurbel die je aanschaft nachtzicht heeft, zodat je 's avonds ook kunt zien wie er bij je aanbelt. Zoek ook even uit of je nog een aanvullend abonnement nodig hebt om de beelden op te slaan in de cloud, bij sommige deurbellen is dit noodzakelijk! Ook bestaat er een slimme deurbel zonder abonnement, dus afhankelijk daarvan ben je niet. Ben je benieuwd naar onze slimme deurbel test en welke wij de beste slimme deurbel vinden? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme deurbellen

Beste koop van 2023:
1.Eufy by Anker

Beste prijs / kwaliteit
2.Ring Video Deurbel

Beste Premium slimme deurbel
3. Google Nest Hello Video deurbel


4. Ring video deurbel 2

Beste betaalbare slimme deurbel 
5. Merklo video deurbel


Top 10 Beste slimme deurbellen

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Wat is de beste slimme deurbel van 2023?

In de sectie hieronder gaan we antwoord geven op de vraag: 'welke video deurbel is de beste?'. In onze slimme deurbel test hebben we 13 populaire deurbellen getest en vergeleken op een aantal criteria.

De top 5 slimme deurbellen vind je hieronder. 

1. Eufy by Anker Video Doorbell

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Na 13 verschillende deurbellen getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Eufy by Anker video deurbel als allerbest uit de test kwam. 

Geen enkele video deurbel krijgt zoveel positieve reviews als dit model. De Eufy by Anker deurbel werkt op een oplaadbare batterij waardoor je de deurbel gemakkelijk op bestaande bedrading of draadlos kunt installeren. Verder heeft deze deurbel een goede bewegingsdetectie die ervoor zorgt dat je een melding krijgt in je app wanneer er beweging wordt gesignaleerd (alleen in het donker).

Verder slaat deze deurbel alle beelden lokaal op, hierdoor heb je dus geen duur maandabonnement of sd-kaart nodig om beelden terug te kunnen bekijken.

We zouden je aanraden om deze video deurbel te kopen met het basisstation. Het basisstation zorgt er namelijk voor dat alle beelden opgeslagen worden en dat er geluid uit de deurbel komt wanneer iemand aanbelt. Bezoekers die aanbellen zijn overigens super scherp in beeld dankzij de 2k resolutie.

Kortom, wat ons betreft is er op dit moment geen betere video deurbel da de Eufy by Anker. Door op deze link te klikken word je gelijk doorverwezen naar de webshop die de laagste prijs hanteert op dit moment.

Voordelen Eufy by Anker Video Doorbell

 • Geen maandabonnement nodig   
 • Bij bewegingsdetectie krijg je direct een melding via je app
 • Deurbel slaat beelden lokaal op 
 • Zowel op bestaande bedrading als draadloos te installeren

Nadelen Eufy by Anker Video Doorbell

 • Geen

2. Ring video deurbel 1

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ring is één van de eerste en meest bekende producenten van de video-deurbel en maakt al met al goed beoordeelde producten. Deze draadloze deurbel met camera en geluid voor tablets en smartphones is zeker een beste slimme deurbel op de markt. Deze video-deurbel is uitgerust met een brede 720p HD camera met infrarood night vision, zodat je op elk moment van de dag scherpe beelden kunt maken van onverlaten voor je deur.

Ook deze camera kun je aansluiten op de elektrische bedrading van je gewone deurbel. Is dat niet mogelijk is dat ook geen probleem, in dat geval plug je de deurbel eens in de zoveel tijd in een stopcontact om hem op te laden. Bij veel gebruik zal dit eens in de maand zijn, bij weinig gebruik hoeft dit maar eens per half jaar.

Een nadeel van de Ring video deurbel is dat je een abonnement nodig hebt als je de beelden wilt opslaan in de cloud. Voor €3,- per maand of €30,- per jaar heb je het meest standaard en voordelige Ring Cloud Video Recording abonnement. Hierbij wordt iedere video die één van je Ring-apparaten maakt automatisch 60 dagen in de cloud opgeslagen en bewaard. Heb je meerdere Ring-apparaten, dan moet je het uitgebreidere abonnement afsluiten dat €10,- kost per maand, of €100,- per jaar. Het abonnement is af te sluiten via de officiële website van Ring en is te voldoen met een creditcard.

Via de Ring-app kun je meldingen krijgen als er iemand aanbelt of lang voor je deur staat. Ook als je op vakantie bent is het mogelijk om te communiceren met mensen of de postbode die voor je deur staat met een pakketje.

