fbpx

Publicatie datum: 31 januari, 2023

Door: Jack

Best Geteste skibril

OAKLEY Flight Path XL

OAKLEY Flight Path XL

De OAKLEY Flight Path XL is een echte professionele skibril. Deze skibril is namelijk gemaakt in samenwerking met Super-G wereldkampioen Aleksander Kilde. Zo beschikt hij over een anti-fog coating, dubbele lens en is hij zonwerend. Verder heeft hij een sferische lensform en een lensconstructie voor een groter gezichtsveld. Dit maakt hem geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiërs.

Het skiseizoen staat op het punt om weer te beginnen. Voor de reguliere skiërs onder ons, betekent dat dat je weer je ski gear uit moet gaan kiezen voor het komende seizoen.

Naast dat je er natuurlijk goed bij wil lopen op de piste, is je uitrusting voor het skiën van belang voor je eigen comfort, je sportieve prestaties, en je warmte.

Ook wat betreft je skibril is het belangrijk dat je een goede skibril koopt. Met een goede skibril kun je de piste beter zien, hoef je minder bang te zijn dat je bril beslaat, en kun je dus met een veiliger en zelfverzekerder gevoel de pistes op!

De beste skibril uitzoeken is overigens geen makkie. Om een goede skibril die bij jou past te kunnen kopen, is vaak heel wat onderzoek nodig. We gaan in dit artikel de beste vijf skibrillen bij langs, beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding, gebruikersreviews en nog veel meer. Dat scheelt jou een hoop tijd en onderzoek.

Doordat we de skibrillen hebben verdeeld over verschillende prijsklassen en categorieën, zit er altijd een goede skibril bij die bij jou past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste skibrillen

OAKLEY Flight Path XL

Beste koop skibril
1. OAKLEY Flight Path XL

SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100

Beste skibril heren
2. SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100

Beste skibril voor brildragers
3. Oakley Line Miner XL

Beste skibril kind
4. Giro Moxie

Beste skibril slecht weer
5. Falcon FXS Two

Top 10 beste skibrillen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste skibrillen!


Waar op letten bij het kopen van een skibril?

Een skibril kopen is simpel; gewoon in het winkelmandje, en afrekenen. Maar voordat je zeker weet dat die skibril echt bij je past, en dat je ook op de piste tevreden zult zijn over de skibril, dat is weer een ander verhaal. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de beste skibril volgens de consumentenbond, maar uiteindelijk kies je de beste skibril toch het liefst zelf uit.

Om het voor jou iets makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste specificaties aan een goede skibril voor je op een rijtje gezet. Je kunt de belangrijkste dingen om op te letten lezen in de knoppen hieronder!

Formaat

Natuurlijk is een skibril niet altijd geschikt voor alle soorten hoofden. Daarom is de maat van de skibril belangrijk om rekening mee te houden. Vaak zijn skibrillen wel verstelbaar, maar alsnog zal de grootte van de lenzen bepalen hoe lekker de bril zit en blijft zitten.

Kleur lenzen

De kleur van de lenzen dan; ook die is belangrijk voor jouw ski ervaring. Lenzen van skibrillen komen in allerlei tinten, wat het makkelijker maakt om de sneeuw te onderscheiden van de lucht in extremere omstandigheden. Bij sneeuwblindheid kan een gekleurde bril ook erg belangrijk zijn om alsnog je weg te kunnen vinden.

Looks

Laten we eerlijk zijn: niet iedereen gaat alleen maar skiën voor de sport. Het is ook gewoon van belang dat je je comfortabel voelt en dus dat je er goed uit ziet! Een goede skibril kan hierin een groot verschil maken, dus kies er vooral één die je er mooi uit vindt zien!

Kijkhoek

Ook iets wat belangrijk is aan een goede skibril, is de mogelijke kijkhoek van de lens. Bij goede brillen is de lens zo gevormd, dat je in alle richtingen maximaal ver kunt kijken, zodat je amper door hebt dat je een bril op hebt. Dit vergroot de veiligheid en het comfort van de bril aanzienlijk.


Wat is de beste skibril van 2023? 

Met de beste skibrillen van 2023 volgens de Top-X skibril test, kun je zeker zijn van een veilige, en van een comfortabele skivakantie! Om er voor te zorgen dat iedereen een geschikte skibril kan vinden in onze skibril top 5, hebben we de skibrillen verdeeld over verschillende categorieën. Ook zit er een skibril bij voor ieders budget. Dit zijn de 5 beste skibrillen van 2023!

1. OAKLEY Flight Path XL

OAKLEY Flight Path XL

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Oakley Flight Path XL is verkozen tot de absolute winnaar, en dat is natuurlijk niet zo maar lukraak uitgekozen. De Oakley Flight Path XL is een one size fits all skibril, die voor volwassenen dus altijd zo afstelbaar is dat hij precies op je hoofd past. Ook is het de beste skibril voor brildragers.

