Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Beste Robotstofzuiger

Neato Botvac D7 Connected

Op zoek naar de beste robotstofzuiger van 2022? Dan ben je hier helemaal op het juiste adres!

Volgens de robotstofzuiger test van Top-X is de Neato Botvac D7 Connected de beste robotstofzuiger van 2022. Daar hebben we een aantal sterke argumenten voor.

De Neato Botvac D7 Connected beschikt over een handige app, die je uiteraard gratis kunt gebruiken als je ene Neato Botvac D7 Connected hebt aangeschaft. Hierin stel je van alles in, zoals waar de stofzuiger wel of niet heen moet gaan of handige tijdsschema's om te bepalen wanneer er wordt gestofzuigd... Of was het nou stofgezogen?

In ieder geval hoef jij zelf nooit meer te zeggen dat je hebt gestofzuigd. De Neato Botvac D7 Connected doet het allemaal voor je, en kan zelfs over drempels en kleden tot wel 2 centimeter hoog heen klimmen. De Neato Botvac D7 Connected is dus de beste robotstofzuiger van 2022!

Een robotstofzuiger. Wat is dat nou eigenlijk? Stofzuigen is iets wat iedereen doet, maar waar eigenlijk niemand ooit zin in heeft gehad. Het is één van die dingetjes die nou eenmaal moeten, en waar je niet onderuit komt. 

Tot nu! Want in dit artikel gaan we de beste robotstofzuigers van 2022 bijlangs. Een robotstofzuiger is een ideale compagnon voor in het huishouden. Je krijgt van wekelijks stofzuigen soms een enorm pijnlijke rug, omdat je steeds naar de grond moet buigen, en daarnaast kost het je gewoon veel kostbare tijd.

Met een goede robotstofzuiger is dit verleden tijd. Een robotstofzuiger is een apparaat dat door je huis heen kan rijden op eigen initiatief. Door slimme sensoren weet een goede robotstofzuiger altijd waar hij wel en niet heen kan, en als je bijvoorbeeld niet wil dat een robotstofzuiger in je kantoor komt als je je moet concentreren, kun je dit allemaal instellen. 

Het probleem van 'kun je niet op een ander moment stofzuigen? Ik ben aan het werk!' is dus verleden tijd. Daarnaast bespaart een robotstofzuiger je enkele uren per week, afhankelijk van hoe groot je huis is (en hoe vaak je stofzuigt!).

Maar hoe kies je de beste robotstofzuiger voor jouw situatie? Wat is de beste robotstofzuiger van 2022, en is deze ook het meest geschikt voor jou? Het uitkiezen van een robotstofzuiger is lastig, omdat er veel verschillende varianten van zijn.

We helpen je even op weg met onze beste robotstofzuiger test 2022!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Robotstofzuigers

Beste koop robotstofzuiger
1.  Neato Botvac D7 Connected

Beste budget robotstofzuiger
2. Eufy RoboVac 11S

Beste voor dweilen robotstofzuiger
3. Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

Beste premium robotstofzuiger
4. Xiaomi Roborock S6 MaxV

Beste 3-in-1 robotstofzuiger
5. CleanWise D5

Top 10 beste robotstofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste robotstofzuigers.


Waar op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

Waarschijnlijk heb je nog nooit eerder een robotstofzuiger gekocht. Daardoor weet je totaal niet waar je naar op zoek bent, of wat een goede robotstofzuiger nou eigenlijk in houdt. Als je de beste robotstofzuiger volgens de consumentenbond koopt, kan het zijn dat deze voor een totaal ander doeleinde is gemaakt dan voor jouw toepassing. En precies daarom hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een robotstofzuiger gezet. Zo hoef je onze reviews niet blind te vertrouwen en koop je een robotstofzuiger die echt bij je past.

Gebruiksduur

Zou je een stofzuiger kopen die maar een paar minuten te gebruiken is? Tuurlijk niet. Dat geldt ook voor robotstofzuigers. Een goede robotstofzuiger is sowieso meer dan een uur te gebruiken, zodat 'ie je hele huis kan schoonmaken zonder leeg te gaan.

Bediening

De meeste robotstofzuigers hebben een app of afstandsbediening. Met een app kun je vaak veel instellingen doen, zoals waar wel en niet te stofzuigen. En met een afstandsbediening wordt een robotstofzuiger geschikter voor ouderen of mensen zonder telefoon, omdat het simpeler werkt.

