• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste sfeerverlichting voor buiten [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Gerard

Best Geteste sfeerverlichting voor buiten

A sunny day lichtsnoer 

Wil jij deze zomer optimaal genieten van de zwoele zomeravonden? Dan hebben wij iets voor jou! Wij hebben een uitgebreide sfeerverlichting voor buiten test gedaan en het a sunny day lichtsnoer is uitgeroepen tot beste sfeerverlichting voor buiten 2022! 

Met deze beste sfeerverlichting voor buiten kan jij vol op genieten van de warme zomeravonden. Deze sfeerverlichting voor buiten zorgt voor gezelligheid in de tuin of op je balkon. 

Ben jij benieuwd naar het a sunny day lichtsnoer? Klik dan gauw op de button hieronder!

De zomer staat voor de deur hoogste tijd om je tuin een upgrade te geven. Je hebt net een nieuwe tuinset gekocht maar je hebt nog geen verlichting voor in de tuin. Dat is jammer want dit betekend dat je niet de hele avond in de tuin kan zitten. Hoe los je dit op? De meeste zomers in Nederland zijn maar van korte duur dus je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. 

Daar hebben wij wat op gevonden, namelijk sfeerverlichting voor buiten. Met sfeerverlichting voor buiten breng de gezelligheid naar je tuin en/of balkon. De meeste sfeerverlichting voor buiten heeft warm licht dit zorgt ervoor dat je een warme sfeer creëert in je tuin. 

Er zijn veel verschillende soorten sfeerverlichting voor buiten en je vraagt je dan vast af: 'Welke sfeerverlichting voor buiten past het beste bij mij?' Wij hebben meerdere producten getest en uiteindelijk hebben we een ultieme Top 5 gevormd. Verder in dit artikel staan alle artikelen uit onze top 5 met een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Zo kan je goede sfeerverlichting voor buiten kiezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste sfeerverlichting voor buiten

Beste Koop sfeerverlichting voor buiten
1. A sunny day lichtsnoer

Beste sfeerverlichting voor buiten en binnen
2. Homèlle lichtsnoer

Beste oplaadbare sfeerverlichting voor buiten 
3. Groovy Light Solar 

Beste solar sfeerverlichting voor buiten 
4. Groovy Light Solar Tuinverlichting

     Beste luxe sfeerverlichting voor buiten 
5. LumenXL Prikkabel set

Top 10 Beste sfeerverlichting voor buiten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste sfeerverlichting voor buiten. Ben jij benieuwd naar de producten van de sfeerverlichting voor buiten test 2022? Bekijk ze dan onderaan dit artikel!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van

sfeerverlichting voor buiten?

Sfeerverlichting voor buiten is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Door het grote aanbod in sfeerverlichting voor buiten is het moeilijk om onderscheid te maken tussen goede en slechte sfeerverlichting voor buiten. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van sfeerverlichting voor buiten? En wat is de beste sfeerverlichting voor buiten volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak te horen krijgen. 

De onderstaande criteria hebben wij onder de loep genomen in onze sfeerverlichting voor buiten test. Het is verstanding om goed naar deze criteria te kijken als je op zoek bent naar de beste sfeerverlichting voor buiten. Het zorgt er namelijk voor dat je kans op een miskoop heel klein is!

Aantal lichtpunten 

Het eerste is het belangrijk om het aantal lichtpunten van het snoer te controleren. Het aantal lichtpunten staat voor het aantal lampen die aan het snoer zijn gekoppeld. Het aantal lichtpunten kan namelijk verschillen per snoer. Het aantal lichtpunten zit meestal tussen de 20 en 50. 

Voedingstype 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het voedingstype van de sfeerverlichting. De verschillende soorten voedingstype zijn: netstroom, batterijen en zonne-energie. Denk dus goed na welk voedingstype het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. 

Voor binnen of voor buiten 

Als derde is het belangrijk om te kijken of de sfeerverlichting geschikt is voor gebruik binnenshuis en/of buitenshuis. Mocht je de sfeerverlichting ook binnenshuis willen gebruiken dan raden wij je aan om goed de productspecificaties door te lezen. De meeste sfeerverlichting is namelijk alleen geschikt voor buitenshuis. 

Snoer lengte 

Het laatste is het belangrijk om de snoer lengte van de sfeerverlichting te controleren. Je wilt natuurlijk wel een snoer die niet te kort is voor in de tuin. De lengte van het snoer kan variëren tussen de 5 en 10 meter. Houd er wel rekening mee dat de afstand van de stekker naar de eerste lamp altijd flink is. 


Wat is de beste sfeerverlichting voor buiten van 2022? 

Wat is de beste sfeerverlichting voor buiten? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven! Aan de hand van de resultaten van onze sfeerverlichting voor buiten test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste opties van dit moment. Hierbij hebben wij de producten getest op de bovenstaande criteria om zo een veelzijdige top 5 lijst samen te stellen. 

Voor elk product uit onze top 5 hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgesomd en hebben wij elke product voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de resultaten van onze test en reviews van andere consumenten.

1. A sunny day lichtsnoer

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het a sunny day lichtsnoer is uit de test gekomen als beste sfeerverlichting voor buiten 2022. Dit lichtsnoer bestaat uit 25 LED-lampen zorgen voor een warm wit licht in de tuin of op het balkon. De afstand tussen de lampen is 30cm en de totale lengte van het snoer is 7,5 meter. 

De sfeerverlichting zorgt voor een warme en gezellige sfeer in de tuin of op het balkon. Door het warme witte licht heb je nog voldoende licht in de tuin wat fijn is omdat dit niet de allergrootste lampjes zijn. Als je met een groep mensen in de tuin zit is dit een prima lichtsterkte. 

Voordelen A sunny day lichtsnoer

 • 2 Reserve lampjes worden meegeleverd 
 • Geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Voedingstype netstroom
 • Waterproof 

Nadelen A sunny day lichtsnoer

 • Kan niet bedient worden via een mobiele app

2. Homèlle lichtsnoer

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Homèlle lichtsnoer geselecteerd als beste sfeerverlichting voor binnen en buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen en heeft een totale snoer lengte van 6 meter. De lampen geven een warm-witte kleur. Ook wordt dit lichtsnoer geleverd met 3 AA batterijen. Deze hoef je dus niet zelf nog te kopen. Ook zijn de lampjes water- en weerbestendig waardoor je ze rustig buiten kunt laten hangen. 

Deze sfeerverlichting kan zowel binnen als buiten worden gebruikt waardoor je het heel jaar plezier kunt hebben van deze lampjes. Deze lampjes kun je in december bijvoorbeeld gebruiken als kerstverlichting, die hoef je in december dan niet extra te kopen. Win win dus! 

Voordelen Homèlle lichtsnoer

 • Heeft een knipperlicht functie 
 • Water- en weerbestendig
 • Geen stopcontact nodig 

Nadelen Homèlle lichtsnoer

 • Lampjes kunnen niet vervangen worden. 

3. Groovy Light Solar

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Groovy Light Solar geselecteerd als beste oplaadbare sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen verdeeld over 5 meter snoer, dus de afstand tussen de lampen is 10cm. De sfeerverlichting werkt op basis van zonnebril-energie. Het snoer naar het zonnepaneel is 2 meter lang verder kan deze sfeerverlichting ook aangesloten worden aan een USB-kabel. 

Dus mocht de Groovy Light Solar niet voldoende kunnen opladen door te weinig zon dan kan je deze sfeerverlichting opladen door middel van de USB-kabel. Hierdoor ben je dus niet afhankelijk van het weer. Ook kan je deze sfeerverlichting binnenshuis gebruiken. 

Voordelen Groovy Light Solar

 • 4 Verschillende lichtstanden
 • Nooit meer de verlichting zelf aan- of uit hoeven zetten door slimme dag/avond-sensoren
 • Gemaakt van duurzaam materiaal 

Nadelen Groovy Light Solar

 • Geen ophangsysteem 

4. Groovy Light Solar Tuinverlichting

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Groovy Light Solar Tuinverlichting geselecteerd als beste solar sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen verdeeld over 5 meter snoer, dus de afstand tussen de lampen is 10cm. De sfeerverlichting werkt op basis van zonnebril-energie. Het snoer naar het zonnepaneel is 2 meter lang verder kan deze sfeerverlichting ook aangesloten worden aan een USB-kabel. 

Door het lage verbruik van de LED-lampjes kan het zonnepaneel overdag voldoende energie opslaan zodat jij 's avonds kan genieten van de sfeerverlichting. Bij een opgeladen zonnepaneel kan je de sfeerverlichting 12 uur lang gebruiken en dit bij een relatief korte oplaadtijd van 4 tot 6 uur. 

Voordelen Groovy Light Solar Tuinverlichting

 • Werkt op zonne-energie 
 • Gemaakt van duurzame materialen 
 • Zonnepaneel is makkelijk aan te sluiten 

Nadelen Groovy Light Solar Tuinverlichting

 • Kan alleen optimaal gebruikt worden in de zomermaanden 

5. LumenXL Prikkabel set

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vijfde en tevens laatste hebben wij de LumenXL Prikkabel set geselecteerd als beste luxe sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer stopt de gloeilamp in een nieuw en modern jasje. De lampen zijn namelijk filament lampen de nieuwste ontwikkeling op het gebied van LED-lampen. Deze lampen boosten de traditionele en sfeervolle gloeilamp na. 

Deze lampen zijn gemakkelijk in de fittingen te draaien. Let er wel op dat de afdichtingen bij het indraaien goed zitten als dit niet het geval is kan er water in de lampen lopen. Ook zijn er verschillende combinaties van snoeplengte en lichtpunten mogelijk. 

Voordelen LumenXL Prikkabel set

 • Voedingstype Netstroom
 • CE-markering
 • Bediening via armatuur

Nadelen LumenXL Prikkabel set

 • Niet energiezuinig 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sfeerverlichting voor buiten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sfeerverlichting voor buiten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de sfeerverlichting voor buiten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sfeerverlichting voor buiten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Gerard

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>