fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Scooterhoes

Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Ben jij op zoek naar de beste scooterhoes van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel. Deze scooterhoes scoorde namelijk op meerdere criteria de hoogste score in onze beste scooterhoezen test. Zo is hij ook geschikt voor windschermen en wordt hij geleverd inclusief een handige opbergzak.

De Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel is geschikt voor alles scooters en motors. Verder is hij waterdicht en gemaakt van extreem sterk 210D Oxford waarmee jij je scooter of motor optimaal beschermt. De elastische banden en klikgespen zorgen er voor dat jij de hoes goed vast zet.

Meer weten over de Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Heb jij een scooter? Dan is een scooterhoes een hele goede optie om jouw scooter te beschermen tegen regen, harde wind en vorst. Een scooterhoes is namelijk relatief goedkoop en zorgt er voor dat jouw scooter een stuk langer er goed uit blijft zien wanneer hij veel buiten staat. Hierdoor behoudt hij de goede kwaliteit en heldere kleur.

Er zijn ontzettend veel verschillende scooterhoezen. Het kan daarom best lastig zijn om de beste scooterhoes optie voor jouw scooter te vinden. Om jou te helpen bij het vinden van de beste scooterhoes hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste scooterhoes van 2023. Hierbij hebben wij tientallen modellen vergeleken in onze ultieme test.

In dit artikel ontdek je daarom de 5 beste scooterhoezen uit onze top 5. Ook hebben wij de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen voor je op een rijtje gezet. Wil jij weten welke scooterhoes het beste bij jouw scooter past en waar je dan op moet letten? Lees gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

29

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

55

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scooterhoezen

Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Beste koop scooterhoes
1. Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Beste scooterhoes waterdicht
2. Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Scooterhoes – Motorhoes

Beste scooterhoes goedkoop
3. Scooterhoes – Motorhoes

Scooterhoes met windscherm

Beste scooterhoes met windscherm
4. Scooterhoes met windscherm

Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit

Beste motorhoes
5. Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit


Top 10 Beste Scooterhoezen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste scooterhoezen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een scooterhoes?

Ga jij een scooterhoes kopen maar heb je geen idee waar je op moet letten? Geen probleem, wij helpen je daar bij. Na tientallen scooterhoezen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een scooterhoes. Hieronder vind je de belangrijkste criteria waar je op moet letten.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste scooterhoezen test. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij een miskoop en vergroot jij de kans dat je de beste optie in huis haalt. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste scooterhoes volgens de consumentenbond test.

Stevigheid materiaal

Een eerste criteria waar rekening mee gehouden moet worden is de stevigheid van de scooterhoes. Lage kwaliteit scooterhoezen zijn namelijk van een niet stevig materiaal waardoor de kans groot is dat hij scheurt of snel kapot gaat. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de stevigheid en kwaliteit van een scooterhoes.

Door reviews te lezen en naar het merk te kijken van de scooterhoes, kun jij er gemakkelijk achter komen of de stevigheid en kwaliteit van een scooterhoes goed is. Ook kun je in de product omschrijving zien waar de scooterhoes van is gemaakt.

Maat

Ook de maat van een scooterhoes is erg belangrijk. Koop jij een te kleine scooterhoes? Dan is dit uiteraard gelijk een miskoop. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je naar de afmetingen van een scooterhoes kijkt. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter of de gewenste scooterhoes ook geschikt is voor jouw scooter.

Veel scooterhoezen zijn universeel. Toch worden er ook scooterhoezen met bepaalde formaten verkocht. Hierbij is het dus erg belangrijk dat je goed kijkt naar de afmetingen van het model en jouw scooter.

Waterdichtheid

Een derde criteria waar naar gekeken kan worden is de waterdichtheid van een scooterhoes. Niet alle scooterhoezen zijn namelijk waterdicht. Wil jij jouw scooter buiten laten staan en niet onder een afdakje? Dan kan het verstandig zijn om een waterdichte scooterhoes aan te schaffen. Hiermee voorkom jij dat jouw scooter beschadigd raakt.

Zet jij de scooter altijd binnen? Dan kun je ook prima een scooterhoes aanschaffen die niet waterdicht is. In de product omschrijving kun je gemakkelijk zien of een scooterhoes wel of niet waterdicht is.

Gebruiksvriendelijkheid

Een laatste criteria is de gebruiksvriendelijkheid van een scooterhoes. Niet alle scooterhoezen zijn namelijk even makkelijk te gebruiken. Zo zijn sommige scooterhoezen moeilijk over een scooter heen te krijgen terwijl andere juist veel te los zitten waardoor de wind er makkelijk onder komt.

Om die reden is het belangrijk om naar de reviews te kijken van een scooterhoes. Hierin wordt vaak aangegeven hoe de gebruiksvriendelijkheid van een scooterhoes is. Ook kan er gekeken worden naar extra accessoires zoals elastische banden en klikgespen om de scooterhoes goed af te laten sluiten.


Wat zijn de beste scooterhoezen?

Welke scooterhoes is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. In de volgende sectie ontdek je namelijk onze top 5 beste scooterhoezen van dit moment. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Er zit dus voor iedereen een perfect exemplaar tussen.

Voor iedere scooterhoes uit onze top 5 hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen van ieder model voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij er makkelijker achter welke modellen wel- en niet geschikt zijn voor jou. De eindbeoordeling is gebaseerd op onze testresultaten en reviews van andere consumenten.

1. Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste koop scooterhoes van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel. Deze scooterhoes beschikt namelijk over alles dat jij zoekt in een goede scooterhoes. Denk aan een model dat waterdicht is, over een uitstekende kwaliteit beschikt en meer.

