Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best geteste Slaapbank

Best geteste slaapbank

Beter Bed Slaapbank Texas

Na een spannende wedstrijd is er een winnaar naar voren gekomen: de Beter Bed Slaapbank Texas! Deze slaapbank is verkozen tot beste uit de test. En ook volgens de consumentenbond is deze bij uitstek de beste slaapbank van 2021. De bank is te koop voor een fijn prijsje, ziet er mooi uit en heeft dus twee functies. Ideaal voor iedereen die ruimte wil besparen in huis!

Wat is de beste Gimbal? Door de toenemende populariteit in camera's en video is dit een vraag die we steeds vaker voorbij zien komen.

Een gimbal is een stabiliserende houder die ervoor zorgt dat je camera ten alle tijden recht blijft, ongeacht de beweging die je maakt. Dankzij de roterende assen worden onverwachte bewegingen opgevangen waardoor deze altijd vloeiend en vertraagd verlopen. Dankzij de technologie van gimbals maak je allervetste video's met vloeiende beelden.

Maar wat is nu de best geteste gimbal en waar moet je op letten bij het kopen van een goede gimbal? Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarin we hebben gekeken naar de allerbeste opties van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slaapbanken

Best geteste slaapbank

Beste koop slaapbank
1.  Beter Bed Slaapbank Texas

 Beste Slaapbank voor studenten
2. VidaXL Slaapbank beige

Beste slaapbank met luxe design
3. Bed Box Holland

beste grote slaapbank

Beste grote slaapbank
4.Dreamhouse Monaco

Beste Betaalbare slaapbank
5. Slaapbank Newyork 


Waar op letten bij het kopen van een goede slaapbank?

Wanneer je bijvoorbeeld in een studio woont of in een studentenhuis moet je creatief zijn met wat je hebt. Vaak zijn dit niet zulke grote ruimtes en moet je goed nadenken hoe je elke vierkante meter inricht. Een mooie bank en een bed passen meestal dan ook niet samen helaas. De perfecte oplossing hiervoor is natuurlijk de slaapbank. Overdag lekker op de bank tv kijken en gezellige dingen doen met je vrienden, en savonds uitklappen om heerlijk op te kunnen slapen. Dan vang je direct twee vliegen in één klap.

Omdat een slaapbank twee functies heeft, is het wel belangrijk dat je de juiste kiest zodat je er optimaal van kan genieten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een slaapbank? Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Lekker makkelijk toch?

Comfort

Comfort is misschien wel het belangrijkste punt om rekening mee te houden. Naast dat je er lekker op wil kunnen zitten, moet je er natuurlijk ook lekker op kunnen slapen. Vervelende gevolgen zijn anders dingen als rugpijn of nekpijn, en daar wil je niet alle dagen mee rond lopen.

Daarom is het belangrijk om de bank even te ‘testen’ als het ware. Ga eerst eens naar de winkel en ga er even op zitten en liggen. Als dit direct al niet lekker voelt, gaat dat ook niet veranderen. Dan kan je beter een andere uitproberen. Ook kan je natuurlijk je bestelde bank even uittesten, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat de bank wel op de een of andere manier teruggestuurd moet worden. 

Garantie

Garantie geeft rust en zekerheid. Bedrijven geven vaak garantie om zo hun geloof in de kwaliteit van het product aan te sterken. Wanneer een product van goede kwaliteit is, zit er vaak ook een langere garantietermijn op. Wanneer er geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Garantie is de indicatie hoelang het product volgens de fabrikant minstens mee moet gaan. Als er dan dus geen garantie op zit, kan de kans groter zijn dat het binnen no- time kapot is. En dat wil je natuurlijk niet. Zorg ervoor dat bij aankoop van een slaapbank de garantietermijn minstens twee jaar is, zodat je met een gerust hart erop kan slapen.

Kwaliteit van het materiaal

Een ander niet te vergeten punt om rekening mee te houden is de kwaliteit van het materiaal. Banken kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, zoals stof of leer. Wanneer je een hele goedkope bank koopt, is de kwaliteit van het materiaal meestal minder.

Dit betekent dat er sneller gaten in de bank kunnen komen en de bank ook sneller gaat slijten. Van de stof is waarschijnlijk een Martindale test gedaan. Deze test geeft aan hoe snel het materiaal gaat slijten. Het is handig om even bij de vermeldingen te kijken wat het resultaat was voor de stof van de bank, of het even navragen in de winkel.

