Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Scootmobiel

Pride GoGo Elite

5/5

De Pride GoGo Elite Traveller Plus 4 opvouwbare scootmobiel brengt comfort en kwaliteit op hoog niveau. Deze scootmobiel is uitermate geschikt om mee te nemen op reis, omdat deze opvouwbare scootmobiel zeer licht is. Zelfs het accupakket is relatief licht te noemen. In enkele seconden is deze opvouwbare scootmobiel de demonteren of te monteren. Dit kan vrijwel iedereen, juist door het eenvoudige ontwerp.

Waar op letten bij aanschaf scootmobiel?

We leven tegenwoordig in moderne tijden, waar er ook rekening wordt gehouden met mensen die moeilijk ter been zijn. Een geweldige uitvinding is natuurlijk de scootmobiel. 

Het overstijgt de rollator, want een persoon met een scootmobiel kan zich beter bewegen. Daarom is het ook zeer voordelig voor mensen die slecht ter been zijn. Een scootmobiel is er in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld scootmobielen met 3 wielen, maar ook met 4 en 5. 

Welke het best bij je past is afhankelijk van je voorkeur, maar natuurlijk ook van je handicap. Het is overigens een misvatting om te denken dat enkel ouderen een scootmobiel nodig hebben. Waarschijnlijk heb je ook wel eens jongere mensen met een scootmobiel gezien. Ook jonge mensen hebben soms een scootmobiel nodig. Vaak krijgen ze die als gevolg van een zeer ernstige chronische ziekte, denk daarbij aan een suikerziekte of wat anders.

Waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van een scootmobiel? Wat zijn zaken die relevant zijn? Natuurlijk allereerst de snelheid van de scootmobiel. Je hebt bepaalde scootmobielen met een hoge snelheid. Het nadeel van die scootmobielen is dan weer dat de accu sneller opgaat. 

Je hebt ook scootmobielen met een lagere snelheid, maar het nadeel daarvan is dan weer dat je minder hard gaat. Daarnaast moet je natuurlijk ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de scootmobiel kijken. Wat is dus de beste scootmobiel? Die vraag is dus niet te beantwoorden, want de beste scootmobiel is voor iedereen anders.

1. Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller 4: scootmobiel aanbieding

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze prachtige opvouwbare scootmobiel heeft unieke voordelen voor de gebruikers ervan. Allereerst is de scootmobiel voorzien van een handige boodschappenmand. Wil je dus even winkelen, dan kun je gemakkelijk alles meenemen. Op die manier kan de gebruiker van de scootmobiel nog zelfstandig zijn. En dat is een groot goed, want veel mensen hebben de angst om de autonomie over hun eigen bestaan te verliezen.

Ook is deze scootmobiel voorzien van handige armleuningen. Ideaal als je even wilt worden voorzien van extra steun. Heb je de armleuningen echter niet nodig? Deze zijn ook afneembaar, dus daar heb je ook nog eens de keuze in. De opvouwbare scootmobiel is ook voorzien van een accupakket en een handige lader.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen als het gaat om deze scootmobiel. Een belangrijk nadeel is dat deze scootmobiel weinig vaart kan maken. De maximum snelheid is namelijk 4km per uur. En dat is natuurlijk niet heel erg snel. Ook heeft de scootmobiel een maximaal draagvermogen van 125 kg. Dit betekent dat sommige lange mensen met overgewicht er geen gebruik van kunnen maken.

Voordelen Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

 • Opvouwbaar model
 • Voorzien van boodschappenmand
 • Voorzien van handige armleuningen
 • Inclusief accupakket en lader

Nadelen Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

 • Max snelheid is slechts 4 km per uur
 • Maximaal draagvermogen van 125kg

2. Safety 1st Calidoo Co-SleeperScootmobiel carpo 2 limited edition

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze scootmobiel is een zogenoemde limited edition. Dit betekent dat er maar een paar van zijn gemaakt. De reden hiervoor is dat ze daardoor uniek blijven en meestal ook in waarde blijven behouden. 

Het voordeel van deze limited edition scootmobiel is dat deze voorzien is van twee accu’s. Er bestaat natuurlijk een onverhoopte kans dat er een bepaalde accu kapot gaat. Natuurlijk is dat heel vervelend en om die reden is het dan ook te raden om een scootmobiel met twee accu’s aan te schaffen. Op die manier weet je zeker dat je altijd een extra accu bij de hand hebt. De scootmobiel heeft een relatieve snelheid van circa 15 km per uur. Daarnaast is de scootmobiel voorzien van een luxueuze vering, zodat je altijd aangenaam kunt zitten.

