fbpx

Publicatie datum: 6 april, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Scootmobiel

beste scootmobiel

Iva E1000 Scootmobiel

De IVA E1000 SCOOTMOBIEL is de beste scootmobiel van 2023. Door de lage instap, inklapbare armleuningen en comfortabele stoel is deze scootmobiel perfect voor mensen die wat mindervalide zijn. Verder beschikt deze scootmobiel over een ergonomisch stuur, gaat een volle accu zo'n 50 km mee en beschikt hij over voldoende opbergruimte onder het zadel. 

Een goede scootmobiel is ontzettend belangrijk voor mensen die minder mobiel zijn en afhankelijk zijn van dit hulpmiddel. Een scootmobiel van hoge kwaliteit kan namelijk zorgen voor meer vrijheid en zelfstandigheid, waardoor het leven van deze mensen aanzienlijk kan verbeteren. Een scootmobiel is niet goedkoop om aan te schaffen en daarom is het belangrijk dat als je dit vervoermiddel koopt wel gelijk de goede aanschaft! 

Maar wat is nu eigenlijk de beste scootmobiel? Welke scootmobiel moet je kopen? In dit artikel zetten wij de 5 beste scootmobiels op een rijtje. Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scootmobielen

beste scootmobiel

Beste Koop Scootmobiel
1. IVA E1000

Beste scootmobiel 4-wielen
2. IVA Q1000 SCOOTMOBIEL

Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller 3

Beste Scootmobiel Accu
3. Pride GoGo Elite Traveller 3

Opvouwbare Scootmobiel Invacare Colibri XL

Beste Opvouwbare Scootmobiel
4. Invacare Colibri XL

Caremart Fun & Me scootmobiel

Beste 4 Wiel Scootmobiel
5. Caremart Fun & Me

Top 10 Beste Scootmobielen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire scootmobielen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top scootmobielen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Scootmobiel?

Een scootmobiel is natuurlijk een grote aanschaf. Daarom moet te voren goed onderzoek gedaan worden. Het is ook gelijk een prijzige aankoop. Een scootmobiel is niet een alledaagse aankoop. Er zijn er ook heel veel van allemaal verschillende merken.

Maar waar moet je dan precies op letten bij de aanschaf van een scootmobiel? Wat zijn zaken die relevant zijn? Deze zaken worden allemaal hieronder behandeld. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Snelheid

Natuurlijk allereerst de snelheid van de scootmobiel. Je hebt bepaalde scootmobielen met een hoge snelheid. Het nadeel van die scootmobielen is dan weer dat de accu sneller opgaat. Je hebt ook scootmobielen met een lagere snelheid, maar het nadeel daarvan is dan weer dat je minder hard gaat.

Kwaliteit

Ten tweede is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de scootmobiel. Zo is het belangrijk om van te voren de structuur en materiaal na te gaan. Dit zijn belangrijke kenmerken die te maken hebben met de kwaliteit. Je wil natuurlijk wel dat het lang meegaat.

Wielen

Scootmobielen er in verschillende soorten en maten. Zo hebben sommige 3 wielen en andere weer 4 of 5. Bedenk van te voren wat je zelf fijn zal vinden. Met 5 wielen heb je meer balans maar ben je wel zwaarder. Met 3 wielen heb je minder wielen maar ben je wel flexibeler. 

Comfort

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de comfort van de scootmobiel. Sommige scootmobielen hebben nog extra functies zoals een boodschappen bakje of grotere leuningen. Ga dus van te voren na wat je zelf fijn zal vinden. Hierdoor kan je gerichter op zoek gaan.


Wat is de beste Scootmobiel van 2023? 

Wat is de beste scootmobiel van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten scootmobielen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste scootmobielen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  IVA E1000 Scootmobiel

beste scootmobiel

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als jij op zoek bent naar de best geteste scootmobiel van 2023 dan is de IVA E1000 Scootmobiel waarschijnlijk je beste koop op dit moment. Geen enkele scootmobiel kwam namelijk zo goed uit onze scootmobiel test als dit model.Allereerst is dit een echte eye-catcher, de scootmobiel heeft een strak uiterlijk en oogt enorm luxe. Verder is dit een elektrische scootmobiel met 3 wielen. Doordat het een 3-wiel scootmobiel is heb je extra ruimte bij de benen.

Daarnaast is deze scootmobiel ideaal voor oudere mensen en mensen die mindervalide zijn. Zo heeft hij inklapbare armleuningen en een verlaagde instap. Hierdoor kun je veilig en gemakkelijk op de scootmobiel gaan zitten.Met een volle accu doe je zo'n 50 kilometer (actieradius). De scootmobiel beschikt ook over een zogenaamde "speedcontrol" functie waar je de snelheid mee kunt beperken tot 8, 16 of 20 kilometer per uur.

Voordelen IVA E1000 Scootmobiel

 • Door lage instap en inklapbare armleuningen stap je gemakkelijk op de scootmobiel zonder te veel moeite
 • Ergonomisch stuur en zeer comfortabel zadel
 • Dankzij de 3-wielen heb je meer beenruimte
 • Met de speedcontrol functie beperk je de snelheid tot 8,16 of 20 km per uur

Nadelen IVA E1000 Scootmobiel

 • Geen

2. IVA Q1000 SCOOTMOBIEL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wie op zoek is naar de beste scootmobiel met 4 wielen kan het beste kiezen voor de IVA Q1000. Dit is een krachtige scootmobiel die in zowel zwart als grijs verkrijgbaar is. 

