Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best geteste robotmaaier 2020

McCulloch Rob R600 Robotmaaier

5/5

ROB, de robotmaaier van McCulloch maait het gazon rustig en efficiënt, zodat jij het niet hoeft te doen. ROB is geschikt voor tuinen tot wel 600 m² met hellingen tot 25%. Dankzij de bots- en afstandssensoren maait hij zich probleemloos een weg over je gazon. Daarnaast is deze robotmaaier voorzien van een diefstalbeveiliging, waardoor hij enkel en alleen voor jou maait. 

 •  

Wat is de beste robotmaaier?

Hoe krijg je een mooi groen en fris gazon in je tuin? Dit is namelijk wat veel tuineigenaren zich afvragen. Het antwoord hoeft niet zo moeilijk te zijn: met voldoende onderhoud krijg je een strak en mooi groen gazon. En daar ligt vaak het probleem van veel gazonproblemen. De tijd ontbreekt vaak om het gras te maaien en nog vaker komt het voor dat je niet zoveel zin hebt om het gras te maaien en ga je het uitstellen. Hoewel veel mensen wel een mooi gazon wensen, is grasmaaien meestal niet de grootste hobby. Met een robotmaaier los je dit op. De robotmaaier maait zelf je gazon, zonder dat je zelf in actie hoeft te komen. Maar hoe vind je de beste robotmaaier?

 

Het belangrijkste waar je op moet letten bij aanschaf van de beste robotmaaier, is of de beste robotmaaier ook een groot gazon kan maaien. Een robotmaaier werkt op een accu die tijdens het maaien leeg zal lopen. Voordat je overgaat tot aanschaf van een robotmaaier is het daarom belangrijk om het oppervlakte van je gazon te weten. Je stemt je robotmaaier dan af op het oppervlakte dat deze aankan. Houdt rekening met een marge van 20 tot 25%, omdat het bereik in de praktijk vaak iets kleiner is. Maar overdrijf niet. Als je een klein gazon van 200 m² hebt, is het onnodig om een robotmaaier te kopen die een bereik aankan van 1.000 m².

Verder moet je ook kijken hoe heuvelachtig je gazon is. Niet alle robotmaaiers kunnen hoge hellingen op. Heb je hellingen in je tuin? Let dan dan op het hellingspercentage dat de robotmaaier kan oprijden. Besef ook dat het perfect maaien door de robotmaaier begint bij de basis. Jij moet eerst de begrenzingsdraden goed aanleggen.

1. McCulloch Rob R600 - Beste robotmaaier voor groot gazon

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Zoek je de beste robotmaaier voor 2020 voor een relatief groot gazon? Dan zit je met de McCulloch Rob R600 Robotmaaier zeker goed. De robotmaaier is geschikt voor gazons met een oppervlakte tot 600 m². Je gazon mag uit hoogtes bestaan, want de McCulloch kan zeker een hellingsgraad van 25% aan. 

De robotmaaier is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de maaier niet tegen muren, schuttingen en bomen botst. De sensoren registeren ook de afstand tot bepaalde objecten, zodat de grasmaaier objecten altijd uit de weg zal gaan. Een risico bij robotmaaiers is altijd dat ze gemakkelijk gestolen kunnen worden. De McCulloch Rob R600 Robotmaaier is voorzien van een diefstalbeveiliging. Bij het oppakken zal er een alarm afgaan en de robotmaaier is voorzien van een pincode. Raakt de accu tijdens het maaien leeg? De robotmaaier zal teruggaan naar het basisstation en is binnen 50 minuten opgeladen. Daarna kan hij weer vrolijk verder om je tuin te maaien. Doordat de robotmaaier het gras zeer fijn maait hoef je nooit het losse gras van je gazon te halen. Deze resten vormen juist de voeding voor een gezond gazon.

 

Voordelen McCulloch Rob R600 Robotmaaier

 • Met een maaioppervlak van 600 m² is dit de beste robotmaaier voor een groot gazon
 • Goede diefstalbeveiliging met pincode en alarm

Nadelen McCulloch Rob R600 Robotmaaier

 • Niet geschikt voor hellingen met een hellingsgraad stijler dan 25%

2. Gardena Sileno City 250 - Beste robotmaaier voor een kleine tuin

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De beste robotmaaier voor een kleine tuin is ongetwijfeld de Gardena Sileno City 250 Robotmaaier. Tevens wordt deze Gardena robotmaaier genoemd in de het lijstje van beste robotmaaier van de consumentenbond. Voor kleinere oppervlaktes tot 250 m² maait de Gardena Sileno City als de beste, waarbij de maaihoogte zelf in te stellen is van 20 tot 50 millimeter. Doordat de robotmaaier is voorzien van een zwenkwiel, is het ook de beste koop voor smalle tuinen waar een korte draaicirkel vereist is. 