Zo is de Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel gemaakt van 210D Oxford materiaal en is hij ook geschikt voor scooters met een windscherm. Deze scooterhoes wordt geleverd inclusief een handige opbergzak. Hierin kun jij, wanneer je de scooterhoes niet gebruikt, de scooterhoes gemakkelijk opbergen.

De Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel heeft een stevige pasvorm en kan strakker gezet worden dankzij de elastische banden en klikgespen waarover hij beschikt. Hiermee voorkom jij dat de hoes wegvliegt door de wind. Ook heeft hij een universeel formaat waardoor hij geschikt is voor alle scooters en motoren.

Voordelen Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

 • Waterbestendig
 • Beschikt over een uitstekende kwaliteit
 • Inclusief handige opbergzak
 • Voor motoren en scooters

Nadelen Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel

 • Eerste keer is hij wat moeilijker te bevestigen

2. Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel geplaatst in onze top 5. Deze universele scooterhoes is geschikt voor zowel motoren als scooters dankzij het grote formaat. Verder is hij goed waterdicht waardoor jij met deze hoes jouw scooter prima buiten kunt laten staan.

De Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel is ook geschikt voor scooters met windscherm. Daarnaast wordt hij geleverd inclusief een handige opbergzak waardoor jij hem makkelijk kunt opbergen en meenemen. Ook deze scooterhoes is gemaakt van 210D Oxford stof dat ontzettend stevig, dik en dicht is.

De Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel beschikt tevens over anti-diefstal slot gaten waardoor hij voor iedere scooter geschikt is. Met het elastische koord kun jij hem gemakkelijk verstellen zodat hij goed past. Verder heeft hij dubbel gestikte naden voor extra bescherming.

Voordelen Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

 • Eenvoudig te gebruiken
 • XL-formaat
 • Dubbel gestikte naden
 • Ook geschikt voor windschermen

Nadelen Achaté Scooterhoes / Motorhoes Universeel

 • Minder geschikt voor grote motoren

3. Scooterhoes – Motorhoes

Scooterhoes – Motorhoes

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Scooterhoes – Motorhoes geplaatst in onze top 5. Deze scooterhoes is namelijk ideaal voor kleine- en grote scooters dankzij zijn XL formaat. Verder is hij waterdicht waardoor jij hem ook voor buiten kunt gebruiken tijdens flinke regenbuien.

De Scooterhoes – Motorhoes heeft een formaat van 230 x 96 x 125 cm en beschermt je scooter tegen regen, sneeuw, stof, vuil en UV-straling. Verder is hij eenvoudig te gebruiken dankzij de handige kliksluitingen. Ook deze scooterhoes beschikt weer over een 210 D Oxford stof die ontzettend stevig is.

Verder heeft hij anti-diefstal slot gaten waardoor hij echt voor iedere scooter geschikt is. Ook de naden van deze scooterhoes zijn gestikt voor een extra bescherming. De Scooterhoes – Motorhoes wordt geleverd inclusief een handige opbergzak waardoor jij hem eenvoudig overal mee naar toe kan nemen.

Voordelen Scooterhoes – Motorhoes

 • Materiaal is 100% ademend om schimmel en ijsvorming te voorkomen
 • Past op vrijwel iedere scooter
 • Erg gemakkelijk te gebruiken
 • Inclusief handige opbergzak

Nadelen Scooterhoes – Motorhoes

 • Verpakking is niet heel stevig

4. Scooterhoes met windscherm

Scooterhoes met windscherm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Scooterhoes met windscherm geplaatst in onze top 5. Deze scooterhoes kan in twee maten aangeschaft worden, namelijk maat M en L. Hierdoor is hij geschikt voor vrijwel ieder merk scooter van elk formaat. Hiermee bescherm jij je scooter gemakkelijk tegen regen, sneeuw, hagel en vorst.

De Scooterhoes met windscherm beschikt over gespsluitingen waardoor jij de scooterhoes goed vast kunt zetten. Hij wordt geleverd inclusief een handige opbergzak en heeft condens openingen bij het stuur. Wanneer jij een koffer achter op je scooter hebt, dan raden wij aan om maatje L te bestellen i.v.m. de grootte.

De Scooterhoes met windscherm is gemaakt van stevig Durateq Polyester waardoor hij ontzettend stevig en dicht is. De naden zijn dubbel en dicht gestikt en hij heeft een PU coating voor extra waterdichtheid. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Scooterhoes met windscherm

 • Uitstekende kwaliteit
 • In twee pasvormen verkrijgbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Scooterhoes met windscherm

 • Niet de goedkoopste optie

5. Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit

Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit geplaatst in onze top 5. Deze scooterhoes kun je in twee verschillende kleuren aanschaffen, namelijk oranje en grijs. Verder is hij geschikt voor zowel scooters als motoren van ieder formaat.

Ook de Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit is gemaakt van 210D Oxford stof waardoor hij ontzettend stevig en dicht is. Deze scooterhoes heeft 4 reflecterende strips en een winddichte gesp. Hierdoor komt er geen wind of sneeuw onder de hoes terecht en valt hij ook nog eens op in het donker.

De Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit is eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Je kunt hem namelijk gemakkelijk met water afnemen om hem weer schoon te krijgen. Door het grote formaat is hij ook geschikt voor motoren van merken zoals Harley Davidson, Honda, Suzuki en Yamaha.

Voordelen Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit

 • Extra groot formaat
 • Reflecterende gespen
 • In twee kleuren verrkrijgbaar

Nadelen Nince Motorhoes van Hoge Kwaliteit

 • Wat aan de grote kant voor kleine scooters

Hoeveel soorten scooterhoezen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 scooterhoezen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scooterhoezen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste scooterhoezen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!