• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Scheenbeschermers [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bas

Best Geteste Scheenbeschermers

Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

Ben jij een voetballer en vind je het belangrijk om een goede scheenbeschermers te hebben?

Dan is de Nike Mercurial Lite wat voor jou! Uit een uitgebreide test is gekomen dat deze scheenbeschermers veruit de beste zijn van 2021. De Nike Mercurial Lite hebben compressie sokken waardoor de scheenbeschermers op de juiste plek blijven. De gehele wedstrijd blijven ze op dezelfde plek zitten. De foam zorgt voor hele fijne ventilatie waardoor je het niet te warm krijgt bij je onderbenen.

Deze scheenbeschermers zorgen ervoor dat je licht door het veld beweegt maar dat je je wel veilig genoeg voelt om je acties te maken! De scheenbeschermers zijn van zeer goede kwaliteit en helpen je om een betere voetballer te worden.

Scheenbeschermers zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom is het een moeilijk om een goede keuze te maken voor jezelf. De vraag is dan ook: wat zijn de beste scheenbeschermers? Deze vraag kregen we vaak te horen en daar geven we antwoord op in dit artikel!

Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarin alleen de allerbeste scheenbeschermers zijn getest aan de hand van verschillende criteria. De categorieën die hierbij gekozen zijn, beste koop,- beste enkel,- beste veilige,- beste elastische- en beste kids scheenbeschermers.

Ben jij benieuwd welke producten het zijn geworden? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scheenbeschermers

Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

Beste Koop Scheenbeschermers
1. Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

Beste Enkel Scheenbeschermers
2. Adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

Beste Veilige Scheenbeschermers
3. G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart - M

Beste Elastische Scheenbeschermers
4. Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart 

adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

Beste Scheenbeschermers voor kinderen
5. Adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

Top 10 Beste Scheenbeschermers

Wil je direct weten hoe de Top 10 Scheenbeschermers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze Top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar op letten bij het kopen van Scheenbeschermers? 

Er zijn extreem veel verschillende soorten scheenbeschermers van verschillende merken. De meeste lijken op elkaar maar laat je niet misleiden. Er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de scheenbeschermers! Daarom is het goed om je goed in te lezen voordat je een aankoop doet.

Wij hebben een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet waar je zeker op moet letten bij een aankoop van scheenbeschermers. Deze criteria zijn cruciaal en kunnen ervoor zorgen dat je de juiste aankoop voor jezelf doet!

Maat

Het is belangrijk om van te voren je maat te weten. Dit is gelukkig niet heel moeilijk om te weten omdat je dit aan de hand van je lichaamslengte kan bepalen. Het is cruciaal om de goede maat te hebben die het best bij je past. Als je dat niet hebt kan dat je spel belemmeren.

Merk

Ook een belangrijk punt om te overwegen zijn de verschillende merken. Er zijn veel merken die scheenbeschermers maken en elk doen ze dat op hun eigen manier. Sommige merken houden ervan om strakke scheenbeschermers te maken en andere wat losser. Het is dus handig om je favoriete voetbalmerken af te gaan voordat je scheenbeschermers kiest zodat je de juiste voor jezelf kan kiezen.

Soorten Scheenbeschermers

Er zijn veel verschillende soorten scheenbeschermers. Hierbij kan je denken aan dunne scheenbeschermers, scheenbeschermers met enkelbescherming en scheenbeschermers met sok. Welke vind jij het fijnst? Het is belangrijk om dat mee te nemen bij de aankoop.

Gelegenheid

Scheenbeschermers kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Dit kan voor voetbal op professioneel niveau, voetbal op amateur niveau en zaalvoetbal. Bij elk van deze gelegenheden gelden andere regels voor scheenbeschermers. Het is handig om dat eerst na te gaan voordat er een aankoop gedaan wordt.


Wat zijn de Beste Scheenbeschermers van 2021? 

Wat zijn de beste scheenbeschermers van 2021? Op deze vraag hebben wij antwoord gegeven! Wij hebben 16 producten getest en op basis hiervan hebben wij de ultieme Top-5 gemaakt. Alleen de allerbesten staan in deze Top-5. Bij elk product zie je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

We hebben de scheenbeschermers in verschillende categorieën en van elke is de beste zit. Hierdoor kan je goed kijken of de scheenbeschermers passen in de situatie waarin jij ze zal gebruiken.

1. Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste scheenbeschermers van 2021? Dan is de Nike Mercurial Lite wat voor jou! Dit is verreweg de beste koop van scheenbeschermers die je kan hebben in 2021.