Deze scootmobiel kenmerkt zich door zijn luxe uitstraling en LED verlichting. Het voordeel van een scootmobiel met 4 wielen is dat je iets minder evenwichtsproblemen zult ervaren tijdens het rijden. Ook is een 4-wiel scootmobiel over het algemeen iets meer geschikt voor langere afstanden. Nadeel hiervan is wel dat er iets minder beenruimte is dan bij een 3-wielsmodel. Goed, terug naar de IVA Q1000. A

ls jij op zoek bent naar een stevige, comfortabele scootmobiel dan is dit een goede keuze. Zo heeft dit model een actieradius van 45km, een captainseat met verstelbare armleuningen, een onderhoudsvrij elektromotor en ergonomisch stoer. Daarnaast is dit een scootmobiel die over veel opbergruimte beschikt.

Zo heeft hij aan de voorkant een mandje en nog eens een opbergruimte onder het stuur. Kortom een toppertje van een scootmobiel!

Voordelen IVA Q1000 SCOOTMOBIEL

 • Zeer comfortabele scootmobiel met een luxe uitstraling
 • Volle accu gaat maar liefst 45KM mee
 • Onderhoudsvrije elektromotor
 • Ergonomisch stuur

Nadelen IVA Q1000 SCOOTMOBIEL

 • Door de 4 wielen heb je iets minder beenruimte dan bij een andere scootmobiel

3. Pride GoGo Elite Traveller 3

Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller 3

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek staat de Pride GoGo Elite Traveller 3. Dit is de best geteste scootmobiel met accu in 2023. Hierbij krijg je een uitstekend accupakket en een oplader.

Deze scootmobiel lijkt misschien op de eerder besproken scootmobiel, maar toch zijn er essentiële verschillen te constateren. Het eerste verschil is dat deze scootmobiel multifunctioneel te bedienen is. Ook kun je profiteren van eenvoudig verwisselbare panelen. Naast deze verschillen zijn er natuurlijk ook enkele overeenkomsten. Zo is deze scootmobiel ook voorzien van een handig boodschappenmandje. Woon je dicht bij een supermarkt? Dan is het ideaal om een boodschappenmandje te hebben. Het is dus niet alleen een scootmobiel voor thuis, maar ook voor als je de weg op gaat.

De kracht van de scootmobiel is natuurlijk de opvouwbaarheid. Door de scootmobiel op te vouwen, weet je zeker dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Bijvoorbeeld in de trein, maar het is ook mogelijk om hem mee te nemen op vakantie. Je kunt hem zelfs meenemen in het vliegtuig. Dat is toch fantastisch. Dat je slecht ter been bent, maar toch nog kunt genieten van de prachtige wereld om ons heen.

Voordelen Pride GoGo Elite Traveller 3

 • Opvouwbaar
 • Zeer compact

Nadelen Pride GoGo Elite Traveller 3

 • Heeft geen stokhouder

4. Invacare Colibri XL

Opvouwbare Scootmobiel Invacare Colibri XL

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een opvouwbare scootmobiel? Dan is de Invacare Colibri XL wat voor jou! Dit is de best geteste opvouwbare scootmobiel van 2023.

De kracht van deze scootmobiel is dat die bijna in elke auto past (opvouwbaar). Het is dus zeer gemakkelijk om hem mee te nemen. Misschien wil je bijvoorbeeld een tochtje door het bos maken. Dan is het handig om een auto mee te nemen, zodat je met de scootmobiel lekker kunt genieten van de prachtige natuur.

De scootmobiel heeft een maximumsnelheid van 8 kilometer per uur. Dit zorgt ervoor dat de scootmobiel lekker veilig is. Doordat het zo'n kleine omvang heeft kan je bijna door elk straatje. Daardoor is deze scootmobiel ook geschikt om in de stad mee te rijden.

Voordelen Invacare Colibri XL

 • Lichtgewicht
 • Kleine omvang

Nadelen Invacare Colibri XL

 • Trage snelheid

5. Caremart Fun & Me

Caremart Fun & Me scootmobiel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste op de lijst is de Caremart Fun & Me. Dit is de best geteste 4 wiel scootmobiel van 2023. Hiermee heb je genoeg balans en rijdt je veilig op de weg.

De kracht van deze scootmobiel is dat die is voorzien van lekvrije banden. Wel zo makkelijk natuurlijk, want de grootste angst van elke gebruiker is pech aan de weg. Stel je voor dat je lekker genieten bent van een overheerlijk tochtje. En vervolgens blijkt ineens dat de band lek is.

Dan zit je vast en dat is natuurlijk een groot probleem. Dit is dan ook een angst waar elke gebruiker van een scootmobiel wel eens mee kampt. Gelukkig kan deze angst makkelijk weggenomen worden dankzij de lekvrije banden. De scootmobiel is ook voorzien van noodzakelijke led-verlichting en ga zo maar verder.

Voordelen Caremart Fun & Me

 • Voorzien van lekvrije banden
 • Voorzien van led-verlichtingen

Nadelen Caremart Fun & Me

 • Niet van het beste merk

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel scootmobielen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten scootmobielen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scootmobielen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scootmobielen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>