fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Slam Ball

VirtuFit Slam Ball / fitness ball

Deze VirtuFit Slam Ball is de beste slamball 2023, en dat zeggen we niet zomaar! Aan de hand van een uitgebreide slamball test bleek deze bal het beste om je conditie en spierkracht te vergroten. 

De bal kun je zo hard als je wil tegen de grond aan slammen. Door de ijzerzand vulling rolt de bal niet zomaar weg. Daarnaast is de bal gemaakt van pvc materiaal aan de buitenkant. Dit heeft als resultaat dat de vloer niet beschadigt raakt. 

De bal is aan de buitenkant voorzien van ruwe knobbeltjes, wat zorgt voor veel meer grip tijdens het gooien en vangen. Gooi hem eens tegen de muur of gewoon op de grond! Met deze bal kun je goed werken aan je conditie en kracht, zodat je gezondheid beter wordt met één klein accessoire!

De beste slam ball kopen in 2023? Dit kan een goed idee zijn om je conditie en spierkracht te vergroten! Een slam ball is een relatief nieuwe uitvinding binnen de sport- en fitnesswereld, waar je meer mee kunt dan je denkt. 

Zo kan je een slam ball tegen de muur aan gooien en hem weer opvangen. Zo train je je reflexen, dus je wordt er zelfs mentaal sterker van. Daarnaast kun je op deze manier met een goede slam ball je lichamelijke flexibiliteit en kracht verbeteren, zonder je kantoor of huiskamer te verlaten.

Maar hoe kies je de beste slam ball 2023 uit, en welke slam ball is het beste voor jou? Alle slam balls lijken enorm op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen tussen de beste slam ball en minder goede slam ball producten op de markt. In deze slam ball test gaan we de beste opties voor jou langs en vertellen we je waar je op moet letten bij een slam ball kopen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste slamballs

Beste koop slamball
1.  VirtuFit Slam Ball / fitness ball

Beste slam / wall ball 
2. Matchu Sports wall ball 14LB

Beste stevige slamball 
3.Gorilla Sports Slam Ball

Beste slamball met grip
4. Premium Tire Tread Slam Ball

Beste grote slamball met grip
5. Premium Tire Tread Slam Ball

Top 10 beste slamballs

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste slamballs.


Waar op letten bij het kopen van een slamball?

De beste slam ball kopen in 2023? Dan kun je kiezen voor de beste slam ball volgens de consumentenbond, maar het liefst doe je natuurlijk zelf onderzoek. Zo weet je zeker dat de slam ball die je uitkiest ook echt goed bij jou past. Hieronder lees je vier punten die belangrijk zijn bij het uitkiezen van de beste slam ball voor jou. Voorkom een miskoop door je goed in te lezen!

Grip

Goede slam balls hebben gripbobbeltjes aan de buitenkant van de bal. Hiermee vergroot je je grip op de bal tijdens je workout. Hoe meer grip, hoe minder moeite je hoeft te doen om de bal vast te pakken.

Gewicht

Een slam ball heeft altijd een bepaalde gewichtsklasse. Jij bepaalt zelf welk gewicht het beste bij je past. Ga anders eerst eens langs in de sportschool om te kijken welke slam ball gewicht ideaal is voor jou!

Formaat

Er zijn verschillende formaten slamballs te vinden op internet. Kleinere slamballs zijn makkelijker om bijvoorbeeld tegen de muur te gooien. Maar met een grotere slamball verbeter je je conditie en balans beter.

Materiaal

Het materiaal van een slam ball bepaalt deels de kwaliteit. Sommige materialen zijn geschikter om thuis of op kantoor te gebruiken omdat ze misschien de vloer of muur niet kunnen beschadigen. Andere slam balls zijn geschikter voor in de sportschool. 


Wat is de beste slamball van 2023? 

De beste slamball 2023 vind je niet zomaar als je op het internet zoekt. Slamball aanbiedingen zijn overal, maar hoe weet je zeker dat dit goede slamballs zijn? Hieronder lees je onze uitgebreide reviews van de vijf beste slamballs 2023 - we kijken hierbij naar gebruiksgemak, maar houden er natuurlijk ook rekening mee dat iedereen een andere manier van sporten heeft. Zo weten we zeker dat er een goede slamball voor jou tussen zit!

1. VirtuFit Slam Ball / fitness ball

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze VirtuFit Slam Ball is de beste slamball 2023, en dat zeggen we niet zomaar! Aan de hand van een uitgebreide slamball test bleek deze bal het beste om je conditie en spierkracht te vergroten.

De bal kun je zo hard als je wil tegen de grond aan slammen. Door de ijzerzand vulling rolt de bal niet zomaar weg. Daarnaast is de bal gemaakt van pvc materiaal aan de buitenkant. Dit heeft als resultaat dat de vloer niet beschadigt raakt.

De bal is aan de buitenkant voorzien van ruwe knobbeltjes, wat zorgt voor veel meer grip tijdens het gooien en vangen. Gooi hem eens tegen de muur of gewoon op de grond! Met deze bal kun je goed werken aan je conditie en kracht, zodat je gezondheid beter wordt met één klein accessoire!