Het design van de slaapbank

Deze klinkt misschien een beetje apart. Je koopt toch gewoon wat je mooi vindt? En ja, dat is natuurlijk zo. Echter moet je ook rekening houden met de toekomst. Want een hele mooie knalgroene slaapbank is nu misschien leuk, maar de kans is groot dat je de bank over een jaar niet meer om aan te zien vindt. En dan zit je er toch aan vast. Het advies is daarom om te gaan voor neutrale kleurtjes, die overal bij passen zodat je zeker weet dat je er niet verveeld van gaat raken.


Top 10 Beste Slaapbanken

Wil je direct weten hoe de top 10 slaapbanken eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste slaapbank van 2021?

Het is tijd om over te gaan naar het leukste stuk van dit artikel: de testresultaten! In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'Wat is de beste slaapbank van 2021?'.

Deze test is uitgevoerd bij tientallen verschillende slaapbanken, om zeker te weten welke de beste zijn. Op basis van deze test is een ultieme top vijf samengesteld, waarbij iedere bank een uitblinker is op een ander gebied. De slaapbanken blinken uit in onder andere beste design, beste prijs- kwaliteitverhouding en de beste slaapbank voor studenten. Ben je nieuwsgierig welke slaapbanken in deze beroemde top vijf terecht zijn gekomen? Dan presenteren we je hierbij de top vijf beste slaapbanken van 2021! 

1. Beter Bed Slaapbank Texas

Best geteste slaapbank

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Verkozen tot de beste slaapbank is de Texas slaapbank van Beter Bed. Deze slaapbank is te koop voor een fijn prijsje, in een mooie neutrale kleur. Daarnaast werkt het klapsysteem heel gemakkelijk en zit er ook een goede garantie op. Deze bank valt dus op alle vlakken een uitblinker te noemen. 

Voordelen Beter Bed Slaapbank Texas

 • Goedkope bank
 • Stevig materiaal
 • Slaapt erg lekker

Nadelen Beter Bed Slaapbank Texas

 • Kraakt soms een beetje

2. VidaXL Slaapbank beige

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Als student wil je je kamer of studio zo leuk mogelijk inrichten. Vaak is er geen ruimte voor een hoogslaper en ook niet voor een bank én bed. Toch is dit wel zo leuk en gezellig, om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte die je hebt. Maar daar heb je geen honderden euro’s voor over natuurlijk.

Daarom is de VidaXl slaapbank is verkozen tot de beste voor studenten. Deze bank is vrij goedkoop en is daarnaast verkrijgbaar in twee leuke kleurtjes. De bank neemt ook niet veel ruimte in beslag en past daardoor overal.

Voordelen VidaXL Slaapbank beige

 • Prijs is erg interessant
 • Leuke kleurtjes
 • Erg comfortabel

Nadelen VidaXL Slaapbank beige

 • Garantie is aan de korte kant

3. Bed Box Holland

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Bed Box scoorde veruit het beste op het gebied van design. Dat werd vrijwel direct al duidelijk. Super mooi strak en modern, met bijpassende kussens. Deze bank staat mooi in alle soorten huizen door de mooie grijze kleur. En de prijs is in verhouding met de kwaliteit van de bank een écht koopje.

Voordelen Bed Box Holland

 • Super strak design
 • Mooie bijpassende kussens
 • Goede kwaliteit

Nadelen Bed Box Holland

 • Erg zwaar om te tillen

4. Dreamhouse Monaco

beste grote slaapbank

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je iets meer budget hebt om uit te geven aan een slaapbank, is deze echt de beste. De Slaapbank is een hoekbank, met plek voor minstens vier (!) personen. Wanneer je de bank uitklapt kan je heerlijk slapen op een ruim tweepersoons bed. Daarnaast heeft de bank ook een ingebouwde opbergplek, waar je heel handig je slaapkussen in kwijt kan overdag.

Voordelen Dreamhouse Monaco

 • Zit geweldig
 • Erg trendy

Nadelen Dreamhouse Monaco

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Slaapbank Newyork van Beddenshop

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Newyork bank van de Beddenshop is haast net zo mooi als de stad zelf. Een ontzettend modern design met mooie zilveren poten, en dat voor minder dan tweehonderd euro. Daarnaast zit en slaapt de bank ook heerlijk! Deze slaapbank is veruit de beste qua prijs- kwaliteitverhouding, omdat je voor dat fijne prijsje een hele mooie bank terugkrijgt.

Voordelen Slaapbank Newyork van Beddenshop

 • Leuke vormgeving
 • Goedkoop
 • Past overal bij

Nadelen Slaapbank Newyork van Beddenshop

 • Garantie termijn is aan de korte kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel slaapbanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 slaapbanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de slaapbanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste soundbars van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste slaapbanken zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>