Lawaai

Wil je een robotstofzuiger die terwijl jij thuiswerkt, je huis schoonveegt? Dan is een luide robotstofzuiger waarschijnlijk geen optie. Een stille robotstofzuiger vind je ook in onze top 5!

Hoogte

Een robotstofzuiger heeft een bepaalde hoogte, en als hij niet onder bepaalde meubels (stoelen, tafels, etc) past, maakt het dat je niet alle hoeken van je huis schoon kunt maken - en dat zou jammer zijn!


Wat is de beste robotstofzuiger van 2022? 

De beste robotstofzuiger kopen? Bij Top-X geven we antwoord op de vraag: "Wat is de beste robotstofzuiger van 2022?" door uitgebreid in te gaan op allerlei producten. We testten niet alleen de producten zelf, we keken ook naar de prijs-kwaliteitverhouding van de robotstofzuigers en we luisterden goed naar de reviews van gebruikers.

1. Neato Botvac D7 Connected

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Volgens de robotstofzuiger test van Top-X is de Neato Botvac D7 Connected de beste robotstofzuiger van 2022. Daar hebben we een aantal sterke argumenten voor.

De Neato Botvac D7 Connected beschikt over een handige app, die je uiteraard gratis kunt gebruiken als je ene Neato Botvac D7 Connected hebt aangeschaft. Hierin stel je van alles in, zoals waar de stofzuiger wel of niet heen moet gaan of handige tijdsschema's om te bepalen wanneer er wordt gestofzuigd... Of was het nou stofgezogen?

In ieder geval hoef jij zelf nooit meer te zeggen dat je hebt gestofzuigd. De Neato Botvac D7 Connected doet het allemaal voor je, en kan zelfs over drempels en kleden tot wel 2 centimeter hoog heen klimmen.

Daarnaast is de Neato Botvac D7 Connected te bedienen met een afstandsbediening, zodat je niet wordt afgeleid door je telefoon als je bijvoorbeeld aan het werk bent. En werkt de Neato Botvac D7 Connected met een systematische route, waardoor je precies kunt instellen waar hij wanneer heen moet.

Voordelen Neato Botvac D7 Connected

 • Werkt met een systematische route voor het schoonmaken
 • Kan over drempels tot 2cm heen klimmen
 • Tijdsschema's en ruimtes in te stellen in de app
 • Ook een afstandsbediening meegeleverd

Nadelen Neato Botvac D7 Connected

 • Vrij luid met 60 dB

2.  Eufy RoboVac 11S

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een robotstofzuiger hoeft niet per se altijd heel duur te zijn! Dat blijkt maar weer uit de Eufy RoboVac 11S, een kleine en ontzettend waardevolle compagnon voor in jouw schoonmaakkast.

De Eufy RoboVac 11S is volautomatisch en de batterij gaat maar liefst 100 minuten mee zonder op te laden. De oplaadtijd bedraagt maar een klein uurtje. Hierdoor is de Eufy RoboVac 11S optimaal in te zetten op bijvoorbeeld wekelijks basis, maar als het nodig is zelfs elke dag.

Tevens kan de Eufy RoboVac 11S over drempels heen klimmen van zo'n 1,6 centimeter. De schoonmaakroute is bij de Eufy RoboVac 11S volledig willekeurig en het hele proces maakt met zo'n 55 dB niet veel lawaai. Ook kan de Eufy RoboVac 11S automatisch naar zijn oplaadstation, net alsof je een goed getraind hondje in huis hebt.

Wil je dat de Eufy RoboVac 11S automatisch aan en uit gaat op bepaalde momenten? Dan kun je een tijdsschema instellen waarin hij wel of niet aan de slag kan. Met de afstandsbediening kun je de Eufy RoboVac 11S makkelijk bedienen.

Voordelen Eufy RoboVac 11S

 • Gaat automatisch naar zijn oplaadstation als een braaf hondje
 • Lange batterij die snel oplaadt
 • Klimt over drempels van 1,6 cm en is klein genoeg voor onder de meeste meubels
 • Afstandsbediening meegeleverd

Nadelen Eufy RoboVac 11S

 • Kan zijn laadstation niet altijd optimaal vinden
 • Geen dwijlfunctie

3. Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Naast stofzuigen, kan dweilen ook een bezigheid zijn die je eigenlijk liever niet je tijd aan besteedt. Met de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB is dit ook verleden tijd.

De Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB beschikt over een dweilfunctie, waardoor het dus dubbel zoveel werk van je afneemt. Via dezelfde route als bij het stofzuigen kan de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB je hele huis in een mum van tijd gedweild hebben. En het kost je geen enkele moeite.

Ook de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB is te bedienen met een app waarin je de route, tijdsschema's en veel meer in kunt stellen. Als de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB klaar is met zijn dagelijkse taken, zal hij weer lekker gaan uitrusten in de oplaadbasis.

De vele sensoren zorgen ervoor dat de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB niet gauw tegen dingen aan stoot. Door de ronde vorm kan hij overal goed bij en beweegt 'ie zich makkelijk door de ruimte heen. Al met al een ideale oplossing om zowel nooit meer te hoeven dweilen als stofzuigen!

Voordelen Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

 • Nooit meer dweilen + nooit meer stofzuigen = top
 • Gaat automatisch naar zijn oplaadstation als een braaf hondje
 • 120 minuten achter elkaar te gebruiken
 • Erg compact, dus past ook onder lage meubels zoals kastjes tot 7,6 cm

Nadelen Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

 • Duurt erg lang om op te laden

4. Xiaomi Roborock S6 MaxV

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een andere hele goede stofzuigrobot die maar liefst 180 minuten achter elkaar gebruikt kan worden. Door de sterke wieltjes is de Xiaomi Roborock S6 MaxV erg wendbaar en kan hij zelfs over drempels van 2cm heen klimmen.

Met een oplaadtijd van slechts 60 minuten heb je hem zo aan de praat en het stofreservoir is erg groot, namelijk 460 ml. De Xiaomi Roborock S6 MaxV kan je ook instellen met een mobiele app waarin je van alles kunt instellen.

Onder andere het automatisch hervatten van het stofzuigen, als je even geen lawaai wil horen, en een tijdsschema die de Xiaomi Roborock S6 MaxV braaf zal volgen.

Over lawaai gesproken: De Xiaomi Roborock S6 MaxV is relatief gezien niet erg luid, namelijk 58 dB. De Xiaomi Roborock S6 MaxV is tevens erg slim en zal zelden vast komen te zitten onder een stoelpoot of keukenkastje.

Voordelen Xiaomi Roborock S6 MaxV

 • Slimme sensoren voorkomen vastzitten
 • Mobiele app waarin je van alles in kunt stellen
 • Extreem lange batterij, dus geschikt voor grote woningen
 • Slimme functies zoals automatisch hervatten na pauze

Nadelen Xiaomi Roborock S6 MaxV

 • Bijna 10 cm hoog, dus past niet onder alle meubels
 • Vrij prijzig voor kleinere woningen

5. CleanWise D5

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Er zijn over het algemeen drie belangrijke dingen aan het onderhouden van een schone vloer: Vegen, dweilen en stofzuigen. Helaas is er geen apparaat die al deze drie taken van je over kan nemen.

Wacht, wel? De CleanWise D5? Wat handig! Ja, je leest het goed, met de CleanWise D5 hoef je helemaal niets meer aan je vloer te doen. Hij is zo in te stellen dat hij het grovere vuil weg kan vegen, vervolgens gaat hij stofzuigen en om het helemaal af te maken heeft de CleanWise D5 een dweilfunctie.

Dat alles in 1 handig apparaat, die tot 2 uur achter elkaar gebruikt kan worden. In een gemiddeld huis kan de CleanWise D5 daarin ongeveer net alle hoekjes bij langs gaan voor hij weer braaf naar zijn oplaadbasis zal tuffen. En dat alles kan tot over drempels van 2 cm hoog en onder meubels van 16 centimeter hoog. 

Tevens is de CleanWise D5 te gebruiken met Google Assistant. Hey Google, zet de stofzuiger aan! En voila, je huis is een uurtje later weer helemaal schoon - zonder dat je van de bank af bent gekomen. Welkom in de toekomst!

Voordelen CleanWise D5

 • Doet alles: stofzuigen, vegen EN dweilen
 • Met uitstekende borstels maakt de CleanWise D5 ook kleine hoekjes schoon
 • In te stellen met Google Assistant of Amazon Alexa
 • maakt maar 55 dB aan lawaai bij het stofzuigen 

Nadelen CleanWise D5

 • Duurt erg lang om op te laden
 • 16 cm hoog, dus past niet onder veel meubels

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel robotstofzuigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten robotstofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de robotstofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste robotstozuigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>