Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Best Geteste Schoenlepel

Extra lange schoenlepel XL - 79CM hoog met haak - Stevig RVS roestvrijstaal

Life-time Extra Lange Schoenlepel XL

Ben jij op zoek naar de beste schoenlepel van 2022? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij van Top-X hebben namelijk een schoenlepel test gedaan en de Life-time Extra Lange Schoenlepel XL is als best getest eruit gekomen. Het zorgt er namelijk voor dat je niet meer je handen hoeft te gebruiken. Deze schoenlepel is gebogen en daarmee kan je de voeten gemakkelijk erin zetten.

Daarnaast heeft het zeer goede grip waardoor je hand niet los schiet. Je kan de schoenen heel snel aantrekken en je voorkomt rugpijn! Het is ook nog gemaakt van roestvrijstaal. Dit betekent dat het product lang mee gaat en dat je er veel van kan genieten.

Ben jij benieuwd naar de Life-time Extra Lange Schoenlepel XL? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Schoenen aandoen kan soms best vervelend zijn. Je moet bukken en het kost wat energie om in een gebogen houding alles goed te doen. Op lange termijn kan dit in sommige gevallen zelfs rugklachten opleveren, Gelukkig kan dit heel makkelijk voorkomen worden door één product.

Dit is namelijk een schoenlepel. Een goede schoenlepel zorgt ervoor dat je staand de schoenen kan aandoen. Hierdoor hoef je alleen te bukken om de veters vast te strikken. Maar wat is de beste schoenlepel? Dat is een zeer goede vraag en daarom hebben we ook dit artikel geschreven!

Wij hebben meerdere schoenlepels getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste schoenlepels van dit moment. Elk product heeft z'n eigen categorie zodat je zelf een goede keuze kan maken. Het is aangevuld met een korte review. De voor- en nadelen maken het hele plaatje af. Ben jij benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Schoenlepels

Extra lange schoenlepel XL - 79CM hoog met haak - Stevig RVS roestvrijstaal

Beste Koop Schoenlepel
1. Life-time Extra Lange Schoenlepel XL

Calzadora® Schoenlepel | 60cm lang | Walnoot Hout Schoentrekker | Duurzaam, sterk en prachtig

Beste Schoenlepel Design
2. Calzadora® Schoenlepel

Vannons - Schoenlepel RVS - Schoenlepel Lang - Ergonomisch Uitschuifbaar tot 64 cm - Stevig RVS

Beste Schoenlepel Uitschuifbaar
3. Vannons - Schoenlepel RVS

TammaT - Schoenlepel - Premium kwaliteit - Orthopedische uitschuifbare schoenlepel - Schoentrekker - Extra lang - Aluminium - Verstelbaar tot 95 cm – RVS – Zacht Handvat - INCLUSIEF Opbergzakje

Beste Schoenlepel Lang
4. TammaT - Schoenlepel

Lynnz® schoenlepel lang premium kwaliteit metaal RVS 30 cm - stevig - schoentrekker - schoen lepel - schoenlepels - heren - dames

Beste Schoenlepel Metaal
5. Lynnz® Schoenlepel


Top 10 Beste Schoenlepels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste schoenlepels! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Schoenlepel?

Het is dus heel erg handig om een schoenlepel in je huis te hebben. Dit product kan door iedereen gebruikt worden maar dan wil je wel de meest geschikte aanschaffen. Het is dan ook belangrijk om goed onderzoek te doen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste schoenlepel volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die je van te voren goed door moet nemen. Wij hebben hieronder in ieder geval een belangrijke criteria op een rijtje gezet. Het is belangrijk om dit goed door te nemen zodat je een miskoop kan voorkomen. Daarna kan je weer gauw verder gaan naar onze Top 5!

Materiaal

Ga jij een schoenlepel kopen? Kijk dan eerst goed naar het materiaal. Er zijn verschillende soorten materialen die ze gebruiken. Denk aan roestvrijstaal, plastic en hout. Elk soort materiaal heeft weer z'n eigen voordeel. Zo gaat roestvrijstaal niet snel kapot maar is plastic heel erg soepel. Het is wel belangrijk om hier naar te kijken aangezien iedereen weer z'n eigen voorkeur heeft.

Lengte

Daarbij is de lengte ook heel erg belangrijk. Je hebt namelijk korte en lange schoenlepels. Bij lange schoenlepels hoef je niet te bukken en korte schoenlepels zijn er meer voor om de schoen goed te zetten. Als je rugklachten hebt raden we aan om voor een lange lepel te gaan. Hierdoor zet je geen spanning op je rug. Korte schoenlepels zijn handiger voor jongeren de kwaliteit van een schoen te behouden.