Voordelen Ring video deurbel 1

 • Brede 720p HD camera
 • Infrarood Night vision
 • Aan te sluiten op elektrische bedrading

Nadelen Ring video deurbel 1

 • Je dient een abonnement af te sluiten om de deurbel te gebruiken

3. Google Nest Hello video deurbel

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.6

De volgende in onze video deurbel test is de Google Nest Hello. Deze videodeurbel is de meest compacte en stijlvolle in onze lijst. De Nest Hello herkent zelfstandig of wat voor de deur staat een persoon is of niet en geeft je pas een notificatie als het om een persoon gaat, mits je dat zo instelt.

Deze beste video deurbel bevat een 3 MP camera met HD, infrarood nachtzicht en een luidspreker en microfoon zodat je kunt communiceren met je bezoekers. Ook kun je vooraf opgenomen boodschappen afspelen, bijvoorbeeld instructies voor een pakketbezorger. Zo kun je ook in een drukke meeting op je werk wat laten weten. De camera kan de video's ook opslaan in de Cloud, al heb je hier helaas wel een aanvullend abonnement op Nest Aware voor nodig.

Ook een nadeel is dat er geen batterij bij zit, deze slimme deurbel met camera zonder abonnement moet rechtstreeks op de bedrading van je gewone deurbel aangesloten worden. Overigens is dit een van de duurste opties in onze slimme deurbel test, al krijg je daar zeker veel extra's voor terug.

Voordelen  Google Nest Hello video deurbel

 • Stijlvol design
 • Herkent personen
 • Vooraf opgenomen boodschappen inspreken

Nadelen Google Nest Hello video deurbel

 • Geen batterij

4.Ring video deurbel 2

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze Ring slimme deurbel is een luxere uitvoering dan de 1. Ook hier heb je een abonnement nodig als je je beelden in de cloud wilt opslaan. Met 1080p is deze HD camera scherper dan de standaard Ring 1. 

Nog een voordeel ten opzichte van de Ring 1 is dat je de batterij niet hoeft te demonteren om hem op te laden en het ladingsproces supersnel gaat.

Een minpunt aan de Ring 2 is de hoge prijs. Daarbij krijg je dan wel een zeer betrokken klantenservice, die met elke gebruikersprobleem voor je klaarstaat.

Voordelen Ring video deurbel 2

 • 1080p HD

Nadelen Ring video deurbel 2

 • Hoge prijs

5. Merklo® draadloze video deurbel met camera

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze slimme deurbel in onze video deurbel test is van het merk Merklo. Deze deurbel werkt op batterijen en het doorverbinden naar je telefoon gebeurt via je wifi-netwerk, waardoor de deurbel volledig draadloos is. De camera is een wide-angle 720p HD, dat niet zulke goede beelden schiet als een 1080p camera, maar zeker voldoende. De camera beslaat in totaal een oppervlakte van 170 graden, wat betekent dat een groot deel van de straat voor je voordeur te zien is. De camera is ook uitgerust met night vision, dus ook 's avonds zul je herkenbare beelden kunnen schieten met deze video deurbel zonder abonnement. De beelden worden automatisch en gratis opgeslagen in de cloud en/of op een SD-kaart die je in de deurbel kunt pluggen.

De draadloze bel van Merklo wordt geleverd inclusief batterijen en een ontvanger voor in een stopcontact. Deze ontvanger kun je inpluggen in een kamer ver van de voordeur verwijderd, waardoor je ook in die regio de deurbel goed zal kunnen horen. De Merklo draadloze video deurbel is ook gemakkelijk aan te sluiten op de elektrische bedrading van je bestaande deurbel, waardoor de video-deurbel geen batterijen meer nodig heeft.

De wifi deurbel is te bedienen via een Android- of iOS-app, die te downloaden is op je smartphone of tablet. Via deze applicatie kun je wanneer je wilt de camera bij je deurbel bekijken, meldingen ontvangen van de bewegingssensor en via de microfoon en luidspreker kun je communiceren met de persoon die voor de deur staat, als je dat wenst. Krijg je een notificatie dat er iemand voor je deur rondhangt, dan begint de camera ook automatisch met opnemen.

Al met al is de merklo video deurbel dus zeker een aanrader! Check hier wat andere personen van de merklo video deurbel vinden!

Voordelen Merklo® draadloze video deurbel met camera

 • Werkt op batterij
 • 720p HD Camera
 • Uitgerust met Night vision

Nadelen  Merklo® draadloze video deurbel met camera

 • Prijs is aan de hoge kant

Hoeveel soorten slimme deurbellen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 13 slimme deurbellen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de slimme deurbellen op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste slimme deurbel is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
  • Hi Bobo,

   Bedankt voor je vraag! De Eufy Doorbell werkt ook op Homekit!

   Groet,

   Redactie Top-X.nl

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >

  Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!