Laatst bijgewerkt: april 2021

Beste Geteste Schuurmachine

Makita BO4565K

5/5

Ben jij op zoek naar de beste schuurmachine van dit moment? Kies dan voor deze Makita Schuurmachine! De Makita BO4565K behoort tot de beste schuurmachine van 2020 door de vele voordelen en extra’s die het apparaat heeft. Zo is de stofafzuiging in dit type een stuk verbeterd in vergelijking met eerdere modellen en heeft het merk Makita een bescherming van rubber over de schakelaar geplaatst, waardoor er geen stof in het apparaat kan komen. Erg fijn is ook dat er meer contragewicht is toegepast, waardoor er stiller gewerkt kan worden en er minder trillingen zijn. 

Hou je van klussen en doe je regelmatig verbouwingsprojecten, dan weet je dat een schuurmachine een must have is. Schuren is nodig als je hout of ander materiaal wilt gaan bewerken of verven. 

De bovenste laag wegschuren, zorgt voor een mooier resultaat en met een schuurmachine werk je nu eenmaal een stuk sneller dan wanneer je met de hand een gewoon velletje schuurpapier gebruikt.

Als je eraan denkt een schuurmachine te kopen, dan heb je vast iets aan onderstaande tips over waar je op moet letten en wat de top vijf beste professionele schuurmachine is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een schuurmachine?

Als je je afvraagt: wat is de beste schuurmachine, dan zul je naar een aantal verschillende kenmerken moeten kijken. Bedenk je als eerste dat een schuurmachine voor meerdere type materialen kan worden gebruikt dan alleen hout. 

Daarnaast heb je binnen de categorie hout meerdere soorten. Het is dus vanzelfsprekend dat ieder materiaal anders is en dus ook een andere schuursnelheid nodig heeft. Ga voor een machine die zoveel mogelijk snelheden heeft, want dan is je apparaat zo breed mogelijk inzetbaar. Voor diverse snelheden is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar het vermogen van de machine. Hoe meer vermogen, des te krachtiger het apparaat. 

Hou je van efficiënt en snel werken, dan is het aan te raden voor een schuurmachine te gaan met een hoog toerental. Hierbij geldt dat hoe hoger het toerental, des te meer schuurbewegingen het apparaat binnen een bepaalde tijd maakt. Naast deze belangrijkste eigenschappen zijn er nog wat extra’s die zeer fijn zijn bij dit apparaat. 

Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je liever een schuurapparaat met of zonder snoer wilt. Een apparaat met een accu heeft als voordeel dat je niet gebonden bent aan een stopcontact. Daarentegen zul je er altijd rekening mee moeten houden dat de machine goed is opgeladen voordat je aan het werk gaat. 

Een andere handigheid is het vermogen om de stofdeeltjes die tijdens het schuren vrij komen op te zuigen. De meeste schuurmachines zijn hiervan voorzien. Na afloop hoef je dan alleen het stofreservoir leeg te gooien en verder blijft je werkruimte schoon.

Top 5 Beste Schuurmachines


Product

1. Makita BO4565K
Beste Vlakschuurmachine

5/5

2. Black+Decker Mouse KA2000
Beste Detailschuurmachine​

4/5

3. Black+Decker KA280K-QS
Beste Multischuurmachine

4/5

4. Ferm ESM1010
Beste Excentrische schuurmachine

4/5

5. Bosch PSS 200 AC
Beste Vlakschuurmachine

4/5

Soorten schuurmachines

Er bestaan een aantal verschillende type schuurmachines. Afhankelijk van de oppervlaktes die je regelmatig schuurt, komt het soort type meer of minder goed van pas. 

Wil je grote en vlakke oppervlaktes schuren, ga dan voor een vlakschuurmachine, excentrische schuurmachine of een bandschuurmachine. Allen zijn geschikt voor het snelle werk en grote oppervlaktes. Heb je een machine nodig voor een oppervlakte dat vol zit met hoekjes en moeilijk bereikbare plekken, dan heb je meer aan een deltaschuurmachine die beschikt over een driehoekige vorm.

Hieronder lees nu je over vijf modellen die het meest aangeraden worden. Hieronder vallen de beste schuurmachine volgens consumentenbond en de beste koop schuurmachine.

1. Makita BO4565K - Beste Vlakschuurmachine

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Heb je een klus waarbij je te maken hebt met zowel grote oppervlaktes als hoekjes, dan is deze vlakschuurmachine de oplossing. De schuurzool heeft namelijk een puntige vorm, waarmee geen enkel hoekje een probleem is. 

De Makita BO4565K behoort tot de beste schuurmachine van 2020 door de vele voordelen en extra’s die het apparaat heeft. Zo is de stofafzuiging in dit type een stuk verbeterd in vergelijking met eerdere modellen en heeft het merk Makita een bescherming van rubber over de schakelaar geplaatst, waardoor er geen stof in het apparaat kan komen. Erg fijn is ook dat er meer contragewicht is toegepast, waardoor er stiller gewerkt kan worden en er minder trillingen zijn. 

Het verhoogde motorvermogen zorgt voor een duurzamer apparaat, net als de verbeterde steunen van de zool, wat ervoor zorgt dat het apparaat langer meegaat. Het vermogen is 200 watt en de machine beschikt over een toerental van 14000 per minuut. Als nadeel kan worden opgemerkt dat de stofbak die achterop zit bij sommige schuurklussen in de weg kan zitten. De Makita heeft een prijs van 93,06 euro.

