Laatste update: september 2021

Door: Onno

Best Geteste slee

Slede Davos Nijdam

Het was een ontzettend spannende wedstrijd, maar uiteindelijk is er toch een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En in het geval van deze test was dit de Slede Davos van Nijdam! Deze werd als veruit de beste getest en mag zich met trots de beste slee van 2021 noemen!

En wij waren daar dan ook niet verrast over. Zo is deze slee gemaakt in een klassiek, houten model. Iedereen kent deze soort slee wel! Daarnaast komt de slee met een speciaal trekkoord én een afneembare rugleuning voor wie dit fijn vindt.

De slee heeft dus alles er op en eraan wat e ervan verwacht! En daarnaast is de slee ook nog extra verstevigd met een frame.

Wanneer het herfst begint te worden ruilen we de mooie, warme zomerdagen in voor koudere en nattere dagen. Voor de meeste mensen (waaronder ons) kan dit even moeilijk zijn. Maar gelukkig heeft ieder nadeel een voordeel!

Wanneer de herfst namelijk ten einde komt, wordt er plaatsgemaakt voor de winter. En de winter heeft zo zijn charme. En wat iedereen natuurlijk het leukste vindt aan de winter is de sneeuwpret!

En je raadt nu waarschijnlijk al waar we op doelen. Sneeuwpret is niks aan zonder een goede.. slee! De slee is een ontzettend bekend winterfenomeen en menig kind en volwassene maakt hier optimaal gebruik van wanneer de eerste laag sneeuw in Nederland is geland.

En terecht, natuurlijk. Even van de berg af sleeën is één van de leukste dingen om te doen met zulk koud weer. Daarom zijn de sleeën wanneer het eenmaal winter is niet aan te slepen en zijn ze binnen no- time overal uitverkocht.

De aanbieders schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, wat niet gek is. Aan de ene kant is dit erg fijn: als consument zijnde heb je dan lekker veel keuze. Echter zit er ook een keerzijde aan deze sneeuwvermakers.

Doordat er zoveel keuze is, kunnen wij ons voorstellen dat dit zorgt voor een overweldigend gevoel. Hoe kies je dan nog de beste slee uit? Omdat wij dit ons goed voor kunnen stellen, willen wij je graag op weg helpen.

Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste slee. Zo voorkom je een miskoop!

Maar dat is nog niet alles. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende sleeën met elkaar vergeleken om zo tot de beste testresultaten én kwaliteit te kunnen komen. Zo kunnen wij jou verzekeren van de kwaliteit die je van ons gewend bent.

En aan het eind van dit artikel hebben wij als kers op de taart nog een ultieme review voor je klaar staan met daarin alleen de állerbeste sleeën!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste sleeën

Beste slee
1. Slede Davos van Nijdam

Beste Goedkope slee
2. Mountainboys Sledworks

Beste prijs- kwaliteitverhouding slee
3. Nijdam Davos slee 100cm

Beste luxe slee
4. Nijdam opvouwbare slee

Beste design slee
5. Nijdam Rodel

Top 10 beste sleeën

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste sledes , dit zijn direct de meest verkochte sleeën bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een slee? 

Een slee is dus de ultieme manier om de ietwat koude en donkere winters nét wat leuker te maken. Het is dan ook een erg geliefd product en wordt volop gebruikt. Echter is het aanbod hierdoor ook ontzettend groot.

Dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel, wat wij maar al te goed begrijpen.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste slee. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop waar je geen spijt van gaat krijgen!

Materiaal

Het eerste punt dat we willen bespreken is het materiaal. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je van plan bent een slee te kopen. Je wil namelijk wel de beste koop slee in huis halen!

Een slee wordt doorgaans gemaakt van hout. Dit wordt ook wel de Davos slee genoemd. De slee is door het houten materiaal vrij sterk en blijft ook meerdere jaren goed. Dit is dus een prima optie wanneer je op lange termijn een slee wil gebruiken.

Je hebt tegenwoordig ook sleeën die gemaakt zijn van kunststof. Deze onderscheiden zich ten opzichte van de houten slee door de snelheid. Vaak gaan deze sleeën van kunststof net wat sneller dan de originele houten slee.

Het ligt er dus maar net aan wat jouw doel is met de slee om te kunnen bepalen welke het beste bij je past. Vaak zijn de kunststof sleeën ook net wat goedkoper.

Draagkracht

Ten tweede is de draagkracht van de slee een belangrijke om rekening mee te houden. Een slee heeft namelijk altijd een maximale draagkracht, uitgedrukt in kilo’s. Wanneer je dan zwaarder bent dan dit heb je een kans dat je de slee kapot maakt.

