fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Robotmaaier

McCulloch Rob R600 Robotmaaier

McCulloch Rob R600 Robotmaaier

Na meer dan 12 Robotmaaiers getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de McCulloch Rob momenteel de beste geteste optie van 2023 is. ROB, de robotmaaier van McCulloch maait het gazon rustig en efficiënt, zodat jij het niet hoeft te doen. ROB is geschikt voor tuinen tot wel 600 m² met hellingen tot 25%. Dankzij de bots- en afstandssensoren maait hij zich probleemloos een weg over je gazon. Daarnaast is deze robotmaaier voorzien van een diefstalbeveiliging, waardoor hij enkel en alleen voor jou maait.

Hoe krijg je een mooi groen en fris gazon in je tuin? Dit is namelijk wat veel tuineigenaren zich afvragen. Het antwoord hoeft niet zo moeilijk te zijn: met voldoende onderhoud krijg je een strak en mooi groen gazon. En daar ligt vaak de oorzaak van veel gazonproblemen.

De tijd ontbreekt vaak om het gras te maaien en nog vaker komt het voor dat je niet zoveel zin hebt om het gras te maaien en ga je het uitstellen. Hoewel veel mensen wel een mooi gazon wensen, is grasmaaien meestal niet de grootste hobby. Met een robotmaaier los je dit op. De robotmaaier maait zelf je gazon, zonder dat je zelf in actie hoeft te komen. Maar hoe vind je de beste robotmaaier?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

7

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zweefparasols

McCulloch Rob R600 Robotmaaier

Beste koop van 2023
1.McCulloch Rob R600
Geschikt voor gazons tot 600m2. 

Beste Robotmaaiers voor kleine tuinen
2. Gardena Sileno City 25
Beste getest van de consumentenbond

Beste Robotmaaier voor 1000m2 
3. Zoef Robotmaaier Harm MR40Z
Heeft drie programma’s: 300, 600 of 1000 m². Ieder programma wordt elke 48 uur herhaalt,

Beste Slimme robotmaaier
4. Bosch Indego 350 connect Robotmaaier
Deze robotmaaier is volledig te bedienen met een app

Robomow Robotmaaier RC304U

Beste Betaalbare robotmaaier
5.Robomow Robotmaaier RC304U
Deze robotmaaier maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn


Top 10 Beste Robotmaaiers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte zweefparasols bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Robotmaaier?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij aanschaf van een goede robotmaaier, is de grootte van het gazon dat de automatische grasmaaier kan maaien.Een robotmaaier werkt op een accu die tijdens het maaien leeg zal lopen. Voordat je overgaat tot aanschaf van een robotmaaier is het daarom belangrijk om het oppervlakte van je gazon te weten. Je stemt je robotmaaier dan af op het oppervlakte dat deze aankan. Houdt rekening met een marge van 20 tot 25%, omdat het bereik in de praktijk vaak iets kleiner is. Maar overdrijf niet. Als je een klein gazon van 200 m² hebt, is het onnodig om een robotmaaier te kopen die een bereik aankan van 1.000 m².

Verder moet je ook kijken hoe heuvelachtig je gazon is. Niet alle robotmaaiers kunnen hoge hellingen op. Heb je hellingen in je tuin? Let dan dan op het hellingspercentage dat de robotmaaier kan oprijden. Besef ook dat het perfect maaien door de robotmaaier begint bij de basis. Jij moet eerst de begrenzingsdraden goed aanleggen.


Wat is de beste Robotmaaier?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel goede robotmaaiers op de markt. Om die reden kan de keuze voor de beste robotmaaiers van 2022 best lastig zijn. 

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin wij meer dan 20 verschillende maaiers met elkaar hebben vergeleken. De eindresultaten van deze review zijn hieronder te vinden.

in het onderstaande gedeelte ontdek je wat de beste robotmaaier van 2023 is. 

1. McCulloch Rob R600 Robotmaaier

McCulloch Rob R600 Robotmaaier

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Zoek je de beste robotmaaiers voor 2023 voor een relatief groot gazon? Dan zit je met de McCulloch Rob R600 Robotmaaier zeker goed. De robotmaaier is geschikt voor gazons met een oppervlakte tot 600 m². Je gazon mag uit hoogtes bestaan, want de McCulloch kan zeker een hellingsgraad van 25% aan. 

De robotmaaier is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de maaier niet tegen muren, schuttingen en bomen botst. De sensoren registeren ook de afstand tot bepaalde objecten, zodat de automatische grasmaaier objecten altijd uit de weg zal gaan. Een risico bij robotmaaiers is altijd dat ze gemakkelijk gestolen kunnen worden.

De McCulloch Rob R600 Robotmaaier is voorzien van een diefstalbeveiliging. Bij het oppakken zal er een alarm afgaan en de robotmaaier is voorzien van een pincode. Raakt de accu tijdens het maaien leeg? De robotmaaier zal teruggaan naar het basisstation en is binnen 50 minuten opgeladen. Daarna kan hij weer vrolijk verder om je tuin te maaien. Doordat de robotmaaier het gras zeer fijn maait hoef je nooit het losse gras van je gazon te halen. Deze resten vormen juist de voeding voor een gezond gazon.