De Nike Mercurial Lite heeft een duurzame buitenkant en speciale foam voor goede ventilatie. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel zweet en je de gehele wedstrijd bewegelijk blijft! De compressie sokken zorgen ervoor dat de scheenbeschermers perfect op dezelfde plek blijven. Hierdoor zijn er nauwelijks verschuivingen en kan dat je niet hinderen in de wedstrijd.

Dit product is voor elk soort voetballer. Het kan gebruikt worden voor professioneel veld voetbal, amateur veld voetbal en zaalvoetbal.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan hier voor de beste prijs van dit model!

Voordelen Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

 • Verschuift niet
 • Voelt je bewegelijk erdoor

Nadelen Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Guard Zwart Zwart Wit

 • Geen

2. Adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij meer meer bescherming in je scheenbeschermers? Dan zijn de Adidas Match Rood Zwart scheenbeschermers wat voor jou! Hier zitten ook nog is enkelbeschermers aan vast waardoor je extra beschermt bent.

De Adidas Match Rood Zwart heeft een hard schild wat je kan beschermen tegen harde tackles. De binnenkant bestaat uit EVA materiaal. Dat zorgt er ook voor dat je nog extra beschermt wordt tegen fel voetbal. De enkelbeschermers passen hier perfect bij.

Dit product is vooral geschikt voor voetballers die zich veel bezig houden met tackelen of die veel getackeld worden. De extra enkelbescherming en het harde schild beschermen je van heftige blessures!

Voordelen Adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

 • Extra bescherming
 • Verstelbare klittenband

Nadelen Adidas X Scheenbeschermers Match Rood Zwart

 • Kan strak zitten bij de voeten

3. G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Scheenbeschermers zijn over het algemeen van goede kwaliteit en beschermen je schenen redelijk goed. Maar wil jij toch nog extra veilige scheenbeschermers? Dan is de G-Form PRO-S Compact Zwart wat voor jou!

De G-Form PRO-S Compact Zwart hebben een gepatenteerde G-Form gegoten constructie. Deze constructie zorgt voor extra veel bescherming waardoor bijna elke tackle geneutraliseerd wordt. Daarnaast beschikt het over Smart-Flex technologie waardoor ze ondanks de extra bescherming wel comfortabel zitten.

Dit product is vooral geschikt voor mensen die van extra bescherming houden. Dit zal je de comfort geven om vrij te voetballen. De extra bescherming zal je het vertrouwen geven om elk duel aan te gaan!

Voordelen G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

 • Super bescherming
 • Goede draagcomfort

Nadelen G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

 • Kan minder lekker zitten

4. Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart 

Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart - M

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij geen fan van scheenbeschermers maar moet je het toch bij je gelegenheid gebruiken? Dan zijn de Avento - Soft - Rood/Zwart wat voor jou! Dit zijn elastische scheenbeschermers die je goed kan verstellen.

De Avento - Soft - Rood/Zwart zijn anatomisch gevormde scheenbeschermers die geschikt zijn om verschillende impacten te incasseren. Ze hebben een zeer elastische enkelsok waardoor je de scheenbeschermers gemakkelijk goed kan zetten. Het elastische effect zorgt ook dat ze gemakkelijk in voetbal schoenen passen.

Dit product is vooral geschikt voor mensen die niet echt scheenbeschermers houden. De elasticiteit zorgt ervoor dat je niet echt het gevoel hebt dat de scheenbeschermers aan je knellen. Hierbij is het product wel veilig genoeg voor de voetballerij!

Voordelen Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart 

 • Extra elasticiteit 
 • Vang impacten goed op

Nadelen Avento Scheenbeschermers - Soft - Rood/Zwart 

 • Kan soms wat losser zitten

5. Adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb jij een kind zoek je hiervoor de beste scheenbeschermers? Dat is de Adidas Tiro Match Kids Wit Zwart wat voor je kind! Dit zijn scheenbeschermers speciaal voor kinderen die voor een hele goede bescherming zorgen!

De Adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart hebben schuimrubber in de scheenbeschermers wat de schokken absorbeert. Er zit ook nog EVA-materiaal in wat voor een dempende werking zorgt. De extra enkelbescherming geeft nog meer veiligheid die je kind nodig heeft!

Dit product is geschikt voor kinderen omdat het speciaal voor hun ontworpen is. Er zit genoeg veiligheid in om de voetbalcarrière mee te beginnen. Het zijn de perfecte scheenbeschermers voor kinderen!

Voordelen Adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

 • Verstelbare klittenbandsluitingen
 • Goede demping

Nadelen Adidas Tiro Match Scheenbeschermers Kids Wit Zwart

 • Geen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel scheenbeschermers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten scheenbeschermers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scheenbeschermers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scheenbeschermers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>