Uitschuifbaar

Sommige schoenlepels zijn uitschuifbaar en dit hangt eigenlijk samen met de lengte. Als je niet zeker weet welke je moet kiezen is het handig om voor een uitschuifbare schoenlepel te gaan. Hierdoor heb je zelf de vrijheid om de lengte te bepalen. Daarnaast kunnen ook meerdere mensen er gebruik van maken. De voorkeur is voor iedereen anders en hierdoor maak je het multifunctioneel.

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget van een persoon. Ook dit kan weer voor iedereen verschillen. Je kan bijvoorbeeld voor een hele goedkope schoenlepel gaan. Denk aan een schoenlepel van de action. Maar als je voor meer kwaliteit wil gaan moet je naar een hogere prijs kijken. Het is in ieder geval belangrijk om een budget vast te stellen zodat je gericht op zoek kan gaan.


Wat is de beste Schoenlepel?

Nu je weet waar je op moet letten bij de aankoop is het tijd voor de beste producten van dit moment. Want welke schoenlepel is het beste? Aan de hand van onze test hebben wij een handige lijst opgesteld. Hierbij hebben wij schoenlepels uit verschillende categorieën met elkaar vergeleken. Op deze manier hebben we de beste producten gevonden

Hieronder vindt je de 5 beste schoenlepels uit onze test. Daarnaast hebben wij voor iedere schoenlepel uit onze top 5 een product omschrijving geschreven. Zo weet je precies hoe het product werkt. Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elk model duidelijk toegelicht. Ben jij benieuwd welk product het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!

1. Life-time Extra Lange Schoenlepel XL

Extra lange schoenlepel XL - 79CM hoog met haak - Stevig RVS roestvrijstaal

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste schoenlepel van dit moment is de Life-time Extra Lange Schoenlepel XL! Het is de beste koop die je in huis kan hebben en iedereen kan er gebruik van maken.

De Life-time Extra Lange Schoenlepel XL heeft een lengte van 79 centimeter. Daarmee is het lang genoeg voor de meeste mensen om staand te gebruiken. Je kan hiermee je schoenen soepel aan doen. Het voorkomt dat je hoeft te bukken en het is goed om rugpijn te voorkomen op lange termijn. Daarnaast is het gemaakt van roestvrijstaal. Het zal dus niet snel breken en het gaat voor een langere tijd mee.

Het heeft een gebogen haak zodat je genoeg grip hebt over de schoenlepel. Dat is toch fijn aangezien je daar het meeste werk mee doet. Verder is het niet zo'n groot product waardoor je het overal in het huis kan plaatsen. Denk aan een kast of in de slaapkamer. Het weegt ook slechts 350 gram. Zelfs voor de ouderen is het dus gemakkelijk te gebruiken. Al met al is het dus een hele goede schoenlepel die het leven gemakkelijker maakt!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Life-time Extra Lange Schoenlepel XL

 • Materiaal is roestvrijstaal waardoor het lang meegaat
 • Voeten glijden makkelijk in de schoenen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Weegt slechts 350 gram

Nadelen Life-time Extra Lange Schoenlepel XL

 • Geen

2. Calzadora® Schoenlepel

Calzadora® Schoenlepel | 60cm lang | Walnoot Hout Schoentrekker | Duurzaam, sterk en prachtig

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een schoenlepel met een mooi design? Neem dan een kijkje bij de Calzadora® Schoenlepel! Dit luxe product zal namelijk goed in je huis passen. 

Deze schoenlepel is gemaakt van duurzaam walnoot hout. Je werkt dus ook mee aan een betere wereld. Het heeft een lengte van 60 centimeter. Voor de meeste mensen is dat een goede lengte om er staand gebruik van te de maken. De Calzadora® Schoenlepel heeft ook een koortje aan de bovenkant. Hierdoor kan je het ophangen aan de kapstok (of ergens anders) zodat het weinig ruimte in beslag neemt.

Verder is het product makkelijk schoon te maken. Zo hoef je er alleen een vochtig doekje overheen te doen en alle viezigheid gaat ervan af. De hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat het product zeer lang meegaat. Het is niet een product dat je heel vaak koopt en daarom is dat een fijn idee. Daarbij ligt de lepel nog comfortabel in de hand. Je kan er makkelijk gebruik van maken en de kwaliteit van je schoenen blijven goed.

Voordelen Calzadora® Schoenlepel

 • Je kan het makkelijk schoonmaken
 • Ligt fijn in de hand
 • Heeft een koortje
 • De meeste mensen kunnen er staand gebruik van maken

Nadelen Calzadora® Schoenlepel

 • Hout is minder stevig dan roestvrijstaal

3. Vannons - Schoenlepel RVS

Vannons - Schoenlepel RVS - Schoenlepel Lang - Ergonomisch Uitschuifbaar tot 64 cm - Stevig RVS

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek in de lijst hebben we de Vannons - Schoenlepel RVS! Dit is een uitschuifbare schoenlepel. Hierdoor is het geschikt voor elke lengte en kan iedereen er gebruik van maken.

