Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Rugmassage Apparaat 

Beste rugmassage apapraat

Northwall® Massagekussen met Draagtas

Het Northwall® Massagekussen is een ideaal massageapparaat voor het masseren van de rug. Rugpijn is voor goed verleden tijd met dit apparaat. Het apparaat geeft een ontspannen gevoel en blijft ook na maanden intensief gebruik effectief. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te bedienen en doet het zijn werk naar behoren. Meer weten over dit massageapparaat? Klik dan op onderstaande knop en vind direct de laagste prijs.

Rugmassage apparaten zijn een uitstekende manier om spanning en stress te verlichten. Ze kunnen het lichaam helpen zich te ontspannen en kunnen zelfs helpen bij het verlichten van pijn.

We hebben echter gemerkt dat veel rug massageapparaten helaas maar weinig kracht hebben en daardoor niet in staat zijn om de ontspanning te bieden die vereist is.

Om die reden hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we hebben gekeken naar de beste rugmassage apparaten van dit moment. 

Op basis van verschillende criteria hebben we een top 5 samengesteld met de massageapparaten voor het masseren van de rug in 2023. Kortom, lees gauw verder voor de beste opties van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 beste Rugmassage Apparaten

Beste rugmassage apapraat

Beste koop Rugmassage apparaat
1.  Northwall® Massagekussen met Draagtas 

Beste Rugmassage apparaat

Beste Rugmassage apparaat voor de onderrug
2. Premium Shiatsu Massagekussen 

Beste Rugmassage Apparaat

Beste Backstretcher rugmassage apparaat
3. The Backzy Backstretcher

Beste Rugmassage apparaat

Beste rugmassage apparaat voor op werk
4. Bluemay Massagekussen

Beste Rugmassage apparaat

Beste rugmassage apparaat voor in de auto
5. Cenocco Omnium Shiatsu Massagekussen Top 10 Rugmassage apparaat 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Onderstaande knoppen sturen je direct door naar de top 10 rugmassage apparaten bij een aantal bekende webshops. Zo ontdek je direct welke rugmassage apparaten het beste beoordeeld worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Rugmassage Apparaat?

Het kopen van een kwalitatief goed rugmassageapparaat kan lastig zijn. Zoals we in de introductie al vermeldden, zijn er veel apparaten die niet aan de verwachtingen voldoen.

Om een apparaat te kiezen dat wel goed is, zijn er een aantal belangrijke overwegingen. Door deze factor mee te nemen in je aankoopproces, verklein je de kans op een miskoop.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen van het beste massage apparaat voor je rug. 

Materiaal

Het materiaal van een rugmassage apparaat is van groot belang, aangezien het comfort en de warmtebehoefte hiermee samenhangen. Een isolerend materiaal is daarom aan te raden. In de meeste gevallen is kunstleer het meest comfortabel, al kan het een muffe geur afgeven.

Wij hebben bij he opstellen van onze top 5 beste rugmassage apparaten zowel kunstleer als andere materialen meegenomen, zodat je zelf een afweging kunt maken. Het doel van het materiaal is praktisch en moet zorgen voor comfort. 

Formaat

Wanneer je op zoek bent naar een rugmassage apparaat is het belangrijk om rekening te houden met het formaat. Compacte modellen zijn bijvoorbeeld handig voor in de auto of op kantoor.

Er zijn ook modellen die een hele stoel bedekken, wat ideaal is als je thuis het apparaat thuis gebruikt. Kies dus het formaat dat het beste bij jouw situatie past.

Functionaliteiten

Functionaliteiten van een massageapparaat zijn essentieel om het comfort van de gebruiker te verhogen. Door het comfort te vergroten, kan de gebruiker zich meer ontspannen, wat resulteert in een meer effectieve massage. Dit is met name belangrijk als de massage gericht is op het verlichten van stress, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de bloedcirculatie.

De meeste massageapparaten hebben een verscheidenheid aan functies, zoals intensiteit, diepe massage, warmte-instellingen, verschillende massagepatronen, enzovoort. Door al deze functies te gebruiken, kun je een meer effectieve massage ervaren. Een andere optie is het functioneren van het apparaat maar dan draadloos.  En er is hier dan ook uitvoerig op geselecteerd.

Sommige functies, zoals warmte-instellingen, kunnen ook helpen om pijn te verlichten en de stijfheid van de spieren te verminderen. Uiteindelijk zijn de functionaliteiten van een massageapparaat van cruciaal belang om zowel comfort als effectieve massage te garanderen.

Design

Het ontwerp van een massage-apparaat is van cruciaal belang. Het bepaalt de bruikbaarheid, functies en waarde van het product. Een goed ontwerp betekent dat het apparaat comfortabel is voor de gebruiker, een aantrekkelijk uiterlijk heeft en gemakkelijk in gebruik is.

Als een massage-apparaat oncomfortabel of lastig te bedienen is, zullen mensen het niet gebruiken. Daarom is het cruciaal om een apparaat aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te maken, zodat mensen het willen gebruiken.


Wat is het beste Rugmassage apparaat van 2023?

Ben jij op zoek naar het beste rugmassage apparaat van 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de beste rugmassage apparaten van 2023 onder de loep genomen en een ultieme top-5 opgesteld.

Bij elk product staan onze ervaringen, voordelen en nadelen omschreven zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Wacht niet langer en lees snel verder om te ontdekken welke rugmassage apparaten de beste zijn!

1. Northwall® Massagekussen met Draagtas

Beste rugmassage apapraat

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.4

Als je op zoek bent naar het beste en populairste rugmassage apparaat van 2023, dan is de Northwall® Massagekussen met Draagtas de ultieme keuze. Geen enkel massage kussen scoorde zo goed in onze test als dit model.

Het kussen past perfect bij jouw lichaam en biedt een heerlijk ontspannende massage dankzij de warmte van infrarood.

Verder is dit massage kussen geschikt voor iedereen die kampt met rugproblemen. Dankzij de verschillende standen kun je namelijk precies bepalen welke stand het beste past bij jouw situatie. 

Bovendien heeft het apparaat voldoende kracht om het spierweefsel echt te bereiken. Door de intensiteit van de massage kan het te hard aanvoelen voer mensen die erg sensitief zijn. 

Verder is het apparaat ook nog eens makkelijk mee te nemen, dankzij het compacte formaat. Je kan het gemakkelijk vervoeren in een rugzak.

Voordelen Northwall® Massagekussen met Draagtas

 • Beschikt over meerdere standen waardoor hij geschikt is voor ieder type massage
 • Meer kracht dan andere massage apparaten, waardoor het spierweefsel echt geraakt word. 
 • Gemakkelijk en simpel te bedienen.
 • Compact formaat. 

Nadelen Northwall® Massagekussen met Draagtas

 • De klopmassage kan hard zijn en onprettig aanvoelen.

2.  Premium Shiatsu Massagekussen 

Beste Rugmassage apparaat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.3

Het was een zware afweging tussen de nummer 1 & 2, maar op de tweede plaats stond uiteindelijk de Premium Shiatsu Massagekussen.

In tegenstelling tot de nummer 1 heeft dit product een ander design en is het gemaakt van een ander materiaal. Kwalitatief is deze rugmassagekussen net zo goed als de nummer 1.

Het enige nadeel is dat het apparaat niet draadloos is. Na enkele maanden gebruik kan er ook krachtverlies optreden. Dit apparaat zorgt voor verlichting in de spieren en zorgt voor minder stress.

De Premium Shiatsu Massagekussen is vooral geschikt voor personen die van een minder 'diepe' massage houden, dit komt door de minder harde massageballen die in het apparaat zijn verwerkt.

Het is belangrijk dat je het apparaat niet te lang achtereen gebruikt, maar liever kortere periodes. Dit voorkomt dat de kracht van het apparaat afneemt.

Qua formaat is dit rugmassageapparaat vergelijkbaar met een sofakussen, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar je werk of op vakantie.

Voordelen Premium Shiatsu Massagekussen 

 • Compact en discreet design
 • Het apparaat heeft minder harde ballen, wat resulteert in een sensuelere massage 
 • Verlichting in de spieren na het sporten. 

Nadelen Premium Shiatsu Massagekussen 

 • Is draadloos, maar de accu gaat kort mee

3. The Backzy Backstretcher

Beste Rugmassage Apparaat

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 in deze lijst vinden we de The Backzy Backstretcher .

Wanneer jij je vaker verdiept heb in: massageguns, massage apparen of gewoon veel actief bent op social media dan heb je vast weel eens gehoord van de ''Backzy Backstrether" ondanks het apparaat niet echt een massage apparaat is hebben wij deze wel meegenomen is onze testen.

Uit de test blijkt dat de backstretcher extreem effecitef is in het losmaken van de rug. Het apparaat kraakt je rug open en zorgt ervoor dat je chiropractor niet meer nodig is. Het product heeft een simpel maar effectief design en is wederom overal mee naar toe te nemen.

De Backzy Backstretcher is een unieke tool waarmee je je rug kunt losmaken en je rug open kraakt. Deze tool heeft een zeer comfortabele, handige en effectieve vorm waarmee je overal mee naar toe kunt nemen.

Het product heeft een speciale band die je rond je rug heen wikkelt om je spieren te verlengen en je rug te stretchen. Daarnaast heeft het een speciale "trigger-point" massage functie die je rug en spieren verder verlengt. Het product is eenvoudig te gebruiken en je kunt er verschillende posities mee aannemen. 

Voordelen The Backzy Backstretcher

 • Uniek concept dat doorslaggevende resultaten boekt 
 • Extreem goed in het losmaken van vaste plekken
 • Een triggerpoint massage functie 

Nadelen The Backzy Backstretcher

 • Kan breken na veel gebruik. 

4. Bluemay Massagekussen

Beste Rugmassage apparaat

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Na het testen staat op de 4de plaats de Bluemay Massagekussen. Dit rugmassage apparaat is de beste optie als je een apparaat zoekt met een luxe uitstraling en waarmee je dus niet voor schut staat op werk.

Zoals je kan zien is dit weer een vergelijkend concept met de eerste twee rugmassage apparaten.

Het Bluemay Massagekussen is een rugmassage apparaat met een luxe uitstraling. Het is ontworpen om rugpijn op werk te bestrijden zonder dat je je ongemakkelijk of voor schut hoeft te staan.

Het is gemakkelijk te gebruiken en de comfortabele, verstelbare materiaalstructuur biedt een perfecte massage. Je kunt kiezen uit verschillende massagefuncties, waaronder vibratie, warmte en kneedmassage om je rugpijn te verlichten.

Voordelen Bluemay Massagekussen

 • Ontzettend krachtig dankzij de twee verschillende motoren
 • Vibratie en kneedmassage stand
 • Luxe uitstraling 

Nadelen Bluemay Massagekussen

 • Prijs is in vergelijking met andere producten uit deze top 5 aan de hoge kant

5. Cenocco Omnium Shiatsu Massagekussen 

Beste Rugmassage apparaat

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Cenocco Omnium Shiatsu Massage Kussen is een revolutionair product dat het ideale massage-effect combineert met een comfortabele zitervaring. 

Dit kussen is ontworpen om te helpen bij het verlichten van nek- en rugpijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Het kussen is verkrijgbaar met een breed scala aan verschillende technieken, waaronder de Shiatsu-techniek die een gecontroleerde druk uitoefent op specifieke punten in het lichaam.

Het kussen heeft ook een verwarmingsfunctie die helpt om spieren losser te maken en de bloedcirculatie te verbeteren. Daarnaast is het kussen ook voorzien van een verstelbare hoofdsteun en een verstelbare rugsteun, waardoor het mogelijk is om te genieten van een comfortabele en ontspannen massage.

Voordelen Cenocco Omnium Shiatsu Massagekussen 

 • 20 verschillende vibratie standen waardoor hij voor ieder wat wils heeft
 • Gemaakt van lichaamsveilig siliconen materiaal
 • Gemakkelijk te reinigen met lauw water.

Nadelen Cenocco Omnium Shiatsu Massagekussen 

 • Alleen in velle kleuren verkrijgbaar
 • Groot in formaat 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rugmassage apparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten rugmassage apparaten vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de rugmassage apparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rugmassage apparaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>