Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Robotstofzuiger

iLife V5s Pro

5/5

Op zoek naar een robotstofzuiger die je een deel van het stofzuig- en dweilwerk uit handen neemt? Dan is de iLife V5s Pro geschikt voor jou. Deze stofzuiger heeft geen navigatiemethode en maakt je huis volgens een willekeurige route schoon; het kan dus zijn dat de robot stukjes overslaat. De stofzuiger rijdt vrij rond en maakt geen gebruik van een afgebakend schoonmaakgebied. Je kan dus niet aangeven waar de robot wel of niet mag komen. Deze robot is geschikt voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt en heeft een gebruikstijd van maximaal 120 minuten. Dat ligt een stuk boven het gemiddelde. Batterij leeg? De stofzuiger keert zelf terug naar het meegeleverde laadstation en laadt zich daar automatisch op.

Stofzuigen kan soms een zware en vermoeiende taak zijn. Gelukkig is daar tegenwoordig een mooie oplossing voor: een robotstofzuiger! 

Deze stofzuigers raken niet moe en afgeleid en vinden het niet erg de hele dag te werken. Ideaal dus als jij helemaal klaar bent met het stofzuigen. Toch kan het lastig zijn om een geschikte robotstofzuiger uit te kiezen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten en wat is precies belangrijk?

Om die reden leek het ons een goed idee om een uitgebreide review te schrijven over de 5 beste robotstofzuigers die momenteel op de markt te krijgen zijn. Hierdoor weet jij zeker dat je geen miskoop doet!

1. iLife V5s Pro Intelligente Robot Stofzuiger - 2 in 1

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 90%
Prijs / Kwaliteit 95%
Zuigkracht 90%

Deze robotstofzuiger is multifunctioneel inzetbaar en kan toegepast worden op verschillende vloeren. De stofzuiger, evenals vele andere stofzuigers, functioneert het best op een harde vloer, maar deze stofzuiger kan ook prima functioneren op een laagpolig tapijt.

Een ander voordeel van deze stofzuiger is de lange gebruiksduur. Is de stofzuiger volledig opgeladen? Deze kan dan 90 minuten achter elkaar gebruikt worden! En is de accu van de stofzuiger bijna op? Geen enkel probleem! De stofzuiger keert automatisch terug naar het laadstation. Hierdoor hoeft er dus heel weinig menselijk ingrijpen aan te pas te komen en kun je toch genieten van schone vloeren.

Een nadeel van de stofzuiger is dat je geen vaste schoonmaakroute kunt instellen. De stofzuigerrobot hanteert een willekeurige route. Hierdoor kan het soms iets langer duren voordat alles schoon is gemaakt. Maar het voordeel is dat er vrijwel geen menselijk ingrijpen aan te pas hoeft te komen.

Dus uiteindelijk zal alles wel schoongemaakt worden, maar het kan alleen iets langer duren. Voor de rest zijn er vrijwel geen nadelen te noemen voor deze prachtige stofzuiger. De stofzuiger aanschaffen is dan ook aan te raden als je wilt genieten van schone kamers.

Voordelen iLife V5s Pro Intelligente Robot Stofzuiger – 2 in 1

 • Multifunctioneel inzetbaar
 • Geschikt voor verschillende vloeren
 • Lange gebruiksduur
 • Stofzuiger keert automatisch terug naar het laadstation

Nadelen iLife V5s Pro Intelligente Robot Stofzuiger – 2 in 1

 • Je kan geen vaste schoonmaakroute instellen

2. Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 93%
Functionaliteiten 90%

De kracht van deze stofzuiger robot is dat hij niet alleen vuil van je vloer gaat verwijderen, maar bovendien ook nog eens een extra dweilfunctie heeft.

Dit maakt deze stofzuigerrobot uniek tegenover andere robots die meestal niet voorzien zijn van deze functie. Het product is voornamelijk toepasbaar op harde vloeren en komt daar dan ook het best tot zijn recht. Maar ook op andere vloeren kan dit product effectief zijn, al kan dit dan niet geheel gegarandeerd worden.

Eerst zuigt de stofzuiger het stof op, maar daarna dweilt hij ook tegelijkertijd. Er hoef dus vrijwel geen menselijke inspanning aan te pas te komen. Je vloer prachtig schoon, terwijl je zelf iets anders aan het doen bent.

Op zachte vloeren kan dit product niet gebruikt worden. Bovendien is het ook niet aan te raden om het product te gebruiken bij hoogpolig tapijt. Het zijn voornamelijk harde vloeren waarbij dit product het meest effectief is. Een probleem is dat het lastig kan zijn om de stofzuiger goed in te stellen. 

Vanwege de vele functies kan het ook voorkomen dat de robot fouten gaat maken. Ook werkt de dweilfunctie niet altijd optimaal mee. Naast deze negatieve aspecten wordt dit product door velen echter wel aangeraden. Hij behoort dan ook tot een van de beste robot stofzuiger.