De Vannons - Schoenlepel RVS heeft dan ook meerdere voordelen. Zo is het een ergonomisch gevormde lepel. Een schoenlepel kan wel is je sokken beschadigen maar dat is hier zeker niet het geval. Daarbij heeft het 3 verschillende de lengtes. Het kan maximaal uitgeschoven worden tot 64 centimeter en daardoor is het geschikt voor de meeste personen. Daarnaast beschikt het ook over een rubberen handvat.

Je kan de schoenlepel dus stevig vasthouden zodat het niet uit je handen glipt. Door deze schoenlepel gaan je schoenen nog langer mee. Het zorgt er namelijk voor dat je precies goed erin stapt. De achterkant blijft altijd hetzelfde waardoor het net lijkt alsof je een nieuwe schoen gekocht hebt! Je kan deze schoenlepel dan ook voor elk soort schoen gebruiken. Het is ook de goedkoopste optie van de lijst. Daarmee is het de beste schoenlepel aanbieding die je op dit moment kan hebben!

Voordelen Vannons - Schoenlepel RVS

 • Heeft 3 verschillende lengtes
 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Past makkelijk in een tas
 • Je kan het gebruiken voor elke schoen

Nadelen Vannons - Schoenlepel RVS

 • Heeft niet het mooiste design

4. TammaT - Schoenlepel

TammaT - Schoenlepel - Premium kwaliteit - Orthopedische uitschuifbare schoenlepel - Schoentrekker - Extra lang - Aluminium - Verstelbaar tot 95 cm – RVS – Zacht Handvat - INCLUSIEF Opbergzakje

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij liever een extra lange schoenlepel hebben? Ga dan voor de TammaT - Schoenlepel! Het heeft namelijk een lengte van 95 centimeter en het is uitschuifbaar.

Een schoenlepel die lang is brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan bijna iedereen er gebruik van maken en hoef je niet te bukken tijdens het gebruik. De TammaT - Schoenlepel is verstelbaar in 4 verschillende maten. Hierdoor kunnen kinderen er ook gebruik van maken. Na het gebruik van je de schoenlepel kan je het weer in elkaar schuiven. Je krijgt een opbergzakje bij het product waardoor je het weer mooi kan opbergen,

Het is ook een echte lichtgewicht waardoor je het ook mee kan nemen naar verschillende plekken (slechts 190 gram!). Je doet namelijk toch vaak je schoenen aan en uit. Voor lange termijn is dit een zeer goed product aangezien het je rug beschermt. Daarbij zorgt het er ook voor dat je schoenen langer mee gaan. Met het zachte handvat zorgen ze ervoor dat het product zeer comfortabel in gebruik is.

Voordelen TammaT - Schoenlepel

 • Je kan de schoenlepel uit elkaar halen
 • Het is licht in gewicht
 • Handvat zit lekker in de hand

Nadelen TammaT - Schoenlepel

 • Alleen in het zwart te verkrijgen

5. Lynnz® Schoenlepel

Lynnz® schoenlepel lang premium kwaliteit metaal RVS 30 cm - stevig - schoentrekker - schoen lepel - schoenlepels - heren - dames

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We zijn aangekomen bij de laatste plek van deze Top 5. Dit is weggelegd voor de schoenlepel van Lynnz® aangezien het van zeer sterk materiaal gemaakt is. 

De Lynnz® Schoenlepel is gemaakt van roestvrijstaal en daarom gaat het zeer lang mee. Deze schoenlepel breekt ook niet zomaar waardoor je de voeten in de schoenen kan forceren. Het heeft een lengte van 30 centimeter waardoor je nauwelijks hoeft te bukken. Daarnaast heeft het een gebogen haak aan het einde. Hierdoor kan je de voeten perfect in de schoenen zetten. Je zult ook merken dat je lekkerder loopt.

Het is geschikt voor alle schoenen en zal je op lange termijn helpen. Denk aan sneakers maar ook hakken. Daarbij weegt het slechts 151 gram. Dit betekent dat iedereen er gebruik van kan maken en dat je het kan meenemen. Zo is het geschikt voor alle leeftijden, Hoe jonger je ermee begint hoe meer plezier je ervan beleeft. Het heeft een simpel design maar het doet zeer goed z'n werk. Wie wil dat nou niet?

Voordelen Lynnz® Schoenlepel

 • Goede kwaliteit
 • Voorkomt rugpijn
 • Kan het makkelijk in huis bewaren

Nadelen Lynnz® Schoenlepel

 • Voor sommige mensen is de schoenlepel te kort

Hoeveel soorten schoenlepels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 schoenlepels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de schoenlepel op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste schoenlepels zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>