Voordelen McCulloch Rob R600 Robotmaaier

 • Met een maaioppervlak van 600 m² is dit een van de betere opties voor een groot gazon
 • Goede diefstalbeveiliging met pincode en alarm

Nadelen McCulloch Rob R600 Robotmaaier

 • Niet geschikt voor hellingen met een hellingsgraad stijler dan 25%

2. Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De beste optie voor een kleine tuin is ongetwijfeld de Gardena Sileno City 250 Robotmaaier. Tevens wordt deze Gardena robotmaaier genoemd in de het lijstje van beste robotmaaiers van de consumentenbond. Voor kleinere oppervlaktes tot 250 m² maait de Gardena Sileno City als de beste, waarbij de maaihoogte zelf in te stellen is van 20 tot 50 millimeter. Doordat de robotmaaier is voorzien van een zwenkwiel, is het ook de beste koop voor smalle tuinen waar een korte draaicirkel vereist is. 

Deze robotmaaier van Gardena scoort hoog als het gaat om veiligheid. Zonder problemen kan je de maaier oppakken als deze aan het werk is, de messen zullen direct automatisch stoppen met roteren. Dit maakt de robotmaaier zeer kind- en huisdiervriendelijk. De robotmaaier maakt gebruik van een handig maaiplan die je instelt met de programma-assistent. Reinigen gaat heel gemakkelijk door de robotmaaier met een tuinslang af te spoelen.

Kortom, als jij op zoek bent naar een maaier voor een klein gazon dan is dit waarschijnlijk je beste keuze.

Voordelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • Ideaal voor kleinere tuinen tot 250 m²
 • Goede veiligheid (robot kan alleen verplaatst worden middels een pincode)

Nadelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • De Gardena robotmaaier maait geen hellingen met een hellingsgraad van hoger dan 25% 
 • Het programma instellen kan voor sommigen wat lastig zijn

3. Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoef is misschien nog geen bekend merk, maar degelijk is deze robotmaaier wel. In tegenstelling tot andere bekende merken is dit ook een heel unieke robotmaaier. Je hoeft bij de Zoef robotmaaier namelijk niet een model te kiezen die of voor een kleine tuin of voor een grote tuin geschikt is. 

Je stelt de Zoef robotmaaier namelijk in op het gewenste oppervlakte. Je hebt drie programma's: 300, 600 of 1000 m². Ieder programma wordt elke 48 uur herhaalt, zodat je tuin iedere twee dagen netjes wordt gemaaid. De robotmaaier is voorzien van diverse sensoren, zodat deze beveiligd is tegen stoten, kantelen en oppakken. Hierdoor is de Zoef robotmaaier een zeer veilige maaier. Er is zelfs een regensensor aanwezig. De robotmaaier zal bij regen weer automatisch naar het basisstation rijden. 

Voordelen Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

 • Geschikt voor tuinen met diverse oppervlaktes
 • Zeer veilig in gebruik door aanwezigheid van vele soorten sensoren

Nadelen Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

 • Bediening en robotmaaier instellen gaat nog op de klassieke manier op de robotmaaier zelf
 • De Zoef robotmaaier is niet zo geschikt voor gazonnen met veel hellingen

4. Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Bosch is een bekend merk die een naam hoog heeft te houden. Deze Bosch Indego 350 Connect robotmaaier doet dit zeker. Zoek je een hoge kwaliteit robotmaaier die voorzien is van de modernste technieken? Dan is de Bosch Indego de beste koop. Ook deze Bosch robotmaaier staat in de lijst van goede grasmaaiers van de consumentenbond. 

De robotmaaier is volledig draadloos, waardoor je de maaier helemaal kunt instellen via een app op je smartphone. Hij is wel bedoeld voor kleinere gazons met een oppervlak tot 350 m². De messen hebben een maaibreedte van 19 centimeter en de maaihoogte is in te stellen van 30 tot 50 millimeter. Er is een diefstalsensor en een regensensor aanwezig, zodat je robotmaaier beveiligd is tegen diefstal en vocht. Deze Bosch robotmaaier is van zeer degelijke kwaliteit, waar je jarenlang plezier aan zult hebben.

Voordelen Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

 • Een robotmaaier van zeer hoge kwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen
 • In te stellen en te bedienen met een app op je smartphone

Nadelen Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

 • Dit model is niet geschikt voor grotere tuinen vanaf 350 m²
 • Met een gewicht van 7,5 kilogram een relatief zware robotmaaier

5. Robomow Robotmaaier RC304U

Robomow Robotmaaier RC304U

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Voor een robotmaaier die een breed oppervlakte in één keer moet maaien, moet je bij de Robomow Robotmaaier zijn. Deze robotmaaier heeft maar een maaibreedte van maar liefst 28 centimeter en is ook op 30 centimeter in te stellen.

Verder wordt aanbevolen om de Robomow te gebruiken voor oppervlaktes van rond de 500 m². Heb je een groter gazon? Dan is dit geen probleem. De Robomow robotmaaier is namelijk in staat om tot een oppervlak van 1.000 m² te maaien. Voor hellingen is deze robotmaaier minder geschikt, al kan hij wel een hellingsgraat tot 20% aan.

De Robomow robotmaaier blinkt ook uit in snelheid. Als je graag snel je gras laat maaien, kies dan voor de Robomow robotmaaier. Met deze krachtige en snelle robotmaaier weet jij je verzekerd van een strak gemaaid gazon. Of je nu een klein gazon of een groot gazon hebt.

Voordelen Robomow Robotmaaier RC304U

 • Een van de meest krachtigste en snelste robotmaaiers van dit moment
 • De Robomow robotmaaier is zeer stil tijdens het maaien
 • Ideaal voor een klein gazon.

Nadelen  Robomow Robotmaaier RC304U

 • Niet zo geschikt voor tuinen met hoge hellingen
 • De aanschafprijs is vergeleken met andere merken aan de hoge kant

Hoeveel soorten Robotmaaiers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 Robotmaaiers  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Robotmaaiers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Robotmaaiers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP