fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Rookmachine

Sparklyn Rookmachine

Sparklyn Rookmachine

De Sparklyn Rookmachine beschikt over een uitzonderlijk goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo heeft de rookmachine een spraybereik van wel 3 meter en zorgt hij ervoor dat de rook gelijkmatig verspreid wordt. Ook kun je hem tot een maximale afstand van 15 meter bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De Sparklyn Rookmachine is geschikt voor alle soorten gelegenheden en zorgt voor een ongeëvenaard effect. 

Heb je binnenkort een feestje in de achtertuin? Of ga je helemaal los in de schuur? Misschien heb je om een andere reden een rookmachine nodig, voor een scheikundig experiment of voor een vette muziekvideo – waar je hem ook maar voor nodig hebt, na het lezen van dit artikel weet je wat de beste koop rookmachine is voor jouw situatie. 

Hoewel een rookmachine niet het meest wijd gebruikte product is dat je je kan bedenken, komen ze toch in vele soorten en maten. De een is iets geschikter voor jouw situatie dan de ander, maar hoe weet je nou welke dan bij jou past? Je ontdekt het in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

24

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rookmachines

Sparklyn Rookmachine

Beste koop rookmachine
1. Sparklyn Rookmachine

Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

Beste met lichteffecten 
2. Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

Beste met laser
3. BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

Beste Rookmachine met vlameffect
 4. BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

BeamZ S500 compact rookapparaat met afstandsbediening incl. rookvloeistof

Beste budget rookmachine
5. BeamZ S500 compact


Waar op letten bij het kopen een rookmachine?

Die vraag wil je natuurlijk maar al te graag beantwoord hebben. Je wil een rookmachine kopen, maar je wordt duizelig van alle verschillende specificaties en gebruikersreviews.

Dat snappen we bij Top-X volledig. Daarom zetten wij ons in om voor iedere product categorie een ultieme top 5 lijst op te stellen, zodat de keuzes voor jou aanzienlijk makkelijker worden. Ook voor rookmachines zijn er veel verschillende vormen en soorten.

Afhankelijk van wat voor rook je wil, en op welke manier die wordt gecreëerd, kun je een keuze maken voor de beste rookmachine. Maar die keuze maken wij in dit artikel een stuk makkelijker, doordat we een aantal criteria van rookmachines op de proef hebben gesteld. 

Kijk ook wat de beste rookmachine volgens de consumentenbond is. Hiermee kun je beter oordelen welke rookmachine je het beste kunt kopen.

Prestaties (Inhoud tank)

Natuurlijk is het bij een rookmachine belangrijk hoe veel rook hij kan produceren. De inhoud van de tank is dan ook de belangrijkste factor voor een rookmachine. Als een rookmachine maar een korte inhoud heeft, dan gaat het feestje al snel saaier worden. Daarom moet je goed letten op de inhoud van de tank als je een rookmachine gaat kopen!

Prestaties (Opwarmtijd)

Naast de inhoud van de rookmachine is de opwarmsnelheid ook erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld een video wil schieten met rookeffecten, is het wel fijn dat je niet vijf minuten moet wachten tot je ‘actie’ kan zeggen – en ook bij feestjes of andere toepassingen is het wel zo fijn dat je geen halfuur op de rook moet wachten!

Vaak is het wel zo dat hoe hoger de inhoud van de tank is, hoe langer het duurt om de rook op temperatuur te krijgen. Soms zul je hier dus een balans in moeten vinden.

Richting van de rook

De richting van de rook kan bij rookmachines horizontaal en verticaal zijn, maar bij sommige rookmachines gaat de rook ook andere kanten op. Ga goed na wat voor effect jij wil bereiken met de rookmachine, en kies dan de beste rookmachine voor jouw situatie op basis van de rookrichting!

Aansturing

Soms, bijvoorbeeld bij theateroptredens, staat een rookmachine midden in het speelveld. Dan is het niet handig als je met een knop op het apparaat zelf, de machine moet besturen. Daarom worden sommige rookmachines geleverd met een afstandsbediening. Denk jij een afstandsbediening bij je rookmachine nodig te hebben? Ga dit na voor je er een koopt!

DMX aansluiting

Ga je een optreden doen met een rookmachine, en gebruik je ook lichteffecten er bij? Dan kan een rookmachine met een DMX aansluiting erg goed van pas komen. Je kan de rookmachine dan harder of zachter zetten met het mengpaneel waarmee je ook alle andere lichten bedient. Handig hè?


Top 10 Beste Rookmachines

Wil je direct weten hoe de top 10 rookmachines eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Tijd voor de test - wat is de beste rookmachine van 2023?

Wij hebben gekeken naar een handjevol van de best beoordeelde rookmachines volgens consumenten, en al die rookmachines hebben we uitgebreid getest op betrouwbaarheid, prestaties, specificaties en extra features. Daarnaast hebben we de prijs-kwaliteitverhouding van alle rookmachines op de proef gesteld, en in vijf categorieën de best geteste rookmachine uitgekozen. Allemaal zodat jij het niet meer hoeft te doen!

1. Sparklyn Rookmachine

Sparklyn Rookmachine

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.3

De beste koop rookmachine van dit moment is volgens onze uitgebreide vergelijking de Sparklyn Rookmachine. Deze rookmachine heeft namelijk alles om een ongeëvenaarde ervaring neer te zetten.

Zo heeft de Sparklyn Rookmachine een spray bereik van wel 3 meter en zorgt hij er zelf voor dat de rook gelijkmatig verspreid wordt door de omgeving. Ook kun je hem gemakkelijk bedienen vanaf een afstandje dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Zo bedien je de rookmachine vanaf maximaal 15 meter afstand. 

De rookmachine van Sparklyn heeft een vermogen van 500W en ingebouwde LED lichten. Hiermee creëer je in een handomdraai en super leuke sfeer om een feestje naar een nieuw niveau te tillen. De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Sparklyn Rookmachine is ook nog eens enorm goed.

Niet voor niets hebben we de Sparklyn rookmachine verkozen tot beste koop rookmachine van dit moment!

Voordelen Sparklyn Rookmachine

 • Beschikt over een spraybereik van wel 3 meter ver
 • De ingebouwde verlichting zorgt er voor dat er gelijk een unieke sfeer wordt gecreëerd
 • Je kunt de rookmachine op een afstand van maximaal 15 meter bedienen met de meegeleverde afstandsbediening
 • De opwarmtijd van deze rookmachine bedraagt slechts 3 minuten

Nadelen Sparklyn Rookmachine

 • De meegeleverde handleiding is alleen in het Engels te lezen

2. Beste met lichteffecten - Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Dan een andere rookmachine met vette effecten om de rook nog mooier er uit te laten zien. De Beamz S700-JB 700W komt standaard geleverd met een ingebouwde Jelly Ball effect, een soort halve discobal die lichtstralen in verschillende kleuren door de kamer schiet. De rook krijgt hierdoor een uniek, dromerig effect, wat zeker weten indruk maakt op je gasten.

Voordelen Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

 • Grote tank inhoud, 0,5 liter
 • Ondanks grote inhoud is de opwarmtijd slechts 5 minuutjes
 • Ingebouwde lichtbal zorgt voor kleurrijke en flitsende rookeffecten
 • De afstandsbediening maakt deze rookmachine passend bij theater, dans en nog meer

Nadelen Beamz S700-JB 700W rookmachine met ingebouwd Jelly Ball lichteffect

 • Geen DMX aansluiting

3. BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

8.4

Als je naast een rookmachine nog de extra functionaliteit (en extra flair) van een lasermachine er bij wil hebben, dan is deze BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser echt wat voor jou. Deze rookmachine en lichtset wordt automatisch geleverd met een laserlamp, die krachtige laserstralen door de rook heen kan schijnen. Ideaal dus voor een goede sfeer op de dansvloer, voor een music video of waarvoor dan ook!

Voordelen  BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

 • Handige gebruikerservaring, simpel in gebruik
 • Makkelijk pakket met alles wat je nodig hebt, voor zowel lasers als rook
 • Voor deze prijs een goede aanbieding
 • Korte opwarmtijd van 4 minuten

Nadelen BeamZ lichtset met S500 rookmachine en Apollo rood / groene laser

 • Door het kleine formaat moet je na ieder feestje de rookmachine bijvullen (0,3 liter)

4. BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

7.6

Prijs / kwaliteit

9.0

De BeamZ S700 rookmachine kan je ook kopen in de vlameffect variant, waarbij drie lichten boven de rookuitgang een felle oranje kleur krijgen. De oranje kleur zorgt er voor dat de rook net lijkt alsof er iets in de brand staat. Dit zorgt voor hele coole feestjes en een indrukwekkende sfeer in de feestkamer. 

Voordelen BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

 • Deze rookmachine wordt geleverd met maar liefst 5 liter rookvloeistof
 • Cool vuur achtig effect boven de rook, wat zorgt voor een indrukwekkende sfeer
 • Korte opwarmtijd van maximaal 3 minuten, zodat je meteen kan genieten van de vurige rook
 • De afstandsbediening maakt deze rookmachine passend bij theater, dans en nog meer

Nadelen BeamZ S700 rookmachine met vlameffect

 • De rookmachine is relatief zwaar, en niet makkelijk mee te nemen

5. BeamZ S500 compact

BeamZ S500 compact rookapparaat met afstandsbediening incl. rookvloeistof

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je een krap budget hebt, bijvoorbeeld een kleine en ambitieuze theaterschool of misschien voor de eindmusical van groep 8 – welke rookmachine moet je dan kopen? Volgens de test van Top-X is de BeamZ S500 compact de beste rookmachine voor budget toepassingen. Deze rookmachine is veel goedkoper dan de meesten, en wordt alsnog geleverd met een afstandsbediening en prima prestaties, zeker voor de prijs!

Voordelen BeamZ S500 compact

 • De afstandsbediening maakt deze rookmachine passend bij theater, dans en nog meer
 • Wordt geleverd met een volle tank (0,3 liter) rookvloeistof
 • Compact en makkelijk mee te nemen

Nadelen BeamZ S500 compact

 • Werkt niet met een accu, dus stopcontact is altijd nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rookmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 rookmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de rookmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rookmachines van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste rookmachines zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>