Met de Prizm Snow technologie ben je verzekerd van de beste prestaties op visueel gebied, doordat de bril speciaal gemaakt is om sneeuwblindheid te voorkomen. Daarnaast zorgt de Ridgelock EV lensconstructie voor een breed gezichtsveld, en je zult dus nooit per ongeluk ergens tegenop knallen omdat je het niet in je ooghoek ziet. 

Voordelen OAKLEY Flight Path XL

 • One size fits all door de verstelbare band
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Ridgelock EV lensconstructie voor een breed gezichtsveld
 • Ontwikkeld in samenwerking met Super-G wereldkampioen Aleksander Kilde

Nadelen OAKLEY Flight Path XL

 • Als de bril net niet goed aansluit kunnen de lenzen beslaan

2. Ski- en snowboardbril voor volwassenen en kinderen G 100

SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je niet een te dure skibril? Dan is er de SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100. Met deze beste skibril voor heren kun je zo hard gaan als je wil, door de altijd strak aansluitende pasvorm zul je nooit last hebben van harde wind, koude ogen of wat dan ook.

Ook het ventilatie systeem in de bril, met meerdere gaatjes, zorgt voor een perfecte luchtstroming naar je hoofd toe, zodat je optimaal scherp kunt blijven én op topniveau kunt presteren. Dankzij de torische vorm van de glazen heb je altijd zicht op je volledige omgeving, zonder dat de bril in de weg zit! Ook is deze bril verkozen tot beste skibril Decathlon. 

Voordelen SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100

 • One size fits all door de verstelbare band
 • Ventilatiesysteem maakt de bril perfect voor sportieve skistijlen
 • Geschikt voor alle weertypes
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen SKI- EN SNOWBOARDBRIL VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN G 100

 • Slechts in 2 kleuren verkrijgbaar

3. Oakley Line Miner XL

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Met de Oakley Line Miner XL heeft het gerenommeerde skibedrijf Oakley iets gedaan wat eerst onmogelijk leek. De Oakley Line Miner XL staat namelijk nog dichter op je gezicht dan ooit te voren, en daardoor heb je een maximaal gezichtsveld met de Oakley Line Miner XL.

Dit zorgt voor een optimaal overzicht over de skipiste, wat ideaal is als je een grote groep bijeen probeert te houden om ergens onderweg samen te gaan eten – en daarnaast zorgt het natuurlijk gewoon voor extra veiligheid!

Voordelen Oakley Line Miner XL

 • Extra groot gezichtsveld door de kleine afstand tussen je ogen en de bril
 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
 • Geschikt voor slechte weersomstandigheden

Nadelen Oakley Line Miner XL

 • Kan soms extra strak zitten, wat niet voor iedereen fijn is

4. Giro Moxie

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Skiën is alleen leuk als iedereen er aan mee kan doen! Gelukkig is er voor de lagere budgets de Giro Moxie, een uitstekende skibril met een veel lager prijskaartje.

Met de Giro Moxie kun je elke winter weer je adrenalinekick behalen zonder dat je er de hoofdprijs voor hoeft neer te leggen, en dankzij de getinte glazen die erg dicht bij je ogen zitten kun je genoeg zien om de piste veilig en wel af te komen. Keer op keer.

De elastische band maakt dat de Giro Moxie verstelbaar is voor alle volwassenen, en met de Giro Moxie wordt zelfs nog een beschermhoes meegeleverd om een lange levensduur te garanderen.

Voordelen Giro Moxie

 • Erg voordelig geprijsd
 • Past bij iedereen dankzij de verstelbare elastische band
 • Beschermhoes is meegeleverd, dus de Giro Moxie gaat lang mee
 • Getinte glazen met een brede kijkhoek

Nadelen Giro Moxie

 • De elastische band is alleen achter te verstellen, dus kan niet aangepast worden aan eventuele afwijkingen

5. Falcon FXS Two

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Kun je tijdens het skiën door de sneeuw soms de piste niet meer zien? Sneeuwblindheid is een veel voorkomend fenomeen bij skiën, zeker hoger op in de bergen en bij extremere weersomstandigheden.

Een goede skibril kan hierbij een hoop helpen, door bijvoorbeeld een gekleurd glas in de skibril te hebben. De Falcon FXS Two is precies de bril die je nodig hebt bij dit soort omstandigheden.

Dankzij de sterke oranje tint in de glazen, gecombineerd met het feit dat de glazen het overtollige licht een beetje dimmen voor je ogen, heb je altijd een goed beeld van de piste. Je ziet dieptes, bulten in de sneeuw en verraderlijke tiefschnee veel en veel beter.

Daarnaast kun je, mochten de omstandigheden het vereisen, ook heel makkelijk wisselen van lenzen met de Falcon FXS Two. Dankzij een magnetisch systeem kun je met 1 klik al je lens verwisselen, zodat je altijd voorbereid bent op de situatie!

Voordelen Falcon FXS Two

 • Makkelijk verwisselbare lens
 • Gaat fel licht en sneeuwblindheid tegen
 • Ventilatie adapteert automatisch aan de omstandigheden

Nadelen Falcon FXS Two

 • Wordt niet geleverd met een extra (verwisselbare) lens

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel skibrillen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten skibrillen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de skibrillen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste skibrillen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>