Het grootste nadeel van de scootmobiel is echter de prijs. Omdat het een limited edition betreft, is de scootmobiel flink aan de prijs. Dat is natuurlijk nadelig voor mensen met een laag budget. Maar het voordeel is dat de waarde van de scootmobiel behouden blijft. Dit aangezien er niet zoveel van geproduceerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de scootmobiel uniek blijft. Het is overigens altijd verplicht om een scootmobiel te verzekeren. Maar voor informatie daaromtrent kun je terecht op het internet, of bij je lokale verzekeringsmaatschappij.

Voordelen Scootmobiel carpo 2 limited edition

 • Voorzien van twee accu’s
 • Fraai design
 • Gaat maar liefst 15 km per uur
 • Voorzien van luxueuze vering

Nadelen Scootmobiel carpo 2 limited edition

 • Prijs is hoog

3. Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze scootmobiel lijkt misschien op de eerder besproken scootmobiel, maar toch zijn er essentiële verschillen te constateren. Het eerste verschil is dat deze scootmobiel multifunctioneel te bedienen is. Ook kun je profiteren van eenvoudig verwisselbare panelen. Naast deze verschillen zijn er natuurlijk ook enkele overeenkomsten. Zo is deze scootmobiel ook voorzien van een handig boodschappenmandje. Woon je dicht bij een supermarkt? Dan is het ideaal om een boodschappenmandje te hebben. Het is dus niet alleen een scootmobiel voor thuis, maar ook voor als je de weg op gaat.

Het nadeel van deze scootmobiel is dat er sprake is van een laag actieradius. Met een actieradius wordt de mobiliteit van de scootmobiel bepaald. De actieradius van deze scootmobiel ligt op 24 kilometer. De kracht van de scootmobiel is natuurlijk de opvouwbaarheid. Door de scootmobiel op te vouwen, weet je zeker dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Bijvoorbeeld in de trein, maar het is ook mogelijk om hem mee te nemen op vakantie. Je kunt hem zelfs meenemen in het vliegtuig. Dat is toch fantastisch. Dat je slecht ter been bent, maar toch nog kunt genieten van de prachtige wereld om ons heen.

 

Voordelen Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

 • Multifunctioneel te bedienen
 • Verwisselbare panelen
 • Voorzien van boodschappen mandje

Nadelen Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4 

 • Laag actieradius

4. Invacare Colibrie opvouwbare scootmobiel

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

De kracht van deze scootmobiel is dat die bijna in elke auto past. Het is dus zeer gemakkelijk om hem mee te nemen. Misschien wil je bijvoorbeeld een tochtje door het bos maken. Dan is het handig om een auto mee te nemen, zodat je met de scootmobiel lekker kunt genieten van de prachtige natuur. De scootmobiel heeft een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur. Dit zorgt ervoor dat de scootmobiel lekker veilig is.

Het nadeel van de scootmobiel is dat deze een maximaal gebruikersgewicht van 136 kilogram heeft. Mensen zwaarder dan 136 kilogram kunnen dus geen gebruikmaken van deze scootmobiel. Voor de rest heeft de scootmobiel vrijwel geen nadelen.

 

Voordelen Invacare Colibrie opvouwbare scootmobiel

 • Past in veel auto’s dus makkelijk mee te nemen
 • Maximaal snelheid van 6 km per uur

Nadelen Invacare Colibrie opvouwbare scootmobiel

 • Maximaal gebruikersgewicht is 136 kg

5. Scootmobiel Caremart Fun & Me

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De kracht van deze scootmobiel is dat die is voorzien van lekvrije banden. Wel zo makkelijk natuurlijk, want de grootste angst van elke gebruiker is pech aan de weg. Stel je voor dat je lekker genieten bent van een overheerlijk tochtje. En vervolgens blijkt ineens dat de band lek is. Dan zit je vast en dat is natuurlijk een groot probleem. Dit is dan ook een angst waar elke gebruiker van een scootmobiel wel eens mee kampt. Gelukkig kan deze angst makkelijk weggenomen worden dankzij de lekvrije banden. De scootmobiel is ook voorzien van noodzakelijke led-verlichting en ga zo maar verder.

Een nadeel aan de scootmobiel is de prijs. De scootmobiel is stevig aan de prijs, maar gelukkig krijg je daar dan ook wel iets heel moois voor terug. Dat is dus de afweging die je moet maken.

Voordelen Scootmobiel Caremart Fun & Me

 • Voorzien van lekvrije banden
 • Voorzien van led-verlichtingen

Nadelen Scootmobiel Caremart Fun & Me

 • Prijs is aan de hoge kant

Scootmobiel kopen

Met behulp van de bovenstaande vergelijkingen en het overzicht van de beste Scootmobielen kun je jouw favoriete scootmobiel  kopen. 

 

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>