Vaak staat er wel aangegeven in de omschrijving van de slee wat de maximale draagkracht is. Lees dit dus even goed en hou daar dan ook rekening mee, om zo eventuele ongelukken of kapotte sleeën te voorkomen.

Garantie

Als laatste punt willen wij graag nog even stil staan bij de garantie. Garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze garantietermijn dan iets niet goed zijn, dan kan je terugvallen op de garantie.

De fabrikant is dan verplicht om je hierbij verder te helpen. En bij een lange termijn aankoop zoals een slee is deze zekerheid natuurlijk wel erg fijn.

Zorg er daarom voor dat de garantietermijn op jouw nieuwe slee ten minste twee jaar is. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop. Dan kan je met een gerust hart sleeën in de sneeuw!


Wat is de beste slee van 2021? 

Rekening houdend met bovenstaande punten en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder maar liefst tientallen (!) verschillende sleeën.

Dit zodat wij jou kunnen garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit. En hiermee ook de beste testresultaten natuurlijk.

De test was dan ook ontzettend spannend én interessant. Er waren veel gelijkwaardige sleeën in de test. Uiteindelijk hebben wij na even wikken en wegen een paar sleeën uit kunnen kiezen die als beste scoorden.

Deze sleeën scoorden ieder het beste in een bepaalde soort categorie. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het beste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding.

Deze sleeën hebben een plekje kunnen bemachtigen in de ultieme top vijf beste sleeën. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke sleeën in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste sleeën van 2021!

1. Slede Davos van Nijdam

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de beste slee uit de test is deze Davos slede van Nijdam! En naast dat deze door ons is verkozen tot de beste slee, is dit ook de beste slee volgens de consumentenbond. En dat is niet gek.

Zo is de slee gemaakt van klassiek maar fijn hout. Dit is voorzien van een sterke coating laag om zo een goede kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast krijg je een afneembare rugleuning bijgeleverd!

Voordelen Slede Davos van Nijdam

 • Afneembare rugleuning
 • Sterke coating laag
 • Extra sterk frame

Nadelen Slede Davos van Nijdam

 • Minder geschikt voor een klein budget

2. Mountainboys Sledworks

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wat ons betreft is dit de beste houten slee. Ook voor een klein budget zijn er ontzettend goede sleeën verkrijgbaar, zo ook deze van de Mountainboys! Deze is te koop voor een zacht prijsje en doet alles wat je ervan verwacht.

Zo zit er een handig trekkoord aan en heeft deze een afneembare rugleuning. Ideaal dus

Voordelen Mountainboys Sledworks

 • Afneembare rugleuning
 • Goedkoop in verhouding met andere sleeën
 • Gemaakt van sterk hout

Nadelen Mountainboys Sledworks

 • Belastbaar gewicht maar tot 50 kilo

3. Nijdam Davos slee 100cm

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de slee van Nijdam. De tweede topper van Nijdam in dit rijtje scoorde veruit als beste op het gebied van prijs en kwaliteit.

Zo is het belastbaar gewicht maar liefst 80 kilo, dus geschikt voor jong en oud. Daarnaast heeft deze speciale stoppers aan de voorkant zitten en is deze makkelijk mee te nemen. Je kan er zelf met twee man op zitten!

Voordelen Nijdam Davos slee 100cm

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Ziet er mooi uit
 • Belastbaar gewicht van 80 kilo

Nadelen Nijdam Davos slee 100cm

 • Kortere garantie

4. Nijdam opvouwbare slee

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Je gelooft het haast niet, maar er is nog een slee van het merk Nijdam in deze top vijf belandt! Deze slee is het beste voor iedereen die graag wat extra investeert in luxe. De slee komt in een mooie houten uitvoering met speciale blauwe doppen aan de voorkant.

Daarnaast krijg je een trektouw bijgeleverd en kan je deze opvouwen! Dat betekent dat deze ook mee kan op de wintervakanties. Ideaal.

Voordelen Nijdam opvouwbare slee

 • Verrijdbaar
 • Grote draagkracht
 • Handig trektouw

Nadelen Nijdam opvouwbare slee

 • Prijzig

5. Nijdam rodel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook de laatste topper is van Nijdam. En deze had veruit het mooiste design. Deze is namelijk aan de voorkant rond gevormd. Hierdoor heb je een extra goede grip tijdens het sleeën én ga je net wat sneller. Heel slim over nagedacht dus.

Voordelen Nijdam rodel

 • Heel erg mooi design
 • Extra grip door bol gevormde handvaten
 • Goede kwaliteit

Nadelen Nijdam rodel

 • Aan de dure kant voor een klein budget

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sleeën hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sleeën getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de sleeën op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sleeën op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>