Voordelen Makita BO4565K

 • Inclusief handige stofafzuiging
 • Verhoogd motorvermogen zorgt voor een duurzamer apparaat

Nadelen Makita BO4565K

 • Stofbak kan in de weg zitten

2. Black+Decker Mouse KA2000 - Beste Detailschuurmachine

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Ben je opzoek naar een schuurmachine die je kunt gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken? Dan is deze Black+Decker iets voor jou. Door het compacte ontwerp is de machine zeer handelbaar. Je kunt deze machine toepassen bij veel verschillende materialen. Zo kun je er glas mee reinigen en roest en vernis wegschuren. 

Tijdens een schuurmachine test kwam dit type als beste naar voren, mede omdat de excentrische bewegingen van 1 millimeter zorgen voor een zeer hoog afwerkingsniveau. De stofzak van het apparaat wordt meegeleverd. Een andere handigheid: het schuurpapier wordt met klittenband bevestigd, wat er voor zorgt dat je op een snelle manier het papier kunt verwisselen. 

Als je dit apparaat bestelt, krijgt je meerdere schuurvellen meegeleverd. Het vermogen van de Black+Decker is 120 watt en net als het vorige type maakt hij 14000 schuurbewegingen in 1 minuut. Het apparaat weegt maar 1,4 kilo, wat het erg goed manipuleerbaar maakt. Deze schuurmachine beschikt niet over een accu, maar heeft wel drie meter snoer. Hierdoor heb je alsnog veel bewegingsvrijheid. Al met al een best geteste schuurmachine voor maar 49,79 euro.

Voordelen Black+Decker Mouse KA2000

 • Compact ontwerp
 • Inzetbaar voor vele verschillende materialen

Nadelen Black+Decker Mouse KA2000

 • Beschikt niet over een accu

3. Black+Decker KA280K-QS - Beste Multischuurmachine

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De beste schuurmachine is er één waarmee je alle mogelijke schuurklussen kunt aanpakken. Met deze multischuurmachine kan dat. Het apparaat beschikt over een draaiknop waarmee je het gewenste programma kunt selecteren voor het juiste oppervlak. 

Bij deze machine worden maar liefst 19 accessoires meegeleverd, wat ervoor zorgt dat het zo’n compleet exemplaar is. Hiermee kun je excentrisch schuren, vlakschuren, polijsten, en detailschuren. Er zijn bijvoorbeeld zes uitwisselbare detailpunten waardoor geen oppervlak onmogelijk is. Daarnaast kun je ook nog eens langdurig schuren zonder een lamme hand te krijgen door het ergonomische ontwerp van het apparaat. Door de greep aan de achterkant kun je de machine met twee handen vasthouden en preciezer te werk gaan. 

De grepen hebben een softgrip wat trillingen absorbeert. De motor heeft een vermogen van maar liefst 220 watt. Verder is het schuurpapier gemakkelijk te vervangen door klittenbandbevestiging. Het snoer heeft een lengte van drie meter. Al met al de beste schuurmachine met stofafzuiging met daarnaast een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt dit apparaat in huis voor maar 76,99 euro.

Voordelen Black+Decker KA280K-QS

 • Multifunctioneel
 • Ergonomisch ontwerp zorgt voor fijne greep

Nadelen Black+Decker KA280K-QS

 • Geen

4. Ferm ESM1010 - Beste Excentrische schuurmachine

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Wil je graag een schuurmachine met aanbieding, dan is dit model voor jou. Voor maar 34,95 verkrijg je schuurmachine die uitermate geschikt is voor een grote schuuroppervlakte. Hij beschikt maar liefst over 430 watt en heeft verschillende programma’s waarbij er kan worden gewerkt met toeren tussen de 5000 en 13000 per minuut. 

Ideaal dus voor het schuren van deuren, vloeren en tafels. Het model beschikt daarnaast over een stofafzuigingssysteem waardoor je werkruimte zo schoon mogelijk blijft. Als je dit type bestelt, krijg je zes schuurvellen meegeleverd. 

Ook dit model beschikt over klittenband waarmee het papier gemakkelijk te bevestigen is en over een drie meter lang snoer waarmee je veel bewegingsvrijheid hebt. Het ontwerp van het handvat is zeer ergonomisch waarmee je lange tijd aan één stuk door en op een gemakkelijke manier kunt schuren.

Voordelen Ferm ESM1010

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Perfect voor het schuren van deuren, vloeren en tafels

Nadelen Ferm ESM1010

 • Geen

5. Bosch PSS 200 AC - Beste Vlakschuurmachine

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze schuurmachine review eindigen we met de Bosch PSS 200. Deze machine heeft als belangrijk pluspunt het ingebouwde microfiltersysteem. Het stof dat tijdens het werken vrijkomt, wordt direct gefilterd en in het stofdoosje geblazen. Deze Bosch is ideaal voor het schuren van smalle, rechte of platte ondergronden, zoals trappen en deuren. De motor heeft een vermogen van 200 watt en het apparaat beschikt over een schuuroppervlak van 92 bij 82 millimeter. Het schuurpapier kun je vervangen door middel van een spanhendel. 

Wel moet worden opgemerkt dat er weinig speling zit tussen de spanners. Daarnaast is de greep van het apparaat ook geschikt voor mensen die linkshandig zijn. De prijs-kwaliteitsverhouding van dit apparaat is erg goed. Voor 54,90 euro schaf je een prima schuurmachine aan die ook nog eens duurzaam is. 

Het enige nadeel dat genoemd kan worden is dat deze schuurmachine beschikt over een snoer wat de bewegingsvrijheid beperkt.

Voordelen Bosch PSS 200 AC

 • Ingebouwde microfiltersysteem

Nadelen Bosch PSS 200 AC

 • Beschikt over snoer wat bewegingsvrijheid kan beperken

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>