Deze robotmaaier van Gardena scoort hoog als het gaat om veiligheid. Zonder problemen kan je de maaier oppakken als deze aan het werk is, de messen zullen direct automatisch stoppen met roteren. Dit maakt de robotmaaier zeer kind- en huisdiervriendelijk. De robotmaaier maakt gebruik van een handig maaiplan die je instelt met de programma-assistent. Reinigen gaat heel gemakkelijk door de robotmaaier met een tuinslang af te spoelen.

Voordelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • De beste robotmaaier van 2020 voor kleinere tuinen tot 250 m²
 • Op vele niveaus de beste robotmaaier betreffende veiligheid inclusief invoer van pincode

Nadelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • De Gardena robotmaaier maait geen hellingen met een hellingsgraad van hoger dan 25% 
 • Het programma instellen kan voor sommigen wat lastig zijn

3. Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Zoef is misschien nog geen bekend merk, maar degelijk is deze robotmaaier wel. In tegenstelling tot andere bekende merken is dit ook een heel unieke robotmaaier. Je hoeft bij de Zoef robotmaaier namelijk niet een model te kiezen die of voor een kleine tuin of voor een grote tuin geschikt is. 

Je stelt de Zoef robotmaaier namelijk in op het gewenste oppervlakte. Je hebt drie programma’s: 300, 600 of 1000 m². Ieder programma wordt elke 48 uur herhaalt, zodat je tuin iedere twee dagen netjes wordt gemaaid. De robotmaaier is voorzien van diverse sensoren, zodat deze beveiligd is tegen stoten, kantelen en oppakken. Hierdoor is de Zoef robotmaaier een zeer veilige maaier. Er is zelfs een regensensor aanwezig. De robotmaaier zal bij regen weer automatisch naar het basisstation rijden. 

 

Voordelen Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

 • Geschikt voor tuinen met diverse oppervlaktes
 • Zeer veilig in gebruik door aanwezigheid van vele soorten sensoren

Nadelen Zoef Robotmaaier Harm MR40Z

 • Bediening en robotmaaier instellen gaat nog op de klassieke manier op de robotmaaier zelf
 • De Zoef robotmaaier is niet zo geschikt voor tuinen met veel hellingen

4. Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Bosch is een bekend merk die een naam hoog heeft te houden. Deze Bosch Indego 350 Connect robotmaaier doet dit zeker. Zoek je een hoge kwaliteit robotmaaier die voorzien is van de modernste technieken? Dan is de Bosch Indego de beste koop. Ook deze Bosch robotmaaier staat in de lijst van beste robotmaaier van de consumentenbond. 

De robotmaaier is volledig draadloos, waardoor je de maaier helemaal kunt instellen via een app op je smartphone. Hij is wel bedoeld voor kleinere gazons met een oppervlak tot 350 m². De messen hebben een maaibreedte van 19 centimeter en de maaihoogte is in te stellen van 30 tot 50 millimeter. Er is een diefstalsensor en een regensensor aanwezig, zodat je robotmaaier beveiligd is tegen diefstal en vocht. Deze Bosch robotmaaier is van zeer degelijke kwaliteit, waar je jarenlang plezier aan zult hebben.

 

Voordelen Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

 • Een robotmaaier van zeer hoge kwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen
 • In te stellen en te bedienen met een app op je smartphone

Nadelen Bosch Indego 350 Connect Robotmaaier

 • Dit model is niet geschikt voor grotere tuinen vanaf 350 m²
 • Met een gewicht van 7,5 kilogram een relatief zware robotmaaier

5. Robomow Robotmaaier RC304U

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Voor een robotmaaier die een breed oppervlakte in één keer moet maaien, moet je bij de Robomow Robotmaaier zijn. Deze robotmaaier heeft maar een maaibreedte van maar liefst 28 centimeter en is ook op 30 centimeter in te stellen. Verder wordt aanbevolen om de Robomow te gebruiken voor oppervlaktes van rond de 500 m². Heb je een groter gazon? Dan is dit geen probleem. De Robomow robotmaaier is namelijk in staat om tot een oppervlak van 1.000 m² te maaien. Voor hellingen is deze robotmaaier minder geschikt, al kan hij wel een hellingsgraat tot 20% aan. De Robomow robotmaaier blinkt ook uit in snelheid. Als je graag snel je gras laat maaien, kies dan voor de Robomow robotmaaier. Met deze krachtige en snelle robotmaaier weet jij je verzekerd van een strak gemaaid gazon.

Voordelen Robomow Robotmaaier RC304U

 • Een van de meest krachtigste en snelste robotmaaiers van dit moment
 • De Robomow robotmaaier is zeer stil tijdens het maaien

Nadelen Robomow Robotmaaier RC304U

 • Niet zo geschikt voor tuinen met hoge hellingen
 • De aanschafprijs is vergeleken met andere merken aan de hoge kant

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>