Voordelen VirtuFit Slam Ball / fitness ball

 • Gevuld met ijzerzand
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Voor verschillende core oefeningen
 • Meerdere gewichten beschikbaar

Nadelen VirtuFit Slam Ball / fitness ball

 • Grip kan soms wat zeer doen als je de bal verkeerd vangt

2.  Matchu Sports wall ball 14LB

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Vind je de griptextuur op de VirtuFit slamball net iets te veel van het goede? Een bal zonder grip kan ook goed zijn voor je reflexen en skills, omdat je op deze manier meer aandacht moet besteden aan het goed vangen van de bal. Dit heeft voordelen voor je vorm, maar ook word je meer gefocust op deze manier.

Als dit interessant voor je klinkt is de Matchu Sports wall ball 14LB een goede optie voor jou! Deze bal heeft wat meer weg van een Volleybal, maar dan wel een zware variant. Je kan de Matchu Sports wall ball 14LB krijgen in twee varianten: 6,5kg en 9kg. Voor de meeste sporters zijn deze opties meer dan genoeg en daarom vinden we de Matchu Sports wall ball 14LB een aanrader voor iedereen die zijn conditie en core kracht wil verbeteren!

Ondanks dat de bal van robuust, stevig materiaal is gemaakt, kun je hem makkelijk vangen en beschadigt hij de grond niet. Daardoor kun je hem zowel binnen gebruiken als op het sportveld buiten. Een all-round slamball met hoogwaardige afwerking die we iedereen kunnen aanraden!

Voordelen Matchu Sports wall ball 14LB

 • Geen harde grip aan de buitenkant
 • Makkelijk te vangen
 • Beschadigt de vloer niet
 • Binnen en buiten te gebruiken

Nadelen Matchu Sports wall ball 14LB

 • Minder grip
 • Maar twee gewichten om uit te kiezen

3. Gorilla Sports Slam Ball

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Gebruik je je huidige slamball erg veel, en is deze daardoor al lichtelijk beschadigd geraakt? Een slamball krijgt per definitie veel te verduren tijdens een goede workout. Daarom kun je maar beter een goede slamball kiezen die stevig genoeg is voor jouw sport routines.

Deze Gorilla Sports Slam Ball is een slijtvaste slamball die je zowel op de grond als op de muur kunt gebruiken. De bal is van 3 tot 20 kilogram te bestellen, zodat er altijd een bal is die bij jouw trainingsintensiteit past. 

Hoe kan de Gorilla Sports Slam Ball dan zo stevig zijn? Door ruwe, slijtvaste materialen te gebruiken kon het merk Gorilla Sports deze slamball zo robuust mogelijk te maken. Uit tests is gebleken dat de bal tienduizenden keren tegen de vloer of muur aan kan worden gegooid zonder dat er schade ontstaat aan het materiaal. Daarom is deze Gorilla Sports Slam Ball de beste slamball voor intensieve sporters!

Voordelen Gorilla Sports Slam Ball

 • Beste slamball voor intensieve workouts
 • Ieder gewicht beschikbaar
 • Slijt niet

Nadelen Gorilla Sports Slam Ball

 • Iets minder grip dan andere slamballs

4. Premium Tire Tread Slam Ball

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Premium Tire Tread Slam Ball is de volgende slamball in onze top 5 lijst. Dit keer hebben we hem niet gekozen om de stevigheid, maar juist om de uitstekende grip die bij deze bal komt kijken. Dit geeft je een gevoel van zekerheid tijdens het gooien en vangen van de bal. Hij glipt niet zomaar uit je handen dankzij de slim geplaatste grips aan de buitenkant.

Om je core kracht en cardio te verbeteren is deze bal dan ook perfect - zeker voor beginners, aangezien hij alleen in 4,5kg variant beschikbaar is op dit moment. In plaats van moeite te hebben met de bal vastpakken kun je je focussen op je balans en krachttraining. Een perfecte aankoop dus voor enthousiaste sporters die graag meer grip ervaren tijdens hun core workout!

Voordelen Premium Tire Tread Slam Ball

 • Veel grip
 • Perfect voor beginners
 • Erg stevig

Nadelen Premium Tire Tread Slam Ball

 • Niet geschikt voor gevorderden

5. Premium Tire Tread Slam Ball - 6,8 kg

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Leek de Premium Tire Tread Slam Ball je wel een geschikte optie, maar ben je al iets verder in je core kracht en heb je genoeg balans om wat meer gewicht aan te kunnen tijdens je workout? De Premium Tire Tread Slam Ball - 6,8 kg variant is dan de beste slamball voor jou!

We weten zeker dat je met deze bal geen verkeerde aankoop kunt doen. Een gewicht van 6,8 kg is voor zowel beginners als gevorderden een uitstekende hoeveelheid. Zeker met de geweldige hoeveelheid grip die je ervaart tijdens het gooien en vangen van de Premium Tire Tread Slam Ball zal je geen enkel probleem hebben om je balans te bewaren.

Gebruik je de bal ook wel eens buiten? Dan zul je blij zijn om te horen dat de Premium Tire Tread Slam Ball - 6,8 kg geschikt is voor beiden - het richt geen schade aan op de vloer, en kan dus ook op kantoor of in de woonkamer een gezonde afleiding zijn van je werkzaamheden!

Voordelen Premium Tire Tread Slam Ball - 6,8 kg

 • Binnen en buiten gebruik
 • Veel grip
 • Perfect voor gevorderden

Nadelen Premium Tire Tread Slam Ball - 6,8 kg

 • Aan de prijzige kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Slam Balls hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Slam Balls getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Slam balls op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Slam Balls op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>