Voordelen Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 

 • Heeft een extra dweilfunctie
 • Geschikt voor harde vloeren

Nadelen Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

 • Niet te gebruiken op zachte vloeren
 • Lastig goed in te stellen

3. iRobot Roomba 980

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 80%
Functionaliteiten 90%

Deze robot van een uitstekende kwaliteit is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt hem namelijk aanschaffen in het bruin, zwart en in het rood. Een belangrijk voordeel van deze robot is dat deze weinig geluid maakt. Bij andere robotten is dit nog wel eens een struikelpunt voor veel mensen. Een robot maakt dan wel automatisch schoon; dit gaat vaak wel iets langzamer dan dat je het zelf doet. Normaal is dat geen probleem, maar wel als de stofzuigrobot heel veel kabaal maakt. Ander voordeel is dat naast harde vloeren de robot ook kan worden ingezet bij laagpolig tapijt en verschillende vloerkleden. Ook gaat de robot zeer systematisch te werk en is deze zo ingesteld dat er geen stukken worden overgeslagen.

Het nadeel van deze robotstofzuiger is dat deze niet voorzien is van een dweilfunctie. Een voordeel daartegenover is dan wel weer dat het systeem eenvoudiger is, waardoor er minder vaak fouten worden gemaakt. Ook stellen veel gebruikers dat de robotstofzuiger is voorzien van een te kleine opvangbak. Hierdoor bestaat de kans dat het langer duurt voordat alles wordt schoongemaakt en kan de taak vroegtijdig worden afgebroken. Ondanks deze kleine minpunten kent het product meer voordelen dan nadelen.

Bekijk de iRobot Roomba hier via Bol.com

Voordelen iRobot Roomba 980

 • Maakt weinig geluid
 • Geschikt voor zowel harde als zachte vloeren

Nadelen iRobot Roomba 980

 • Niet voorzien van dweilfunctie

4. MEDION MD18600

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 70%

Deze robotstofzuiger keert automatisch terug naar zijn laadstation. Dit is erg handig, want je hoeft hem dan niet steeds opnieuw op te laden. Ook als je ergens anders bent, kun je de robotstofzuiger dan gewoon zijn werk laten doen. Ook detecteert de robot wanneer er ergens bepaalde afgronden zijn. Ook niet geheel onbelangrijk, want veel robots hebben dit niet. Hierdoor kan de robot kapotgaan, omdat de robot het niet doorheeft dan. Bij deze robotstofzuiger zal dat dus niet zo snel gebeuren. Erg handig om die reden om deze robot te gebruiken als je locaties met afgronden schoon wilt krijgen.

Een nadeel is dat deze robotstofzuiger niet automatisch terugkeert wanneer die vol is. Dit betekent dat er toch enig menselijk ingrijpen aan te pas moet komen. Hoewel de robotstofzuiger voorzien is van een afgronddetectie, betekent dit niet dat er geen haken en ogen zijn. Soms werkt dit namelijk nog niet helemaal feilloos. Pas daar dus dan ook goed mee op. Naast bovenstaande kleine nadelen zijn er over het algemeen vrijwel enkel voordelen. Het aanschaffen van deze robotstofzuiger is dan ook aan te raden als je effectief je vuil verwijderd wilt zien worden.

Voordelen MEDION MD18600

 • Keer automatisch terug naar laadstation
 • Detecteert afgronden

Nadelen MEDION MD18600

 • Keert niet automatisch terug als die vol is

5. iRobot® Roomba®

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 75%
Functionaliteiten 91%

Deze robotstofzuiger is voorzien van voordelen die vele andere robotstofzuigers niet hebben. En dat is dat deze robotstofzuiger kan worden voorzien van voorgeprogrammeerde schoonmaakprogramma’s. Dit betekent dat je in kunt stellen wat er precies schoongemaakt moet worden. Op die manier kun je op een hele effectieve manier schoonmaken. Deze effectiviteit vind je bijvoorbeeld niet bij robotstofzuigers die alleen willekeurig schoonmaken. Ook dan wordt alles weliswaar wel schoongemaakt, maar vaak gaat hier dan wel een langere periode overheen. Voor effectief schoonmaken is een voorprogramma kortom ideaal. Bovendien is de robot ook nog technologisch heel vooruitstrevend. Je kunt de stofzuiger-robot namelijk koppelen met Google-Assistant. Bovendien beschikt deze stofzuiger-robot over een vuildetectie.

Een nadeel van de stofzuigerrobot is wel dat deze niet voorzien is van een dweilfunctie. Sommige robots hebben dat wel, maar het nadeel bij die robots is weer dat ze foutgevoeliger zijn. Een nadeel die veel mensen ondervinden is dat deze stofzuiger robot tamelijk kwetsbaar is. Ook is de robot handig voor wanneer je dieren hebt. De robot is namelijk zeer effectief gebleken met het schoonmaken van bijvoorbeeld kattenharen. Ook maakt deze stofzuigerrobot niet heel veel kabaal, waardoor je ongeremd kunt genieten van je dagelijkse activiteiten.

Voordelen TurboTronic Lux400

 • Voorzien van voorgeprogrammeerde schoonmaakprogramma’s
 • Koppelen met Google-Assistant
 • Beschikt over vuildetectie 

Nadelen TurboTronic Lux400

 • Tamelijk kwetsbaar

Naast robot stofzuigers hebben we ook verschillende andere stofzuigers getest.Lees hier onze ervaringen met de beste draadloze stofzuigers en stofzuigers met zak. Voor de kleine werkzaamheden gebruik je liever toch een kruimeldief.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>